Krejčíková se Siniakovou prošly skupinou na Turnaji mistryň bez porážky

16. 11. 2021, 06:18
Aktuality 3
TURNAJ MISTRYŇ - Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zvládly na Turnaji mistryň i třetí zápas. Turnajové jedničky otočily duel s Alexou Guarachiovou a Desirae Krawczykovou, chilsko-americký pár porazily v mexické Guadalajaře 5-7 7-6 10-7 a vyhrály skupinu El Tajín. Olympijské vítězky z Tokia tak v úterním semifinále narazí na americko-nizozemskou dvojici Nicole Melicharová a Demi Schuursová.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

Letošní šampionky Roland Garros Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková měly už po dvou zápasech jistý postup do semifinále. Ve třetím vystoupení šlo jen o to, jestli zůstanou neporažené a půjdou dál z 1. místa.

A nejvýše nasazené Češky neporazitelnost udržely. Sice poprvé ztratily set, ale chilsko-americký pár Alexa Guarachiová a Desirae Krawczyková nakonec v prvním vzájemném střetnutí udolaly 5-7 7-6 10-7.

České tenistky šly v obou setech jako první do brejku, ale Siniaková v úvodní sadě neudržela ani jeden servis, naposledy po dvojchybě ve dvanácté hře. Druhý set dospěl do tie-breaku, který Češky ovládly poměrem 7-3.

V rozhodujícím super tie-breaku Krejčíková se Siniakovou vyhrály od stavu 4-4 tři míče v řadě a poslední dva body zajistila svým servisem Krejčíková.

"Soupeřky hrály výtečně, bylo to hodně náročné a jsem moc ráda, že jsme nakonec vyhrály," řekla na kurtu Krejčíková, která včetně dvouhry, v níž naopak všechny tři zápasy prohrála, odehrála šestý duel během šesti dnů.

"Ladí nám to, jsme dobré parťačky a jsem moc ráda, že mám Báru po svém boku. Bylo by skvělé získat trofej, ale ještě máme před sebou hodně práce a bude to těžké," dodala Siniaková směrem k deblovému poháru pojmenovaném po Martině Navrátilové.

Krejčíková a Siniaková hrají Masters v deblu potřetí v řadě a v semifinále jsou stejně jako při své premiéře v roce 2018, kdy nakonec prohrály v Singapuru až v boji o titul. Z Češek naposledy slavila triumf Andrea Sestini Hlaváčková s Maďarkou Tímeou Babosovou v roce 2017.

O postup do finále budou Krejčíková se Siniakovou bojovat v úterý od 22:30 SEČ v prvním vzájemném střetnutí proti americko-nizozemské dvojici Nicole Melicharová a Demi Schuursová.

Druhé místo ve skupině El Tajín si ve večerním utkání zajistily Tchajwanka Su-Wei Hsieh s Belgičankou Elise Mertensovou, které obsadily 2. místo ve skupině po výhře 6-4 7-6 nad kanadsko-mexickým párem Sharon Fichmanová a Giuliana Olmosová. O finále si wimbledonské vítězky zahrají s japonským duem Aojamaová/Šibaharová (h2h 2-0).

• TURNAJ MISTRYŇ 2021 •
Guadalajara / Mexiko, tv. povrch, 5.000.000 dolarů
pondělní výsledky (15. 11. 2021)
• Dvouhra •
Skupina Chichén Itzá
Sakkariová (4-Řec.) - Sabalenková (1-Běl.) 7-6 6-7 6-3
Šwiateková (5-Pol.) - Badosaová (7-Šp.) 7-5 6-4
Pořadí skupin
• Čtyřhra •
Skupina El Tajín
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Guarachiová/Krawczyková (6-Chile/USA) 5-7 7-6(3) 10-7
Su-Wei Hsieh/Mertensová (4-Tchaj./Belg.) - Fichmanová/Olmosová (8-Kan./Mex.) 6-4 7-6(3)
Pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
Katka jako jediná z 24 účastnic TM ještě neprohrála ani jeden zápas. Doufám že jí to vydrží až do konce ... smile
Reagovat
baba
tentokrát musím říci, že když byla Katka v krizi, tak ji Krejča podržela ...No a Káťa pak, jako vždy, neuvěřitelně u saka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A nejen u saka. Hrála ty voleje nebo drivevoleje odkudkoli.smile Měla by hrát častěji mixa, aby ještě víc přiblížila mužskému pojetí deblasmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist