Krejčíková se Siniakovou si poprvé užily Centrální kurt a podruhé postoupily do finále Wimbledonu

8. 7. 2022, 16:16
Aktuality 5
WIMBLEDON - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si zahrají po čtyřech letech finále Wimbledonu. Turnajové dvojky v semifinále porazily na Centrálním kurtu lotyšsko-ukrajinský pár Jelena Ostapenková a Ljudmila Kičenoková dvakrát 6-2 a budou usilovat o pátý společný grandslamový titul. V nedělním finále vyzvou nasazené jedničky Belgičanku Elise Mertensovou s Číňankou Shuai Zhang.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou přehrály čtvrtý nasazený pár Jelena Ostapenková a Ljudmila Kičenoková za hodinu a šestnáct minut. Přišly jen dvakrát o servis, naopak šestkrát prolomily podání soupeřek.

Češky sice nevstoupily do semifinále ideálně a prohrávaly 0-2, poté však získaly šest gamů za sebou. Také ve druhé sadě se Ostapenková s Kičenokovou držely jen úvodu. Od stavu 2-2 uhrály už jen šest míčků a nasazené dvojky využily hned první mečbol.

"Bylo to perfektní a příjemné, moc jsem si to užila. Byl to asi největší a nejvíc speciální zápas mé kariéry, zařadila bych ho i před všechny loňské singly. Vždy jsem si moc přála zahrát si aspoň jednou na tomto centrkurtu," řekla webu Tenisový svět Krejčíková, která při triumfu před čtyřmi lety hrála se Siniakovou na dvorci číslo 1.

Na Centrální kurt se Češky dostaly díky zrušení semifinálového zápasu mezi Rafaelem Nadalem a Nickem Kyrgiosem. Španělský rekordman s 22 grandslamovými tituly má poraněné břišní svaly. "Před zápasem jsme si tak mohly vychutnat celý ten proces, jak jdeme ze šatny uličkami mezi členy klubu, pak scházíme dolů, čekáme a všude jsou vitríny s poháry. Je nádherné to zažít," doplnila Krejčíková.

"Kurt je krásný, změna rozpisu pro nás byla moc příjemná. Myslím, že jsme dnes hrály dobře. Mám obrovskou radost, že máme šanci zahrát si znovu finále a bojovat o titul," podotkla Siniaková.

Nejlepší deblový pár loňského roku ztratil letos ve Wimbledonu v dosavadních pěti zápasech jen jeden set. Finále odehraje v neděli opět na Centrálním kurtu. "Dlouho mi to utíkalo, takže jsem ráda, že jsme se na centr konečně dostaly a zahrály jsme velmi dobře. A zahrajeme si na něm ještě jednou!" dodala s úsměvem Krejčíková.

Wimbledonské vítězky z roku 2018 Krejčíková se Siniakovou postoupily do finále grandslamu ve čtyřhře žen pošesté v kariéře a podruhé v této sezoně. Na začátku roku triumfovaly na Australian Open, zbývající dvě grandslamové trofeje vybojovaly na Roland Garros v letech 2018 a 2021.

O pátý grandslamový triumf si zahrají proti Elise Mertensové a Shuai Zhang. Nejvýše nasazený belgicko-čínský pár v druhém semifinále porazil 6-2 3-6 6-3 Američanky Danielle Collinsovou s Desirae Krawczykovou, která včera triumfovala v mixu, a letos vyhrál i osmý společný zápas.

Do finále dívčího turnaje se naopak nedostala osmnáctiletá Linda Klimovičová, která nestačila na Maďarku Lucu Udvardyovou a prohrála 3-6 6-3 0-6. Udvardyová už ve včerejším čtvrtfinále vyřadila i jinou Češku Nikolu Bartůňkovou.

• WIMBLEDON 2022 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 40.350.000 liber
páteční výsledky (08. 07. 2022)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Norrie (9-Brit.) 2-6 6-3 6-2 6-4
Kyrgios (Austr.) - Nadal (2-Šp.) bez boje
• Čtyřhra žen - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - L. Kičenoková/Ostapenková (4-Ukr./Lot.) 6-2 6-2
Mertensová/Shuai Zhang (1-Belg./Čína) - Collinsová/Krawczyková (USA) 6-2 3-6 6-3
• Dvouhra juniorek - semifinále •
Udvardyová (7-Maď.) - Klimovičová (16-ČR) 6-3 3-6 6-0
• Čtyřhra juniorek - semifinále •
Crossová/Mboková (4-Kan.) - Bartůňková/Naefová (1-ČR/Švýc.) 6-4 6-4
• Čtyřhra juniorů - semifinále •
Debru/Inchauspe (5-Fr.) - Menšík/Pieczkowski (6-ČR/Pol.) 3-6 7-6(4) 12-10
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
Vlk-v-trave
ale ve finale neuvidim Danielku... jaka skoda:(
Reagovat
tommr
našim se povedla odveta za lonskou porážku z Indian Wells. Dneska sice rychle prohrávaly 0:2 ale od té chvíle už měly zápas plně pod kontrolou a soupeřky jasně přehrály ... smile
Škoda že se letos nedávají body. Ve finále proti světové jedničce a dvojce tak půjde jen o titul a prestiž ...
Reagovat
Jan
Ale ten titul bude stát za to.
Reagovat
tommr
pokud ho získají. Proti Mertens/Zhang to budou mít strašně těžký ...
Reagovat
Jan
doufejme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist