Krejčíková v Dubaji vyřadila i Pegulaovou! Ve finále se pokusí zastavit Šwiatekovou

24. 2. 2023, 18:14
Aktuality 40
WTA DUBAJ - Barbora Krejčíková na turnaji WTA 1000 v Dubaji vyřadila už třetí hráčku Top 10. Dnes porazila 6-1 5-7 6-0 světovou trojku Jessicu Pegulaovou u USA, oplatila jí porážku z letošního Australian Open a znovu po dvou letech postoupila na prestižní akci ve Spojených arabských emirátech do finále. O druhý nejcennější a celkově šestý titul si zahraje s rozjetou světovou jedničkou Igou Šwiatekovou.
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková v roce 2023 ani jednou neporazila hráčku Top 30 a nezahrála si jediné čtvrtfinále. V Dubaji se však rozehrála výhrou nad Irinou Beguovou a odrazila se k cenným skalpům: Darji Kasatkinové (8. v WTA), Petry Kvitové (15.) Aryny Sabalenkové (2.) a Jessicy Pegulaové (3.).

Den po vítězství nad letos neporaženou vítězkou Australian Open Sabalenkovou si vyšlápla i na další elitní hráčku Pegulaovou. O necelé dva roky starší Američanku v den jejích 29. narozeniny porazila 6-1 5-7 6-0 a oplatila jí měsíc starou porážku z melbournského osmifinále.

Svěřenkyně Aleše Kartuse měla proti Pegulaové výborný úvod. Od stavu 1-1 vyhrála pět her po sobě a po 29 minutách hry se ujala vedení 1-0 na sety. Ve druhé sadě pak po odvrácení dvou setbolů vyrovnala z 3-5 na 5-5, ale třetímu dějství se nevyhnula.


Nicméně příliš mrzet jí to nemuselo. V rozhodujícím setu Krejčíková ztratila jen sedm fiftýnů a pošestnácté v kariéře a poprvé od loňského US Open soupeřce na turnaji WTA nadělila kanára. První mečbol proměnila přímým bodem z podání.

"I když jsem druhý set prohrála, cítila jsem se dobře. Pořád jsem si myslela, že mám velkou šanci. Tlačila jsem se do svých úderů a jen se snažila hrát svůj nejlepší tenis. Jessica je skvělá hráčka a jsem opravdu šťastná, že jsem ji porazila," radovala se 27letá rodačka z Ivančic, jež soupeřku přestřílela na vítězné údery výrazně 31-11.


Hráčku Top 10 porazila podesáté v kariéře, z toho už potřetí právě v Dubaji. Přitom až dosud nikdy na žádném turnaji nevyřadila víc jak jednu hráčku elitní desítky. 

A v sobotu může přidat může další výhru, neboť vyzve světovou jedničku Igu Šwiatekovou a během tří dní tak narazí na všechny tři nejlepší hráčky současnosti. S rozjetou Polkou ve vzájemné bilanci prohrává 1-2, v posledním duelu loni na podzim ve finále domácího halového turnaje WTA 500 v Ostravě tehdy 10 zápasů neporaženou soupeřku přetlačila ve více než tříhodinové bitvě a slavila životní skalp.

"Vždy je příjemné hrát proti nejlepším na světě. A ona je právě teď ta úplně nejlepší. Byla nejlepší minulou sezonu a teď zase hraje skvělý tenis. Těším se, že si proti ní zahraju a uvidím, na jaké úrovni teď moje hra je. Myslím, že to bude skvělé finále," řekla Krejčíková.

V celkově 9. finále bude vítězka Roland Garros 2021 usilovat o 6. titul a první z akce kategorie WTA 1000. Premiérově je podruhé ve finále jednoho turnaje, předloni ve Spojených arabských emirátech nestačila na Španělku Garbiňe Muguruzaovou.



21letá Šwiateková od Australian Open vyhrála všech 6 zápasů i 12 setů. Ztratila v nich dohromady jen 14 gamů, z toho 6 v dnešním semifinále s Cori Gauffovou

V repríze finále loňského French Open s o tři roky mladší Američankou si polská tenistka poradila 6-4 6-2 a vyhrála i šestý vzájemný souboj bez ztráty setu.

"Coco je skvělá hráčka a já věděla, že to bude těžké. Obzvlášť po loňském roce, kdy jsme spolu hráli pětkrát. Nikdy totiž nevíte, jestli přijde s něčím novým," řekla rodačka z Varšavy.

Trojnásobná grandslamová vítězka Šwiateková postoupila do 15. finále, v nichž má skvělou bilanci 12-2. Jednu ze dvou porážek jí připravila její příští soupeřka Krejčíková.

• WTA 1000 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.788.468 dolarů
páteční výsledky (24. 02. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Krejčíková (ČR) - Pegulaová (3-USA) 6-1 5-7 6-0
Šwiateková (1-Pol.) - Gauffová (5-USA) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
Kozoroh
Bravo Báro. smilesmile Co se týče finále, myslím, že Iga v aktuální formě bude příliš velké sousto. Ale bylo by úžasné na jednom turnaji porazit světovou trojku, dvojku a nakonec i jedničku, to se v historii tenisu povedlo málokomu. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Povedlo se to vůbec někomu?:)
Reagovat
Kozoroh
Povedlo se to No1emu v Montrealu 2007, porazil tehdy trojku Roddicka, dvojku Nadala a ve finále zvítězil nad jedničkou Federerem. V tom samém roce Nalbandian v Madridu porazil komplet Big 3. No a v roce 1994 ve Stockholmu Becker na cestě za titulem vyhrál nad trojkou Stichem, jedničkou Samprasem a ve finále zdolal dvojku Ivaniševiče.
Reagovat
Vlk-v-trave
Dobrý... a nevíš zda ve WTA?
Reagovat
turista
Bára si zaslouží velkou gratulaci. Finále bude těžké. Ale v Ostravě ho myslím vyhrála. Tak nic není nemožné.
Reagovat
vergus
Bára dnešní výhrou přidala další korálek na neuvěřitelnou smile šňůru finálových účastí na turnajích Doha/Dubaj, táhnoucí se od roku 2013 smile

2013 - Petra + Berďa (Dubaj)
2014 - Berďa (Dubaj)
2015 - Berďa + Lucka Š. (Doha) + Karolína P. (Dubaj)
2016 - Bára S. (Dubaj)
2017 - Karolína P. (Doha)
2018 - Petra (Doha)
2019 - Petra (Dubaj) + Berďa (Doha)
2020 - Petra (Doha)
2021 - Krejča (Dubaj) + Petra (Doha)
2022 - J1rka (Dubaj)
2023 - Krejča (Dubaj)
Reagovat
tromas12
Dubaj a Doha pro české hráče jedny z nejlepších turnajů, asi proto tu mají i tolik fanoušků smile
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Kurz je 6,68... na Báru... to mi přijde hodně velký ústřel smile z těch všech frajerek za mě Bára má největší šanci Igu porazit, oproti Pegule nebo i Sabalence
Reagovat
Mony
na Hvězdy bývají kurzy vždy přemrštěné. Ony také reagují na sázky. Ale máš pravdu, v Ostravě Bára nezaostávala a teď je v podobném laufu, akorát trochu větší výkyvy, než IGA.
Reagovat
lvicek
Dnes na zacatku zapasu za stavu 2:1 pro Baru (bez breaku) byl nizsi kurz na Baru nez na Pegulu. To je myslim, docela zajimave, kdyz jedna je svetova trojka a druha byla mimo Top 20. Zrejme si jejich schopnosti docela ceni. Zitra ale doufam, ze pujde proti kurzum ;).
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
před zápasem dneska byla na Báru 2,5
Reagovat
Preview.lover
BK má už 10 výher nad hráčkami z top 10. Zajímavé je, že její soupěřky z elitní 10 měli vždy jiný ranking (Swiatek no. 1, Sabalenka 2, Pegula 3, Kontaveit 4 a 7, Kenin 5, Svitolina 6, Muguruza 9 a 10)
Reagovat
bardunek666
Zítra není nic nemožné, Iga dnes opravdu nijak oslnivě nehrála. Bára ale bude muset být více konzistentní než dnes.
Ať už to zítra dopadne jakkoliv, je fajn vidět Báru hrát její nejlepší tenis (zatím však ne úplně ten nej). A skvělé je, že až do září neobhajuje skoro nic, takže se může směle posouvat vzhůru :)
Reagovat
Drzymalski
Jestli mě paměť nemýlí zítra budu poprvé, kupodivu, fandit Ize Świontek. Doufám, že podvodnici z Ivančic vulgo Báře Šulič vypráší kožich.
Reagovat
aape
fandíte své krajance, to je ok, ale nemusíte kvůli tomu urážet soupeřku smile
Reagovat
vavrinec
On nebude Polák. Ten by nikdy nenapsal Świontek ale správně Świątek.
Reagovat
vladka
Nevíte někdo, v kolik to zítra hrajou? Tenisportal píše v 7 ráno....
Reagovat
Alien
Tak asi v 7 ráno, no. Když je to už potvrzeno!
Reagovat
frenkie57
Vypadá to, že od 13:00. Ale ruku do ohně za ten čas nedám.
Reagovat
vladka
díky moc, kouknem ráno, v těch 7 totiž portál psal včera večer na dnešek taky - info na bobek
Reagovat
frenkie57
Na sporthubu píšou 10:00 dubajského času, mají tam časový posun +3h, takže takhle jsem se dopracoval k těm 10:00h.
Reagovat
Vlk-v-trave
zítra,,, ne dříve než 16:00 našeho času.
Reagovat
Drzymalski
Saprlote! Zase finále neuvidím. Ve stejném čase dávají na Svěcené TV šlágr evropského fotbalového víkendu Mladá Boleslav - České Budějovice smile
Reagovat
frenkie57
A na ofiko stránkách píšou , že ne dříve než v 19:00. Ale nevím, jakého času. Kdyby dubajského, tak je to ve čtyři odpoledne SEČ.
Reagovat
Vlk-v-trave
smile ano:)
Reagovat
PetaM
Všem zápasům jsou automaticky nastaveny časy, jakmile postoupí oba hráči/obě hráčky do daného kola. Až následně se čas zápasu upraví na přesný rozpis daného turnaje. :)

Funguje to takto již spoustu let. :)
Reagovat
lvicek
Mozna by bylo lepsi tam misto prednastaveneho casu mit treba --, protoze jak ma pak clovek vedet, jestli uz je to ten spravny nebo teprve prednastaveny (tehdy, pokud to vzhledem k casovemu posunu neni jasne hned).
Reagovat
Nola
zajtra ma velku sancu, bude si na Igu verit.... Iga asi nebola dnes az tak presvedciva, ked nedala kanarka a dokazala si prehrat servis, za mna je to iba dobre, dominancia hracky je sice fajn, ale potrebuje mat aj nejaku superku konecne
Reagovat
com
I kdyz Krejcikovaou moc nemusim, tak by teda zitra vyhrat mohla.. Swiatek je uz s tim vyhravanim trapnejsi nez Serena a Bartyovka dohromady, a to uz je co rict smile
Reagovat
frenkie57
Nevím, jestli trapnější, ale je to nuda, žádné vzrůšo, žádná zápletka. Zítra si přeju boj a kdyby to náhodou dopadlo, tak složím baruně nějakou oslavnou ódu.smile
Reagovat
vladka
Já zase nemůžu, a to tak, že velmi, Igusmile. Moc Báře přeju výhru, jen mám obavy, jestli už není grogy.smilesmile
Reagovat
frenkie57
Ano, je dost možné, že to rozštípne únava. Baru absolvovala dvojnásobnou porci zápasů.
Reagovat
Dobry-den
Když si odmyslíme ten druhý set, tak to byl výprask ve stylu Igy. smile
Zítra ale bude muset ještě přidat, a hlavně se vyhnout výpadkům, jinak to monstrum (není myšleno ve zlém) neporazí. smile
Reagovat
frenkie57
Proti Monstru nastoupí Těžká Barbora, bude to válka.smile
Reagovat
aape
nojó, kanárci zase lítali, tak Barčo velká gratulace smile
Reagovat
frenkie57
se vrací do TOP20.smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Drzymalski
Na pár měsíců. Pak Bára Šulič zase pofičí na pozice, které ji s kámoškou Siniakovovou náleží...
Reagovat
frenkie57
ááá, tady někdo má Báru hóóódně nerad, ba řekl bych, že jí přímo nesnáší.smile
Reagovat
jirkaS
je tu pár hejtrů, ale na sport.cz to nemá
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist