Krejčíková v Praze potrápila Halepovou, ale vyřadit ji nedokázala

13. 8. 2020, 19:57
Aktuality 3
WTA PRAHA - Barbora Krejčíková proti Rumunce Simoně Halepové znovu nepřekvapila, byť i podruhé získala první set. Dnes na domácí antuce v pražské Stromovce podlehla světové dvojce 6-3 5-7 2-6, když ve třetím setu nevyužila za stavu 2-0 brejkbol.
B. Krejčíková (© Prague Open)

Barbora Krejčíková se se Simonou Halepovou poprvé před čtyřmi lety v Bukurešti, kde favorizované Rumunce podlehla 6-3 1-6 1-6. Ještě blíže byla skalpu aktuální světové dvojky a dvojnásobné grandslamové šampionky dnes na domácí antuce v Praze, ale ani na druhý pokus ji zdolat nedokázala.

24letá Krejčíková, která je 118. v pořadí dvouhry a do soutěže se dostala díky divoké kartě, odehrála dva výtečné sety. Zezačátku byla z nervozity trošku v křeči, ale postupně se uvolnila a od stavu 1-2 získala čtyři gamy v řadě a první set už nepustila.

Ve druhém setu šla do brejku na 1-0, ale favoritka se pomalu dostávala do tempa a otočila na 2-5. První dva setboly Krejčíková odvrátila a vyrovnala na 5-5, ale za stavu 5-6 si neudržela servis a o druhou sadu přišla. Ve třetí šla znovu první do breku a za stavu 2:0 měla další brejkbol, jenže neuspěla a následně ztratila šest her v řadě.

"Hodnotím to pozitivně, ne každý den si zahraju se Simonou. Co jsem chtěla, to jsem splnila a byla tam co nejdéle," řekla Krejčíková po utkání dlouhém dvě hodny a sedm minut.

"Trápila jsem se víc sama se sebou než se Simonou. Ze začátku jsem byla strašně nervózní a zbytečně jsem si to akorát zkazila sama. Moje hloupost."

Halepová výkon soupeřky ocenila. "Hrála výborně a bylo těžké najít rytmus. Snažila jsem se přestat kazit, což se mi povedlo ke konci, kdy už jsem hrála lépe," řekla Rumunka, které i kvůli problémům s ramenem nešel dobře servis. Nechala si ošetřovat šíji a rameno před třetím setem a několikrát i během něj.

"Servis teď není nejlepší, ale pracuju na tom, aby se to zlepšilo. Fyzioterapeutka mi pomohla a ke konci už se mi podávalo líp," řekla.

Výsledky - Prague Open (antuka, dotace 225.500 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Halepová (1-Rum.) - Krejčíková (ČR) 3:6, 7:5, 6:2
Bouchardová (Kan.) - Zidanšeková (Slovin.) 7:6 (7:2), 6:7 (2:7), 6:2
Sorribesová (Šp.) - Siegemundová (Něm.) 6:2, 6:3
Frechová (Pol.) - Rusová (Niz.) 6:3, 2:6, 6:4
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká/Kristýna Plíšková (2-ČR) - Voráčová/Listerová (ČR/Švéd.) 6:3, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Divny pristup a ciel ?vydrzat na kurte co najdlhsie?. Americanka by povedala ?mozem porazit kohokolvek?,aj keby bola dakde na 700. mieste rebricka
Reagovat
FulnekUltras
jj, v tomto ušáky hodně beru
Reagovat
FulnekUltras
ale v hlavě a sebevědomí obrovský.

HAIDEEE SIMOOONAAA !!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist