Krejčíková ve Stuttgartu dorazila Samsonovovou kanárem. Už počtvrté v řadě ji čeká Sabalenková

18. 4. 2023, 23:03
Aktuality 8
WTA STUTTGART - Barbora Krejčíková si odbyla vítěznou premiéru v hlavní soutěži antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu. Česká tenistka v Německu smetla 6-2 6-0 Ljudmilu Samsonovovou a oplatila jí dva měsíce starou porážku. O čtvrtfinále si letos už počtvrté zahraje s Arynou Sabalenkovou.
Barbora Krejčíková (© Porsche Tennis)

Barbora Krejčíková si o víkendu na antuce v Turecku proti Ukrajinkám připsala první singlovou výhru v Billie Jean King Cupu a byť v sobotu nedokázala přidat postupový bod, o tři dny později suverénně zvládla vstup do antukového turnaje v halových podmínkách ve Stuttgartu. 

27letá rodačka z Ivančic se na podniku WTA 500 představila poprvé a svou premiéru si osladila jednoznačným vítězstvím. V duelu hráček druhé světové desítky smetla Ljudmilu Samsonovovou 6-2 6-0 a oplatila jí únorovou porážku z Abú Zabí. 

Světová dvanáctka Krejčíková nabídla o tři roky mladší soupeřce, která nemá antuku příliš v oblibě, sedm brejkbolů. Všechny ale dokázala odvrátit, udělala výrazně méně chyb (16-27) a po 83 minutách hry hladce zvítězila. 

"Dnes jsem rozhodně spokojená s tím, jak jsem hrála. Je to příjemné hrát na tomto krásném turnaji," pochvalovala si vítězka předloňského French Open, které k vítězství stačilo trefit pouhých 9 winnerů. 

Ve druhém kole Krejčíková narazí již na čtvrtém turnaji po sobě na světovou dvojku a finalistku posledních dvou ročníků Arynu Sabalenkovou (h2h 1-4), kterou porazila cestou za triumfem v Dubaji, ale prohrála s ní v Indian Wells i v Miami. Sabalenkovou na antuce čeká první zápas od loňského Roland Garros.

"Tohle je velmi těžký turnaj, na kterém hrají jen Top hráčky. Není tedy překvapením, že na taková jména narážíte hned v prvních kolech. Je to pro mě velká výzva. S Arynou jsem letos už třikrát hrála a ve vzájemné bilanci prohrávám, ale na antuce jsme spolu ještě nehrály. Bude to zajímavé," dodala Krejčíková.

Druhá česká zástupkyně Karolína Plíšková, vítězka turnaje z roku 2018, do turnaje vstoupí ve středu zápasem proti Řekyni Marii Sakkariové (h2h 3-3), která ji už několikrát zklamala nesportovním chováním.

Domácí Tatjana Mariaová dnes udolala 6-2 4-6 7-6 švýcarskou kvalifikantku Ylenu In-Albonovou a svou neporazitelnost protáhla na 7 utkání. O čtvrtfinále si 35letá Němka zahraje se čtvrtou nasazenou Francouzkou Caroline Garciaovou (h2h 0-2).

Největší favoritkou je světová jednička a obhájkyně titulu Iga Šwiateková. Polka do soutěže vstoupí ve druhém kole zápasem proti Číňance Qinwen Zheng.

• WTA 500 STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 780.637 eur
úterní výsledky (18. 04. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (ČR) - Samsonovová (-) 6-2 6-1
Badosaová (Šp.) - Kasatkinová (7) 6-1 6-1
Haddadová Maiaová (Braz.) - Trevisanová (It.) 7-5 1-1 skreč T.
Potapovová (-) - Martičová (Chorv.) 6-3 3-6 7-6(4)
Mariaová (Něm.) - In-Albonová (Švýc.) 6-2 4-6 7-6(4)
Ostapenková (Lot.) - Raducanuová (Brit.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
pepin
Tak rozhodující v utkání se Sabalenkou bude servis, což na antuce nebývá až taková výhoda. Pokud bude Bára dostávat balon do hry tak je velká naděje, že ji porazí, protože v mezihře je daleko lepší a kreativnější.
Reagovat
Blondie
Sabalenku porazí!
Reagovat
annah
Obávám se, že ne, ale budu držet všechny palce!
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Otmar
Upřímně řečeno, po té sobotní bramboračce v Beleku dneska velice solidní výkon a nebylo pochyb, kdo má navrch.Horší zítra...
Reagovat
Dobry-den
Bára postupuje po kvalitním výkonu, ale určitě to nebylo tak jednoznačné, jak to vypadá při pohledu na skóre. Bára však zvládla všechny klíčové výměny, odvrátila všechny brejkboly, když se šlo přes shodu, vždycky nakonec putoval gem za Bárou. smile

Zítra bude Bára muset na svůj výkon navázat, protože další soupeřka bude určitě vzdorovat více než ta dnešní... Ale Bára by mohla být rozehranější, má za sebou už 3 zápasy na antuce, Aryna žádný...
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel sázkovky taky něco čujou a drží se zpátky...
Reagovat
A211
Gratulace 12:2 to je síla smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist