Krejčíkové stačilo pět gamů k první letošní výhře na okruhu WTA

9. 10. 2018, 20:58
Aktuality 2
WTA TIANJIN - Barbora Krejčíková si dnes připsala první letošní výhru na okruhu WTA a vůbec se na ni nenadřela. V čínském Tianjinu, kde si účast v hlavní soutěži vybojovala v kvalifikaci, ji už po pěti gamech vzdala Ukrajinka Kateryna Kozlovová.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková v Tianjinu prošla letos potřetí kvalifikací turnaje WTA a dnes v Číně poprvé v sezoně postoupila do 2. kola. Přitom letos stále v hlavní soutěži nevyhrála ani set. 

Dvaadvacetileté rodačce z Brna totiž už po pěti gamech vzdala Ukrajinka Kateryna Kozlovová. Česká tenistka vedla 4-1 ve chvíli, kdy soupeřka utkání skrečovala kvůli zranění pravého kolena. 

O své celkově třetí čtvrtfinále na okruhu WTA se Krejčíková, jejímž nejlepším výsledkem je finále z loňského Norimberku, utká v prvním vzájemném střetnutí s Katie Boulterovou. Britka dnes vyřadila osmou nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka.

V případě úspěchu by pak Krejčíková mohla narazit na nejvýše nasazenou krajanku Karolínu Plíškovou, která úspěšně odstartovala už v pondělí. Včera Krejčíková vstoupila vítězně do čtyřhry s Rumunkou Irinou Beguovou.

Právě v deblu Krejčíkovou čeká vrchol sezony. S Kateřinou Siniakovou bude koncem října hrát na Turnaji mistryň v Singapuru a teoreticky mohou být druhé deblistky světa nominovány i na listopadové finále Fed Cupu. 

Caroline Garciaová si v Tianjinu snaží spravit chuť po dvou neúspěšných obhajobách titulu ve Wuhanu a Pekingu. Na úvod druhá nasazená Francouzka nezaváhala, když porazila 6-4 6-1 domácí Fang Ying Xun.

Roli favoritek dnes potvrdily i třetí nasazená Belgičanka Elise Mertensová a turnajová čtyřka Aryna Sabalenková.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (09. 10. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (ČR) - Kozlovová (Ukr.) 4-1 skreč K.
Garciaová (2-Fr.) - Fang Ying Xun (Čína) 6-4 6-1
Mertensová (3-Belg.) - Lin Zhu (Čína) 7-5 6-1
Sabalenková (4-Běl.) - Keninová (USA) 7-6(4) 4-6 6-0
Bacsinszká (Švýc.) - Collinsová (7-USA) 6-3 skreč C.
Boulterová (Brit.) - Sakkariová (8-Řec.) 7-6(4) 6-3
Čang Jü-süan (Čína) - Beguová (Rum.) 7-5 6-3
Doiová (Jap.) - Putincevová (Kaz.) 6-0 3-6 7-6(6)
Čepelová (SR) - Yafan Wang (Čína) 7-5 3-6 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Melicharová/Peschkeová (3-USA/ČR) - Rodinová/Tomljanovicová (Rus./Austr.) 6-3 4-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Frick
https://twitter.com/KohoutPavel/status/1049697837766889473
Reagovat
blixa
Proč pro mě ? Nechápu ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist