Krejsová v Solarinu dál řádí. Po týdnu je znovu ve finále a má možnost získat druhý double

17. 3. 2017, 12:43
Aktuality 0
ITF SOLARINO - Petra Krejsová na turnaji ITF 15k v italském Solarinu přidala už deváté vítězství v řadě a je ve finále. Česká tenistka dnes zvítězila nad domácí kvalifikantkou Stefanií Rubiniovou po téměř dvouhodinovém boji 6-4 7-6. Krejsová triumfovala v Solarinu minulý týden ve dvouhře i ve čtyřhře a včera znovu s Rumunkou Andreiovou po týdnu ovládla deblovou soutěž. O svůj třetí letošní a celkově osmý singlový titul svede souboj s Martou Paiginovou.
Profily hráčů
Petra Krejsová

Petra Krejsová se blíží ke svému třetímu letošnímu titulu na okruhu ITF. Česká tenistka letos poprvé triumfovala na začátku února na podniku ITF 15k v Glasgow, další titul přidala minulý týden na turnaji stejné kategorie v italském Solarinu, kde startuje i tento týden.

A od zisku druhé trofeje z italského městečka ji nyní dělí jediná výhra. V prvním kole jasně přehrála Susan Bandecchiovou ze Švýcarska a poté tentokrát ve dvou setech porazila svou deblovou partnerku Lauru-Ioanu Andreiovou z Rumunska, s níž minulý týden, rovněž ve druhém kole, absolvovala maratonskou bitvu.

Ve čtvrtfinále ztratila jen čtyři gamy s nejvýše nasazenou Georginou Garcíaovou-Perézovou. Paradoxně nejvíce ji zatím potrápila domácí kvalifikantka Stefania Rubiniová.

Čtyřiadvacetileté Italce před necelými dvěma roky patřila 467. pozice. Nyní je však bez žebříčku. Od listopadu 2015 téměř rok nehrála. Tento týden startuje teprve na šesté akci od loňského návratu. Její sérii pěti výher přerušila až Krejsová, jež dnešní výhrou prodloužila svou neporazitelnost už na devět utkání a stále tento týden neztratila set.

Česká tenistka měla úvodní sadu pod kontrolou. Přestože poprvé brejk nepotvrdila, další náskok si už vzít nenechala a set dopodávala čistou hrou. Ve druhém dějství si 396. hráčka světa vybrala svou první krizi na turnaji.

Začala sice rychlým brejkem, nicméně ve zbylém průběhu druhé sady musela skóre neustále dotahovat. Od nepříjemně vypadajícího stavu 3-5 uhrála tři hry v řadě, ale na servisu nevyužila mečbol a musela do tie-breaku. Ani zkrácená hra nezačala pro Češku dobře. Rychle prohrávala 0-3. Nepříznivý vývoj však nakonec otočila.

Po týdnu si tak zahraje další finále. Minulý týden v Solarinu triumfovala v singlu i deblu a již včera s rumunskou tenistkou Andreiovou znovu ovládla deblovou soutěž. Zítra by tak mohla získat druhý double v řadě, třetí letošní a celkově osmý titul. Poslední soupeřkou Krejsové bude čtvrtá nasazená Marta Paiginová, s níž se nikdy neutkala.

• ITF 15k SOLARINO •
Itálie, koberec, 15.000 dolarů
páteční výsledky (17. 3. 2017)
Dvouhra - semifinále
Krejsová (5-ČR) - Rubiniová (It.) 6-4 7-6(5)
Paiginová (4-Rus.) - Bresciaová (2-It.) 7-6(5) 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist