Kristýna Plíšková si v Hamburku zahraje o první čtvrtfinále od loňského ledna

7. 7. 2021, 15:11
Aktuality 12
WTA HAMBURK - Kristýna Plíšková do turnaje WTA 250 na antuce v Hamburku vstoupila výhrou nad Rumunkou Irinou Baraovou a připsala si své teprve druhé letošní vítězství v hlavních soutěžích. O první čtvrtfinále od loňského ledna se utká se semifinalistkou nedávného French Open a nasazenou trojkou Tamarou Zidanšekovou.
Kristýna Plíšková (© j48tennis.net)

Kristýna Plíšková si až na svém desátém letošním turnaji připsala vítězství v hlavní soutěži, když v prvním kole Wimbledonu po obratu přehrála lucky losera Astru Sharmaovou. Na další vítězství si musela několik dní počkat. Zaznamenala jej dnes na antukovém turnaji v Hamburku, který se do kalendáře WTA vrátil po 19 letech.

Devětadvacetiletá Češka, jež před pár týdny po dvou letech musela opustit elitní stovku žebříčku, do něj vstoupila vítězstvím 6-2 7-6(5) nad Rumunkou Irinou Baraovou, se kterou bez ztráty setu vyhrála i třetí vzájemný souboj.

Plíšková v úvodním dějství netrefila ani polovinu prvních servisů, oba brejkboly však odvrátila a ani jednou o podání nepřišla. Jediné zaváhání na servisu předvedla v úvodním gamu druhé sady, ihned jej však napravila a v tie-breaku využila třetí mečbol.

O první čtvrtfinále od loňského ledna se rodačka z Loun premiérově utká se semifinalistkou nedávného French Open a nasazenou trojkou Tamarou Zidanšekovou, kterou v prvním kole stále probíhajícího Wimbledonu vyřadila její sestra Karolína.

Nasazená šestka Jil Teichmannová překvapivě skončila hned v prvním kole po porážce 5-7 6-7(1) s kvalifikantkou a až 198. hráčkou světa Elenou Gabrielou Ruseovou. Třiadvacetiletá Rumunka bude na své druhé čtvrtfinále na okruhu WTA útočit proti domácí Anně Zajaové.

Kristína Kučová se jako lucky loser dostala do hlavní soutěže, porazila 6-3 7-6(4) domácí Monu Barthelovou a poprvé od března vyhrála zápas hlavní soutěže na nejvyšším okruhu. O první čtvrtfinále od října 2018 bude 31letá Slovenka bojovat proti nasazené čtyřce Danielle Collinsové.

Dajana Jastremská se v tomto týdnu na antuce v Hamburku, kde je nasazenou jedničkou, vrací po dopingovém trestu a svůj první soutěžní zápas v letošní sezoně odehraje proti Magdaleně Frechové. Polská tenistka přehrála dvakrát 6-4 kvalifikantku Marinu Mělnikovovou.

• WTA 250 HAMBURK •
Německo, antuka, 235.238 dolarů
středeční výsledky (7. 7. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (ČR) - Baraová (Rum.) 6-2 7-6(5)
Ruseová (Rum.) - Teichmannová (6-Švýc.) 7-5 7-6(1)
Frechová (Pol.) - Mělnikovová (Rus.) 6-4 6-4
Kučová (SR) - Barthelová (Něm.) 6-3 7-6(4)
Korpatschová (Něm.) - Minellaová (Luc.) 7-5 6-3
Zajaová (Něm.) - Tomovová (Bulh.) 0-6 6-3 7-5
Petkovicová - Friedsamová (obě Něm.) 6-4 7-5
Erraniová (It.) - Ferrová (5-Fr.) 7-5 6-3
Niemeierová (Něm.) - Garciaová (8-Fr.) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
EllNino
Škoda, škoda ... Tomáš celý set dotahoval, měl sice brejkbol, ale bez šance ... a sám nenabídl soupeři ani jeden ...

V TB měl Bergs rychle vedení 6:1 a Tomáš ještě dokázal stáhnout na 5:6 a čelil druhému servisu ... a soupeř zariskoval a vyplatilo se, bohužel 0:1 na sety a bude to hodně těžké otočit
Reagovat
tommr
Kristýna vstoupila do turnaje jasnou výhrou nad neškodnou soupeřkou, která oproti mohutné Kristýně působila jako malé děcko ... smile
V dalším kole už to ale taková pohoda nebude, protože Kristýnu čeká Zidanseková, semifinalistka z nedávného FO. Zápas bude pikantní i v tom, že půjde o nepřímé porovnání Kristýny s Karolínou, která se Zidansekovou hrála v prvním kole Wimbledonu ...
Reagovat
makro99
Já myslím, že to bude podobný zápas.. další soupeřka je mladší a jenom o 4 cm vyšší :)
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
sojka1
jinak u Zidansek TP uvadi taky 80kg... asi takova mistni norma... :-))
Reagovat
makro99
norma :) no možná je nějakej takovej univerzální údaj i u hmotnosti; něco jako když jsme nedávno všichni hledali, kolik je tomu děcku, co poráželo Lindu F., a někteří pořád vytrvale dodávali, že je narozena 1.1 :)
Reagovat
Petr_Fisk
Je to jasné.
Současná standardní tenistka je rozená 1.1. a váží 80kg...
Reagovat
sojka1
travu a antuku nemuzes porovnavat, ten prechod je priserny uz na pohled, v realu jiste ucinene peklo, bouchnes a vubec nic se nedeje... trochu z Tyndy jsem videla, dost hrozne... :-)) Kontrolovala jsem souperku, co je to za dorostenku a ono je ji uz petadvacet, TP u toho drobecka uvadi 164cm/80kg... :-))
Reagovat
tommr
80 kg? To jí asi vážili i s postelí ... smile
Jinak k tomu porovnávání. Je mi jasný, že na antuce je Zidanseková mnohem nebezpečnější a potíže by s ní měla i Karolína. Neštastnice Kristýna asi bude bita jako žito ...
Reagovat
Titan
Má 60 kg, 6 a 8 vypadají podobně smile
https://m.live-result.com/tennis/players/Tamara-Zidansek
Reagovat
tommr
sojka ale psala o Baraový ...
Reagovat
makro99
Kristýna má vítěznou šňůru..:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist