Kvarteto favoritů včetně obhájce Mahuta je v Newportu ve čtvrtfinále

10. 7. 2014, 09:22
Aktuality 5
ATP NEWPORT - Favoritům se na trávě v Newportu daří. Mezi osmičku nejlepších se dostalo celé kvarteto nejvýše nasazených hráčů: dvojnásobný šampion John Isner, Ivo Karlovič, finalista posledních dvou ročníků Lleyton Hewitt i obhájce titulu Nicolás Mahut.
Nicolás Mahut

Nicolás Mahut loni na trávě vyhrál 15 ze 17 titulů a v Hertogenboschi a Newportu vybojoval své premiérové tituly na okruhu ATP. Letos se dvaatřicetiletému Francouzi na trávě příliš nedařilo, v Newportu si však stále drží šanci na zopakování loňského triumfu.

Ve druhém kole si čtvrtý nasazený Mahut poradil za 70 minut hry 6-4 6-2 s dvacetiletým Australanem Lukem Savillem. Proti bývalému vítězi wimbledonské juniorky využil čtyři ze sedmi brejkbolů a pomohl si sedmi esy.

"Byl to těžký zápas. On vyhrál několik zápasů ve Wimbledonu, kde se kvalifikoval a pak postoupil do 2. kola. Na tomto povrchu se musíte soustředit na svůj servis a snažit se využívat své šance. Dnes jsem hrál určitě lépe, než včera," srovnával Mahut své první dva zápasy na turnaji.

O své první letošní semifinále se Mahut utká s dalším Australanem Samuelem Grothem, který proti Maleku Jazírimu z Tuniska nastřílel 24 es a zvítězil dvakrát 7-6.

John Isner startuje na domácím turnaji v Newportu potřetí jako nasazená jednička. V letech 2011 a 2012 roli největšího favorita zvládl a došel si vždy pro titul. Loni z pozice turnajové dvojky prohrál v semifinále s Hewittem, letos však touží opět po zisku trofeje.

V prvních dvou kolech neztratil ani jeden z 20 gamů na podání a nasázel 30 es. Po Odesnikovi si poradil i s dalším krajanem a až 208. hráčem světa Austinem Krajickem, kterému nenabídl jediný brejkbol a zvítězil hladce 6-3 6-3.

"Byl to docela snadný zápas. V obou setech jsem brzy získal náskok brejku a to mi pomohlo. Když jsem v brejku, tak hraju celkem dobře," komentoval devětadvacetiletý Isner.

Ve čtvrtfinále se světová dvanáctka utká tento týden i potřetí se svým krajanem. Narazí na jednadvacetiletého Jacka Socka, který porazil 7-5 6-2 vítěze turnaje z roku 2009 Rajeeva Rama a zahraje si tak o své premiérové semifinále.

"(Sock) má neuvěřitelnou budoucnost. Ve své hře má spoustu zbraní, zejména forhend má skvělý. Bude čím dál lepší," řekl Isner o Sockovi, který se veze na vítězné vlně. V sobotu totiž s Kanaďanem Vaskem Pospisilem senzačně vyhráli wimbledonskou čtyřhru.

Poprvé od lednového triumfu v Brisbane vyhrál dva zápasy po sobě Lleyton Hewitt. Třiatřicetiletý Australan na rozdíl od úvodního kola neměl problémy s Chorvatem Antem Pavičem, kterého porazil hladce dvakrát 6-2 a po pěti měsících postoupil do čtvrtfinále.

"Dnes jsem byl na zdejší kurty lépe připraven. Měl jsem dobrou taktiku a hrál jsem opravdu dobře," pochvaloval si Hewitt, který v prvním kole musel otáčet nepříznivý vývoj proti Harrisonovi. O postup do semifinále se vítěz sedmi turnajů ATP na trávě střetne s Američanem Stevem Johnsonem.

Už 35 es ve dvou zápasech nastřílel pětatřicetiletý Ivo Karlovič, který obhájil svůj loňský výsledek. Ve druhém kole porazil 7-5 7-6 Sergeje Stachovského z Ukrajiny, přestože ve druhé sadě prohrával 3-5. O své první semifinále na trávě v Newportu se utká s Izraelcem Dudim Selou.

- ATP 250 NEWPORT -
(USA / Rhode Island, tráva, 539.70 dolarů)
středeční výsledky (09. 07. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Isner (1-USA) - A. Krajicek (USA) 6-3 6-3
Karlovič (2-Chorv.) - Stachovskij (Ukr.) 7-5 7-6(3)
Hewitt (3-Austr.) - Pavič (Chorv.) 6-2 6-2
Mahut (4-Fr.) - Saville (Austr.) 6-4 6-2
Johnson (6-USA) - Ito (Jap.) 6-3 2-0 skreč I.
Sock (7-USA) - Ram (USA) 7-5 6-2
Groth (Austr.) - Džazírí (Tun.) 7-6(7) 7-6(3)
Sela (Izr.) - Mannarino (8-Fr.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
rod_laver
http://www.imagehosting.cz/?v=aewe.png co na to říct?
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba ho zažaluje a ještě bude muset platit pokutu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://zpravy.idnes.cz/humlovi-vadi-ze-kvitova-bydli-v-monaku-dht-/domaci.aspx?c=A140710_162317_domaci_cen#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
Reagovat
smazaný uživatel
omluva, zprava uz je pod Rosolem, ale teprve ho ctu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
moc držím palce :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist