Kvitová dostala zelenou a může na exhibice do Berlína. Těší se hlavně na trávu

9. 7. 2020, 16:12
Aktuality 9
Wimbledon letos musela Petra Kvitová stejně jako celý tenisový svět oželet, ale do bílého se oblékne a na trávě si přece zahraje. Dvojnásobná vítězka z londýnské trávy dnes dostala od profesora Pavla Koláře svolení, že její předloktí zvládne hru na zeleném pažitu a může odjet na exhibice do Berlína.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

A právě v německé metropoli se začátkem příštího týdne první ze dvou akcí odehraje na trávě. "Aspoň něco si letos na trávě zahraju," zaradovala se aktuální světová dvanáctka na setkání s médii před zápasy na stadionu Steffi Grafové. Druhý turnaj bude na tvrdém povrchu v hangáru na bývalém letišti Tempelhof.

V areálu slavného All England Clubu by tento týden vrcholily boje o tituly, ale kvůli koronavirové pandemii se nehraje. Třicetiletá Kvitová ale už nostalgii nepociťuje. "Nejvíc se mě to dotklo v momentu zrušení Wimbledonu," řekla Kvitová a doplnila: "Teď už to neřeším, beru to, jak to je. Jsou na světě aktuálně důležitější věci."

Turnaj na adrese SW19 jí připomněly především rozhovory a kampaň pro Wimbledon. V obou případech si doma dělala jahody se smetanou, jeden ze symbolů turnaje. "A přišlo mi bílé oblečení, v kterém jsem měla letos hrát," řekla.

Do bílého se plánuje obléct na turnaji v Berlíně, kde může hrát přes problém s předloktím, který se jí vrátil při hře na antuce. "Jak se snažím míče víc liftovat, což u mě není obvyklé, tak mi ruka zatuhne. Na antuce to skáče všude možně, je to cítit a ruka, která už má odehráno spoustu let, to odnese," vysvětlovala.

Vyšetření u profesora Koláře akutní problém neodhalilo. "Ruku mi uvolnil a říkal, že na trávu a na tvrdý povrch mě pustí, takže to dopadlo dobře," řekla Kvitová.

Uvažuje, že bude v budoucnu antukové turnaje pečlivěji vybírat. Grandslamové Roland Garros, které by se mělo letos v Paříži netradičně konat až na přelomu září a října, ale v plánu vynechat nemá. "Pokud bude, určitě tam pojedu. To je stoprocentní, pokud mi to zdraví dovolí. Jen musím ruku lépe připravit," pronesla.

Zprávy o restartu sezony příliš nesleduje. Turnaje WTA Tour mají po pauze začít v srpnu a na konci měsíce je pak v plánu US Open. "Pokud to bude a hráčky tam pojedou a budou to brát vážně, tak pojedu asi taky, i když podmínky budou náročné. Doufám, že nikdo nebude pozitivní, jinak to bude zkáza pro všechny."

Nově se Kvitová dozvěděla, že Čína nebude až do konce roku kvůli pandemii koronaviru pořádat žádné mezinárodní sportovní akce. To se týká i velkých tenisových turnajů a Turnaje mistryň. "Pro WTA to není úplně dobrá zpráva, to pro ně bude velká rána. Na druhou stranu víme, že Čína je obecně náročná, složitější, je to jiný svět. Holky z toho spíš budou mít radost, no," řekla Kvitová.

Po 15 letech ukončila spolupráci s Českou sportovní Miroslava Černoška a v Česku ji od července zastupuje Sport Institute, který vznikl letos při tenisovém klubu na pražské Spartě. "Panu Černoškovi za spolupráci děkuji. V Praze už jsem nějakou chvíli, na Spartě trénuju a hrozně se těším. Myslím, že dohromady to bude super," řekla Kvitová, kterou na mezinárodním poli zastupuje agentura IMG.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Pavlis
Petřiny problémy s rukou způsobuje antuka. To dává smysl, fakt náročný povrch. Snad si ale ještě někdy zahraje v Madridu.

6b.cz/Zfiu
Reagovat
PetaM
Myslím, že Madrid a RG dávat bude. Aspoň po zbytek kariéry. Pak by byl super ještě Stuttgart. Zbytek vynechat, což je vlastně Řím a Praha :D
Reagovat
misa
pro tenis. Pořád jen rušení a rušení... WTA bez čínských turnajů ve velmi těžké situaci. Pochybuju, že se něco od ledna 2021 změní a začne se hrát běžný program.
Reagovat
paddy
když budu citovat jednu nejmenovanou hráčku, tak někteří se nyní nemohou účastnit, jiní zase potřebují finance, celkově by turnaje nebyly férové, takže bude lepší, když se začne příští rok

Karviná si také stěžuje, že liga není regulérní

prostě můžete si pořádat, co chcete, ale vždy na tom zůstane skvrna neférovosti

titul z US Open bude méněcenný, ale v historických stats se na to zapomene

ještě zopakuji, že UO v červnu pouze nezrušili, ale stále se neví, jestli bude
Reagovat
tommr
bez Číny a jejích peněz bude WTA namydlená. ATP je na tom trochu líp, ale taky to na ně časem dopadne ...
Reagovat
paddy
proč? WTA nějak rozděluje zisk? při nejhorším oseká byrokracii a nebudou mít tolik času na blbá rozhodnutí

jednotlivé turnaje jsou závislé na sponzorech, tam je to případ od případu

nejvíc mě rozesmálo, že holky budou mít radost, že Asie nebude
to je jak pěstovat pomeranče v Česku

jak říkala Fandina, WTA dokáže vybrat peníze (když WTA Finals je nejbohatší turnaj)
kulový ve tvaru kosočtverce :)
Reagovat
paddy
Podle očekávání ruka nebyla zraněná, jen namožená

Jestli každý bude čekat na druhého, jestli tam pojede, pak na UO nepojede nikdo

Čína má nula nakažených zaokrouhleně a turnaje nebudou, zejména Wuhan Covid-19 Open :)
Reagovat
Vlk-v-trave
takze trava bude:)
Reagovat
tommr
ale Čína nebude což je pro ženskej tenis velká rána. Snad se místo zrušených turnajů v říjnu a listopadu ještě najdou nějaký náhradní destinace v Evropě nebo v Americe ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist