Kvitová na trávě začala vítězným obratem proti Piterové

21. 6. 2021, 18:44
Aktuality 43
WTA BAD HOMBURG - Petra Kvitová tři týdny po zranění kotníku zvládla svůj první letošní zápas na oblíbené trávě. Na novém turnaji WTA 250 v německém Bad Homburgu nejvýše nasazená Češka porazila po prohraném prvním setu Polku Katarzynu Piterovou.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová zahájila wimbledonskou generálku na trávě v německém Bad Homburgu vítězstvím 4-6 6-1 6-4 nad Polkou Katarzynou Piterovou. Turnajová jednička porazila soupeřku z kvalifikace, které patří až 387. místo žebříčku, po téměř dvouhodinové bitvě.

Jednatřicetiletá Češka odehrála svůj první soutěžní duel na oblíbené trávě od předloňského Wimblednou po třítýdenní zápasové pauze, během níž léčila natržený vaz v kotníku. Nohu si zranila po postupu do druhého kola na Roland Garros a z antukového grandslamu musela odstoupit.

"Je hodně pozitivní, že jsem kotník necítila. Hrát s tejpem je nepříjemné, nejsem na to zvyklá a nemám to ráda, ale teď to je důležité. Jsem ráda, že noha nenatekla až tak moc, když jsem to sundala. Cítím se v pohodě, to musím vzít pozitivně," řekla Kvitová.

Ze svého výkonu nadšená nebyla. "Pocity jsou rozporuplné. Věděla jsem, že nebudu hrát ideálně, ale asi jsem očekávala, že to půjde trošku líp a nebylo to ono," řekla. "Kazila jsme lehčí míče a byla trošku frustrovaná. Pohyb taky nebyl ideální, cítila jsem se trošku jako slon. Je to prostě znát, že jsem se nehýbala dva a půl týdne," dodala.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka nasázela soupeřce 10 es, ale také se dopustila šesti dvojchyb a třikrát ztratila podání. Poté, co jasně vyhraným druhým setem Kvitová srovnala na 1-1, se Piterová dostala do vedení 2-0 a 30-0, ale česká favoritka se dokázala vrátit do hry a otočila. Esem proměnila třetí mečbol. "Nakonec jsem to nějak zvládla. Byly tam i světlé momenty, to si z toho musím vzít. Jsem ráda, že mám možnost si zahrát další zápas," řekla.

V boji o čtvrtfinále se Kvitová střetne s Ann Liovou z USA.

Už v neděli do druhého kola postoupila Kateřina Siniaková, jejíž soupeřkou bude také Američanka, třetí nasazená Jessica Pegulaová z USA.

Kvůli dešti se dnes nehrálo na turnajích v Anglii. V Eastbourne se nedočkala Karolína Plíšková svého zahajovacího duelu proti Italce Camile Giorgiové, na další den musely být přesunuty také zápasy tří českých tenistů ve wimbledonské kvalifikaci.

• WTA 250 BAD HOMBURG•
Německo, tráva, 189.708 dolarů
pondělní výsledky (21. 06. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (1-ČR) - Piterová (Pol.) 4-6 6-1 6-4
Pegulaová (3-USA) - Hesseová (Fr.) 6-1 6-2
Kerberová (4-Něm.) - Jašinová (Rus.) 6-1 6-1
Sorribesová (7-Šp.) - Trevisanová (It.) 6-4 3-6 6-2
Siegemundová (8-Něm.) - Bhatiaová (Ind.) 2-6 7-6(2) 6-1
Cornetová (Fr.) - Rusová (Niz.) 6-3 2-6 6-1
Blinkovová (Rus.) - Tausonová (Dán.) 7-6(4) 4-6 6-2
Liová (USA) - Zajaová (Něm.) 6-0 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Peschkeová/Heisenová (4-ČR/Něm.) - Stephensová/Anisimovová (USA) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

43
Přidat komentář
vladka
"vítězně" zní dobře...hra byla bídná
Reagovat
Torn
Výkon tedy dost slabý a je otázkou, jak moc v tom hraje roli to zranění. Jako bylo by fajn, kdyby tady něco uhrála, ale je zase otázkou, jak moc jí to ne/pomůže do W.
Reagovat
pepin
To že někdy špatně šlápnete je zcela běžné a každému se to jistě již v životě stalo, jde jen o závažnost v danné situaci a myslím si, že v tom není zapotřebí hledat cokoliv jiného. Ale je zapotřebí si uvědomit, že Petra pomalu spěje ke konci své hvězdné kariéry a očekávat od ní podstatné úspěchy na každém turnaji je již určitě mimo mísu. Určitě ještě dokáže překvapit v některém turnaji postupem do závěru turnaje jako to již letos dokázala, ale aby tu špičkovou výkonost držela po nějaký delší čas si myslím je již docela nepravděpodobné. Výsledky a hlavně předváděná hra ve většině letošních západů tomu napovídají.
Reagovat
Torn
Tak ona Petra nikdy neměla vyrovnanou výkonnost. Vždycky to bylo nahoru a dolů.
Reagovat
Blondie
Jojo :-)
Nahrála toho dost a pravý fanda ji doprovodí i v těch posledních dvou letech, kdy už to trofejemi prostě asi tak zvonit nebude.
Reagovat
SydneyOpen
to ani neříkej smile já hodně tajně doufám že Petru uvidíme i v Paříži 2024... ale je asi jasné že bude chtít založit rodinu a tak nějak očekávám že příští sezóna bude ta poslední a jak říkáš je prostě potřeba ji doprovodit a užít si každý zápas jak to jen jde.
Reagovat
turista
V Paříži 2024 Petra bude mít 34. To zase není tak moc. Serena bude mít letos 40 a Venuše má už 41. To jsou ale už přesluhující extrémy.
Reagovat
Blondie
Ale Petra chce rodinu a není takový šílenec do tenisu jako Serena. Nehledě na to, že se obávám toho, že Petře ještě nějaké ty roky sebere terapie. A to není záležitost léta či dvou.

Nu, hlavně ať je šťatsná a stihne, co stihnout chce :D v tenisu má odmakáno a byť mi bude hrozně, ale fakt pekelně chybět, jsou důkležitější věci než mlácení do míčku :)
Reagovat
PetaM
Petra si za své vyčerpávající zápasy mnohdy může sama. :D Místo toho, aby se na důležitý míč rozhlédla a lehce to poslala tam, kde soupeřka není, tak to v plné síle napálí přímo na soupeřku, která to vrátí a Petra už to nemá. Tím dodá soupeřce sebevědomí a ta pak začne hrát neskutečně, naopak Petru to srazí, protože si řekne, jak to blbě zahrála.

Letos si tak prohrála už spoustu zápasů. Mohla odejít z kurtu dříve (+ vítězně) a fit do dalších bojů. Místo toho tropí kraviny a hraje o hodinu déle, než musí. :D Pochopil bych to ve 20, ale ve 30 už se musí kurnik do po tom kurtu dívat, kde soupeřka stojít a nemlátit to tam hlava-nehlava. :D
Reagovat
lvicek
Jojo, cim vic casu na uder ma, tim je to horsi... ;) Ale instinkty ji funguji skvele.
Reagovat
LukasH
Částečně to tak je. Ale zase kolik zápasů vyhrála takticky hlavou. Hlavně v letech 2019 a 2020 (i když tam už to bylo všelijaký). Petra nikdy nehrála úplně nejchytřejší tenis, ale pod Vaňkem se zlepšila výrazně. Už se jí nestávalo, že by prohrála s nějakou stopadesátou hráčkou jako dřív. Než si před dvěma lety zranila tu ruku, hrála dle mého nejlepší tenis v kariéře. Proto taky škoda toho AO a toho zranění.
Letos se do toho nemůže pořádně dostat. Přijde mi, že tam chybí zápasová praxe a sebevědomí (prohry se Svitolinou).
Tak uvidíme, jestli se jí ještě podaří najet na tu lehkost.smile
Reagovat
paddy
ta holka má prostě smůlu smile
Reagovat
brixner
Jojo, smůla to je!
smile
Reagovat
tommr
Petra dneska nehrála dobře, ale s tím se muselo víceméně počítat. Zásadní otázka je jestli to bylo způsobený nedoléčeným kotníkem, nerozehraností po dlouhý vynucený pauze nebo tím, že se Petra prostě přizpůsobila slabý soupeřce? Odpověd nám dají asi až další zápasy nebo pokud by šlo o ten první důvod tak odstoupení z turnaje ...
V příštím kole Petru čeká poměrně nebezpečná soupeřka na kterou by její dnešní výkon rozhodně nestačil. Můj tip je že Petra prohraje ve dvou setech nebo z turnaje ještě před zápasem odstoupí ...
Reagovat
Jan
mám za to, že Petra v současnosti obecně málo trénuje, takže jí to pak v zápasech chybí. A že ze stejného důvodu na OH daleko nedojde. Už to, že se zranila na tiskovce, komu se to kdy stalo ?
Reagovat
EllNino
A jak to, ze se zranila, souvisi s tim, ze podle tebe udajne malo trenuje?
Reagovat
Jan
Slabé vazy.
Reagovat
Petr_Fisk
To je jen jedna z možností.
Reagovat
Torn
To si nemyslím. Jestli si vzpomínám dobře, tak nějaký problém v tom kotníku už měla a to zakopnutí to jen dodělalo. Možná je trochu tele, že zakopne, ale možná lepší, že si to udělala takhle, než kdyby si to udělala v zápase, kde je to riziko na horší stav větší.
Reagovat
smazaný uživatel
A pán je znalec, běž poradit prof. Kolářovi, který řekl, že kdyby se totéž stalo běžnému člověku, tak bude mít mnohem horší následky.
Reagovat
Torn
A co si mám představit pod pojmem běžný člověk?:D Když si vezmeš aktuální vizuální vzhled třeba 50leté paní, tak je to často chodící kulička, co se dovalí max.o cukrárny. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Netrénovaný? Jinak to jsou slova prof. Koláře, ne moje.
Reagovat
George_Renel
Kde žiješ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stejně, kam musela šlápnout a jak...? Člověk si většinou zvrtne kotník, to jo. I to se mi stalo jen 2x v životě a dělal jsem různé sporty, lezu po horách apod. Ale je možné, že už tam nějaká prasklina byla a zrovna šlápla tak blbě, že si ji trhla ještě víc. Achilovka je sice achilovka, ale přeci jen dost vydrží. To by třeba fotbalisti museli být pořád na marodce...
Reagovat
lvicek
Nekde jsem cetla, ze prehledla nejaky schod, jestli si to dobre pamatuju.
Reagovat
SydneyOpen
já jsem také jednou přehlédnul schod a taky si to furt dobře pamatuju smile dobře jsem se přizabil smile
Reagovat
lvicek
No kdyz je to schod smerem nahoru, tak si clovek namlati kolena a cumak, treba i ruku, ale kdyz je to schod dolu, tak to prave vetsinou blbe odnese ten kotnik.
Reagovat
paddy
2 týdny měla ortézu, to manko rychle nedožene
navíc stále cítí bolest
od W bych moc nečekal
Reagovat
PetaM
Tak jako nebyl to výkon hodný finále Wimbledonu, ale zase to bylo první kolo turnaje v Horní Dupě, navíc po zranění, které ještě není vyléčené. Což je pěkně na prd, ale když ji to pan profesor Kolář dovolil, tak snad ví, co dělá ...

Nevím, jestli by bylo nejlepší odstoupit, na to má koneckonců Petra vlastní hlavu a tým. :D Hlavně, ať si to do Wimbledonu nezhorší a udělá tam aspoň nějaký výsledek ...

Hlavně pozor na tiskovku, aby zase někde nezapadla :D
Reagovat
com
hlavne ze se vsichni smali Kristyne, kdyz prstila vetrak.. smile Ale ze Kvitova neumi chodit, to je uz vec druha smilesmile
Reagovat
Blondie
Do čeho asi Plíškovic strčí prstík příště? smile nabízí se tolik možností! #sekacka #kladivo #mixer #drticodpadu
Reagovat
lars
Vypada to , ze chces v blbosti preskocit comika, kdyz tak casto blbe na TP pises :)
Reagovat
com
tu uz nemam sanci predbehnout smile ta uz je kilometry predemnou smile
Reagovat
Blondie
Díky za hodnocení, jdu si vytetovat na levé koleno jedno velké "AU, ZABOLELO."
Vlastně ne, nejdu smile
Reagovat
PetaM
No jo, jenže zvrtnutý kotník se stává. Strkat ruce někam, kde se to rychle otáčí, je deb*ilita. Sorry, ale to je jako stoupnout si před rozjetý náklaďák s předpokládat, že se ti nic nestane. :D

Kdo, kromě hloupých dětí, strčil kdy ruku do větráku? :D :D Jen Kristýna :D Zřejmě má srovnatelné IQ.
Reagovat
Mr.Pink
standardni vetrak ma ochrannou mrizku, ktera chrani uzivatele pred moznym zranenim, nemuze za to, ze to byl cinsky sunt, ktery nesplnoval bezpecnostni kriteria
Reagovat
PetaM
Ale Kristýna snad není batole, aby jí někdo pořád vodil za ručičku a říkal "Ne, na to sahat nesmíš!". Dost odfláknutá výchova, když neví, kam prsty patří a kam ne.

Její věc omlouvá pouze debi.lita, nic jiného. Normální člověk prsty do větráku prostě nestrčí. Pokud nemá v hlavě nádor.
Reagovat
lars
Byl si zapsan na seznam hejtru Pliskove.
Svou debi.litu tu naznacujes ty :)
Tyna nemela v umyslu strkat prsty do vetraku, ale otocit smer foukani vetraku
Reagovat
Blondie
Chápu, Čína, jiné zákony. To je samozřejmé. Ale nebyl prostor alespoň na nějaké odškodnění(samo mohla dostat něco mimo pozornost médií)? Stálo ji to několik týdnů práce, co si tak pamatuju.
Reagovat
Mr.Pink
velmi trapne, na tohle uz nema smysl jinak reagovat. ona necpala prsty do vetraku, chtela jej pootocit, jak pise lars.
nemohla tusit, ze vetraky v cine umoznuji prosrcit prst bezpecnostni mrizkou
Reagovat
Petr_Fisk
Udělala drobnou chybu, mohla být zvyklá na verzi s ochrannou mřížkou, současně myšlenkama jinde atd...
Dost krutě ji soudíš.
Zkus si na to vzpomenout, až sám uděláš nějakou ptákovinu, jakože každý ji občas udělá.
Pak si polož otázku jestli jsi kvůli tomu hned deb.l?!
Reagovat
lars
IN
Reagovat
Torn
Jako mohla dávat větší pozor, na druhou stranu by na turnajích mohli mít trochu lepší větráky. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist