Kvitová, Plíšková a Halepová na adresu Ósakaové: Potřebuje čas, aby si zvykla na novou pozici

21. 2. 2019, 14:13
Aktuality 3
Naomi Ósakaová se po triumfu na Australian Open, kde získala svou druhou grandslamovou trofej v řadě, stala historicky první asijskou světovou jedničkou v tenisové historii. První zápas v této pozici však tento týden Japonka na turnaji v Dubaji nezvládla. Je to pro ni nové, potřebuje čas, aby si zvykla, řekly na adresu světové jedničky Kvitová, Plíšková a Halepová.
Naomi Ósakaová

Jednadvacetiletá Naomi Ósakaová toho za poslední rok zažila opravdu hodně. V Indian Wells vloni vybojovala svůj premiérový titul, na US Open získala svou první grandslamovou trofej, poprvé se probojovala do Top 10 žebříčku WTA a letos se po triumfu na Australian Open stala historicky první asijskou světovou jedničkou v tenisové historii.

Premiéru v této pozici však Japonka tento týden na turnaji v Dubaji nezvládla, když prohrála hned v prvním kole s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou. "Minulý rok jsem byla v úplně jiné pozici, kdy o mně lidé nevěděli a nevěnovali mi tolik pozornosti. Nyní je vše jinak a já si možná ještě ani neuvědomila, co všechno se změnilo. Jsem ráda, že mi lidé fandí, poznávají mě, ale je to pro mě úplně nové," řekla Ósakaová.

"Úplně rozumím tomu, jak se teď Naomi cítí," řekla na adresu světové jedničky Petra Kvitová, jež v roce 2011 zažila něco podobného. Před touto sezonou byla Kvitová mimo Top 30, poté ale vyhrála šest turnajů za rok a na Australian Open 2012 ji dělila jedna výhra od postu ženské tenisové královny. "Bylo to pro mě tehdy hodně těžké."

"Dlouho jsem si zvykala na novou pozici. Najednou se vám prostě převrátí život naruby a vy nevíte, jak se s tím vším vypořádat. Přestože jsem se pak dlouho držela v nejlepší desítce, trvalo mi tři roky, než jsem znovu vyhrála grandslam," vzpomínala Kvitová na sezony 2011 - 2014. "Chce to opravdu čas, aby si člověk zvykl na to, že patří mezi ty nejlepší, s čímž pak samozřejmě souvisí spousta dalších věcí."

"Je to asi o zkušenostech a o tom umět nezdary rychle hodit za hlavu, jít dál a tvrdě makat," dodala dvojnásobná wimbledonská šampionka. "Na kurtu vám také nikdo nedá nic zadarmo. Když vyhrajete grandslam nebo jste jedničkou, chce vás každý porazit, protože takový skalp chce mít každý hráčka. Budu Naomi držet palce, aby si brzy zvykla a hrála zase tak dobře jako hrála na posledních dvou grandslamech."

"Myslím, že na to není žádná rada. Tohle si člověk musí zažít, poprat se s tím a poučit se z toho, jinak to asi nejde," uzavřela Kvitová.

"Naomi je výborná hráčka, která za poslední rok udělala obrovský kus práce. Vyhrála dva grandslamy a stala se světovou jedničkou, což je něco, co některým hráčkám trvá třeba i celou kariéru," řekla na adresu Ósakaové Karolína Plíšková.

"Teď je na ni samozřejmě velký tlak, protože každý očekává, že teď bude jen vyhrávat. Hrála tu první turnaj po triumfu v Melbourne, takže je jasné, že byla nervózní. Myslím, že bude potřebovat několik zápasů, aby si zvykla na tu novou pozici, ve které je," dodala Plíšková.

"Řekla bych, že na ni byl větší tlak po US Open, protože tam vyhrála svůj první grandslam, což bylo velké překvapení. To, jaké to je vyhrát grandslam, už zažila, teď je ale i světovou jedničkou a všichni si myslí, že vyhraje všechny zápasy, do kterých nastoupí," komentovala Simona Halepová. "Vím, jak se cítí, ale i tohle k tomu patří a myslím, že si tím musí každý projít. Ona je ale silná, takže to zvládne."

Komentáře

3
Přidat komentář
Blondie
Myslím, že obrovskou roli v tomhle hraje zázemí tenistky a její východa - v tom měla podle mě Petra neskutečné štěstí. Její rodiče i okolí see zdají být nohama na zemi :) takže uvidíme, co Naomi.
Reagovat
Fransoas
To jsou shodné postřehy tří velkých hráček.A přesně,co řekla Petra k tomu,že z některých velkých nezdarů se musí hráčka rychle vzpamatovat,tak to v naprosté míře platí teď o Karolíně.
Reagovat
Alien
Tak jediné Petře bych v tomto ohledu věřil!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist