Kvitová se před Roland Garros nerozehraje. Kvůli potížím s nohou se odhlásila i z Říma

6. 5. 2023, 19:37
Aktuality 8
Petra Kvitová před blížícím se Roland Garros odehrála na antuce jediný zápas. Kvůli přetrvávajícím problémům s pravou nohou se totiž odhlásila z druhého ze tří přípravných turnajů, po Stuttgartu bude světová desítka chybět také příští týden v Římě.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová na začátku dubna triumfovala na prestižním podniku v Miami, kde ukončila pětileté čekání na 9. trofej z turnaje WTA 1000 a získala jubilejní 30. titul. Od té doby ale laboruje se zraněním pravé nohy, které jí komplikuje přípravu na Roland Garros.

Po absenci ve Stuttgartu se minulý týden představila v Madridu, ale hned v 1. kole podlehla Němce Jule Niemeierové a dnes oznámila, že se nezúčastní druhého ze tří naplánovaných turnajů. Odhlásila se z Říma, kde měla příští týden absolvovat generálku na pařížský grandslam.

"Bohužel, pravá noha mě stále bolí. Po poradě s týmem jsme se rozhodli, že v Římě hrát nebudu. To krásné město i italští fanoušci mi budou chybět. Budu makat na tom, abych byla připravená na French Open," napsala Kvitová na Twitter.

Maximem Kvitové v italské metropoli jsou čtvrtfinále z let 2012 a 2015. Letos vynechá už pátý z posledních sedmi ročníků, při posledním startu v roce 2021 vypadla ve druhém kole s Věrou Zvonarevovou. Ze světové špičky bude v Římě chybět také Švýcarka Belinda Bencicová, kterou trápí bolesti kyčle.
French Open v Paříži startuje za tři týdny 28. května. Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová na něm došla nejdál do semifinále (2012 a 2020), v posledních dvou letech vypadla vždy už ve druhém kole.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
IngStavinoha
už naše královna skutečně nemá zapotřebí smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně tak!smile
Moudří taktici s Nadalem v čele nechají hazardování se zdravím jiným.smile
Reagovat
com
bebí na nožičce stále bolí smilesmilesmile
Reagovat
misa
Maruška hrát bude? V úterý se z neznámých důvodů odhlásila ze zápasu v Reus a v dnešním/zítřejším tréninkovém plánu v Římě zapsána není :(
Reagovat
misa
Proč se nepřihlásila do Štrasburku týden před French Open? Určitě není taková hvězda, že by mohla čekat v Paříži daleký postup. Navíc s mizerným vstupem do sezony by se jí hodila každá výhra...
Reagovat
IngStavinoha
šetří energií - jako dnes "všichni" smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se toho drž, Fulneku, a neplýtvej energií na TP.
Reagovat
IngStavinoha
tvoje vysoce kvalifikované odborné cmrndy mi už u Bachmutu fakt chyběly smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist