Kvitová si hru soupeřky přečte až na dvorci. Deníček s postřehy pořád mám, ale moc tam toho nepíšu, přiznala

1. 10. 2020, 15:41
Aktuality 22
Petra Kvitová si psávala do deníčku postřehy o soupeřkách. V poslední době už tak pečlivá není a ani být nemusí. Díky zkušenostem si protivnici "přečte" přímo na dvorci a většinou pak rozhodnou její rychlé údery.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

"Deníček mám, ale moc tam toho nepíšu. Tolik už ne. Neměla bych to říkat nahlas, ale poslední dobou rozhoduje spíš moje hra a moje nastavení než ty hráčky. Když začnu hrát, během pár gamů poznám, co hraje ona. Možná je i dobře, že to tolik neřeším před zápasem a přijdu si na to sama," řekla třicetiletá Kvitová.

Na letošním Roland Garros by přitom mohla přidávat nové poznámky. V prvním i druhém kole totiž přehrála tenistky, s kterými se dosud nestřetla.

"Je pravda, že ty holky fakt neznám a říkám si, že je to nějaký divný. Co je to za dobu?" usmála se Kvitová po výhře ve druhém kole nad Italkou Jasmine Paoliniovou. V předchozím zápase si poradila s Francouzkou Océane Dodinovou. "Na druhou stranu je fajn, že to není pořád to stejný a je dobře, že nové mladé hráčky jdou nahoru a na grandslamech hrají dobře. Aspoň je trochu obměna a fanoušci mají koho sledovat."

Pro tenistku je nepříjemné hrát s někým poprvé. "Nevíte, jak hraje. Tak to bylo trochu i dneska. Fakt mě trochu překvapila," poukázala Kvitová na Paoliniovou. Z dřívější doby zná jiné italské soupeřky jako Robertu Vinciovou, Francescu Schiavoneovou či Saru Erraniovou, které hrávaly či hrají typický antukový tenis. "Ale tahle hrála na Italku od základní čáry hodně rychle a ploché údery z obou stran," řekla Kvitová.

S odvážnou soupeřkou se ale vypořádala ve dvou setech. Využívala především Italčina špatného podání. "Bylo v její hře asi nejslabší. Jít hned do returnu byl bonus. I když jsem párkrát prohrála servis, věděla jsem, že budu mít čas to spustit," řekla.

Sama se ale se servisem trošku prala. O podání přišla jednou v prvním a dvakrát ve druhém setu. "Nebyl peckoidní," vystihla dvojnásobná vítězka Wimbledonu. "Nehrála jsem úplně nejlíp a z výhry mám radost," dodala.

Na tenisovou bublinu, která není v Paříži tak striktní jako v New Yorku, už Kvitová přivykla. "US Open pro nás byla velká škola," řekla. Neprožívá tak už ani fakt, že se hraje před prázdnými tribunami. "Pár lidí tady je, ale vlastně nejsou vidět. Ticho bylo v New Yorku, kde bývá hodně hlučno, takže na to teď nemyslím."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
Fandina
Petrušku jsem dneska moc neviděla, ale její prohráčku už v minulosti ano a vím, že byla celkem rychlá a běhavá, tak jsem ráda, že to takhle dopadlo. A v příštím kole bude zase neznámá a mladá hráčka, tak doufám, že ji Petruška zase dobře přečte a postoupí. Držím palce a přeji zdraví. Pojď!!!
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Jan
Petra už je zkušená, bere to všechno s přehledem a nadhledem.
Reagovat
Holahej
...Petro nic nečti..., samozřejmě je to příjemné slyšet, ale...jeden zápas je jen jeden krok..., mluvit je jednoduché...

Určitě má na to, vyhrát další GS. Dlouhodobě patří mezi nejlepší hráčky světa. A navíc je i v zákulisí velmi oblíbená.
- Barbara Schett o Petře Kvitov?
Reagovat
Krisboy
Při vší úctě jak k Barbaře, tak hlavně k Petře: Co má co společnýho obliba v zákulisí s šancema na GS titul???
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostě by s cenou vypadala pěkně pro média a to se cenísmile
Reagovat
Mantra
médiím je jedno jak vypadá v zákulisí nebo když ráno vstane z postele, dokonce i sponzorům je to jedno... oni potřebují aby vypadala dobře a tím oslovila masy, tak prodají své média a vé zboží - a tam už si nejsem úplně jistej zda má Petra takový dopad jako tenisově méně zdatné hráčky z "lapších" zemí a dokonce s lepším lookem ( v tom je Petra bych řekl takový průměr, ani hrůza, ani modelka, spíš taková holka od vedle)
Reagovat
Mantra
vypadlo mi tam: "vypadala dobře před kamerou"
Reagovat
FulnekUltras
však na Kurničku ani na Dušína jsme TO nikdy nehráli smile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Holahej
Je podpora, když ti fandí diváci, určitě je, vlévají energii, určitou spokojenost, radost, psych. sílu, to samé v menší míře ti pomáhá, když cítíš podporu ze zázemí, zákulisí..., které potkáváš v areálu RG, hotelu, od komentátorů, bývalých hráčů, rozhodčích /samozřejmě mimo kurt/, pracovníků areálu, z ost. týmů, od hráček, které už vypadly...

Naopak nepřízeň, pískání, bučení, výsměch za tvé chování, projevy, výroky, může tvou psychiku dost dostat dolu /úplně/? a tenisová výkonnost na GS /nejen/ je komplex mnoha faktorů,... psychické, fyzické, tenisové, štěstíčko...

...zkus být oblíbený "ve třídě" a neoblíbený...s jakou psychikou tam budeš chodit...
Reagovat
FulnekUltras
v kolektivu oblíbená, k tomu bezmála dělnický původ - není divu, že Petra v tenisovém světě působí jako zjevení, a maloburžoazní živly ji jen těžce snášejí
Reagovat
Blondie
Sorry for stealing your toys, ale Petra je miliardářka a její táta je učitel. Jinými slovy intelektuál, kterému by nejeden komunistický režim roztříštil lebku kulkou nebo motykou.
Reagovat
FulnekUltras
tohle je na angloholátko vlastně moc...
Reagovat
Fandina
To máš za tvoje kecy o dělnickém původu, navím máma úřednice. Nech si ty řeči na stranickou schůzi, kde vzpomínáte na kádrování v dobách minulých, kde dělníci měli mít privilegia proti jiným lidem. Respektive proti intelektuálům, kterých se báli jako čert kříže, aby je nepřipravili o moc.
Reagovat
Fandina
navíc maminka Petry uřednice, tam mělo být, doufám, že to tak je
Reagovat
FulnekUltras
bezmála je holt bez mála
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
lvicek
To jsou kecy zase :D Muzes specifikovat, ktere maloburzoazni zivly ji tezce snaseji?? Vzdyt je oblibena vsude na okruhu, mnohokrat za sebou ziskala cenu pro nejoblibenejsi hracku nebo treba pro fair play, jako milou a sympatickou hracku ji jmenuji desitky jinych hracek a to pozor, z ruznych zemi, ruznych rezimu a ruznych ekonomickych pomeru. Takze kde jsou ty zivly? Chtela bych je videt!
Reagovat
FulnekUltras
nemusíš chodit daleko smile
Reagovat
annah
Prosím tě, že se ti chce na ty kecy reagovat. Vždyť je to místní folklór, nad kterým netřeba se ani pozastavit...
Reagovat
Holahej
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist