Kvitová: US Open? Je zázrak, že se letos hraje

5. 9. 2020, 08:11
Aktuality 18
Petra Kvitová si dlouho myslela, že se US Open kvůli koronaviru letos neuskuteční. Bere skoro s údivem, že se grandslam v New Yorku skutečně hraje, byť bez fanoušků, a má radost z postupu do osmifinále.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Mám velkou radost, že jsem pořád v turnaji. Je skvělé, že tady před vámi můžu sedět," řekla novinářům ve videokonferenci. "Jsem ráda, že jsem se rozhodla přiletět a hrát. I bez fanoušků to je pořád grandslam a jednou bych si to vyčítala."

Šestá nasazená porazila ve třetím kole domácí Jessicu Pegulaovou ve dvou setech. "Jsem ráda, že jsem ve druhém týdnu. Asi bych to nečekala. Ani jsem netušila, že US Open opravdu bude. Je svým způsobem zázrak, že se koná. Jsem proto nadšená a budu se snažit si to tady v bublině dál užívat a bude to dobrý," řekla.

V utkání s Pegulaovou nasázela 26 vítězných míčů. "Věděla jsem, že to musím vzít do svých rukou a jít do toho," řekla Kvitová. Zvládla i výměnu čítající 23 úderů a častěji než jindy vyrážela k síti. Z osmnácti náběhů patnáctkrát bodovala. "Protože hrála skvěle odzadu, tak jsem se snažila víc chodit pro voleje," uvedla.

Soupeřce párkrát pomohla k fiftýnu páska. "Prasátka byla spíš proti mně, ale to je tenis," řekla Kvitová. "Ale když si brala jestřábí oko, tam jsem byla šťastnější já, protože většina míčů byla na lajně, takže to vyšlo nastejno."

Několikrát si podle svého zvyku po úspěšném míčku hlasitě zakřičela. V prázdném dvorci Arthura Ashe se její hlas rozléhal hlasitěji než jindy. "Je to hodně zvláštní. Já takhle řvu normálně, ale v tichu všechno víc vynikne. Napadlo mě, jestli jsem to nějak nepřehnala," usmála se dvojnásobná vítězka Wimbledonu. "Ale nic s tím nenadělám. Je lepší, když ze sebe dostanu emoce, které cítím," dodala třicetiletá tenistka.

O čtvrtfinále bude hrát s Shelby Rogersovou. S Američankou se střetla jednou a před čtyřmi lety s ní prohrála ve 2. kole Roland Garros 0-6 7-6 0-6. "Hraje agresivně, dává rány a dobře podává. Musím být připravena na všechno. Bude to těžký zápas, ale ve čtvrtém týdnu nenajdu nikoho lehkého. Musím se s tím poprat."

Rogersová se v roce 2018 podrobila operaci kolena a na kurty se vrátila loni v dubnu. "Během pauzy asi hodně makala. Je fajn, že se vrátila na takovou úroveň," ocenila Kvitová aktuálně 93. hráčku světa, která se nejvýš dostala na 48. místo.

Stejně jako proti Pegulaové očekává, že se Rogersová vyhecuje více než na jiném turnaji. Američanky doma překypují sebevědomím. "Vždycky tady hrajou skvěle, ale kdybychom měly grandslam v Česku, tak taky hrajeme výborně," řekla Kvitová a byla vlastně ráda, že je hlediště na souboj s Američankami prázdné.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
FulnekUltras
a jsme už mezi best-16. Teď další domácí hráčka. Shelby jsem viděl naposledy elegantně vyřídit Konga - čili bude to zas bitva. Aspoň lendloidi opět uvidí, jak se bojuje. smile
Reagovat
FulnekUltras
nejen za sebe, peníze a pocit "elity"
Reagovat
brixner
Taky jsem si myslel, že tenhle turnaj bude vo h0vně, ale nějak začínám měnit názor. Když vidím to nasazení některých hráčů, je vidět, že to berou fakt vážně. Taková Sakkari - ta jede jako pila, bojuje, zařve si jako tur, prostě OK, stejně tak ta horda nových mladých Rusek(Kájo, sorry jako, ale tebe se to netýká), ba ne, tenhle turnaj hodnotu má! Rozdíl oproti loňsku? Jen chybí banda Amíků v hledišti a nějaké cavyky s testama. Moje oblíbenkyně jsou pořád ve hře-hlavně Endží, obě Petry, Pirožka, Moucha...ale je mi v podstatě jedno, kdo to vyhraje, myslím, že to bude plnohodnotný vítěz!
Jen ne matka! Curva, tak to zas nésmilesmilesmile
Reagovat
blixa
No toto ??? Matka a Curva ? Že tě napráskám BLM !!! smilesmile
Reagovat
brixner
Hele, mladej, nevíš, kam vodjelo Koťátko? Příde mi, že někam zmizlo...smilesmilesmile
Reagovat
George_Renel
Koťátka jsou na uhlí.smile
https://www.idnes.cz/usti/zpravy/obsazeni-rypadlo-lom-vrsany.A200905_091518_usti-zpravy_bse
Reagovat
blixa
Neprovokuj, zmetku ! smile
Reagovat
brixner
No jo vlastně, koťátka si šly vyzkoušet chlapskou prácismile Třeba si i zahekalysmilesmile
Reagovat
George_Renel
Spíš na ně přišlo mrouskání tak šly za opravddovými chlapy, zelených kocourů už asi měly plné zuby.smile
Reagovat
brixner
Že by i Blixy?smilesmilesmile
Reagovat
lvicek
Bych řekla, že spíš ve čtvrtém kole, než čtvrtém týdnu - nebo že by Péťa měla nějaké tajemství, které ještě nevíme? ;) Každopádně moc držím pěsti dál!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
sojka1
sperky Peti jsou dobra symbolika - mivala na krku uzavreny zamecek, vystridal ho klic a ted nosi motyla... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To by měla hrát spíš pingpong, nesmile?
Reagovat
Marduch
Na to, ze Peta konani USO hejtila pomalu kudy chodila, tak zatim dobra prace. Co takhle to rovnou vyhrat? smile
Reagovat
Krisboy
Twl to není vůbec špatnej nápad! smile
smilesmile
Reagovat
Fransoas
Gratulace k postupu do dalšího kola.Američanky nemají sice podporu diváků,ale jsou stále nebezpečné.
Reagovat
PetaM
To samozřejmě jsou, ale když se přestane dařit, tak je nemá kdo napumpovat. A nebo naopak, když jsou v laufu, nemá je v něm kdo udržet :) Pokud tedy nejsou mentálně silné a diváky nikdy nepotřebovaly :D :D

Ale Petra se má rozhodně za co mstít. Dva kanáry jí nedal v kariéře kde kdo :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist