Kvitová v Dauhá zdolala Kontaveitovou. Karolína Plíšková schytala výprask a české derby nebude

4. 3. 2021, 14:34
Aktuality 85
WTA DAUHÁ - WTA DAUHÁ - Petra Kvitová v katarském Dauhá poprvé v sezoně dokázala porazit dvě soupeřky po sobě, šampionka ročníku 2018 a loňská finalistka v dnešním čtvrtfinále zdolala Anett Kontaveitovou. O postup do svého 38. kariérního finále si mohla zahrát s krajankou Karolínou Plíškovou, česká jednička však schytala výprask od kvalifikantky Jessicy Pegulaové.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová i na předchozích dvou letošních turnajích (generálka v Melbourne a Australian Open) začala vítězně, ale až v Dauhá dokázala porazit dvě soupeřky po sobě. Šampionka ročníku 2018 a loňská finalistka do turnaje vstoupila hladkou výhrou nad Anastasií Pavljučenkovovou a na ni dnes navázala skalpem Anett Kontaveitové, kterou za necelé dvě hodiny zdolala 6-3 3-6 6-2 a upravila s ní bilanci na 5-2.

Třicetiletá Češka i přes ztrátu jednoho servisu v úvodním dějství dominovala, jenže poté z její rakety začaly přibývat nevynucené chyby. Nasazená čtyřka ve druhé sadě celkem čtyřikrát přišla o podání a rozhodujícímu setu se nevyhla. V něm se dostala do slibného vedení 3-0 a i když si pak servis udržela už jen v samotném závěru, náskok hájila.

"Bylo to jako na horské dráze. Jsem ráda, že jsem po druhém setu, v kterém jsem nehrála nejlépe, začala dobře třetí set. Musím říct, že jsem dobře returnovala a to asi byl rozdíl v utkání," řekla Kvitová na on-line tiskové konferenci.

Kvitová si právě v katarské metropoli, kde je v semifinále už potřetí, zahrála své poslední a zároveň 37. kariérní finále. O další finálovou účast se v pátek mohla poprat s krajankou Karolínou Plíškovou, česká jednička však za hodinu hry schytala výprask 3-6 1-6 od kvalifikantky Jessicy Pegulaové. S Američankou jediný dosavadní souboj vyhrála.

Plíšková, která včerejší zápas dohrávala až pozdě večer, v utkání pětkrát ztratila vlastní servis, ve druhé sadě ho dokonce ani jednou neudržela a podstatně horší hráčkou byla i od základní čáry. Její soupeřka navíc byla aktivnější a méně chybovala.

Sedmadvacetiletá Pegulaová tak dál potvrzuje skvělou formu po restartu loňské sezony a dnes si připsala svůj druhý kariérní skalp hráček Top 10. Zítra ji čeká největší semifinále, první mimo nejnižší podniky WTA 250, a útok na čtvrté kariérní finále na hlavním okruhu.

Plíšková naopak pokračuje v letošní mizérii pod novým trenérem Saschou Bajinem. Na úvodním turnaji sezony vypadla s hráčkou z konce třetí stovky, na generálce v Melbourne skončila už v osmifinále a na Australian Open ve třetím kole.

Ze hry venku je první nasazená Elina Svitolinová, která nestačila na indisponovanou Viktorii Azarenkovou. "Při rozehrání jsem ucítila ostrou bolest a dost mě to vyděsilo," přiznala po výhře Běloruska, jež si první ošetření zad vyžádala už po úvodním gamu.

Pomoc fyzioterapeutky pak využila ještě několikrát a často chybující ukrajinskou soupeřku nakonec porazila 6-2 6-4 a vyhrála tak i čtvrtý vzájemný duel. "Jsem na sebe vážně pyšná, jak jsem to psychicky zvládla," dodala.

O finále si Azarenková zahraje v duelu bývalých světových jedniček s Garbiñe Muguruzaovou (h2h 2-2). Španělka ve večerním čtvrtfinále smetla 6-3 6-1 Řekyni Mariu Sakkariovou a oplatila jí porážku z úvodu sezony z Abú Zabí.

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si mohly i na svém třetím letošním turnaji zahrát o titul, ale v Dauhá skončily v semifinále. Nasazené jedničky v něm nestačily 6-2 3-6 8-10 na dvojici Mónica Niculescuová a Jelena Ostapenková.

• WTA 500 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 565.530 dolarů
čtvrteční výsledky (4. 3. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kvitová (4-ČR) - Kontaveitová (Est.) 6-3 3-6 6-2
Pegulaová (USA) - Kar. Plíšková (2-ČR) 6-3 6-1
Azarenková (8-Běl.) - Svitolinová (1-Ukr.) 6-2 6-4
Muguruzaová (Šp.) - Sakkariová (Řec.) 6-3 6-1
• Čtyřhra - semifinále •
Niculescuová/Ostapenková (Rum./Lot.) - Krejčíková/Siniaková (1-ČR) 2-6 6-3 10-8
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

85
Přidat komentář
FulnekUltras
netřeba dál komentovat smile
Reagovat
zfloyd
Garbine i kdyby vyhrála tak se to zítra musí projevit dvě takový amazonky za sebou to musí pěkně vyšťavit fyzičku , no ještě nevyhrála
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Neprojeví, koťátko easysmile
Reagovat
EllNino
To bych si nechal líbit ... na začátku svých karier spolu sehrály pěkné zápasy a v roce 2011 to vypadalo na parádní rivalitu těchto dvou hráček ... od té doby se ale jejich cesty rozešly a za skoro 10 let se utkaly jen 2x a v ne moc důležitých zápasech ...

Přitom v roce 2011 spolu odehrály finále Madridu, Turnaje Mistryň, semi Wimbledonu :) ... většinou když jedna byla na vlně, druhá se trápila atd. Nikdy už se pak ty přímky neprotly a je to škoda ... ale to je tenis :)
Reagovat
EllNino
ale do tohoto finále je ještě hodně daleko ... a Petra i Vika budou muset vyhrát ještě zítřejší semifinále, což bude hodně těžké :)
Reagovat
zfloyd
Pegula bude dost těžká soupeřka ale dát by ji mohla záleží jak bude kazit, v prvním setu měla jen 5 nevynucených chyb , tak s tímhle by ji zdolat mohlA
Reagovat
Nola
Viktorka si hrala so Svitolinou ako macka s mysou, ak by mala lepsi servis, je davno hotovo... Karolinu som nevidela, ale mam pocit, ze jej hru musia ovplyvnovat nejake vedlajsie faktory, nie je predsa mozne, aby behom ani nie 2 rokov prehravala kazdy 2.zapas... ak by nebol zmrazeny ranking uz je davno von z T10, mozno by jej prave to pomohlo
Reagovat
FulnekUltras
vedlejší faktor je v podstatě jenom jeden - a dávno známý smilesmile
Reagovat
peRFect
Skřivánek? :-)
Reagovat
Nola
sledujem, ze ti chybam smile
Reagovat
SpacialRecognition
Svitolina chce předčít Karolínu?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ne, uhrála za jeden set stejně gemů jak Kája za zápas...
Reagovat
SpacialRecognition
Azarenka byla zraněná, nemohla pořádně podávat ale smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Poslední dobou vyhrávají samý zraněnýsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jede jak pila. Hraje moc dobře, ale hlavně jí to tenisově myslí... Elina tam lítá jak hadr na holi.
Reagovat
fazil
Predpokladam, ze na tiskovce opet rekla, ze to vlastne nebylo tak spatny a ze je se svoji hrou spokojenasmile
Reagovat
dadaft
Azarenka - Svitolina

....................................... groteska.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vicu někdo utěšoval?smile
Reagovat
com
Ta Pegula je teda čúza, takhle vyřadit Karolinu smile No ale zitra ji fandit teda budu smilesmile
Reagovat
lvicek
Musela jsem chvili odejit a je po zapase, no ale ani se moc nedivim. Mam dojem, ze Blondie funguje jako takovej antitommr :D. Vzdycky rekne, jak Kaja vyhraje, ze na ni Peta nebude mit, ze bude mit GS atd. a pak nasleduje takovyho krasny zapas...
Reagovat
Blondie
Sorry fandům Karolíny, no XD
Ale je pravda, že na ten slavný madridský match jsem se ani nedívala, protože jsem čekala, že Petra dostane strašný klepec. Připravila jsem se tím o fantastický zážitek plný emocí. Takže ono je to upřímné XD
Reagovat
Blondie
Doufám, že se comovi něco nestalo smile
Reagovat
SydneyOpen
za hodinu přijde a napíše že pětistovka Karolínu nezajímá a že v této sezóně stejně vyhraje 2 GS a olympijské zlato smilesmile*
Reagovat
lvicek
Olympijske zlato ale urcite nemuze vyhrat ten, kdo se nezucastni olympiady, ze jo... ;)
Reagovat
SydneyOpen
pravda, v Brazílii se vymluvila na Ziku, v Tokiu se vymluví na strach ze sushi smile
Reagovat
Blondie
Mmmm. Sushi.
Alespoň jsem si dala k obětu steak z tuňáka!
A vůbec nevím, proč ti to píšu :D

Mno jo, soihlas se SydneyOpen :D
Reagovat
SydneyOpen
sakra díky tobě mám chuť na lososa a krevety smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Jsem zvědavej kdy to Saša Bajin vzdá a raději uteče
Reagovat
smazaný uživatel
Brzy.
Reagovat
Alien
Dnešní zápasy našich reprezentantek opět nastavily zrcodlo, kdo je u nás skutečnou jedničkou! Ohromná gratulace Lvici Petře Kvitové
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Vypnula jsem to po prvním setu, protože to bylo od Karolíny strašný a musela bych si otevřít brambůrky, abych tu frustraci zajedla smile a koukám, že jsem dobře udělala.
Petra a Petula bude dobrej match.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude. Skočím si do Kauflandu pro dupetky. Jsou v akci.
Reagovat
Ela-fon-isi
Díky zkusím. Už jsem si vygoglila o co jde.smile
Reagovat
drabona
byla víceméně trapná, na rozdí od Petry, které gratuluji a doufám, že nenechá Pegulu v semifinále takle hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
No na Petru je teď radost pohledět. Prošla těžkým obdobím, ale nevzdala to. Věřil jsem jísmile
Reagovat
slacker
vlemi se ji osvedcil trenink v Monaku na slavisticke tribune
Reagovat
tommr
od Karolíny to bylo dneska doslova zoufalý představení. A to ještě Pegula nehrála nic moc ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím. Prostě v obličeji zkamení, asi strach, křeč nebo co a je po všem.
Reagovat
tommr
přitom začátek druhýho setu jí vyšel a soupeřku hned v první hře brejkla, ale pak jako když utne a úplně přestala hrát. To je prostě nepochopitelný ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy si vzpomenu na to finále US Open. Jak ta utkání prožívala. A teď, teď je vše v háji.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zase za to může trenérsmile Vůbec nevěděla, co hrát, takže Saša jede, Saša outsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile, No a Karolína to už lepší nebude. Čekal jsem to.
Reagovat
fandorin78
Plíškovou už ani nemá cenu komentovat. S takovým přístupem nemá co dělat v světové dvacítce, natož desítce. Komentátor: "Dnes opravdu Karolína neměla svůj den". A kdy ho naposledy měla. Pomalá, čitelná hra bez nejmenšího nápadu. A s tím by chtěla vyhrát GS? Ani náhodou. Tady nepomůže žádný trenér.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
karolina pliskova dneska prevedla opravdu neskutecnou bidu... nekdy to nejde, to chapu, ale ja se nemohu zbavit dojmu, ze si karolina vubec nevazi sveho talentu, toho, jakou ma moznost ho vyuzit a v nekterych zapasech (jako tento) mi prijde, ze ji je vysledek u prdele
Reagovat
Dobry-den
Karolína proti Petře hrát nechce, to je jasný, ale nemusela to odchodit takhle okatě. smile
Reagovat
tommr
jj mohla Pegulu aspon trochu utahat. Takhle bude zítra hrát vyčerpaná Petra s odpočatou Pegulou a to nemusí dobře dopadnout ...
Reagovat
dadaft
doufám, že zítra bude Pegula lítat jako hadr na holi a nebude mít čas něco vymýšlet.
Reagovat
Michaelus
No nevím jak moc je odpočatá, bude hrát už 7. zápas, kdežto Petra 3.
Reagovat
tommr
podstatný ale je, že dneska končila Petra úplně vyčerpaná zatímco Pegula odehrála zápas v suchým triku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra má Vaňka takže zregeneruje.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je tam s kamarádkou. Trenéři dostali volno.
Reagovat
dadaft
Saša balí kufry a zdrhá na nejbližší letiště...
Reagovat
Michaelus
Jako tohle bylo fakt ale trapný - úplně bez energie, nápadu, zápalu, jestli nechtěla tak neměla ani nastupovat
Reagovat
George_Renel
Porovnání těch 2 QF je jako noc a den.....
Karolína místy až ostudná.smile
Reagovat
kodkar
Další tragický vystoupení naší hvězdy, nejvyšší čas změnit trenéra.smile
Reagovat
tommr
jestli má Bajin pud sebezáchovy tak uteče sám ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Čekám to.
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Alien
Jaké hvězdy?
Reagovat
fandorin78
Plíšková hraje tragicky. Lituju všechny její fanoušky, protože fandit jí, to je za trest.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hraje mizerně a vlastně vůbec neví, co na Jessicu vymyslet. Pořád je o krok zpět. Pokud se neprobere, bude brzy konec.
Reagovat
dadaft
Nejhorší je, že je Karolína tak strašně průhledná, Pegula ví hodinu předem, co bude hrát. :((
Reagovat
dadaft
tvl, co to teď byl za servis game, to nepoberu ????????
Reagovat
dadaft
no, tak po včerejším světýlku na konci tunelu, tohle je zase od Karolíny černo černá beznaděj ............
Reagovat
Torn
Tak čistou podprdu a na ní. :)smile
Reagovat
zfloyd
pegulu vidím poprvé na to že se narodila se zlatým dudlíkem je docela sympatická hraje podobný tenis jako barty Karolina to nebude mít vůbec jednoduché
Reagovat
Michaelus
jj moc sympatická smile

Ale neřekl bych úplně, že hraje podobně jako Ash, to spíš jako Svitolina mi přijde
Reagovat
Mr.Pink
svitolina? vzdyt pegula patri k nejvetsim ranarkam na okruhu
Reagovat
lvicek
Tak je vubec sympaticke, ze se dostala na takovouhle uroven hry, stoji to urcite mnoho driny a odrikani, coz by si leckdo z bohate rodiny asi rozmyslel. Hraje celkem pekne, nerve, nedela divny gesta a tak, to se dnes musi ocenit ;).
Reagovat
Pavlis
Dnešní zápas byl nahoru dolů. Anett chybovala víc, jak Petra. Hodně zdaru do semifinále.
Reagovat
Dobry-den
Žádné české semifinále beztak nebude! I kdyby Karolína náhodou postoupila, tak jedna z nich je schopná odstoupit, jen aby proti sobě nemusely hrát. smile smile
Reagovat
Krisboy
Tak gratuluji a doufám, že to vzájemné semifinále Karolína nepokazí smile
Reagovat
lvicek
Zatim se nezda teda...
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Super Petra, celkově moc kvalitní zápas smile
Reagovat
aape
Ksmile
Reagovat
tommr
cenná výhra nad nebezpečnou soupeřkou, která hrála na maximální riziko a často jí to vycházelo ... smile
Zápas připomínal brejkovanou: Petra vyhrála jen 6 ze svých 13 servisních her a Kontaveit na tom byla ještě hůř ... smile
Reagovat
lvicek
Jj, super vyhra, byly tam skvele momenty, jen je bohuzel pravda, ze Peta ma posledni dobou cim dal vic problemy se svym podanim :(. Nevim, jestli k tomu prispiva ten utok, ale je to vzdy o strach.
Reagovat
Torn
Útok čeho?
Reagovat
lvicek
No myslela jsem to prepadeni a porezani ruky. Zrovna servis to muze ovlivnovat dost a mozna i celkem nepredvidatelne.
Reagovat
Torn
Možné to je, ale Petra měla vždycky se servisem problém i před tím incidentem. Tohle k ní prostě patří. :)
Reagovat
EllNino
Tuhle výhru Petra potřebovala, poslední dobou tyhle třísetové zápasy prohrávala ... vlastně poslední vyhraný tříseťák na WTA Tour zaznamenala loni na tomto místě s Ash :) Pak většinou vyhrávala ve dvou a moc jich vyjma exhibic moc neodehrála (jen s Maruškou, Shelby, Nadiou Podoroskou a Soranou na AO) ... je fajn, že se jí to tady povedlo a dokázala si s Anett opět poradit :)

Semifinále Karolína - Petra je zase o kousek blíže, ale loni tomu bylo podobně a Karolína nakonec prohrála ... uvidíme :)
Reagovat
Fandina
Vloni spolu neměly hrát SF. Šlo o čtvrtfinále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist