Kvitová v Pekingu odstartovala hladkou výhrou nad Hantuchovou

29. 9. 2012, 15:21
Aktuality 24
WTA PEKING - Petra Kvitová vstoupila do turnaje v Pekingu hladkým vítězstvím nad Danielou Hantuchovou. Česká tenistka vyhrála i pátý vzájemný zápas, navíc znovu bez ztráty setu. Ve druhém kole se nasazená čtyřka utká se Španělkou Suárezovou.
Petra Kvitová

Petra Kvitová se poprvé od US Open představila na kurtech v úterý v Tokiu, hned v prvním zápase ale nestačila na Martičovou. Už dnes v Pekingu začal další prestižní turnaj WTA Premier Mandatory a česká jednička tentokrát vstup do soutěže bez problémů zvládla. Nasazená čtyřka porazila Slovenku Danielu Hantuchovou 6-2 6-3 a vyhrála i pátý vzájemný zápas, navíc znovu bez ztráty setu.

Petra KvitováDvaadvacetiletá Kvitová musela hned ve druhém gamu bojovat o udržení podání, odvrátila ale všechny čtyři brejkboly a nastartovala se k pohodlnému vítězství. V dalším průběhu utkání už po servisu pustila jen šest míčků - což i tak stačilo na jeden ztracený servis - a zápas ukončila po 70 minutách proměněným druhým mečbolem při podání soupeřky.

"Nedělala jsem ty malé chyby jako v Tokiu," uvedla Kvitová. "Zezačátku každého gamu to bylo vyrovnané, ale počkala jsem si na svou šanci a začala jsem dobře returnovat. Také jsem zlepšila podání. Je fajn, že jsem nemusela v tom chladu strávit na kurtu moc času," dodala rodačka z Fulneku.

V druhém kole, v kterém loni v Pekingu skončila, se Kvitová utká se Carlou Suárezovou. S o dva roky starší Španělkou Kvitová vyhrála všechny tři vzájemné duely, letos v Melbourne 2-1 na sety.

Ana IvanovičováPovedený výkon poslal do 2. kola také Anu Ivanovičovou. Bývalá světová jednička a vítězka French Open z roku 2008 ničila Američanku Christinu McHaleovou útočnými údery především z forhendu a skvělým servisem, díky kterému nečelila žádnému brejkbolu. Čtyřiadvacetiletá Srbka nakonec o čtyři roky mladší soupeřku porazila hladce 6-3 6-2.

"Myslím, že to byl nejlepší servis, který jsem kdy měla. Musím přiznat, že to byl perfektní vstup do turnaje," radovala se jedenáctá nasazená Srbka. Poslední zápas v Rokiu jsem odpodávala strašně, takže jsem se na servis zaměřila v tréninku a jsem ráda, že jsem to hned prodala v praxi," dodala Ivanovičová.

Turnaje v čínské metropoli se zúčastní takřka kompletní světová špička, chybět bude pouze nemocná Serena Williamsová. Z českých tenistek se představí ještě jako nasazená šestnáctka Lucie Šafářová, kterou v nedělním prvním kole čeká Rumunka Niculescuová.

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING -
(Čína, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
sobotní výsledky (29. 09. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (4-ČR) - Hantuchová (SR) 6-2 6-3
Ivanovičová (11-Srb.) - McHaleová (USA) 6-3 6-2
Švedovová (Kaz.) - Cibulková (12-SR) 6-4 4-1 skreč C.
Lepčenková (USA) - Pironkovová (Bulh.) 7-5 6-4
Suárezová-Navarrová (Šp.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-4 6-1
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Čeng Saj-saj (Čína) 6-2 6-3
Oprandiová (Švýc.) - U. Radwanská (Pol.) 7-5 6-2
Shuai Zahng - Čchiang Wang (obě Čína) 6-3 6-2
Paszeková (Rak.) - Govorcovová (Běl.) 7-5 0-6 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Bob
a to snad vůbec nebyla Petrovová :) hrála fakt výborně. Jinak jsem chtěl ještě reagovat na tommra, že souhlasím s tou Petrou. Mě přijde, že lépe hraje se soupeřkou, která je lépe umístěná v žebříčku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsme zvědav na tyhle zápasy:
Šafářová-Niculescu : už Lucka umí hrát na její styl?
Giorgi-Errani : Italky hrají dobrý tenis, a na Camilu se hodně dobře kouká. Nechápu, že jí nemá monty ve stáji
Jankovič-Petkovič : tady je to jasné
Robson-Krumm : pro mě schízo zápas, komu fandit

Jak tak koukám na pavouka, je v turnaji celkem dost pikantních zápasů, ať derby(italské, česko-slovenské,ruské, 2xčínské), souboj generací, souboj párů ze čtyřhry, odvety za hořké porážky. A v dalších kolech by to mělo být podobně.
Reagovat
smazaný uživatel
Dočkej času, na konci sezony zveřejním Top 30 tenisových krásek... Víc nebudu předbíhat. :) Moje "stáj" není příliš početná, tam můžou být opravdu jenom ty nej. Ale líbí se mi samozřejmě i další holky. Camila se mi určitě líbí, už jsem ji letos viděl na Wimbledonu. Jediná nevýhoda je, že není moc vysoká. Já jsem spíš na ty vyšší holky. :) Ovšem není to nějaká zásadní překážka... Rozhodně se mi Camila líbí nejvíc z italských tenistek. V tomto ohledu vystřídala Flavii. :)
Reagovat
dadaft
no, Lucka nezačala nejlíp... 1:4
Reagovat
dadaft
jediná otázka zůstává - stihne to Monica do hodiny?
Reagovat
EllNino
no 3 minuty přes :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ana se dneska zdržela na kurtu jenom hodinu. :) Chtěl jsem si pustit záznam zápasu na těch čínských stránkách (jak tady někdo dával odkaz), ale strašně se mi to sekalo. Přesto jsem něco málo viděl a na základě toho můžu říct, že dneska měla Ana dvě hlavní zbraně - servis a forehand. Na podání se jí dařilo výborně, nenabídla Christině ani jeden brejkbol. Všechny gemy byly docela krátké a přes shodu šla jenom ta poslední hra celého zápasu. V prvním setu rozhodl jediný brejk, který Ana získala za stavu 4:3 a následně dopodávala první sadu. Ve 2. setu brejkla Ana dvakrát, v pátém a sedmém gemu. Ana měla v celém zápase tři brejkboly a všechny tři proměnila... Jen tak dál! :) Soupeřkou Any ve 2. kole bude Varvara Lepchenko.
Reagovat
tommr
moje velký přání je aby se v semifinále v Pekingu Petra střetla právě s Anou ... :)
Komu bys to v případným čtvrtfinále Ana-Vika přál víc? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Oběma stejně. :) Pro mě je důležité, aby Vika byla zdravá a Ana v dalších zápasech navázala na dnešní výkon. Pak je velká pravděpodobnost, že se spolu v tom čtvrtfinále opravdu potkají... Tvoje přání chápu tak, že chceš vidět takovou generálku před Fed Cupem. Mám pravdu? :)
Reagovat
tommr
důvodů proč chci vidět v semi proti Petře právě Anu mám víc. Kromě toho kterej uvádíš ty sám bych byl rád kdyby si Petra proti Aně trochu vylepšila H2H (má s ní hned po Sereně nejhorší bilanci) a v neposlední řadě si samozřejmě myslím, že Ana je pro Petru v semifinále poměrně schůdná soupeřka ... :)
Reagovat
freeteepek
Možná je to teď trochu mimo, ale zítra v ranních hodinách se uskuteční zajímavý souboj tenisové "babičky" s tenisovou "vnučkou". Totiž souboj Kimiko Dateový s Laurou Robsonovou. Věkový rozdíl mezi oběma hráčkami je rovných 24let! Kimiko prohrála posledních 9 zápasů, navzdoru tomu a navzdory svému věku se v žebříčku WTA drží lehce nad první stovkou. S Laurou byly ještě dodenedávna papírové sousedky, jenomže pak Laura prudce sešlápla plyn:-)
Reagovat
tommr
zvládla pro ní vždycky kritický první kolo a vzhledem k poměrně příznivýmu losu by si v Pekingu mohla vynahradit neúspěch z Tokia ... :)
Jinak k dnešnímu zápasu bylo už všechno podstatný napsáno v článku. Jen bych ještě dodal, že Daniela Petře hodně usnadnila práci tím, že neproměnovala vlastní brejkboly (měla jich skoro stejně jako Petra) a sama v rozhodujících chvílích dělala velký kiksy (třeba hned první brejk Petře doslova darovala dvěma dvojchybama za sebou). Je prostě vidět, že Petra si proti Daniele věří a naopak ... :)
Reagovat
pepin
Tak já jsem nic neviděl, jsem v práci a tak jsem byl závislý jen na občasné shlednutí stavu. Ale psal jsem to již včera, že Daniela je jednou z mála schůdných soupeřek pro začátek. A to se dnes opět potvrdilo.
Reagovat
tommr
je docela zajímavý, že Petra si dokáže suverénně poradit s tak kvalitní hráčkou jakou pořád ještě Daniela je a s průměrnou hráčkou jako je Marticová má zdánlivě neřešitelný problémy. Ty dva zápasy přitom dělí jen pár dnů a forma Petry se tudíž nějak zásadně změnit nemohla. To jen potvrzuje mojí domněnku, že Petřina hra je strašně závislá na její psychický pohodě a že by Petra potřebovala pořádnýho trenéra, kterej by byl zároven i dobrej psycholog ... :)
Reagovat
pepin
Víš, já jsem přesvědčený, že hlavně v začátcích turnajů Petra potřebuje na rozehrání a chycení rytmu právě takové soupeřky jako je Daniela. Ona nemá bůhví jaký servis, nehraje rychlé výměny, ani není nějak zvlášt agresivní, takže má Petra dosti času oproti tomu, když to někdo pere, nebo má nepříjemný servis.
Reagovat
Jan
S Danielo jí to jde, ale jak narazí na někoho lepšího, bude zase problém. Moc Petře teď nevěřím.
Reagovat
dadaft
http://www.chinaopen.com.cn/en/photo/2012/0929/185.html
Reagovat
tommr
z 20 fotek je jich 16 jen s Danielou včetně docela zajímavejch situací při převlíkání. Zdá se, že ten fotograf má pro Danielu nějakou slabost ... :)
Reagovat
rubens
Zdá se, že Petře někam zmizela část špíčků, nebo se pletu?
Reagovat
tommr
taky se mi zdá - a to má ještě na sobě to její oblíbený světle fialový tričko, který její postavě moc nelichotí ... :)
Reagovat
rubens
Tolik asi k té práci. Plus čínská strava - rýže, soja ...
Reagovat
freeteepek
Petra má stres. Z těch posledních dvou prohraných zápasů. Tak z toho trochu zhubla:-)
Reagovat
darek.vrana
Podle mě se ty špíčky jen přesunuly o kus výš. Ty airbagy už jsou docela slušný:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist