Kyrgios pokračuje ve fenomenální formě, v Montréalu vyřadil světovou jedničku Medveděva! Skončili i Alcaraz a Tsitsipas

10. 8. 2022, 23:42
Aktuality 166
ATP MASTERS MONTRÉAL - Nick Kyrgios pokračuje v životní formě z posledních týdnů. Australský bouřlivák ve druhém kole na Masters v Montréalu bez ztráty podání a po obratu zdolal 6-7(2) 6-4 6-2 obhájce titulu Daniila Medveděva, kterému vrátil porážku z letošního Australian Open, a připsal si osmé vítězství v řadě a druhý kariérní skalp světových jedniček. Úvodní zápas nezvládli ani druhý nejvýše nasazený Carlos Alcaraz a trojka Stefanos Tsitsipas.
Nick Kyrgios (© AFP)

Nick Kyrgios v posledních týdnech prožívá vůbec nejlepší období své kariéry. Po senzačním Wimbledonu, kde ho až v jeho prvním grandslamovém finále zastavil Novak Djokovič, bez ztráty podání zvládl všech šest zápasů před týdnem ve Washingtonu a získal svůj sedmý titul a první po přesně třech letech.

Na vítězné vlně pokračuje na Masters v Montréalu, kde si na úvod poradil se Sebastiánem Báezem. Sedmadvacetiletý australský bouřlivák sice jednou zaváhal na servisu (po 73 vyhraných gamech), nicméně na další úctyhodnou sérii si dělá zálusk (nyní 21).

Dnes totiž bez ztráty podání a po obratu porazil 6-7(2) 6-4 6-2 obhájce titulu Daniila Medveděva, jemuž vrátil letošní porážku z Australian Open, a připsal si už osmé vítězství v řadě a 14. z posledních 15 duelů. Navíc zaznamenal svůj druhý skalp světových jedniček, první po osmi letech (Wimbledon 2014, Rafael Nadal). Nejlepšího ruského tenistu, který do Kanady rovněž dorazil po triumfu (Los Cabos, první v sezoně) a výrazně si zkomplikoval boj o tenisový trůn, přehrál už potřetí.

Kyrgios v úvodním dějství nevyužil dva setboly na returnu a po nepovedeném tie-breaku pustil Medveděva do vedení. Od začátku druhé sady ale bylo vidět, proč se mu letos tak daří. Rodák z Canberry totiž nepřestával bojovat, ještě svůj výkon pozvedl a set díky brejku v úvodní hře získal. V rozhodujícím dějství v prvním gamu na servisu odvrátil obě brejkbolové hrozby, jediné v dnešním utkání, a pak už měl zase jasně navrch.

"Hráli jsme spolu už počtvrté, docela se mi proti němu dařilo, ale on už mě taky porazil. Mám pocit, že jeden druhého známe velmi dobře. Před zápasem se nedívám na ranking, spíše na to, s kým budu hrát a co můžu čekat. Do dnešního zápasu jsem nastupoval s jasnou taktikou, snažil jsem se hrát agresivně i chodit po servisu na síť. Snad série ještě nekončí," řekl Kyrgios, jenž dnes nastřílel 37 vítězných úderů a jen 17 nevynucených chyb.

Bývalý 13. hráč světa se může od začátku června pyšnit vynikajícími výsledky, konkrétně semifinále ve Stuttgartu a Halle, finále Wimbledonu a triumfem ve Washingtonu. K tomu lze přidat deblové triumfy v posledních dvou týdnech v Atlantě a Washingtonu (premiérový double).

Postupem do osmifinále vyrovnal své maximum v tomto dějišti. O první čtvrtfinále na Canadian Open se utká s Alexem de Minaurem. S krajanem změří síly poprvé.


Alcaraz a Tsitsipas senzačně ztroskotali na prvním soupeři, turnaj se zapsal do historie
Ještě před vyřazením Medveděva dohrál další z největších favoritů. Carlos Alcaraz při svém debutu na Masters v Montréalu překvapivě skončil hned po úvodním zápase, což se mu stalo teprve podruhé v letošní sezoně. Navíc v tomto roce poprvé nezvládl dva duely po sobě a před prohraným finále v Umagu měl po vyhraném úvodním setu bilanci 36-0.

Devatenáctiletý supertalent neuhájil náskok setu a brejku a nevyužil mečbol. Španěl měl ještě možnost utkání na poslední chvíli zvrátit, v předposledním gamu zlikvidoval čtyři mečboly a v závěrečném disponoval brejkbolem. S Tommym Paulem ale nakonec po třech hodinách a 20 minutách prohrál 7-6(4) 6-7(7) 3-6.

Pětadvacetiletý Američan bude o své premiérové čtvrtfinále na Masters usilovat proti Marinovi Čiličovi. Třiatřicetiletý Chorvat přehrál snadno 6-3 6-2 Karena Chačanova a stal se teprve 14. hráčem v open éře a pátým aktivním tenistou (Big Four), který na betonech dosáhl na metu 350 výher.

Po Medveděvovi a Alcarazovi přišel turnaj Masters v Montréalu i o třetího nejvýše nasazeného. Stefanos Tsitsipas senzačně nestačil 5-7 6-7(4) na Jacka Drapera a i při druhém startu v tomto dějišti ztroskotal hned na prvním protivníkovi. Dvacetiletý britský kvalifikant, jenž slavil první skalp Top 10 a stále tady neztratil set, ve svém premiérovém osmifinále na Masters vyzve Gaëla Monfilse.

Po více než 23 letech tak došlo na situaci, že tři nejvýše nasazení hráči na některém z podniků Masters vypadli hned po úvodním zápase. To se naposledy stalo v Indian Wells 1999, kde zaváhali Pete Sampras, Jevgenij Kafelnikov a Álex Corretja.

Hned na úvod dohrál také Andrej Rubljov. Druhý nejlepší ruský tenista v žebříčku ATP nestačil dvakrát 4-6 na Daniela Evanse, který přerušil sérii devíti nezdarů s hráči Top 10 a připsal si proti nim teprve pátý skalp. O druhé čtvrtfinále na Masters bude 32letý Brit usilovat proti Taylorovi Fritzovi (H2H 1-2), jenž v derby s Francesem Tiafoem otočil stav 0-4 v rozhodujícím dějství.

Úspěšný vstup do turnaje má naopak za sebou Casper Ruud. Norský tenista zdolal 7-6(3) 6-3 talentovaného Slováka a debutanta v hlavních soutěžích podniků Masters Alexe Molčana. Světovou sedmičku v osmifinále čeká souboj s Robertem Bautistou. Oba předchozí prohrál.

Nezaváhal ani Félix Auger-Aliassime. Domácí talent přetlačil 7-6(6) 6-4 finalistu předchozí akce ve Washingtonu Jošihita Nišioku a vyrovnal své maximum na domácím Masters i v tomto dějišti. V osmifinále se utká s Cameronem Norriem, se kterým před týdnem prohrál v semifinále v Los Cabos.

Další osmifinálové dvojice utvořili Jannik Sinner s Pablem Carreñem a Albert Ramos s Hubertem Hurkaczem.

• ATP MASTERS 1000 MONTRÉAL •
Kanada, tv. povrch, 5.926.545 dolarů
středeční výsledky (10. 8. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kyrgios (Austr.) - Medveděv (1-) 6-7(2) 6-4 6-2
Paul (USA) - Alcaraz (2-Šp.) 6-7(4) 7-6(7) 6-3
Draper (Brit.) - Tsitsipas (3-Řec.) 7-5 7-6(4)
Ruud (4-Nor.) - Molčan (SR) 7-6(3) 6-3
Evans (Brit.) - Rubljov (5-) 6-4 6-4
Auger-Aliassime (6-Kan.) - Nišioka (Jap.) 7-6(6) 6-4
Sinner (7-It.) - Mannarino (Fr.) 2-6 6-4 6-2
Norrie (9-Brit.) - van de Zandschulp (Niz.) 6-1 6-2
Fritz (10-USA) - Tiafoe (USA) 5-7 6-1 6-4
Ramos (Šp.) - Schwartzman (12-Arg.) 6-4 6-2
Čilič (13-Chorv.) - Chačanov (-) 6-3 6-2
Bautista (14-Šp.) - Brooksby (USA) 7-5 6-1
de Minaur (Austr.) - Dimitrov (15-Bulh.) 7-6(4) 7-5
Monfils (17-Fr.) - Cressy (USA) 7-6(10) 7-6(6)
Carreño (Šp.) - Rune (Dán.) 6-0 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

166
Přidat komentář
Krisboy
Kyrgios - T.Paul bude úžasné finále smile
Reagovat
Rafaeoli25
Aby nebylo finále FAA - Draper např.
Reagovat
Vlk-v-trave
to jsi hodne v predstihu...:)
Reagovat
Rafaeoli25
Jak vypadá Nick neprůstřelně v tuhle chvíli, nikde není psáno, že to vydrží až do konce. A Paul to taky jistý nemá, Draper vypadá taky hodně slibně.
Reagovat
Krisboy
Dva dny smile
Reagovat
Vlk-v-trave
3 :)
Reagovat
Krisboy
Hnidopichusmile
Dva nebo tři, uteče to jak voda.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nemusis ani cekat :P
Reagovat
Krisboy
No jo, nějak se to zamotalo. Ale ještě pořád to může zachránit Hubert. Ale Bustička by si to za ty roky dřiny taky zasloužila.
Takže jako vždy - hlavně, ať je to pěknej tenis! smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No,No, jestli by Nick už neměl před USO pomalu zvolnit.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na WTA už zvolňujou vostošestsmilesmile
Reagovat
Krisboy
Nick přeci jenom ještě nemá ty zkušenosti Velkých Šampionů a neví, že před GS se turnaje nevyhrávají. Však on si na to přijde smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
...a styky s WTA má teď, řekněme, omezené, tak je pro něj těžké přijít k cenné relevantní informacismile TP bohužel asi taky nečtesmile
Reagovat
EllNino
Nanápadný tenista, ale také velice šikovná ruka a aktraktivní styl, takové trochu oldschool pojetí ale Lleyton Hewitt, ale moc se mi to líbí, navíc těžkej pohodář ...

Prakash Amritraj se ho na Tennischannelu zeptal, jestli se oholil během turnaje schválně, že většinou všichni nechávají svoje vlasy a vousy ladem až do skončení turnaje, mistrovství, dlouhé tour atd. Říkal, že třeba loni, když vyhrál Stockholm, tam měl nejdelší vlasy, co kdy měl - a po turnaji se oholil skoro na ježka :))

A teď za to může zase mamka, která mu řekla, že ten knírek prostě ne a že to musí jít dolů, takže proto po zápase s Alcatrazem napsal na kameru "Hi, mom" :))

Je nohama na zemi a určitě má potenciál minimálně na první dvacítku :)
Reagovat
Rafaeoli25
Je to taková "klidná tichá síla" jako Norrie, žádné velké řeči, gesta, tihle hráči jsou nenápadní, o to zajímavější je, jak rostou. Norrie by mohl být pátý šestý, tam vidím jeho strop, Paul by ve dvacítce asi měl být taky v budoucnu.
Reagovat
Rafaeoli25
Šla tu řeč jak je Alcaraz neschopný, když prohrál po boji s Paulem a jaké tím pádem dostane klepce od Čiliče apod. No ten klepec ale dostal od Paula právě Čilič.
Reagovat
dappe
Máš někdy i den, kdy nejsi hysterický? :)
Reagovat
Rafaeoli25
Jaká hysterie? Hysterické jsou naopak mnohé reakce na Alcaraze pokaždé když se mu něco nepovede. To je hysterie jak hrom.
Reagovat
Vlk-v-trave
venku... je mozne, ze ten start jeste na antuce byl proste navic... to same Alcaraz...

Fandina bude mit ale radost, nebot ze ho vyndal z turnaje Busticka:) To asi moc lidi necekalo...

Periferie v Kanade slusne jede a je to sila... Dany Evans ve QF si zahreje proti Tommymu Paulovi, Draper jde na Busticku:) No a pochopitelne jeste nas famozni Kobra Tomic :D dela mnohym slusny zmatek v hlave... jsem zvedavy na dalsi zajimave vymluvy a komenty, proc to tak vsechno je:DDD
Reagovat
Tennisfan77
Vše tomu napovídá, prostě přeboostovali kalendář, mladická nerozvážnost.
Reagovat
Rafaeoli25
Je fakt, že i na Alcaraze je toho asi moc, souhlas. Fakt jediný, kdo tenhle nápor v devatenácti dvaceti zvládal, byl Nadal. To byly tehdy neustálé přechody mezi všemi povrchy a skoro vždycky to bez problémů ustál a vyhrával jeden titul za druhým.
Reagovat
Tennisfan77
No Nadal v roce 2005 vyhrál primárně vše na antuce, sedl mu Montreal, Peking a domácí Madrid, na hardových GS hrál asi podobně jako Alcaraz letos, druhé, možná třetí kolo.

Na tom halovém Madridu měl strašně příjemný los, byl extrémní favorit v každém zápase, rok na to tam potkal Berdycha a neuhrál ani set.

Oproti Alcaraze však vyhrál French Open.
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě zapomínáš na finále IW, kde byl kousek od titulu. Tehdy zahrál výborně na většině hardových Masters, nebyla to jen antuka, plus na AO tehdy vypadl po obrovském boji s pozdějším finalistou Hewittem, na USO zase vypadl s tehdy skvělým Blakeem, to nebyly porážky se slabými hráči. Opravdu to nejde porovnávat, Nadal byl o parník lepší, měl schopnost rychlejší adaptace a takové výpadky jako Carlos neměl. V tomhle srovnání Carlos prostě neobstojí. Ale to asi nikdo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No Janek zklamání a docela velké. Prohrát takovým způsobem s Bustou, kterého ani trochu nemusím smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Co máš proti Bustičce? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Někdy má podivný chování a v jednom zápase se snažil soupeře napálit, jako kdyby mu pomluvil mámu, a napodruhé se mu to povedlo.smile
Reagovat
Krisboy
Předpokládámm, že měl důvod. Nechci se ho nijak zastávat, je mi ukraden, ale nemyslím si, že by to byl typ, co takovéhle věci běžně dělá...
Reagovat
Vlk-v-trave
Je az divne, ze Kanadane nedaviji Nicka jako nightsession...ale v Kanade to nikdy nebylo zajimave:)

Hubert bude mit hodne tezkou praci... se s Nickem popasovat, dokonce i na tom saku. Co vic na returnu tady v Kanade je Nick hodne dobry. A opet potvrzuje neskutecne kvality.

Hubert nebude mit vubec zadnou moznost mit jistotu jak Nick bude hrat... nebot v kazdem zapase prijde s necim. S Minoutaurem me opet prekvapil... return z BH, a potom stale hral z BH... tzv. halepovinu, leva prava, leva, prava, winner, a vsechno bral na BH... jsem se jen smal... proste najednou vam prijde s necim takovym, a ten protihrac musi mit slusny zmatek v hlave:D Co hur, jestli si myslel, ze trebas ho na tom BH pritlaci, tak po takove akci dost klesa nadseni to nejak hrat :)))

Ve vymenach bude Huberta jasne prevysovat... na returnu je lepsi... Hubert bude muset hodne spolehat na to sako, jenze ten Nick na tom saku je jak doma... a co prekvapuje, tak hraje na nem mnohem pohodoveji nez Max... proste neskutecny dar citu pro mic... skvely prehled na kurtu, pohyb...

V kazdem pripade to sako asi rozhodne... a ceka nas asi bitva o sako:) Doufejme ze paradni...

V kazdem pripade je ted Nick k nezastaveni:)
Reagovat
Tennisfan77
Ale kurz 3 na Poláka jsem zkusil, tak velký outsider podle mě není
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ten halfvolej byl geniální smilesmile
Reagovat
Krisboy
Ten setbol prvního setu? To jo, to jsem si musel pustil dvakrát, napoprvé jsem ani nestihl, co to vlastně zahrál smile
Reagovat
Vlk-v-trave
To bylo neskutene vymazlene:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Kyrgios vs. Minotaur 6:2

Na zacatku to vypadalo, ze Minotaur neuhraje ani gem... Nick uvolneny... ty nabehy na sako s/v - ciste provedene... libi se mi ty kombinace na servu se zatackama...:) No... uvidime, co druhy set...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Měl taky skončit 6:2, ale Nick si poprvé prohrál serve, což ho docela nazvedlo. Mínotaur mu ale vzápětí věnoval gem fatální chybou na saku.
Nick podal, až na ten ztracený serve, přesvědčivý výkonsmile Chvílemi měl až hrozivou převahu.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Rafaeoli25
Pro Nadala je samozřejmě dobré, že všichni jeho největší konkurenti v boji o No1 padli hned v prvním zápase. Ale stále to je a bude o USO, výsledky na něm hodně rozhodnou o tom, jak to celé na konci roku dopadne.
Reagovat
dappe
Letos to bude jednička snad s nejnižším počtem bodů v historii, překvapivé, že to vůbec někdo řeší.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pořád to bude jednička. Jinak bylo víc období, kdy aktuální jednička měla méně než 7 tisíc bodů, např.v roce 2017 pokud si pamatuji. To samo o sobě neznehodnocuje její váhu.
Reagovat
Kozoroh
Jednička s hvězdičkou smile
Reagovat
dappe
To celkem pochybuji, že bylo potřeba méně bodů.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak namátkou v srpnu 2017 měla jednička 7600 bodů cca co si vzpomínám, někdy se to tak sešlo.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nebodovany Wimbledon to cele znehodnotil, a dorazil uz tak hodne nestandartni sezonu. Orientani No.1 jiste, ale brat se to letos vazne neda... snad pristi tok probehne sezona "normalneji" ikdyz zatim to na to nevypada.
Reagovat
Tennisfan77
Jen k té weak éře, první tři nasazení vypadli na turnaji v prvním kole poprvé snad od IW 2001, teď jsem to někde zahlédl.
Reagovat
Tennisfan77
Jo tak dokonce je to v článku, IW jsem trefil a bylo to před 23 lety. smile

Pokud není nasazený někdo z BIG3, nasazení nemá v aktuální éře absolutně žádnou váhu. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jak to, že nemá, Alcaraz a Tsip mají dlouhodobě dobré výsledky a málo výpadků. Medvěd ten byl vždy jen na hard.
Reagovat
Tennisfan77
Tsitsipas není komplexní, po French Open nehraje skoro nic, jednou vyhrál náhodou TM, jinak Stockholm a ahoj, USO nic, Rogers Cup max SF, Šanghaj totéž, Bercy 2 kolo.

Strašně herně spadl
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale nazývat Tsipa nekomplexnim? No pokud jde o trávu, tak je Zverev v tom případě nekomplexni stejně jako on ne? Ale na hardu výsledky vždycky měl, není to jen TM, kde tehdy porazil Federera a nějaký Stockholm. Byl dvakrát ve finále Dunaje, ve finále Kanady, plus x sf na hardu, i V Cinci, slabé to rozhodně není. A já určitě nejsem jeho obhájce, nesnáším ho, tady se ho ale musím zastat.
Reagovat
Ondrej2280
Uz tu stale nemelte o nejakej weak ere.Kazda era ma silnych a slabych playerov,raz sa dari tomu a raz inemu hracovi,popri tom sa meni generacia..kto sa s rym najlepsie vyrovna bude No.1 a nikto sa nebude pytat ci v ere nadala,borga alebo lavera...
Reagovat
Nola
tie ery si pomenoval uplne presne :DDDD
Reagovat
Tennisfan77
Jo a ke stejnému scénáři má náběh Alcaraz, prohrál pět duelů v řadě, kdy by favorit, případně vedl, letos od něj nečekám osobně už nic, na USO ho klidně vyřadí borci jako Čilič, Tiafoe atd.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ono je ale důležité, v jaké fázi turnajů ten či onen prohrává. Alcaraz dvakrát ve finále, předtím se skvěle hrajícím Sinnerem na svém slabém povrchu, na FO zahrál Zverev fakt skvěle. Stydět se tedy musí asi jen za včerejší porážku, s Paulem by prohrávat neměl, to souhlas.
Reagovat
EllNino
Tommy se taky pořád zlepšuje, určitě má potenciál aspoň do dvacítky :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ale jo, Paul je solidní, ve Wimblu to ukázal, pracovitý jako třeba Norrie, má na to být v té dvacítce, je ale fakt, že Carlos by s takovými hráči už prohrávat neměl.
Reagovat
EllNino
Vždyť je to ještě zajíc, takových lapsů ještě zažije :))
Reagovat
Rafaeoli25
Pravda, i Roger a Novak by mohli povídat.
Reagovat
Blondie
Mno jo, no, ATP je úplně degenerovaná smilesmile
Reagovat
Fandina
:-DDDDDDDD smilesmilesmile
Reagovat
medvidek-v-malini
ve dvou dnech už druhý cvrk smile
Reagovat
annah
Ty mas ty cvrky asi permanentně, že te taková hovadina pořád napadá.
Reagovat
vavrinec
Taky jste nám slečno Blondie mohla říct, že něco chystáte! smile
https://musicserver.cz/clanek/68840/blondie-nachystali-boxset-plny-dosud-nevydanych-klenotu/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak Blondie klenoty určitě má, ale je to skromná žena a moc se s nimi nechlubí smile A ráda rozdává fidorkysmile
Reagovat
Krisboy
Čertužel, tohle je házení čehosi někam. Blondie Blondie vůbec nezná smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Boj o No. 1 letos neexistuje. (zakzane body, hraci, atd...)
Ani nemuze brat vazne... nema zadnou value... jen orientacne, kvuli nasazovani na turnaje v pristim roce.
Reagovat
Tennisfan77
Value nemá žádný rekord od covidu. Snad jen ten Kyrgios a titul bez ztráty servu. smile
Reagovat
Rafaeoli25
V tom případě lze říct co? Že se Nadalovy a Djokerovy GS tituly od jara 2020 nemají počítat? Protože nemají váhu, jako tituly předtím?
Reagovat
Tennisfan77
Přesně tak, covid tenis zcela zabil, těží z toho Nadal, což tě těší jako jeho fanouška, neberu ti to, nicméně ty turnaje jsou silně ovlivněny geopolitickou situaci, která je ve světě poslední 2 roky.
Reagovat
Rafaeoli25
Zvláštní, že cituješ jen Nadala a Djokera ne.
Reagovat
Kozoroh
Tak Djoker letos doplácí na Covid politiku Austrálie a USA, Nadal ne.
Reagovat
medvidek-v-malini
kovid je prý o zdraví, nikoliv politice smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak co se týče žebříčku tak z toho ale pro změnu slušně těžil Novak. Nadal zatím vytěžil jen tu Austrálii. I on kvůli covidu ale změnil plány, z obav, sluší se říct a nejel na USO 20, kde tak měl Djoker volnou cestu. Vše není černobílé.
Reagovat
Kozoroh
Těžil Novak, LOL. Nezapočítali mu 20 týdnu v sezóně 2020, kdy se nehrálo. Jo, body z Wimbledonu 2019 mu počítali dva roky v kuse, ale to byla jen chabá náplast za zrušený ročník 2020.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
celý ranking je od sezóny 2020/21 v kelu. Příliš výjimek a nestandardních řešení. Prostě covid éra, ať se to někomu líbí nebo ne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
až všechny tyhle zmatky pominou (budeme-li optimisty), pak ať sečtou GS tituly od začátku zmatků (nejspíš od zmíněné sezóny 2020/21) a vyhlásí covid kozla.smile
A poté ať vyhlásí, že začíná New Open era / Tabula rasasmile
Reagovat
Rafaeoli25
Takže GS let 2020-22 nemají platit?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak píšu, ať je zařadí do covid ery a až se vyčasí, pojede se od začátku.
Reagovat
Rafaeoli25
V tom případě má tedy nejvíc GS Roger, chápu to správně? Sorry, ale to neberu.
Reagovat
Rafaeoli25
Takhle Medvěd tou jedničkou na konci roku asi nebude. Dostat takovou nákládačku ve dvou zbývajících setech to je na zamyšlení. Je to pro mě překvapení, ač Kyrgios hraje v poslední době neskutečně, na hardu by takhle Daniil vypadávat neměl.
Reagovat
Tennisfan77
Celá TOP10 je mimo Djokoviče s Nadalem jeden velký omyl, za doby Del Potra, Wawrinky, Čiliče, Ferrera, Berdycha, nebo Tsongy, by byli rádi za TOP30.
Reagovat
Rafaeoli25
To je jen spekulace, chceš říct, že před deseti lety by byl třeba Medvěd rád za nějaké 25.místo? Jako fakt? Vzpomínám si, že už v roce 2018 kousal soupeře jako byl Roger atd. Bylo evidentní, že má na velké věci. Tsip na začátku taky ukazoval velké kvality, porazil Rogera na GS, Djokera. Alcaraz dokáže pri svém mladí úžasné věci. Zverev vyhrál několik Masters ještě v době, kdy byla celá Big3 v plné síle. Tihle čtyři hráči žádným omylem nejsou, sorry.
Reagovat
Tennisfan77
Zverev je z NextGen absolutně nejkvalitnější hráč, navíc je jednoznačně nejkomplexnější, má Masters z antuky, hardu, zlato z OH, byl ve finále travnatého turnaje, vyhrál turnaj mistrů.

Chybí mu k několika GS jednoznačně nejméně, bohužel, ostatně byl od GS asi nejblíže - jeden vyhraný servis.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak vraťme se i tímhle co jsi napsal ke srovnání s minulostí, kolik Masters získali Ferrer, Berdych nebo Tsonga? Opakuji, že Zverev je získal ještě v době, kdy celá Big3 byla v plné síle, plus tam byl ještě Murray před operací, taky na vrcholu.
Reagovat
Tennisfan77
Zverev ano, protože je z nich jasně nejlepší, dokonce je za mě lepší hráč, než Medveděv, který má GS, ale mimo to je na antuce pro smích, na trávě taky, je to strašně jednostranný hráč, může vyhrát velké tituly, ale jenom na hardu.

Naopak Zverev ve 100% výkonnosti může vyhrát všechny čtyři GS, což nemůžeš říct o nikom jiném z NextGen.
Reagovat
Rafaeoli25
Na trávě je Zverev prachbídný, i Veselý ho na ní vyklepl jako čerstvé vajíčko, bylo to až směšné. Takže na Wimblu, pokud tam bude alespoň nějaká konkurence v budoucnu, tak tam vyhraje stěží. Musel by mít neskutečné štěstí konkurenci a los, žádný progres u něj na tomto povrchu. To i Alcaraz na ní letos působil lépe než Zverev v minulých letech. Na antuce a hardu hodnotím jejich talent obdobně, co ale hraje pro Alcaraze, je buldočí zarputilost, kterou Zverev nemá, naopak jí oproti mladí dost ztratil. Takže až budou jejich kariéry u konce, stěží bude mít Zverev na kontě víc úspěchů než on, myslím, že i ty to dobře víš.
Reagovat
Tennisfan77
Zverev na trávě? Má tam dvě finále z Halle, které prohrál s nejlepším travařem všech dob, co se Wimbledonu týče, tam si NextGen nemá co vyčítat a jo, Medveděv s Tsitsipasem mají z trávy titul, ale ten turnaj na Mallorce, no nevím.

V Halle by asi těžko jeden z nich vyhrál, tam je ta kvalita každoročně trošku jinde, i v Queens.

Čili jo, Zverev na trávě nijak neexceluje, nicméně hrál na ni jednou za poslední tři roky a to prohrál v OF Wimblu s Aliassimem ve čtyřech setech.

Myslím, že mladí si nemají co vyčítat na té trávě, ale vůbec, takový Alcaraz se trápil v prvním kole už se Struffem.
Reagovat
Ondrej2280
Kolkokrat v zivote si hral tenis na trave?:)
Reagovat
Tennisfan77
A co to má společného s mým příspěvkem proboha? smile
Reagovat
Ondrej2280
Ze vobec neni podstatne kto hra ako na trave..hra sa na nej 3 tyzdne v roku,takze ak aj mladi nevedia na trave..je to.jedno..body musia nahnat na antuke a hardoch..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak říkat, že je Zverev komplexnější než Alcaraz je ale hodně odvážné tvrzení. Na trávě je Zverev horší než Alcaraz a nedělá na ní vůbec žádný progres nutno říct. Alcaraz je obrovským terčem kritiky, až nepochopitelně. Ano, druhý Nadal opravdu není, má zatím nedostatky, co ale předvedl doposud v téhle sezóně, je respektuhodné.
Reagovat
Kozoroh
Medvěd je jak Demethor z Pána prstenů - není králem, jen správcem trůnu.
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
Rafaeoli25
Za loňskou hardovou sezonu na trůnu určitě omylem není, ano, pomohl mu Nolův distanc, i tak to ale žádný loser na čele není, vítěz GS a Masters v loňském roce, zadarmo to není.
Reagovat
Martan1
To je teda dobrý a vtipný smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
1.Daniil Medvedev
2.Rafael Nadal
3.Carlos Alcaraz
4.Stefanos Tsitsipas
5.Casper Ruud
6.Andrey Rublev
7.Félix Auger-Aliassime
8.Hubert Hurkacz
9.Cameron Norrie
10.Jannik Sinner
11.Taylor Fritz
12.Matteo Berrettini
13.Diego Schwartzman
14.Marin Cilic
15.Reilly Opelka
16.Roberto Bautista

Jen pro pripomenuti, Vlkovi a Kyrgiosovi byla udelana WC
Reagovat
Tennisfan77
Tipuju, že tak polovina vypadne v prvním zápase. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tipuju, že to bude tak 7:3 pro nasazené.
Reagovat
Vlk-v-trave
Myšlenky po prohraném prvním setu

Měl jsem šanci. Měla jsem pocit, že mám zápas pod kontrolou a zasloužil jsem si vyhrát set. Uplne jsem to resetoval. Vítězství ve Washingtonu minulý týden ze mě trochu sejmulo tlak a já jsem se tam prostě vydal, bavil se a jel jsem. Ve druhém setu jsem mu prolomil podání a to všechno změnilo. Mám pocit, že moje hra pod tlakem je lepší než kdy jindy.

Jak se cítíte fyzicky

Myslím, že v této fázi sezóny má každý něco a necítí se stoprocentně fyzicky dobře. Když se probudím, cítím se trochu unavený a mé tréninky jsou o něco kratší než obvykle. Na zápasy se snažím šetřit co nejvíce energie. Dnes jsem se rozcvičoval jen 10 minut a pak jsem byl u svého fyzioterapeuta. Trávím s ním dvě až tři hodiny denně a léčím své tělo. To mi hodně pomáhá. Loni jsem ho nemohl mít s sebou kvůli COVIDu. Udržuji si pozitivní mysl a moje přítelkyně a můj tým mi v tom pomáhají.

Motivace na US Open

Týden předtím nebudu hrát, abych si mohl odpočinout. Během těchto dvou týdnů (Kanada a Cincinnati) spotřebuji všechen "benzín, který mám v nádrži". Budou to dva velmi důležité týdny. V Cincinnati jsem se už dostal do finále. Cítím se sebejistě. Ale není žádná záruka, že když se dostanu na US Open, tak odehraju dva skvělé týdny, i když se cítím dobře. Beru to den po dni. Víc si nemyslím. Protože jestli pak v New Yorku prohraju, budu litovat, že jsem tam ty dva týdny všechno nenechal.

Co jste se z tohoto vítězství naučil

Děláš, jako bych ještě žádnou jedničku neporazil. :D Porazil jsem Rogera, Novaka nebo Rafu. I kdybych prohrál pět zápasů v řadě, vždycky budu věřit, že mám šanci proti komukoli. Nehraji jen pro sebe, ale i pro úžasné publikum na jednom z nejkrásnějších kurtů na světě. Všichni se dívají a já chci podat skvělý výkon. To je to, co sport potřebuje. Je důležité, aby hráči předváděli show, protože to udržuje tento sport při životě.
Reagovat
gigin
Přesně tak!! Lidi potřebujú zábavu a né nafetované stroje od BL, nebo nedaj Bože princezny.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D nafetovane stroje od BL... :))) to budou mit fans Nadala a Djokovica velku radost... se divim, ze na tobe uz nevisi Rafaeoli s Amputackou, a Nolka s nejakym tim antiestablishmentem:)))
Reagovat
Martan1
Jsem fanda Rafy a nevím co je BL, tak si to s ním nespojuju smile
Reagovat
Krisboy
Z tebe by měl Kamilos radostsmile
Reagovat
EllNino
Jsem zvědav hlavně na australský duel a Tommyho, jestli naváže na skalp Alcaraze :)

Norrie - Auger bude taky docela řežba, Monf s Draperem by taky mohl být atraktivní mač :)

Britům se daří, Draper, Evans, Norrie ve 3. kole

Poprosím ve čtvtfinále Nicka proti Hubimu, předčasné finále :)
Reagovat
Tennisfan77
Celkem dobrý tiket je Bautista, Monfils a Felix, kurz skoro 7, zkusil jsem.smile
Reagovat
Grape
Věřil bych Bautistovi. Monfilsovi ne. Auger - Norrie mi přijde jako typický zápas 50:50.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak hlavne aby oba postoupili :D
Jinak predcasne finale mame uz asi uspesne za sebou:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jó ten neštasný ranking, všechno rozhodil nebo rozhnojil, prostě je na h...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A propos vlčku, neměl ten Draper vyhrát 2:1 a ne 2:0. Mám tu podezření na manipulaci s výsledky prostřednictvím cestování časem.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja mam spis podezreni, ze Tsitsipasovi w tom Wimblu definitvine svihlo...:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tomu švihlo z taťky už dávno a teď se to ve vlnách krátkodobě zhoršuje nebo zlepšuje.
Reagovat
Pe3k
FAA sice vyhrál 2:0 nad hráčem ve formě, ale moc dobrý pocit jsem z jeho hry neměl. V tiebreaku byl posraný až za ušima, domácí prostředí ho sice hecovalo, ale nějak moc mu nevěřím, snad Norka porazí.
Reagovat
Pe3k
Čekal jsem, že vyhraje ve 3 Medvěděv a jsem rád, že ho Nick poslal z5 na Sibiř. Vůbec v prvním kole nebo co to bylo vypadl Alkáč, Rublev, Tsitsipas a Medvěděv což je celkem mazec při neúčasti PIG 3. Na zápas Gyrose i Alkaraze jsem se díval a dost mě bavily. Gyros je 21 v race a ještě snad půjde nahoru, tak aby mohl být příští sezonu hrozba. Alkaraz vypadl v prvním kole, ale pomatenci typu Refaeoli už mu počítají grand slamy smile smile
Reagovat
Tennisfan77
A opovaž se napsat něco o weak éře, před dvaceti lety by určitě Roddick, Agassi a Hewitt rupli všichni první kolo.
Reagovat
Pe3k
No teorie o weak éře byla jen snaha shodit Federerový úspěchy, nic víc. Nyní když je vinou kovidu a války a stáří Big 3 skutečná slabá éra, tak nikdo z nich ani necekne, jelikož z toho těží Nadal...smile
Reagovat
Rafaeoli25
No i oni měli před těmi dvaceti lety turnaje kdy vypadli dříve.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak tady jste si oba slušně naběhli. Před těmi dvaceti lety prohrál Hewitt v prvním zápase Masters v Kanadě s antukářem Mantillou 1:6 a 2:6, kurz měl 1.10 smile
Reagovat
Rafaeoli25
Svoje urážky si nech pro sebe, buď tak laskav. Alcaraz je bezpochyby supertalent, komu jinému už předpovídat opakované triumfy? Stejný pocit jsem měl z Rogera, když v devatenácti porazil Samprase ve Wimbledonu. Říkal jsem si tehdy, tak to bude velký šampión. Úplně normální, šašku.
Reagovat
Tennisfan77
Tohle je prakticky další potvrzení o tom, že tenisu chybí těžce kvalita.

Tsitsipas je úplně mimo, Alcaraz na hardu projede 4:1 s Paulem, světovou jedničku rozhodí pár podání spodem.

Pokud bude Kyrgios hrát tohle, může klidně pomýšlet na mety nejvyšší, ta konkurence v mužském tenise mimo big3 je vyloženě žalostná, neschopnost mladé generace je do očí bijící.

Želízko v ohni je Sinner, ten aspiruje na to, aby byl lepším hráčem, než Alcaraz, který od Madridského Masters prohrál pět zápasů v řadě z role favorita a trošku se potvrzuje to co jsem psal na začátku roku, bude těžké jeho nástup do sezóny udržet po celou její dobu.
Reagovat
vavrinec
Já myslel, že podle zdejších slovutných expertů je katastrofální úroveň jen v ženském tenise. A ona už je i v mužském! No to je ale hrůza! smile
Reagovat
Krisboy
Slabá éra, no...
Reagovat
vavrinec
No, ještě že máme atletiku, cyklistiku, plavání, koukat jenom na ten slabý tenis bychom taky nemuseli přežít.smile
Reagovat
Tennisfan77
Já to takhle označovat prostě budu, BIG3 nehraje, ideální čas se ukázat a prakticky kompletní novodobé hvězdy vyhučí z role favorita v prvním kole.

Rublev ten je jasný, jeho doména jsou ATP500, Masters vyhraje jenom nějakou souhrou náhod, Tsitsipas dal přednost egu před tenisem, Medveděv nemá konstantní výkonnost a max ten Alcaraz, tam se dá pochopit, že má 19 a trošku mu z té slávy hráblo, ale aby to nebylo pozdě, protože Sinner může být lepší, než on.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Medvěd i Nick vyhráli předchozí turnaje. A Nick Medvěda potřetí přehrál. Já bych za tím žádnou velkou nekonzistenci neviděl, Nick byl prostě lepší, Medvědovi ve 3.setu povolily nervy po pár Nickových excelentních míčích, podobně jako na AO s Rafou.
Reagovat
Tennisfan77
No turnaje, Kyrgios měl ve Washingtonu jednoho silného soupeře, který byl čtyřikrát míček od výhry, Medveděv měl v Mexiku těžkou exhibici.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To ale zavádíš rozpravu o nekonzistenci někam jinam. Oba vyhráli, oba se před zápasem cítili tenisově dobře a po zápase se holt udělalo Medvědovi trochu šouflsmile
Reagovat
Tennisfan77
Jak psal Vlk, Nick prostě na to šel strategicky, přesně ví, co Medveděva sere a to použil a to fungovalo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nick hrál každopádně hezčí, pestřejší tenis a vyhrál zaslouženěsmile
Nicméně USO bude jiná liga a v ní se může projevit slabší Nickova fyzička i chatrnější zdraví. Samozřejmě mu přeju, aby tohle nebyl rozdílový faktor a mohla se řešit pouze úroveň hry a estetický dojemsmile
Reagovat
Krisboy
Z toho, co jsem viděl, bych řekl, že Meďovi tekly nervy po Nickových nepovedených úderech. Nepovedené podání spodem, zcela nesmyslný úder mezi nohama dva metry do autu, nepřipravené náběhy na síť atd...
Reagovat
Kozoroh
Medvěd měl docela pech, že na 2. kolo vyfasoval Gyrose. Říkal jsem si, že pokud Nick ne, tak Medvěda nikdo v Montrealu nezastaví.
Reagovat
Ela-fon-isi
smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Mělo být k k slabým mužům.
Reagovat
gigin
světovou jedničku rozhodí pár podání spodem...

Jasně no...
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Me spis dostava to, ze kdyz Nick se konecne dostal z toho sileneho obdobi, a fakt zacina hrat koncentrovane, zvitezil hlavne sam nad sebou, tak nejednou vsichni jsou na okruhu ATP luzri, slabe obdobi, jeho finale ve Wimbledonu haluz, je to neco jak Tomic, bez talentu, umi jen ty sve tweenery, pry papirovy BH jsem si taky cetl, nebo krom servisu a nadavani nic neumi, atd. atd. atd.
Dokud nevyhraval turnaje, tak si kazdy kopl, ted vyhrava, tak kopou do souperu... klasika fans B3...

Gigine, oni se nikdy nezmeni... nikdy :)))
Reagovat
Tennisfan77
Pozor, mě osobně Kyrgios nevadí, naopak zápas s Medvěděvem si vyhrál sám, byť si myslím, že Medveděv hrál lejno, ale hraješ to, co ti dovolí soupeř, finále Wimblu, tam není o čem.

Spíše hodnotím ty ostatní, Nick určitě není NextGen - ta hoří a těžce.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pro by jako hral lejno? Nerozumim... Medved proste nesnasi s/v - mel s tim uz tezke problemy nejen u Cressyho...

Medved je klasicka obet fans B3, hraje dobre nebo blbe dle toho, s kym vyhraje nebo prohraje:D
Reagovat
Tennisfan77
Mě se jeho plácačkový styl nelíbí, pokud na něj hraje někdo jiný jinak, většinou prohraje.

Což potvrzuje H2H s Nickem, nebo třeba i Federerem, tam v prvním zápase Medveděv uhrál set, od té doby prohrál dva duely v nich prakticky 80% výměn, protože RF si ho tam vodil jako slepého koně, měnil tempo, servis, čopoval, zkracoval, chodil na síť.

Což on prostě hrát neumí.
Reagovat
Martan1
Nehazej všechny fandy big trojky do jednoho pytle, Medvěd hrál dobře , Kyrgios líp.
Reagovat
gigin
Já nemůžu být sprostý, mám první warning od OJ :))) Ale je to v kostce tak, jak pravíš.
Reagovat
Vlk-v-trave
Fakt jo? Za co? :D
Reagovat
gigin
...výlevy typu nána namyšlená a pi*a.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je známo, že sprostotou nešetříšsmile, ale zrovna Blondie není úplně blond, aby si vysloužila taková označení, jakkoli nemůžu říct, že s ní bez výhrady ve všem souhlasím.
Reagovat
Kozoroh
Měl jsi použít slova klasika "Kdyby hloupost nadnášela, vznášela byste se tu jak holubička" . smilesmile
Reagovat
gigin
Jj, ogaři. Je jen otázka času, kdy ten ban dostanu. Tady se lidi shazují a uráží daleko horším způsobem. Jen nepoužívají vulgární slova. Ale to je fuk :))) Užívám si Nicka, dokud sa mu zase nespřeházejí šuplíky v hlavě...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Já ti rozumím, určitě se tu uráží zle i bez vulgarismů. Nicméně, každý tu přeci jen bere ty vulgarismy jinak, tak je lepší rozlišovat.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
jak neni sojka, tak je tezke te urdzet, a jses nezastavitelny:D
Reagovat
gigin
Je to tak.
Reagovat
Ondrej2280
Kolko tych turnajov vyhral?:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Psychicky náročný zápas

Dnes jsem ho viděl docela soustředěného, podával obcas spodem a myslím, že prokazuje dobré odhodlání vyhrávat zápasy. Je mi jedno, jestli podává spodem nebo ne, a nemám pocit, že by mě chtěl v nějakém okamžiku rozhodit, nepředvedl žádnou tu svou show. Hrál prostě na neuvěřitelné úrovni, byl lepší než já a jsem přesvědčený, že bude favoritem na US Open 2022, řekl Daniil Medveděv, který se pokusí v Ohiu zlepsit.

https://www.puntodebreak.com/2022/08/11/medvedev-kyrgios-jugo-increible-pronto-sera-top-10

:)
Reagovat
Ondrej2280
A co mal medvidek povedat po prehre?:)
Reagovat
Krisboy
Hmm, tak to jsem nečekal. Ake kus zápasu jsem viděl a Méďa nevypadal moc v pohodě, Nickův styl mu evidentně mic nevoněl. Chvílema vypadal pěkně nervózně až naštvaně.
Vzhledem k výpadkům dalších favoritů by to opravdu mohl vyhrát celé! smile
Reagovat
annah
Gratulace Nickovi! I jinak to jde zatím dobře. Všichni Rusaci z ATP out, velematka taky.
Reagovat
Rafaeoli25
Co někomu stačí ke štěstí..
Reagovat
EllNino
Po 2. kole venku turnajová 1, 2, 3, 5 :D
Reagovat
Jana1
Venku je i turnajová 4.
Reagovat
EllNino
není, Ruud postoupil
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak se tesil, ze nehraje turnaj Nadal, aby vypadl hned s Draperem, inu, Nadal opravdu nemusel ani hrat, aby Tsitsi nevyhral... pekne Jacku!:D Periferie jede...:)))
Reagovat
Kozoroh
Ty jo, tak to by mohl Nick v Montrealu nakonec vyhrát. smile
Reagovat
Krisboy
No však už je taky u sázkovek největším favoritem. Před Hříšníkem.
Reagovat
Vlk-v-trave
Rozhodne to nebude mit jednoduche...

Uz dneska s Minotaurem, se kterym jeste nehral, coz me prekvapilo. Mozna nekde nejake exhibice?

Prijde mne, ze Minotaur s nim nema sanci, vzhledem k tomu jak si ty styly porovnam, ale zase tezko rict jak bude reagovat mentalne na sveho rodaka... jako kdyby to byl Tomic, tak ho rozmeslcuje...

Kazdopadne pokud vse pujde dle planu, a prejde prez derby vitezne, tak doufam ze bude opet souboj HuHu vs. Nick, To bude takovy vrchol turnaje:)))... ale zatim daleko...

Jako nej. favorita vnimam stale Jannika...
Reagovat
steve79
Za posledni roky nema zebricek zadnou vypovidajici hodnotu. Kyrgios by mel byt zebrickove vyse diky finale Wimbledonu.
Reagovat
svetova.dvojka
Prostě nejtalentovanější hráč na okruhu.smile
Reagovat
Martan1
Jo hraje dobře, pomáhá mu i výška a skvělý podání. Zkouším si představit, kdyby byl Schwartzman vysoký jak Kyrgios..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Někde na Marsu by to jít mohlo, ale tady jsi na Zemismile Představ si DelPa, kdyby měřil jako Nishiokasmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Dalsi vitezny zapas s Medvedem. Zustava tak jedina prohra na GS.

V dalsim zapase, ve ktery si hodne pomohl sakem. To co zavedl s Baezem na tomhle hardu, skvele vyuzil s Medvedem... krom toho Medved tohle presne nema rad...

Nick byl dnes zivejsi, ikdyz ne tak jak ho zname:)

Skvele zahrany zapas. Proste neco jako Tomic:D

Obhajce titulu padl, a tak v dalsim kole Australske derby s Minotaurem, kteremu moc sanci nedavam::)
Reagovat
Tennisfan77
Tak tohle jsem nečekal, klobouček
Reagovat
Vlk-v-trave
Byli jste si - aspon za mne - prilis jisti tou vyhrou Medveda, jeste jsem ti psal, ze bych si dal bacha na to jejich H2H... krom toho Nick pokracoval v tom s/v na druheho servu, coz dela pochopitelne problem vetsine hracu... ono s/v se hodne vysmiva, ale dost se zapomina, ze si ten hrac zaslouzi vyhru, nebot riskuje a aktivne si jde pro fiftyn... jsem rad, ze to Nickovi vyslo i s Medvedem. Ovsem ty tajbrejky Nickovi tolik nevychazi... dost riskuje... ale zase je radost takoveho hrace sledovat.
Reagovat
Tennisfan77
Já jsem byl, to uznávám a proto smekám před Nickem klobouk, velká výhra, po těžkém programu, to se počítá. Ať klidně vyhraje titul
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na to, že mezi nimi jsou asi 4roky a oba jsou Australané, tak se na okruhu nikdy nepotkalismile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist