Kyrgios vyřadil Tsitsipase a je po šesti letech v osmifinále Wimbledonu. Nadal se Sonegou nezaváhal

2. 7. 2022, 23:23
Aktuality 49
WIMBLEDON - Nick Kyrgios ve Wimbledonu zdolal 6-7 6-3 6-4 7-6 světovou pětku Řeka Stefanose Tsitsipase a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-1. Nezaváhal Rafael Nadal, jenž přehrál snadno 6-1 6-2 6-4 Itala Lorenza Sonegu a na grandslamech vyhrál i 15. letošní zápas.
Nick Kyrgios (© AFP)

Stefanos Tsitsipas před Wimbledonem triumfoval na Mallorce, jinak ale tráva nepatří mezi jeho oblíbené povrchy. A ve Wimbledonu se to opět potvrdilo, ve třetím kole vypadl s nebezpečně hrajícím Australanem Nickem Kyrgiosem. Řecký tenista prohrál čtvrtý z pěti vzájemných zápasů a podruhé za posledních 17 dní.

Třiadvacetiletý rodák z Atén se na travnatých dvorcích v All England Clubu příliš nedaří. Jeho nejlepším výsledkem je osmifinálová účast v roce 2018 a třikrát vypadl v prvním kole. Po čtvrtfinále na Australian Open a osmifinále Roland Garros tak zaznamenal nejhorší výsledek na grandslamu v této sezoně. Proti Kyrgiosovi mu nepomohlo ani 21 es.

Sedmadvacetiletý Kyrgios, kterému patří ve světovém žebříčku 40. místo, je v osmifinále Wimbledonu počtvrté v kariéře, ale poprvé po šesti letech. O vyrovnání čtvrtfinálového maxima z roku 2014 bude bojovat s Američanem Brandonem Nakashimou.

Vítěz rekordních 22 grandslamových turnajů Rafael Nadal vyhrál po triumfu na Australian Open a Roland Garros i patnáctý letošní zápas na turnajích velké čtyřky. O devět let mladšího Lorenza Sonega vyřadil za necelé dvě hodiny a poprvé na letošním Wimbledonu neztratil ani set.

Šampion z let 2008 a 2010 se dostal do osmifinále na dvacátém grandslamu za sebou. "Byl to zatím můj nejlepší zápas od začátku turnaje proti nejlepšímu z mých tří dosavadních soupeřů. Jsem rád, že jsem zvedl svou herní úroveň," řekl v rozhovoru na kurtu Nadal.

Z šestnáctky osmifinalistů si pouze Nadal a Novak Djokovič zahráli v semifinále grandslamu. Většina ze čtrnácti 'zbylých' dokonce nebyla ani ve čtvrtfinále, velká část je dokonce poprvé v osmifinále.

• WIMBLEDON 2022 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 40.350.000 liber
sobotní výsledky (02. 07. 2022)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Nadal (2-Šp.) - Sonego (27-It.) 6:1, 6:2, 6:4
Kyrgios (Austr.) - Tsitsipas (4-Řec.) 6:7 (2:7), 6:4, 6:3, 7:6 (9:7)
Fritz (11-USA) - Molčan (SR) 6:4, 6:1, 7:6 (7:3)
De Minaur (19-Austr.) - Broady (Brit.) 6:3, 6:4, 7:5
Van de Zandschulp (21-Niz.) - Gasquet (Fr.) 7:5, 2:6, 7:6 (9:7), 6:1
Garín (Chile) - Brooksby (29-USA) 6:2, 6:3, 1:6, 6:4
Nakashima (USA) - Galán (Kol.) 6:4, 6:4, 6:1
Kubler (Austr.) - Sock (USA) 6:2, 4:6, 5:7, 7:6 (7:4), 6:3
• Dvouhra juniorů - 1. kolo •
Menšík (2-ČR) - Searle (Brit.) 6:2, 7:6 (7:4)
Bartoň (ČR) - Gea (Fr.) 6:2, 7:6 (7:5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
Rafaeoli25
Ještě k němu, on zase ukázal, že mu prostě zoufale chybí zásadní zbraně. Talent je to samozřejmě velký, je i komplexní co se týče povrchů, i na té trávě se už chytil, chybí mu ale něco, čím by dostával největší soupeře na daných površích do úzkých a mohl by pomýšlet na velké triumfy. Na antuce mu i v nejlepší formě něco schází, aby sesadil Rafu a Noleho, na hardu je zase krátký na Medvěda, Djokera, ale i Nadala, Zvereva a Alcaraze, na trávě na Kyrgiose a jistě i Novaka, Rafu a asi i Alcaraze. Nemá ani drtivý servis, ani intenzivní mezihru jako Nadal, Djok a Alcaraz, to samé se dá říct i v případě Medvěda na hardu, celkově pak zaostává i za Zverevem a na té trávě s Kyrgiosem. A nevidím ani moc prostoru pro zlepšování, nemyslím si, že je jeho silách nějak zásadně inovovat svou hru, nemá kde brát. Bude tak pro něj velmi těžké získat v budoucnu alespoň nějaký grandslamový titul.
Reagovat
Tennisfan77
Zbraně?

Tsitsipas má vše co potřebuje aby dominoval všude, má skvělý forehand, dobre bráni, umí čopy, voleje a za me je to komplexni hráč, který narozdíl od zbytku nextgen muže vyhrávat na všech povrsich.

Podle me mu tenis ničí jeho původ a řecká povaha, potřebuje silnější vedení, Moutra v kombinaci a jeho otcem proste nefunguje, hoří v zásadních momentech, včera mohl jít do pěti setu, chyboval zbytečně, nepodržela ho hlava.

Blby je, že mu ta komplexnost ve finále škodí, na hardu ma Medveděva, na antuce Alcaraze, pak tam je ještě Zverev, ten umí skvěle v hale a Tsitsipasovi tak zůstává maximálně ta tráva, tam to možná půjde, pokud se nechytne Zverev.

Kyrgios na trávě je spíše taková anomálie, ten se nebude dlouhodobě držet
Reagovat
Rafaeoli25
Musím oponovat, když pominu Nadala a Djokera, tak Alcaraz pro něj bude stěží překonatelnou překážkou a to všude, na všech površích, navíc ten se bude ještě dál a dál zlepšovat. Medvěd na hardu je pro něj taky prozatím nedosažitelný, jak ukázaly jejich souboje na AO. Porovnávat se může jen s tím Zverevem a FAA, za Nadalem, Djokem, Alcarazem a Medvedem zaostává.
Reagovat
Tennisfan77
Alcaraze nemůžeš zatím nijak zmiňovat, na GS nedosáhl ještě výraznějších úspěchu, vyšel mu jeden turnaj v Madridu a Miami, kde neměl nijak těžké soupeře.

Dneska muže klidně vypadnout se Sinnerem a jeho budoucnost na hardu je nejistá, uvidíme na konci sezóny, tam bych počítal zajíce.

Zverev je za mě top hráč z nextgen, má na GS největší potenciál a pořad si myslím, ze by letos Nadala porazil. Jenže opět nemá psychiku.
Reagovat
Rafaeoli25
Alcaraz byl už dvakrát v čf na GS, takže i na nich už něco významného uhrál. Jinak říkat, že největší potenciál má hráč, který ve svých 25 byl zatím jednou jedinkrát a to ještě díky výbornému losu ve finále GS je nemístné. Zverev zatím ukázal, že je na GS loser a mohl si nechat jen snít, že by v 18-19 byl na grandslamech tak daleko jako Alcaraz.
Reagovat
Tennisfan77
Jop, ale Zverev narozdíl od Alcaraze významně trápil hráče big3 na GS a nebyl daleko od jejich porážky, což se Alcarazovi zatím nepodařilo, na AO ho vyřadil Berrettini bez backhandu, na French Open ho vyřadil looser Zverev a dneska podle mě vypadne se Sinnerem
Reagovat
Rafaeoli25
Loser jen pozn. smile. Se Sinnerem opravdu neprohraje, bude to 3:1 max. Jinak protiřečíš si ne? Napíšeš, že Zverev Měl na lopatě na GS hráče Big3, v další větě ale řekneš, že Alcaraz prohrál s loserem jako je on smile
Reagovat
Tennisfan77
Loosera jsi zmínil ty, ne Ja. Ja to jenom proti tobě použil.
Reagovat
Rafaeoli25
Kde je já napsal looser, ne loser?
Reagovat
Ondrej2280
Kde mal nadala akoze porazit?:)Ak myslis SF French tak pokial si pamatam prehraval v tom zapase,nez sa zranil.,.a ak by aj dorovnal neviem si predstavit Zvera ,ze by s Nadalom na antuke strihol este dalsie 3 sety..to by musel dohrat n PS konzole..jedine tak:)
Reagovat
Tennisfan77
Takže mi chceš říct, ze by tehdy úplně fresh Zverev nevyhrál, případně Nadala nedostal do pěti setu?

Viděl jsi vůbec ten zapas? Však Rafa vypadal ze do hodiny umře
Reagovat
Ondrej2280
Videl si AO 20222 a finale?:)ja si myslim,ze kondicka Nadala a Zvereva su dva odlisne pojmy,nehovoriac o tom ako sa zvykne zverev vzdy po... ked ide do.tuheho..ani nahodu by nadala neporazil v tom zapase..
Reagovat
Ondrej2280
A zapas som videl,mal som ho na tikete:)) samozreje na rafu:)
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal vedl 7:6, 6:5, kde bereš jistotu, že by Zverev z tohoto stavu alespoň vyrovnal?
Reagovat
Amputace
Až na to, že v Miami porazil právě toho tvého Tsitsipase, o němž se vede řeč. Ale to bys nebyl ty, abys nenapsal zase nějakou blbost.
Reagovat
Tennisfan77
*V Miami neměl soupeře, špatně jsem to uvedl
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v Miami měl tehdy skvělého Hurkacze např., v IW ho zastavil Nadal, jinak by to taky vyhrál, v Madridu dál všechny, pak ještě titul v Barce a Riu, krom Monte Carla nikde nezklamal. Na GS loni čf USO, kdy mu pak došly fyzické síly, na AO školné vyřazení Berrettinim, jinak by asi došel až do sf, na FO porážka se Zverevem, který tam hrál opravdu výborně.
Reagovat
RFanousek
Sonego bez Sonega se Sonegem
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
mahycek
A pořád se tady opomíjí jméno Taylor Fritz. Ještě
jedno kolo a vyrukuje na Nadala. Tedy pokud se tam oba dostanou. Žraloka Fricka (Fritze), už ho
tady od úterý připomínám, je jízdasmilesmile
Reagovat
turista
Ano. Možná to je pro Fritze výhoda, že se o něm nemluví. Už je zkušený a umí porazit i ty nejlepší.
Reagovat
mahycek
Neviěl jsem, nevím co dával Eurosport, sledoval
jsem to jen online v mobilu v autě, jeli jsme
na Fest rock, ale rád se podívám zpětně. Ano, na
Nova sport byl Wimbledon lepší, bylo tam kupodivu
méně reklam a hlavně když tam byl komentátor
Vojta Bidrman, můj přítel.smile
Reagovat
Tennisfan77
Jinak eurosport opět včera válel, místo toho, abych se díval na slagr dne mezi Kyrgiosem a Tsitsipasem, vypnou to v polovině a hodi tam Nadala. smile
Reagovat
ipko
a nedávali náhodou Nadala od začiatku do konca? takže myslím, že Kyrgios s Tsitsipasom nebol vôbec v TV.. problém je aj to, že majú k dispózicii len jeden kanál asi aj kvôli TDF, každopádne o dosť viac sa mi páčil Wimbledon na Nova sport..
Reagovat
Tennisfan77
Mě taky. Ja už mám obecně dost toho protěžovani big3 a upřímně řečeno, mě ta jejich era už v reálu ani nebaví, nsem viděl letos par zápasu, ale od Djokovice s Nadalem dohromady asi 15 minut.
Reagovat
George_Renel
nejlepší přenosy tenisu jsou na o2 Tenis. Přímý výběr z několika zápasů bez nějakých přídavných poplatků.
A Eurosport je jednoznačně nejhorší. Už jen ty letité předěly s řvoucím bláznem na Tour nebo ležící Serenou jsou na pěst.
Reagovat
annah
To jo, ležící Serena a řvoucí otec mi jdou taky na nervy, už pokaždé hned vypínám zvuk.
Reagovat
Ondrej2280
Suhlas,cisti tragedi takto to vysielat..to je skoro az trestny cin:)
Reagovat
Blondie
Yessss.
Nick! smile
Reagovat
Rafaeoli25
Se Sonegem kdyžtak, ne Sonegou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to není poprvésmile Možná protože hrál jako ženasmile
Reagovat
Tennisfan77
Nehrál, hrál zapas roku, bohužel fenomenální Nadal veškeré jeho snahy eliminovat neskutečnou obranou a svého soupeře trestal tvrdými winnery od základní čáry. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Hlavně že jste se tady ještě předevčírem kasali, jak ho bombarďácký Sonego pošle domů, teď je to najednou málem trapák, no co dodat smile
Reagovat
Tennisfan77
Ja jsem tohle v životě netvrdil, naopak jsem několikrát upozornil na faktor Sonegovy mentální schránky, který se včera 100% potvrdil a Ital se porazil prakticky sám.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty možná ne, ale byli tady experti, co zoufalému Nadalovi předvídali konec, jak ho Sonego zválcuje.
Reagovat
Marduch
To se jen Patik nechal unést dojmy z jeho povedeného mače s dědo Fedexem:-)
Reagovat
Patik
ale aj s Djokerom odohral slušný zápas nedávno na antuke tak som myslel že sa hecne..síce nieje trávar ale má dobrý servis a forehand čo je na tráve dobrá kombinácia.
Reagovat
mahycek
Sonego ne, o něm jsem ani slůvkem jsem se
nezmínil,ale přál bych si Fritz vs Nadal, už od
úterý to mám v hlavě
Reagovat
Rafaeoli25
Fritz bude samozřejmě těžší soupeř, myslím ale, že si to Nadal pohlídá a vyhraje 3:1 max. On odvety umí.
Reagovat
darek.vrana
To mě taky zarazilosmile. Tady na TP se tahle jména špatně skloňují často. Například už jsem tady viděl "vyhrál nad Olivou".
Reagovat
Patik
Zaujímalo by ma ako by prebiehal wimbledon za normálnych okolností.. Ako by bol natom Berettini alebo Cilic..alebo možno aj ten Bautista.. Ako by priebežne miešali kartami.. Obrovská škoda..aj toho Felixa v prvom kole..
Reagovat
soloo
Berettini može ničit cely atp okruh ale v okamihu ked narazi big 3 tak je male teliatko s jeho bekendom. Jedine Felix mal na to predpoklady ale si hrať s big 3, ale nema to co Beretini že bije okruh smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pořád je tam Kyrgios, v jehož silách je porazit Djokera a Nadala, ač tomu ale na GS nevěřím.
Reagovat
Marduch
Kyrgios si myslím je pro velké hrace nebezpecny nejpozději tak do OF a do SF se spíš nedostane, svých 5 minut slávy a uznání, pro které si přijel, už si odbyl, mi přijde. Rekl bych, že nemá zkušenosti s tolika zápasy na tři za sebou včetně toho, jak zpracovat dílčí úspěch v průběhu takto sledovaných velkých turnajů, při jeho nature a práci mezi zápasy.
Reagovat
Rafaeoli25
Tentokrát mu ale hraje do karet los, který je příznivý.
Reagovat
Ondrej2280
To aby Kyrgios porazil nadala a djokera za sebou...to je ciste sci fi aj keby mu dali v kazdom z tych zapasov foora 1:0 na sety a 3:0 v druhom:))))plus by mohol brat bez warningu"))
Reagovat
Patik
u Kyrgiosa v prvom rade nevieme ako natom je vo vyšších kolách GS nikto ho tam tuším nikdy nezažil absolútne nevieš čo tam predvedie čiže môže ísť s levelom ešte vyššie on už ten level hry je i tak na vysokej úrovni a to hrá tenis čisto s flegmatickým prístupom..keď si dá záležať a povie si že budem normálny a dám do toho všetko tak môže vyhrať aj Wimbledon cez Djokoviča..samozrejme viac nám pasuje scenár že nato nemá a že sa poháda sám so sebou a podobne..ale čo ak nie..čo ak prekvapí ? nech mi hlavne niekto nepíše že nemá na Nadala..lebo Nadal síce vyhral wimbledon v minulom storočí ale okrem r.2018 je tu vyslovene tragický..Kyrgios tu je tragický tiež ale nie kvôli tomu že nato nemá ale lebo sa mu nechce nato mať.
Reagovat
Ondrej2280
Skoda ,ze si to kyrgois zatial v nijakom GS turnaji nepovedal,ze bude normalny a sustredi sa na hru:):)) On normalny nie je,takze tento scenar by som definitivne vylucil:))
A nie ,na Nadala nema ani nahodou,nadal.tu hral finale a 2krat vyhral,to je pre kyrgiosa absolutne nedosiahnutelna meta,a pomozem si futbalom:)..to je ako keby si.porovnal Barcelonu so Slovanom:))))
A vety s KEBY neexistuju v sporte,bud to.dokazal alebo nie..a on je to NIE:))
Reagovat
Ondrej2280
Berettini.moze porazit vo velkom matchi(SF alebo F GS) nadala alebo djokera jedine ked budu obaja po 45ke:)..s tym BH sa to totiz ani neda..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist