Lacko vyřadil Ljubičiče a bude hrát o premiérové semifinále

4. 2. 2010, 22:41
Aktuality 1
ATP ZÁHŘEB - Ve slušné formě zastihl úvod sezony Lukáše Lacka. Dvaadvacetiletý Slovák dnes v Záhřebu udolal domácího Ljubičiče a zahraje si o premiérové semifinále. O to se ve vzájemném souboji utkají také poslední dvě chorvatské naděje Čilič s Karlovičem.
Lukáš Lacko

Lukáš Lacko na prvním turnaji sezony v Čennaí postoupil poprvé do čtvrtfinále a následně si v Melbourne zahrál premiérově druhé kolo grandslamu.

Daří se mu i v Záhřebu, kde dokonce vyřadil nasazenou dvojku Ivana Ljubičiče. Bývalé světové trojce nepomohlo 18 es ani domácí prostředí a mladému slovenskému tenistovi podlehl 6-7 7-5 6-7.

Lacko v zápase proměnil jediný z devíti brejkbolů, přesto mu to na dosud nejcennější skalp stačilo. O první semifinálovou účast bude usilovat proti Němci Petzschnerovi, který k obratu duelu s krajanem Benjaminem Beckerem dokonce nepotřeboval žádný brejk.

K nelítostnému souboji dvou chorvatských favoritů dojde už v pátečním čtvrtfinále. Semifinalista Australian Open Marin Čilič po deklasování Hájka nedal šanci ani Rakušanu Köllererovi, se kterým ztratil jen tři hry.

Nyní však na nejvýše nasazeného hráče čeká obr Ivo Karlovič. Nicméně třicetiletý Chorvat, jenž na Australian Open vyřadil Štěpánka a v osmifinále potrápil Nadala, měl v záhřebské hale už podruhé namále. Zatímco v prvním zápase krajan Veič za příznivého stavu vzdal, dnes s Francouzem Sidorenkem zahazoval jeden brejkbol za druhým a byl rád za výhru ve dvou tie-breacích.

Čilič se s Karlovičem utká na okruhu ATP poprvé.

- ATP 250 ZÁHŘEB (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (04. 02. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Čilič (1-Chorv.) - Köllerer (Rak.) 6-2 6-1
Lacko (SR) - Ljubičič (2-Chorv.) 7-6(3) 5-7 7-6(5)
Petzschner (Něm.) - Becker (6-Něm.) 1-6 7-6(4) 7-6(6)
Karlovič (7-Chorv.) - Sidorenko (Fr.) 7-6(4) 7-6(8)
Berrer (Něm.) - Jelenič (Chorv.) 6-4 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Melzer/Petzschner (Rak./Něm.) - Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) 6-4 6-4
Damm/Polášek (3-ČR/SR) - Kohlmann/Peya (Rak./Něm.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ho zmetie bez tie-breakov moj nazor. Ivovi nepojde nonstop servis ved aj s tym Veicom sa nechal breaknut a keby nevzdal ktovie ci by postupil. Tipujem po jednom breaku v kazdom sete pre Cilica
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist