Legenda Evertová má rakovinu vaječníků, lékaři nemoc zachytili včas

15. 1. 2022, 09:24
Aktuality 10
Tenisová legenda Chris Evertová na twitteru oznámila, že má rakovinu vaječníků. Lékaři nemoc sedmašedesátileté Američance diagnostikovali v ranné fázi.
Chris Evertová

"Mám štěstí, že to zachytili brzy, a očekávám pozitivní výsledky od svého plánu chemoterapie," uvedla jedna z nejlepších tenistek historie a bývalá velká soupeřka Martiny Navrátilové.

Na webu televize ESPN, v níž působí jako expertka, Evertová uvedla, že zhoubný nádor jí byl objeven na začátku prosince při preventivním odstranění dělohy. Druhá operace odhalila, že tumor byl během hysterektomie odstraněn a nešíří se.

Lékař Evertové řekl, že po chemoterapii má více než devadesátiprocentní naději, že se rakovina nevrátí. "Nepamatuju si, kdy jsem byla za poslední roky tak šťastná!" popsala bývalá světová jednička svou reakci.

Na rakovinu vaječníků zemřela v roce 2020 ve dvaašedesáti letech její mladší sestra Jeanne Evertová Dubinová, které se nemoc rozšířila dříve, než byla diagnostikována. "Když jdu na chemoterapii, je mou inspirací. Myslím na ni a vím, že mě přes to dostane," uvedla vítězka 18 grandslamových titulů ve dvouhře.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
FulnekUltras
drž se, holčičko... ať Tě můžu ještě nějaký ten pátek dálkově žrát... ;-)
Reagovat
Blondie
Přeji brzké a úplné uzdravení, optimismus a sílu smile
Reagovat
Palmovka1
Přeji trvalé uzdravení. smile
Reagovat
turista
Já taky.
Reagovat
FulnekUltras
připojuju se smile
Reagovat
brixner
Ajaj...No, jako děcko si mě, milá dámo, docela srala, že si to uměla dát hezky sežrat Martině a Haně, i Steffi s tebou měla dost práce...
Ale bojuj, todle dáš a bude to zase cajk!smile
Reagovat
Mony
tady si někdo stěžoval, co se veřejně nahlíží do zdravotní dokumentace Djokera?smile
Reagovat
SwissMaestro
Tak je trošku rozdíl když to zmíní dotčená osoba sama a nebo pokud tak bez jejího svolení udělá někdo jiný. Panebože, lidi fakt už neumí použít mozek...
Reagovat
peek
Hele a je takovej problém zveřejnit, že mám celiakii a nemůžu být očkován? Nebo že jsem prodělal covid v poslední době? Nebo proč teda vlastně žádám o výjimku? Jsem ostře sledovaná světová jednička, proč mlžit, mlžit a mlžit?
Reagovat
Mony
To víš, tady na na Madeiře ho na rozdíl od Mistru ze Svycarska moc nepotřebujeme... A že je potřeba zrovna tady na TP, je pro mě taky prekvapenim.... Ale ne, máš pravdu, že jsem si měl nejdříve přečíst celý článek.. Místo válečné sekery pokorne skaci do bazénu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist