Lehečka: Jsme dobře připraveni. Na adaptaci bylo času dost

3. 2. 2023, 18:57
Aktuality 6
Jiří Lehečka je připravený během víkendové kvalifikace Davisova poháru v Portugalsku na roli české jedničky. Čtvrtfinalista letošního Australian Open, který se posunul na 39. místo světového žebříčku, vyzve v sobotu od 16:00 SEČ v úvodní dvouhře domácí dvojku Nuna Borgese. Přestože soupeře částečně zná, českým novinářům po losu řekl, že si o něm zjistí další informace.
Profily hráčů
Jiří Lehečka (© Profimedia)

"S Borgesem jsem nikdy nehrál. Vím, že se na Tour pohybuje, hodněkrát jsem ho zaznamenal. Na challengerech předváděl velmi slušné výkony a Portugalsko mu sedí. Budu se na něj muset ještě pečlivěji připravit," uvedl Lehečka.

Jednadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi výrazně pomohl národnímu týmu už vloni během daviscupové baráže v Izraeli. Tehdy zajistil výběru kapitána Jaroslava Navrátila dva body a Češi se po výhře 3:1 udrželi v elitní společnosti.

"Papírově to nevypadá tak přesvědčivě jako v Izraeli, ale víme, že v Davis Cupu se vždy rozdíly mažou. Stát se může vše. My jsme už také zkušenější a máme toho víc za sebou. Od Izraele jsme všichni ušli trochu cesty. Jsme dobře připravení," uvedl Lehečka.

Svěřenec trenéra Michala Navrátila se může opřít o čerstvý úspěch z Australian Open. Na prvním grandslamu sezony se dostal poprvé mezi osm nejlepších hráčů a na cestě do čtvrtfinále vyřadil světovou dvanáctku Brita Camerona Norrieho či sedmičku Félixe Augera-Aliassima z Kanady.

"Už jsem měl dost času uvědomit si, co se tam stalo. Je to hlavně motivace pracovat dál a zažívat tyto okamžiky co nejčastěji a posouvat se dál na žebříčku," uvedl Lehečka. "Teď se ale hlavně soustředím na náš úkol v Davis Cupu," doplnil.

Po zápasech na betonovém povrchu v Melbourne si musel za týden zvyknout v Portugalsku na antuku. Na ní se bude turnaj v Maie hrát. "Adaptace není jednoduchá, ale týden je dost času, abychom se na to mohli připravit a zjistit, co nám bude na kurtu sedět," řekl Lehečka.

Smířil se i s tím, že bude hrát opět na hřišti soupeře. Před Izraelem hráli Češi v Davis Cupu v Argentině nebo na Slovensku. Naposledy se před svými fanoušky představili v roce 2019 proti Nizozemsku. "Hrát na soupeřově území jsme si už za poslední roky zvykli, takže to není to nic, s čím bychom se nedokázali popasovat," dodal Lehečka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
hanz
Lehečka - specialista koncovek se opět ukázalsmilesmilesmile, 5 errorů na servisu při doservírování. Jojo, vyrůstá další český mentální titán.
Reagovat
vavrinec
Tak naštěstí máme vás, pane Hanzi.
Reagovat
farr
Lehečka možná není mentální titán, jako třeba Nole. Avšak, že hanz je mentální mentál to víme s jistotou smile...
Reagovat
hanz
Ses nedíval asi co? Takové jednoduché chyby!
Reagovat
EllNino
tovíš, to nikdo jiný nedělá, ukamenuj ho smile
Reagovat
hanz
Tak aby projel stav 40:0 na svém servisu 5 po sobě jdoucími lacinými chybami, tak to je u mužskýho tenisu kumšt, to snad uznáš i ty, Ňiňo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist