Lehečka letos podruhé na Rubljova nevyzrál, v Indian Wells prohrál ve dvou setech

11. 3. 2023, 10:58
Aktuality 7
ATP INDIAN WELLS - Jiří Lehečka podruhé během pár týdnů recept na Andreje Rubljova nenašel. Ve druhém kole Masters 1000 v Indian Wells se světovou sedmičkou prohrál 4-6 2-6, když ve druhém setu neudržel vedení 2-0.
Profily hráčů
Jiří Lehečka (© Profimedia)

Jiří Lehečka si v lednu na Australian Open připsal první výhry na grandslamovém turnaji a nakonec v Melbourne prohrál až ve čtvrtfinále. Nyní při premiéře v Indian Wells si do statistik připsal také premiérové vítězství na podniku Masters 1000, druhého soupeře ale již porazit nedokázal.

Po výhře nad Francouzem Arthurem Rinderknechem neuspěl proti aktuálně sedmému hráči světa Andreji Rubljovovi, proti kterému si před třemi týdny v Dauhá připsal druhý skalp hráče Top 10 a první člena Top 5.

V úvodním setu se jediný český zástupce ve dvouhře mužů ani jednou neprosadil na returnu, po kterém vyhrál jen sedm míčků. Ve druhé sadě se ujal vedení 2-0 a dal svým fanouškům naději na obrat, ale víc gamů už neuhrál. Hodinu před půlnocí prohrál 4-6 2-6. 

"V Dauhá to byl těžký zápas. On mě porazil a já se chtěl dnes pomstít. Dokázal jsem vyhrát, takže jsem spokojený," pochvaloval si Rubljov, který si užíval podporu publika. 

"Nemám slov, jak popsat vděčnost za jejich podporu. Jezdím sem pravidelně od roku 2016 a dnes jsem cítil opravdu velkou podporu. Loni jsem tu hrál přes den a byl plný stadion, ale podpora byla 50 na 50. Dnes jsem hrál v deset večer po dešťové pauze a podporu jsem měl obrovskou, je to neskutečné," děkoval rodák z Moskvy.


47. hráč světa Lehečka v 20. letošním zápase utrpěl teprve šestou porážku a opět se soupeřem se zvučným jménem. V této sezoně nestačil ještě na Taylora Fritze, Camerona Norrieho, Stefanose Tsitsipase, Andyho Murrayho a Alexandera Zvereva.

Přesun na Floridu na další podnik Masters v Miami si 21letý rodák z Mladé Boleslavi zpestří startem na challengeru v texaském Phoenixu, kde by měl příští týden plnit roli nasazené trojky.

25letý Rubljov zvládl vstup do teprve čtvrtého ze sedmi letošních turnajů. Na cestě za obhajobou loňského semifinále bude pokračovat soubojem s Ugem Humbertem (h2h 2-1), s nímž předloni prohrál na trávě v Halle. Francouz ve druhém kole vyřadil nasazeného Kanaďana Denise Shapovalova.

 

 

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
páteční výsledky (10. 03. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rubljov (6-Rus.) - Lehečka (ČR) 6-4 6-2
Thompson (Austr.) - Tsitsipas (2-Řec.) 7-6(0) 4-6 7-6(5)
Ruud (3-Nor.) - Schwartzman (Arg.) 6-2 6-3
Medveděv (5-Rus.) - Nakashima (USA) 6-4 6-3
Norrie (10-Brit.) - Tung-Lin Wu (Tchaj-wan) 6-2 6-4
Zverev (12-Něm.) - Cachín (Arg.) 6-3 6-1
Chačanov (13-Rus.) - Otte (Něm.) 6-3 6-3
Tiafoe (14-USA) - Giron (USA) 6-2 6-2
Daniel (Jap.) - Berrettini (20-It.) 7-6(5) 0-6 6-3
Kubler (Austr.) - Dimitrov (21-Bulh.) 2-6 7-6(5) 3-0 / skreč D.
Ruusuvuori (Fin.) - Bautista (22-Šp.) 7-6(5) 6-2
Davidovich (23-Šp.) - Yibing Wu (Čína) 6-4 6-1
Humbert (Fr.) - Shapovalov (25-Kan.) 7-5 6-4
Ivaška (Běl.) - Van de Zandschulp (28-Niz.) 7-5 3-2 / skreč V.
Garín (Chile) - Nišioka (29-Jap.) 6-4 6-0
Tabilo (Chile) - Cressy (32-USA) 7-6(3) 7-6(13)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
frenkie57
Rublev v rozhovoru na kurtu děkoval za velikou přízeň amerického publika. Můj názor je ten, že tu podporu si zasloužil tím, že snad jako jediný ruský tenista se otevřeně vymezil vůči válce na Ukrajině. Jinak ho moc nemusím, ale toto je mu třeba přiznat.
Reagovat
Dobry-den
Jak se to mohlo stát? Že by zaúřadoval Berdychův polibek smrti?
Reagovat
EllNino
Prohra s Andym nahlodala sebevedomi no, snad se z toho brzy oklepe, teď jede do Phoenixu mezi IW a Miami, tak snad se mu tam bude dařit
Reagovat
Dobry-den
Vždyť jste tu psali, že prohra na blbé dvěstěpadesátce tolik nevadí. Tak jak je to možný?
Reagovat
EllNino
Tak zhlediska vysledku urcite ne, ale je prohra a prohra :) ale ty mas na nej stejne pifku, takze jo, takze ti udelam radost, kouzlo z AO je pryc, uz se z toho nevzpamatuje a bude to jeho osudova prohra kariery, ceska hlava zazradovala a za chvili budem opet bez Cecha v top 100 :)
Reagovat
Dobry-den
Nebuď škarohlíd, Zdenda Kolář to brzo do stovky dotáhne. :)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Prohrát s Rublem skutečně není žádná ostuda. Jirka zkrátka potřebuje klid na rozvoj, v těchto vodách se přeci jenom pohybuje stále nově. Očekávání a srovnávání např. s Berdychem mu jenom uškodí a vyvine na něj zbytečný tlak.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist