Lehečka porazil i Augera-Aliassimea! Má první skalp hráče Top 10 a je ve čtvrtfinále Australian Open

22. 1. 2023, 08:55
Aktuality 182
AUSTRALIAN OPEN - Jiří Lehečka na Australian Open pokračuje v životním grandslamu, na nichž před turnajem nezaznamenal jedinou výhru. Dnes 21letý Čech vyřadil už čtvrtého soupeře, světovou sedmičku Félixe Augera-Aliassimea zdolal 4-6 6-3 7-6 7-6, na pátý pokus porazil hráče Top 10 a postoupil do čtvrtfinále. V něm vyzve Řeka Stefanose Tsitsipase.
Jiří Lehečka (© Profimedia)

Jiří Lehečka si loni odbyl premiéru na všech grandslamech a pokaždé uhrál minimálně set, ale vyhrát nedokázal ani jeden ze čtyř duelů. Nicméně v průběhu sezony získal spoustu cenných zkušeností, 'zabydlel' se v Top 100 a rok zakončil porážkou ve finále Turnaje mistrů pro hráče do 21 let.

A nabytou herní praxi i sebevědomí nyní prodává v úvodu nové sezony. 21letý rodák z Mladé Boleslavi vyhrál 8 z 10 zápasů a na Australian Open zaznamenal první čtyři výhry na grandslamových turnajích.

Statistiky zápasu
Lehečka - Auger-Aliassime
9 esa 20
3 dvojchyby 7
69 %
1. podání 'in' 65 %
83 %
úsp. 1. podání 82 %
64 %
úsp. 2. podání 48 %
39 winnery 39
33 nevyn. chyby 45
33/41 hra na síti 11/26
1/4 brejkboly 1/2
134 celkem bodů 119
čas: 3:13

Lehečka v Melbourne vyřadil Chorvata Bornu Čoriče (23. v ATP), Američana Christophera Eubankse (116.), Brita Camerona Norrieho (12.) a dnes si vyšlápl i na Félixe Augera-Alissimea (7.). O rok staršího Kanaďana zdolal v prvním vzájemném duelu po 3 hodinách a 13 minutách boje 4-6 6-3 7-6 7-6.

Český tenista sice hned ve třetím gamu přišel o podání, od té chvíle už ale ani jednou nezaváhal a navíc musel odvracet jediný brejkbol. První set sice nezachránil, ale v dalším průběhu sváděl se světovou sedmičkou vyrovnanou bitvu a v klíčových výměnách byl dokonce častěji úspěšný. Především v tie-breacích, které oba zvládl. Souboj ukončil 39. vítězným úderem.

"Je to úžasný pocit. Je těžké najít slova. Můj progres je ohromný, závěr loňského roku a teď v Austrálii... Kdyby mi někdo před turnajem o tomhle řekl, nevěřil bych. Jsem opravdu moc šťastný a nadšený," radoval se Lehečka.

"Věděl jsem, že Félix hodně boduje přes první servis, a snažil jsem se o to samé. Věřil jsem si, že jsem schopný ho porazit i při hře od základní čáry," uvedl český hráč po již třetí výhře nad nasazeným soupeřem.

"A ta jízda nekončí," rozesmál se rodák z Mladé Boleslavi. "Porazil jsem tu výborné hráče. Musel jsem předvést svůj nejlepší tenis a odkrýt všechny karty, abych uspěl. Všechno to zní skvěle a navíc je to pravda. Pokusím se v té cestě pokračovat dál," prohlásil po bitvě v Margaret Court Areně.


Hráče Top 20 Lehečka porazil počtvrté v kariéře, z toho už potřetí v sezoně. Na člena Top 10 si vyšlápl vůbec poprvé po čtyřech předchozích nezdarech se Stefanosem Tsitsipasem, Andrejem Rubljovem, Casperem Ruudem a Taylorem.

Do čtvrtfinále grandslamu ve dvouhře mužů se Lehečka dostal jako první Čech od roku 2018, kdy Tomáš Berdych došel mezi nejlepších osm právě v Melbourne. Berdych je i posledním českým semifinalistou (Wimbledon 2017) a finalistou (Wimbledon 2010).



Lehečka si postupem do čtvrtfinále zajistil premiérový posun mezi padesátku nejlepších tenistů světa. O další posun a místo v semifinále se utká se Stefanosem Tsitsipasem (h2h 0-1), s nímž loni prohrál ve třech setech v Rotterdamu. Trojnásobný řecký semifinalista v osmifinále zdolal 6-4 6-4 3-6 4-6 6-3 Itala Jannika Sinnera.

"Loni jsem se Stefanosem prohrál ve třech setech v Rotterdamu, ale tady to bude bitva jiného kalibru na tři vítězné sety. Teď mě čeká ledová koupel a potřebuju se pořádně vyspat," plánoval Lehečka pár minut po životním vítězství.



Na skalp Daniila Medveděva navázal juniorský šampion z roku 2018 Sebastian Korda. 22letý Američan s českými kořeny po třech a půl hodinách boje zdolal 3-6 6-3 6-2 1-6 7-6(7) Poláka Huberta Hurkacze, ačkoli v super tie-breaku prohrával 1-3 a pak zahodil vedení 7-3, a na třetí pokus zvládl osmifinále grandslamových podniků.

V premiérovém čtvrtfinále na majorech Korda vyzve Karena Chačanova (H2H 2-1), s nímž předloni prohrál památnou a divokou bitvu ve Wimbledonu. Chačanov dnes smetl 6-0 6-0 7-6 Japonce Jošihita Nišioku.

• AUSTRALIAN OPEN 2023 •
Melbourne (Austrálie), tv. povrch, 76.500.000 australských dolarů
nedělní výsledky (22. 01. 2023)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Lehečka (ČR) - Auger-Aliassime (6-Kan.) 4-6 6-3 7-6(2) 7-6(3)
Tsitsipas (3-Řec.) - Sinner (15-It.) 6-4 6-4 3-6 4-6 6-3
Korda (29-USA) - Hurkacz (10-Pol.) 3-6 6-3 6-2 1-6 7-6(7)
Chačanov (18-Rus.) - Nišioka (31-Jap.) 6-0 6-0 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

182
Přidat komentář
Tennisfan77
Mám nejradši kdyz pět minut píšu v telefonu komentář a on se nepřidá.

Sinner skončil na posledních dvou GS v pěti setech, možná v zápase turnaje. Carlos poté vyhrál titul. Tak uvidíme.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tsitsipas a pěkná poklona Rodu Laverovi...

Stefanos Tsitsipas byl v euforii a vyčerpaný, po strhující pětisetové výhře nad Jannikem Sinnerem, díky níž postoupil do čtvrtfinále Australian Open 2023 a stal se favoritem na postup do finále...

V rozhovoru na kurtu:

"Dnešní zápas byl opravdu dlouhý. Mám pocit, jako bych na tomto kurtu hrál tenis snad sto let. Bylo to opravdu dlouhé, ale byla to skvělá noc.

Kývl také na Roda Lavera:

Zachoval jsem chladnou hlavu, jako to svého času dělal pan Rod Laver.

https://www.puntodebreak.com/2023/01/22/tsitsipas-rod-laver

***
Tak aspon na chvilu se mohl citit jako Rod:D Doprejme mu to, uvidime jestli zachova stejne chladnou hlavu s Jirkou;)
Reagovat
paddy
Reagovat
Krisboy
Jo, to bylo pěkný. Laver musel chtě nechtě kynout davům. Ale on je zvyklej, zvlášť v Austrálii.
Reagovat
EllNino
Jako zápasy domácích pochopím, Storm Hunter hraje na centru poslední zápas s Mertens proti Niculescu/Golubic, ale Kubler/Hijikata - Brkic/Escobar do Margaret Court Areny kvalitou nepatří, a proč tam cpou vetaránský mix Bryan/Schett - Bryan/Black, to fakt nevím, ač jsem měl Bryans rád

V John Cain aréně pak debly Pavly/Rybakina - Aoyama/Shibahara, Kalinina/AVU - Chan/Yang, Bára s Katkou proti Kalashnikova/Parks

Linda s Vekic - obě nenasazené v Margaret Court, ale Karolína s Zhang, obě nasazené, Karolína finalistka dvou GS, Zhang Číňanka s kariérním maximem, musí do Kia Arény ...jsem zvědav, co na to Karolína řekne
Reagovat
Nola
a co tak spomenut GS vitazku Rybakinu, v uvodnych kolach kdesi na periferii a Gauff, ktora zatial nic nevyhrala na Centri, iba dnes na Margaret Court.....
Reagovat
Fandina
Rybakina měla jednou Roda, pak třetí a čtvrtý největší kurt a vzadu byl jednou, úvod hrála na třináctce, je tam dvacet kurtů, takže až tak ji nepřehlížejí.
Reagovat
Fandina
vzadu byla jednou
Reagovat
Liverpool22
Nola má ale pravdu v tom, že tzv. Slovanské holky občas odstrčí na periferii nebo hrají v pravé poledne zatímco např. Coco Gauff je všeobecně dost protěžovaná. Tohle je dlouhodobá záležitost a občas to odskáče i nějaká naše holka....
Reagovat
Fandina
Komplex méněcenosti?
Reagovat
Liverpool22
smile to jsou fakta - kdo sleduje dlouhodobě GS od 1. kol, tak ví - např. Vika by mohla vyprávět - stejně jako naše holky.....smile
Reagovat
Fandina
Nejsou to fakta, ty bys musel číselně doložit. Jsou to tvoje pocity.
Reagovat
Fandina
Kája hrála na dvou největších, Rod i Margaret, potom na pátém největším a teď na čtvrtém, takže celkem OK.
Reagovat
Vlk-v-trave
Znate tu Zhu? (herne)

Vypada celkem ok, mne prijde takova poctiva pracantka, udery mi prijdou celkem ciste... jako nevim...nejak neznam specialne.
Reagovat
EllNino
Reagovat
paddy
komunismus deformuje lidi
nesmí se zapomínat, Čína i Vietnam jsou oficiálně komunistické země
(Čínská lidová republika a Vietnamská socialistická republika)
tam morálka nehraje velkou roli, Asiati jako hlavní cíl vidí peníze

v Československé socialistické republice bylo heslo "kdo nekrade, okrádá rodinu"
lidi to měli tak zakódované, že si to přenesli i do nového režimu smile
Reagovat
Krisboy
To dnes platí více, než v osmdesátých letech smile
Reagovat
EllNino
Straight after the point Zhu is walking towards the far right side of the court getting ready to receive at 30-40 knowing that she lost the point. If she won the point, she would have walked straight to the chair.
I can't believe this happened on set point.

No ... o povaze si myslím svoje :))
Reagovat
Vlk-v-trave
ok, diky, a herne?:)
Reagovat
EllNino
Čína no, baseline grinder :))
Reagovat
Vlk-v-trave
;))
Reagovat
Krisboy
Zajímavé na tom je, že míč opravdu nespadl před úderem dvakrát, ale zahrála ho o zem, něco jako při podání v ping-pongu. To se moc nevidí.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ze to zvladla pekne pinpongarskym stylem, to se da ocenit, ale ten fiftyn si teda nechavat nemusela:D
Reagovat
Krisboy
Jj, technicky to bylo na úrovni Browna nebo Kyrgiose, morálně už je to horší.
Reagovat
Liverpool22
Psal jsem to v jiném vlákně - na AO většinou vypluje nějaká Číňanka - teď je to Žužu + ta co bude hrát s Kájou tady byla v mládí ve QF a vyhrála debla....
Reagovat
Vlk-v-trave
:) dik, tu Shuai trochu nejak vnimam;) Uz ma nejake i ty zajimave zapasy a vysledky za sebou.
Reagovat
Davor1
Videl som ju už viackrát, ale vždy mi prišla ako šikovná hardarka na nižšej úrovni, keď už sa dostala na nejaký väčší turnaj, tak proti lepším hráčkam tam bol veľký výkonnostný rozdiel a nepamätám si, že by niekedy nejakú top hráčku porazila. Ale má pekné údery a celkom konzistentnú hru, nemyslím si, že po tomto turnaji sa nejak vyšvihne hore, chýba jej nejaký rozdielový atribút podľa mňa...
Reagovat
Vlk-v-trave
dekuji moc.;)
Reagovat
Davor1
Proti Azarenke ale tá jej hra funguje parádne, dnes to vidím tak, že ju asi upinká... V ďalšom kole proti Pegule ale schytá ťažký debakel...
Reagovat
Liverpool22
Vika s Keys taky zaspala začátek a prohrála 1.set a pak se rozjela i když čínské Žužu se asi nesesype jako Madison.....
Reagovat
Vlk-v-trave
No hlavne tezky pripad je ta Mad Keys, jako vystizny koment jsem slysel dokonce na Tennis Channel...od samych amiku... nase Madison je proste trochu Madness:D

Dalsi pripad Sakkari... srasne premotivovana...

Bych i tipl, jak by proti sobe hrali v 1.kole, tak Zhu bez sance, u Mad je to asi jedno:D
Reagovat
Liverpool22
Madison jsem měl před lety ve škatulce, že bude vyhrávat GS - nyní už jí tam nemám smile prostě labilka. smile Tenkrát na USO jsem jí tipoval na výhru a nakonec to vyhrálo Slůně smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No, nakonec to vypada, ze ta Azarenka utaha tu Zhu;)
Ale uvidime, co z holkama udela treti set. Kazdopadne by to bylo asi zajimavejsi QF Pegula vs. Azarenka.
Reagovat
Vlk-v-trave
*s holkama:)
Reagovat
Fandina
Čeští kluci zase potěšili, i když ten co hraje za USA to měl těší. Gratulka oboum. Má velkou radost.
Reagovat
Fandina
měl to těžší
Reagovat
paddy
Tsitsipas po zápase rozdával předem podepsané fotky
má to možné dva důvody
chce si napravit reputaci nebo je opatrný se dotýkat cizích předmětů, aby se nenakazil covidem smile

fixem do kamery napsal
oi, oi, oi
Aussie slang is the best

takže víme, co poslouchá smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=Tna7xAPxohY
Reagovat
Fandina
K první větě obrovský úsměv. smile
Pobavils.

Jinak ale mám dojem, že ho australské publikum miluje.
Reagovat
Krisboy
No, nevypadá zrovna jako skinhead. Nebo nosí na tenis paruku?
Reagovat
paddy
další Agassi smile
Reagovat
Krisboy
Tak to si na ten gs titul pěkně počká... leda že by se pochlapil a hrdě se ke svému skinheadství přihlásil.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jannick conSINNERed his options and didn´t give up. :)

Gratulace mamánkovi, hraje vážně dobře. Ukázalo se ovšem, že není až tak dominantní, když proti němu stojí schopný protihráč, který vyvine tlak na jeho BH. Proti Tsi nemám nic (snad s výjimkou jeho rasistických excesů), spíše mi vadí jeho slizounský otec.

Je jenom otázkou času než Jannick začne vyhrávat tyto pětisetové zápasy, herně potěšil. Pak si proti němu Tsi neškrtne. S jeho morálkou a neustálým progresem k tomu dojde velmi brzy.

Celkově se Tsi narodil do špatné doby. Začal se prosazovat, když byla Big3 stále silná... a když se začíná dostávat do nejlepších let své kariéry, tak mu zde rostou soupeři, kteří ho v blízké budoucnosti převálcují. Z toho důvodu je pro něj extrémně důležité vyhrát tento GS, protože časové okno bude pro Stefana velice krátké. Pakliže si udrží level svého servisu a FH do konce turnaje, určitě je s ním třeba počítat.

PS veliká gratulace Korďasovi a Jirkovi, osvěžující mladý vítr... skromní a psychicky vyrovnaní hráči. smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cyp je tatáneksmile
U mě si teda nasbíral dost negativních bodů na to, abych ho měl ve škatulce mezi nejneoblíbenějšími hráči.

J2rku a Seba mám moc rád, nicméně mentálně jsou na tom lépe poslední měsíce. Bude moc důležité, aby svůj progres potvrdili.
Hru mají oba pěknou, tak bych je rád viděl v těch největších bitvách o tituly.
Reagovat
Martan1
Prosil bych vysvětlit rozdíl mezi povahou tatánka a mamánka. Mamánka maminka rozmazluje a tatánka jako rozmazluje tatínek? Jestli to tak je, tak Stefan není tatánek. Musí pravděpodobně svého otce poslouchat a to docela dost.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
narážel jsem jen na to, pod čím vlivem je. Ale i mamka se dokáže rozparáditsmilesmile

No, jestli se Cyp jednou trhne, tak ho to třeba napraví. Takhle mě odpuzuje i s celou lóží.
Reagovat
paddy
koukám, že ses od něj separoval jak od stolu, tak od lože smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale fujsmile
Reagovat
turista
Jirka Lehecka je borec. Bravo!
Reagovat
Vlk-v-trave
Jirka ma herne atraktivniho soupere, bude to pestre QF. Stefana nejak nemusim, ale zase z toho pohledu hry, tenisu, to bude urcite QF, ktere muze byt ozdobou turnaje;) A hlavne nebude ve QF chybet jednorucak na BH!:)
Reagovat
elsky
Jo, soupeř jak má být, našlapaná hučící aréna a při Jirkově momentální formě je hratelný kdokoliv.
Reagovat
dadaft
až teď je myslím hotovo smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:) furt 50/50
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ted to prijde: gem pravdy:)
Reagovat
Vlk-v-trave
prvni fiftyn, se stestim Stefan.
Druhy drzak...to Stefan zvladl.
treti fiftyn, nervy pracuji, lehky vyhoz.
ctvrty fifty, sel na krev, dobre zvladnuty od Stefana.
1 MB - rutinersky do protipohybu.

Mels pravdu:)
Gratulace.:)
Reagovat
annah
Tsitsi to nedá. Siner je v laufu. Má to ve svých rukou.
Reagovat
Vlk-v-trave
To jsou ovazne komenty, na to ze to je 5.set v takove situaci turnaje, match up, atd.

Ja bych nerekl, ani po tom brejku Stefana, ze toho uz vyuzije... tam bude obrovske napeti na oba.
Reagovat
annah
Tak jsem to zakrikla a naděje pro Tsitsiho trvá...????
Reagovat
annah
Místo otazníků tam měl být úsměv...
Reagovat
Vlk-v-trave
Azarenku s Zhu ceka drsny NightShift.

Nezavidim..., nebot klidne mohou zacit zapas nekde o pulnoci. Coz je za hodku.
Reagovat
Liverpool22
Cipísek to holt musel natáhnout - chudák holky smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jesteze ten Stefan brejkl, takhle je aspon sance, ze se dostnou na kurt pred pulnoci, ale fakt to je od organizatoru letos tezka prohra.

Zmena micu, placena kvalda, dohravani zapasu do rana, zacatky zapasu holek k pulnoci?

Aspon k tem holkam by mohli byt privetivejsi...
Reagovat
EllNino
ale to dohrávání je všude, kde se dá hrát pod světly, i v New Yorku ... prostě Night Sessions no, show, jestli je to dobře, to je druhá věc
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja si musim trosku zabrblat;) Vyvazit to:)
Je jasne, ze kdyby sly na jiny kurt, tak se zase bude brblat, ze holky hraji na kurtu bez divaku, a ze se to dela holkam schvalne atd.
Reagovat
Liverpool22
už nastupujou - pořadatelé to ženou. Cipísek sotva odešel z kurtu a Žužu s Vikou už jsou na place
Reagovat
Liverpool22
smile smile přesně tak - fotbalová máma a musí hrát v noci - neúcta smile
Reagovat
paddy
kurzy před zápasem
1,5-2,8
před 5. setem
1,95-1,85

statisticky 57% hráčů, kteří otáčí zápas vyhraje 5. set vyhraje
logicky je to často favorit, který otáčí, takže o něco častěji vyhraje

tady je vyrovnanější dvojice, Sinner má momentum, ale dorovnal, takže se dostal do fáze, kdy musí zavřít zápas, což bude větší tlak na psychiku, a má, co ztratit
bude to hod mincí, 50/50
Reagovat
Fandina
Škoda, že jsem před pátým nevsydila. smile
Reagovat
Fandina
nevsadila
Reagovat
Vlk-v-trave
uz to zacina;)
prvni faijl Sinnera do saka.
Tehle situaci bude jiste pribyvat. Bude to mentalni dramo...;)
Ale zase ...neni se co divit.
Reagovat
Davor1
Tak sme tu toho Tsitsipasa asi prechválili, doteraz v troch zápasoch absolútne suverénny na servise, dnes mal proti nemu Sinner už ťažko uveriteľných 26 BP !!

Celkovo vyzerá Jannik herne ďaleko lepšie, ak mu neodíde hlava, tak nejako nevidím pre Tsitsiho cestu v tom piatom sete...
Reagovat
dadaft
no, už se trochu zvedl, a ještě se zvedne, pořád 50:50 podle mě
Reagovat
Vlk-v-trave
souhlasim;)
V tehle fazi turnaje, v tomhle duelu...
Reagovat
Davor1
Má obrovskú výhodu, že bude v tom piatom podávať prvý, a ak udrží ten prvý servis, tak väčší tlak bude na servise Sinnera... ale zase za posledné 2 sety bol Tsitsi na returne úplne nulový...
Tu to určite rozhodne hlava a možno aj STB...
Reagovat
dadaft
z bekhendu je teď úplně marný
Reagovat
Marduch
Říkám si, jestli jednorucaci nemají v těch maratónech nevýhodu, 4 nebo více hodin intenzivního tenisu a celá zátěž imrwere na jedný paži.
Reagovat
Marduch
Jestli to Tsip nedá, tak to mu fakt do sezóny nepřidá, 2:0 na GS uz projel ve finále RG a byl pak z toho nějakou dobu špatnej.
Reagovat
Vlk-v-trave
Hraje se o hodne, QF, kdyz prihledneme k te situaci v pavouku... takze kdo vi...;)
Me se trebas tenisove libi vic Stefan. Ale je to mentalni komplikator no;)
Reagovat
Vlk-v-trave
Pocitas jeste ty odvraceme BP?
Ja uz ani neeee...:D
Reagovat
Kozoroh
Filozof pomalu ztrácí půdu pod nohama, víc chybuje oproti prvním dvěma setům, zatímco Sinner boduje díky změnám rytmu, hlavně zapojením stopbalů.
Reagovat
dadaft
famózní zápas, zezačátku hrál Štefan jako bůh, ale teď je lepší Janek.
Reagovat
paddy
Sinner asi otočí zápas, loňský Wimbledon v opačném gardu

jeho bilance BB jeho hrůzostrašná 4/23 smile
Reagovat
Krisboy
Ty BB jsou fakt peklo. Co já si tady kvůli nim zkusil! smile
Reagovat
paddy
4/26 15% smile
Reagovat
Krisboy
Teď už mi to je jedno. smile

Ale ve druhým a třetím setu mě pěkně sjal.smile
Reagovat
paddy
samozřejmě v tom roli hraje i Tsitsipas, ale 85% úspěšnost servisu s těmi míči je zarážející
na rychlém ledu na ATP Finals jsme viděli čísla 80-90%, ale to je jiný příběh
Reagovat
dadaft
no, do konce je ještě hodně daleko, ale přál bych mu to
Reagovat
Krisboy
Já myslím, že to dá.
Reagovat
paddy
letos je tam hodně hodně otoček z 0:2, třeba to někdo spočítá a porovná s historií
Reagovat
Vlk-v-trave
Co rikate na tohle?

https://twitter.com/i/status/1616791636595585024

*
Nevim, me to prijde opravdu minimalne zvlastni, ze behem zapasu mu prijde z tribuny na papirku zpravicka... jako trebas mu tam poslal Goran zpravicku, jde ti to pekne:) Nebo otazku, co chces k veceri...

Ale nevim...

Trochu souhlasim s Denisem. Jasne respekt k hracum, kteri maji nejaky ten rekrodni pocet majoru, ale zase pravidla, jsou pravidla.... me se to moc nelibi.
Reagovat
EllNino
lol -_- tak to je teda trapný
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
Pe3k
Na tom záběru nebylo vůbec vidět o co šlo. Vidíte tam kousek papíru jo? No to by mě zajímalo co tam bylo napsané...
Reagovat
Marduch
"neprotahuj to, sushi bar zavírá v 10":)
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Pe3k
smile

Já myslel, že tam bylo přestaň simulovat a začni něco hrát, zatím to stojí za HOUNO.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja jsem pro kazdy vtip:) Dokonce ho tam i nabizim v te kratke uvaze. A Shusi bar ok:D Taky dobry.

Ale za mne si fakt nemyslim, ze tohle je obecne dobry.

Uplne stejne jako v pripade Kyrgiose, kdy je to na 10 warningu, a je stale na kurtu... porad muzu mit rad jeho hru, vsechno, ale potom je zbytecne ty pravidla mit, a rovnou muzeme otevrit nove koloseum...a jet bez pravidel, nebot je to take jiste pravidlo;)
Reagovat
Vlk-v-trave
Po te noci to bylo uz tezce u mne zvladnutelne, aby to nejak vsechno vysledovat... Jirka si skvele vedl podle mne nejen na returnu, ale mentalne se opravdu neskutecne zvedl na tomhle AO. Krom toho dokazal udrzet servis na paradni urovni...

QF je u nej absolutne zaslouzene. Dobre se na jeho hru diva, ikdyz pochopitelne ten match-up s FAA byl specificky...

Splnilo se me prvni prani:) z mozneho duelu Tsitsipas x Lehecka, uvidime, co jeste Stefan...
Pro jirku si myslim, zeby byl urcite pruchodnejsi Sinner, ale asi to je v tehle fazi suma fuk...

Se Stefanem by to mohl byt proste pekny duel, atraktivni, a dokonce prez Stefana, neni ani nerealne to pekne "ceske" SF Korda x Lehecka.

Pokud postoupi Stefan, tak kdo vi, jestli by to nebylo takove predcasne finale tehle casti pavouka, oba se me zdaji, ze hraji skvele, a dokonce bych je dal trosku vys nez Sebu a Karena.

Paradni turnaj, a skvely vysledek Jirky;) Libi se mi dnesni titulka Punto de Break:)

Lehečka pokračuje ve své revoluci a likviduje Aliassimeho.

:D

*
Pochopitelne jsem si trosku vylepsil to sloveso...;) / ze slova vyradil na zlikvidoval...

Proste Mr. Likvidator:), Panes. Opravdu skvele.
Reagovat
EllNino
Stefan si to zatím sám komplikuje, Jannik i Stef hrají dobře, ale jak říkáš, klidně je může Jirka porazit, a semifinále je taky hratelné :) Prostě to nejsou titáni, je to opravdu otevřené ...jen zachovat chladnou hlavu :)
Reagovat
Vlk-v-trave
To je zase Mr. Komplikator;)

Ale uznavam jeho hru...je pekna. Ikdyz zase u neho spise se me libi spis jak je na antuce, ale obecne ok.

Jirka to vezme za Denise, a tak se potkaji s Vlkem ve finale:) Myslim, ze by to mohla byt za Denise velmi kvalitni nahrada:D
Reagovat
Krisboy
Je to tam! Tak jsem tenhle víkend vyhrát téměř 400 korun. Zítra dám v práci výpověď smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Ten Tsipik dost pritvrdil, ze? Takhle nabuzenyho ho nepamatuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Lehečka sa už na United Cupe javil herne výborne, povedal som si, že to je dobrý tip na prvé kolo, ako neznámy hráč s isto dobrým kurzom. A dnes je vo štvrťfinále.

V ženskom pavúku by som víťazstvo doprial Pegule. Je to solídna, poctivá hráčka, ktorá sa dlhodobo stále zlepšuje a tenis rozhodne nehrá pre peniaze :)
Reagovat
Mony
Svrcinovi jsem věřil trochu víc, než Leheckovi.. Tak snad na FO. Snad už se také probere Forejtek a k Machacovi se obrátí štěstí na losy.
Reagovat
darek.vrana
A už se začíná prosazovat i Menšík.
Reagovat
EllNino
Jonáš teď jel do USA, snad tam chytne zase nějakou formu, jeho forehand by byl škoda nevyužít
Reagovat
baba
Pamatuji začátek turnaje a mou predikce .BUdeme rádi za jednu holku ve třetím kole a dost. no a ono to nakonec dopadne tak . že budeme mít nejdál JIrku. neuvěřitelný a velká gratulace.
Reagovat
EllNino
Holky uz prohraly?
Reagovat
Petra86
Ještě bude hrát Karolína a Linda.
Reagovat
Tennisfan77
Nehratelny absolutně.
Reagovat
smazaný uživatel
Priama ukážka, čo robí s tenistom mindset. Na Sinnera si dlhodobo verí, má s ním dobré výsledky a zvyšok je už história. Ale vravím, pozor na Khachanova, Korda mu herne nesedí, ale na Tsitsipasa by som mu celkom veril.
Reagovat
Tennisfan77
Ja bych hrál určitě Kordu, Khachanov bude těžký soupeř ale Kordu rad nemá
Reagovat
paddy
Auger si loni udělal jméno díky dlouhé sérii proti hráčům (až na vyjimky) mimo top20.

Lehečka dnes toto mladé hříbě zkrotil smile

===
Přijde chlapeček do sázkovky a pozdraví.
Obsluha se ho zeptá:
"Co tady chceš chlapečku?"
A chlapeček řekne:
"Jeden litr na Jirku!"
O den později si chlapeček zapálil vítěznou cigaretku smile smile
Reagovat
Krisboy
Sinner dnes vyhraje v epickém petiseťáku smile
Reagovat
Kozoroh
Ofenzivní tenis z obou stran, ale Sokrates je v tom prvním setu o fous lepší. Pomáhá si čopem, kterým Sinnera vyvede z herní pohody.
Reagovat
Krisboy
První set byl jenom taková rozehrávka, naplno to rozbalej až ve třetím.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Zatím je předčasné z něj dělat lepšího hráče jakým je J. Veselý. Má k tomu nakročeno, ale i Veselý porazil hvězdného hráče na GS a ve Wimbledonu udělal dvakrát druhý týden. Na Lehečku se pěkně dívá, ale je tak snadné to zakřiknout...
Reagovat
Karlicka
Ví někdo, kdo Jirku trénuje ?
Reagovat
Krisboy
Michal Navrátil, syn našeho DC kapitána.
Reagovat
paddy
Navrátil st. taky cítí, že Auger je přehajpovaný smile

"Šance určitě je. Pro mě je Norrie lepším a vyrovnanějším hráčem, než je Auger-Aliassime. Ten má samozřejmě velký potenciál, ale viděl jsem ho i v mnoha zápasech, kdy udělal spoustu chyb. Pokud Jirka zvolí správnou taktiku, bude dobře servírovat a tlačit se do bekhendu, ze kterého Auger moc neudělá, tak šanci má."
Reagovat
Krisboy
Já proti němu vůbec nic nemám, ale tenisově mě vůbec nebere. Není komplexní a nelíbí se mi ani jeho styl...přijde mi takovej křečovitej, z jeho hry je hodně znát ten nekonečnej dril smile
Reagovat
Nenela
Ani Babis, ani Pavel, Lehecka na hraaad!
Reagovat
farr
smile Yes smilesmile
Reagovat
Krisboy
Fuj, jdi s tím do....(blicí smajlík)
Co by tam prosatana dělal..?? smile
Jen ať zůstane na kurtě!!!!!!
Reagovat
farr
To se tak říká v Čechách, univerzální adresa když se někomu povede dobrý výsledek. Otázka je kam se posílá když se něco nepovedesmilesmile...
Reagovat
Nenela
Ano, tak to bylo mysleno. Nas momentalni domaci goat smileod
Reagovat
Krisboy
Celý život mě to sr..o. Protože je dobrej sportovec, má jít dělat dbla na Hrad? Nikdy jsem tuhle divnou logiku nepochopil a nikdy se mi to nelíbilo. I když samozřejmě chápu, co tím myslíte, nejsem úplnej zabedněnec.
Reagovat
blekenziii
J1rka byl pro mě J1rka Novák smile, před nějakými dvaceti lety světová 5... Tomu se J2rka Veselý ani nepřiblížil.
Reagovat
Krisboy
smile
Prostě Jirkové jsou borci.
Reagovat
jirkaS
smile
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
Marie9
Prosím, koho má Lehečka v dalším kole?
Reagovat
farr
Tsip/Sinner
Reagovat
Marie9
Děkujismile
Reagovat
Krisboy
Tsitsipas/Sinner, ti hrajou za chvilku.
To už bude přetěžké, troufám si říct, že konečná s kterýmkoliv z nich.
Reagovat
Marie9
Díky.
Reagovat
Petra86
Proč to vzdávat dopředu?
Reagovat
JohnB
protože Krisboy
Reagovat
Krisboy
Kdo co vzdává? J2rka odstoupil bo co?
Reagovat
Petra86
Ne, asi konečná pro Jiřího nezní 2x optimisticky.
Reagovat
Krisboy
"nezní moc optimisticky" a "vzdát se předem bez boje", to jsou dost odlišné věci.
Jenom píšu, že příští soupeř bude (logicky) jednoznačně zatím nejsilnější, co tady potkal. Jak Tsip, tak Jannik tady hrajou velice dobře a oba dva by Feldu dali zřejmě ve třech setech. Stát se může samozřejmě cokoliv. Třeba budou hrát dneska šest hodin a vítěz nebude moci chodit a půjde to. Kdo ví? smile
Reagovat
Krisboy
Kromě toho, je úplně jedno, co já si tady ťukám na klávesnici. Rozhodne J2rka na kurtě, nikoli kecy na těch internetech nebo můj pesimismus.
Reagovat
farr
smilesmile Tak určitě.... Byl bych ale pro aby se vymýtil ten nešvar s komolením jména Žádný J1rka,J2irka,Ji3ka, blbosti... JIŘÍ a hotovo. Nezaslouží si přirovnávání k nemehlu Veselému.
Reagovat
Krisboy
Nezaslouží? Nebuď na něj tak přísnej smile
Reagovat
Krisboy
Jinak souhlasím, Ji3ka je blbost, nikdo takový neexistuje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Novák šanci na J1rku propásl - nebyly ty internetysmile
Reagovat
Krisboy
Ale jinak je to samozřejmě pravda, Jirka Novák byl fantastickej tenista. smile
Reagovat
turista
Byl. Ale zbytečně brzy skončil. V pouhých 32 letech.
Reagovat
farr
Souhlas trochu si věřit, prohrát může, vše by papírově mělo mluvit proti Jirkovi, ale je teď v takovým laufu a nemá co ztratit, každý zápas je jiný, soupeři ho tolik ještě neznají, může přijít podcenění, stát se může ledacossmile, ale jednoznačně s poraženeckou náladou to nepůjde.Trochu si věřit snad ne! neříkám jak některý Amíci to je druhej extrém až hraničíci s arogancísmile.
Reagovat
Petra86
Musí se soustředit na svoji hru a neprohrát zápas dopředu v hlavě. Podle mě může klidně postoupit do semifinále, přála bych mu to.
Reagovat
Krisboy
Tak přejeme mu to snad všichni...já teda rozhodně!!!
Reagovat
PaYaB
smile smile smile Skvělý zápas od Jirky, ve všech momentech na rozdíl od Felixe udržel chladnou hlavu.
Reagovat
historik
díky za skvělý zážitek. Bylo moc fajn poslouchat unešené komentátory.
Určité podobnosti s Tomášem Berdychem tam zcela jistě jsou. Ale myslím, že Jirka má variabilnějsi hru, má lepší pohyb a je výborný na síti.
Nevidím to beznadějně ani do dalšího zápasu, s Tsitsipasem sehrál poměrně vyrovnaný zápas už loni a teď je na vlně.
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Neskutečný zážitek! S tím sebevědomím co teď J2rka má mu věřím i na další zápas.
Je skvělé mít zase TOP tenistu. smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
Tento zápas byl pro mě win/win situation. Jako fanda Felixe doufám, že vyhraje každý zápas ke kterému nastoupí a jako fanda našich v tomto případě Lehečky fandím jako o život. 3:1 porazit světovou šestku vcelku jednoduše, WoW smile

Zrodila se Nám hvězda smile
Reagovat
Nenela
Mne to neprislo "celkem jednoduse", ale bylo to dobre, to jo smile
Reagovat
Patik
FAA sa trápil už od začiatku turnaja.
Reagovat
Krisboy
J2rka o třídu lepší. Felix by bez servisu hrál challengery, jeho bilance v delších výměnách je skutečně tristní. J2ř2 o mnoho tenisovejsi a jak už tu několikrát zaznělo - postupuje naprosto zaslouženě!

smilesmilesmile
Reagovat
George_Renel
Už není žádný J2rka, je to prostě Jirka, jasná česká jednička.
Mimochode, před časem měli stejnou startovací pozici s Forejtkem a myslel jsem si, že právě ten má větší šance. opak je pravdou, stačí nějské zranění, pár špatných turnajů a je to jako den a noc.
Jirka si teď hlavně bude muset zvyknout na to, že se dostane z pozice outsidera do pozice štvaného a ustát to.
Reagovat
Krisboy
Ano, na Forejtka jsem si taky vzpomněl, kde je mu konec?
Každopádně J2rka už teď odehrál fantastickej turnaj, a ano - J1rka už by se pomalu mohl začít bát o svou pozici...smile
Reagovat
Dobry-den
Jirkovi někdo přes Vánoce vyměnil hlavu? Jinak to nechápu. Zápas od zápasu lepší a lepší.
Obrovská gratulace. smile smile

V live žebříčku je Jirka už 39. smile
A už jen 2 výhry ho dělí od finálového souboje s GOATem. :))
Reagovat
farr
Maká na soběsmile, i v rozhovoru na ES po vyhraným 3. kole o tom mluvil, že je neustále v kontaktu s mentálním koučem, nevím sice jméno ale ukazuje se jak tenis je opravdu 60-70% hlava, ty hráči mají tak skvěle natrénováno, že rozdíly jsou minimální...
Reagovat
mahycek
Jiří Lehečka skvělé, skvělé,smile skvělé !!! Že by
nový Berdych ??? smile
Reagovat
farr
Doufejme, že lepší než Berdych. Navíc chytnul evidentně lepší éru, BIG3 už rozjebaný zdravotně, GS turnaje u mužů začínají být po 20 letech zase otevřený. Tak jen doufat a modlit se ať se etablujesmile.
Reagovat
EllNino
Neskutečný tenis :)
Reagovat
Nola
to sa deju veci, ako som uz pisala mate noveho Toma Berdycha, gratulujem ceski fans.... a po ranu celkom pekne spravy, Coco von a dokonca aj Rybka poslala Igu domov, pozerala som kusok Bary s Pegulou, tam nebolo co riesit, Pegula lepsou hrackou
Reagovat
Liverpool22
smile jo, jo - až na Báru super ráno smile smile
Reagovat
Nola
Rybka a Penko ma potesili, Igu mam rada, ale prehybovane mlade amicke hviezdicky teda fak nemusim, to Pegula je aspon sympaticka a nikto ju netlaci, sama sa vypracovala a to by sa mohla uz do konca zivota iba valat... takze dnes spokojnost
Reagovat
JohnB
zkus si najít něco, z jaký rodiny pochází Pegula
Reagovat
Nola
vies citat? tak to skus este raz a pomaly...
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Sledovat jak se tenisové trubky dostávají do fází GS kam by se ještě před pár lety nedostali docela bolí. Ale, tenhle je alespoň náš. Začíná hodně slabá éra tenisu.
Reagovat
EllNino
Trapné
Reagovat
elsky
Honem zatrolíme smile
Reagovat
George_Renel
Sám jsi trubka.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Petra86
Proč slabá? Má 21 všechno před sebou, je dobře když konečně se dostávají dopředu i mladší hráči. Mohl by nějaký mladý hráč letos získat titul.
Reagovat
com
ale na Jyrku Veselyho jeste nema smilesmile
Reagovat
Krisboy
Ano, J1rka je stále jen jeden. Až bude Lehy vytírat kurty s Djokovičem, možná ho jednou vystřídá. Ale je na dobré cestě smile
Reagovat
elsky
Může zatím, vcelku pohodlně, vytírat s J1rkou. smile
Reagovat
Krisboy
No, jejich vzájemný zápas bych viděl rád. Zřejmě by to skončilo jak píšeš smile
Reagovat
elsky
A to ožer nehrál vůbec špatně. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist