Lehečka při premiéře v semifinále challengeru neudržel vedení proti Majchrzakovi

11. 9. 2020, 13:01
Aktuality 9
CHALLENGER PROSTĚJOV - Jiří Lehečka ve svém prvním challengerovém semifinále neuspěl. Osmnáctiletý Čech na antuce v Prostějově skončil na raketě Poláka Kamila Majchrzaka, kterému podlehl 6-4 1-6 2-6. Turnaj ve čtyřhře vyhráli Zdeněk Kolář s Lukášem Rosolem.
Jiří Lehečka (© czech-open.cz)

Jiří Lehečka v Prostějově proměnil start na divokou kartu ve skalp tří hráčů druhé světové stovky a postup do semifinále. Až dosud přitom nebyl ani ve čtvrtfinále. 

V boji o finále už však 18letý Čech na skalpy Portugalce Frederica Ferreiry, Srba Nikoly Milojeviče a Slováka Filipa Horanského nenavázal. S téměř bezchybným šestým nasazeným Polákem Kamilem Majchrzakem prohrál 6-4 1-6 2-6. 

První set vybojoval aktivně hrající Lehečka díky brejku na 5-4. Set posléze uzavřel čistou hrou a esem. Od druhé sady si ale "vylámal zuby" na přesně hrajícím soupeři, který skoro nezkazil míč, a ve zbylých dvou setech už získal jen tři hry.

"Mám za sebou dobrý turnaj, tři vyhraný zápasy, ale dneska už to bohužel nevyšlo. Byl solidní od začátku do konce a nedělal zbytečné chyby," řekl svěřenec Michala Navrátila v České televizi. "Odnáším si hodně cenných zkušeností."

562. hráč světa Lehečka postupem do semifinále zaznamenal svůj dosud nejlepší výsledek na turnaji kategorie challenger. Díky tomu se posune na začátek páté stovky žebříčku ATP (cca na 403. místo) a vylepší si osobní maximum, kterým je 472. pozice z loňska.

24letý Majchrzak dosud vyhrál jen dva challengery, naposledy triumfoval loni na antuce v Ostravě. O celkově třetí titul se utká s nejvýše nasazeným Pablem Andújarem. Španělský obhájce titulu si v druhém semifinále poradil snadno 6-0 6-3 s třetím nasazeným Italem Stefanem Travagliou.

Čtyřhru ovládla domácí dvojice Zdeněk Kolář a Lukáš Rosol. Ve finále čeští tenisté porazili 6-2 2-6 10-6 indický pár Šríram Baladží a Dividž Šaran a po loňském triumfu v Nur-SUltanu získalai druhý společný titul.

• CHALLENGER PROSTĚJOV •
Česko, antuka, 132.280 eur
páteční výsledky (11. 09. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Majchrzak (6-Pol.) - Lehečka (ČR) 4-6 6-1 6-2
Andújar (1-Šp.) - Travaglia (3-It.) 6-0 6-3
• Čtyřhra - finále •
Kolář/Rosol (ČR) - Baladži/Šaran (Indie) 6-2 2-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
darek.vrana
V 1. setu hrál Jirka skvěle, agresivně, přesně a Majchrzaka chvílemi přehrával, což je příjemné zjištění. Bohužel úroveň neudržel, pak už moc kazil. Ale i tak dobrý dojem, potenciál tam rozhodně je. Myslím, že z našich mladíků to dotáhne nejdál.
Reagovat
Fransoas
Sice Jirka Lehečka nepostoupil,ale určitě to pro něj bude mít pozitivní přínos do dalších turnajových zápasů.Pokud by se mu i nadále takto dařilo,může být v příští sezóně větším konkurentem.Přechod z juniorů k dospělým je dost složitý.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo no.

První soupeř, který to neodchodil a hned prohra. smile
Reagovat
LordMutademus
To je trochu nefér. Na 18 let hraje dobrý tenis.
Reagovat
Pe3k
FAA byl v 18 top 20
Reagovat
EllNino
Tak to jsou vyjimky ... každej nemůže být tak dobrý .... navíc FAA vypada na 25 smile
Reagovat
Pe3k
A stejně ho Dominik spráskal jako nic smile
Reagovat
LordMutademus
Tak já netvrdím, že z něj bude top hráč, vítěz GS atd. Ale třeba do dvacítky by se dostat mohl, když vše půjde správnou cestou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Akorát nesmí zjirkovatět.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist