Lehečka první halový titul nezískal, ve finále v Pau podlehl Albotovi

21. 11. 2021, 17:26
Aktuality 4
CHALLENGER PAU - Jiří Lehečka své celkově čtvrté challengerové finále a první mimo antuku v třetí titul neproměnil. V hale ve francouzském Pau 20letý Čech podlehl 2-6 6-7 Moldavanu Radu Albotovi.
Profily hráčů
Radu Albot a Jiří Lehečka

Jiří Lehečka se v závěru sezony dostal do herní pohody. V uplynulých třech týdnech zvládl na třech halových challengerech v Evropě pokaždé první kolo, minulý týden v Bratislavě se prodral do čtvrtfinále a dnes ve francouzském Pau si zahrál finále, v hale vůbec poprvé.

Dvacetiletý Čech po výhrách nad domácími soky Gillesem Simonem, Calvinem Hemerym a Haroldem Mayotem a druhým nasazeným Dánem Holderem Runem nestačil až na bývalého 39. hráče světa Radu Albota z Moldávie.

V prvním setu Lehečka dvakrát neudržel podání a po půl hodině hry sadu ztratil. Ve druhém setu český tenista za stavu 1-0 nevyužil dva brejkboly a v dalším průběhu si už oba tenisté bez potíží hlídali své servisy. Rozhodnout musel tie-break, ve kterém uspěl zkušenější Albot.



Vítěz dvou letošních antukových challengerů Lehečka hrál finále challengeru počtvrté v sezoně i v kariéře. Dosud si v něm zahrál jen na antuce, tituly slavil v červenci v Tampere a v září v Bukurešti triumfoval.

Lehečka si tento týden zajistil ve světovém žebříčku premiérový posun do Top 150, nově by měl figurovat na 138. místě. Nyní se přesune na Davis Cup do Innsbrucku.

32letý Albot zaznamenal celkově 8. challengerový titul a vůbec premiérový v hale. Na triumf čekal od února 2019, kdy v Delray Beach slavil své jediné vítězství na okruhu ATP.

• CHALLENGER PAU •
Francie, tv. povrch / hala, 88.520 eur
nedělní výsledky (21. 11. 2021)
• Dvouhra - finále •
Albot (7-Mold.) - Lehečka (ČR) 6-2 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pavol
Ten Albot zrejme mal trocha šťastia. Neviem či ten prvý set nebol trochu vypustený. Starších je nutne unaviť aby boli náchylnejší na chyby.
Reagovat
Mony
Albot je hodně dobrý mazak, určitě nejtěžší soupeř v turnaji. Ten mladík Rune taky vypadal skvěle, ale byl náchylnější na slabší mladistvé chvilky. Jeden game na servisu ve 3.setu se mu nepovedl a Jirka toho vyuzil. Albot mu takovou příležitost nedal,.. tedy dal, v TB 2.setu,Jirkovi by stačilo dopodat, ale rozhodčí jasný aut změnil na dobrý a silné ovlivnil zápas.
Reagovat
darek.vrana
Je to škoda, v tiebreaku měl hodně smůly. Už už to vypadalo, že se nadechuje k obratu, ale nevyšlo to. Nicméně super turnaj.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist