Lehečka se odhlásil z dalšího turnaje. Záda ho připravila také o Masters v Římě

5. 5., 18:09
Aktuality 5
Jiří Lehečka přijde kvůli problémům se zády o již třetí antukový turnaj před French Open. Po absenci v Monte Carlu a Barceloně se sice prodral do životního semifinále v Madridu, zranění si ale obnovil a z dalšího Masters v Římě se podle očekávání odhlásil. Akce v italské metropoli startuje za tři dny.
Profily hráčů
Jiří Lehečka už několik týdnů laboruje s bolestí zad (© Profimedia)

Jiří Lehečka začal s bolestí zad laborovat už v průběhu březnových turnajů Masters 1000 v USA. V Indian Wells to ještě dotáhl až do čtvrtfinále, ale v Miami vypadl hned po prvním zápase a následně se odhlásil z antukových podniků v Monte Carlu a Barceloně.

Antukové jaro zahájil až v Madridu, kde se i díky skalpům pomalu se loučícího Rafaela Nadala či zraněného Daniila Medveděva dostal poprvé do semifinále turnaje Masters 1000. V něm ale v pátek už v sedmém gamu kvůli nesnesitelným bolestem vzdal.

"Jsem zničený z toho, že mé první semifinále turnaje Masters 1000 takhle skončilo. Ale odvážím si spoustu pozitivních věcí. Otřepu se z toho," napsal poté Lehečka na platformu X. Jen o dva dny později se odhlásil z nadcházejícího Masters v Římě, kde ve středu startuje hlavní soutěž.

Dvaadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi se v areálu Foro Italico v italské metropoli představil zatím jen jednou, loni ve svém úvodním vystoupení padl v tie-breaku třetího setu s Maďarem Fábiánem Marozsánem.

Před Roland Garros, které startuje v neděli 26. května, zůstává 23. hráč světa Lehečka přihlášen ještě na dvěstěpadesátku do švýcarské Ženevy.

Z Říma se už kvůli zranění odhlásili i druhý hráč světa Jannik Sinner (pravá kyčel), světová trojka Carlos Alcaraz (pravé předloktí) a velmi pravděpodobně se omluví také čtvrtý muž žebříčku a loňský šampion Daniil Medveděv (pravá kyčel).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Titan
Tak zranění nebo nemoc? Zranění zad je nepoměrně vzácnější, než nemoc zad. Na nemoc zad je polovina majitelů modrých knížek...
Reagovat
PTP
Řekl bych, že si ty záda poškodil v posilovně
Reagovat
hanz
Ať se dá dohromady alespoň na OH.
Reagovat
Blondie
Chjoooo... :(
Brzké uzdravení...
Reagovat
PTP
Tak co tam, bez Sinnera
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist