Lehečka v Aucklandu vyhrál souboj kvalifikantů a vyzve světovou dvanáctku Norrieho

10. 1. 2023, 06:30
Aktuality 5
ATP AUCKLAND - Jiří Lehečka pokračuje v novozélandském Aucklandu v povedeném vstupu do letošní sezony. Jednadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi v úvodním kole hlavní soutěže neztratil podání a v souboji kvalifikantů přehrál antukového specialistu Thiaga Monteira. Na své třetí čtvrtfinále na turnajích ATP zaútočí proti nasazené dvojce Cameronovi Norriemu.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka loni v únoru zazářil postupem z kvalifikace do semifinále podniku ATP 500 v Rotterdamu, debutoval v Top 100 a usadil se na hlavním okruhu. Na další výraznější úspěch na nejvyšší tour čekal velmi dlouho a dosáhl na něj až v samotném závěru sezony, když postoupil do finále Turnaje mistrů pro mladíky.

Jednadvacetiletého rodáka z Mladé Boleslavi výsledek v Miláně zřejmě pořádně povzbudil, protože zatím prožívá parádní vstup do aktuálního tenisového roku. Po United Cupu, kde statečně vzdoroval Taylorovi Fritzovi a vyšlápl si na Alexandera Zvereva, zvládl v Aucklandu dvoukolové boje o hlavní soutěž a dnes vyhrál 6-3 7-5 souboj kvalifikantů s Thiagem Monteirem.

Proti brazilskému antukovému specialistovi měl v hale, kam byly kvůli cyklónu Hale přesunuty všechny dnešní zápasy, od začátku převahu. Favorit odvrátil jedinou brejkbolovou hrozbu, sám se dostal k osmi šancím a v každém setu soupeře jednou brejknul. Postup mohl slavit za hodinu a půl.

V dalším kole čeká jediného českého zástupce v elitní stovce pořadí mnohem těžší výzva. Na své třetí čtvrtfinále na turnajích ATP totiž zaútočí proti aktuální světové dvanáctce Cameronovi Norriemu. Britovi, který na Novém Zélandu plní roli nasazené dvojky, může oplatit předloňskou prohru z Davis Cupu.

Ani 28 es k postupu nepomohlo šampionu z let 2010 a 2014 a letos šestému nasazenému Johnu Isnerovi. 37letý Američan si v prvním letošním utkání proti Francouzi Grégoiru Barréremu nevypracoval ani jeden brejkbol, a přestože byl ve druhém setu třikrát dva míčky od vítězství, k mečbolu se nedostal a vinou jediného ztraceného servisu prohrál 7-6 6-7 4-6.

28letý Barrére měl s hráči Top 50 bilanci 3-20 a nikdy proti nim neuspěl na kurtu pod otevřeným nebedem. Dnes tak jistě uvítal přesun zápasu do haly, v níž si připsal jeden z nejcennějších skalpů. Isnerovi oplatil porážku z loňského French Open.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 642.735 dolarů
úterní výsledky (10. 1. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lehečka (ČR) - Monteiro (Braz.) 6-3 7-5
Barrére (Fr.) - Isner (6-USA) 6-7(3) 7-6(5) 6-3
Shelton (USA) - Báez (7-Arg.) 7-6(1) 6-1
Eubanks (USA) - Humbert (Fr.) 7-6(4) 7-6(3)
Djere (Srb.) - Munar (Šp.) 3-6 6-1 7-6(4)
Halys (Fr.) - Molčan (SR) 6-3 6-4
Giron (USA) - Coria (Arg.) 6-7(5) 6-4 7-5

 

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Jirka pekne, zahraje si s Cameronem:)

Vlka ceka Giron, takze derby, a ty nam casto nejdou, kazdopadne nadeje na zapas Vlka s Jirkou zatim zije.:)

Izzy bohuzel nevstoupil do sezony nejlepe. Takze pred prvnim majorem sezony to nevypada dobre, ale... prvni prohra jeste spatnou sezonu nedela...
Reagovat
EllNino
Je hrozně zvláštní nastoupit proti stejnému hráči v 1. kole den poté, co jste ho porazili v kvalifikaci ... automaticky v hlavě máte, že byste měli vyhrát znovu ... a ono to nejde a soupeř si na vás dá už pozor ...

Dneska hrál Kwon daleko líp a bylo vidět, že chce Tomášovi tu porážku vrátit, přesto si myslím, že měl ve 2. setu tolik šancí, že ho mohl vyhrát klidně 6:2 ... místo toho prohrál 4:6 a to dost smolně :/

Nedá se nic dělat, snad uhraje kolo v Melbourne, to by bylo fajn
Reagovat
darek.vrana
Měl by od rána do večera trénovat servis, protože ta neschopnost na něm je alarmující...
Reagovat
Ereinion
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Fakt je to skoda, nebot tu mezihru ma fakt atraktivni a peknou...
...tak pokud Nadal zlepsil servis, proc by nemohl Tomas, jen je potreba mu to dobre vysvetlit...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist