Lehečkovi se generálka na US Open nepovedla, ve Winston-Salemu prohrál s Gojowczykem

22. 8. 2022, 22:05
Aktuality 8
ATP WINSTON-SALEM - Jiří Lehečka na svém jediném přípravném turnaji před US Open skončil v prvním kole. Na podniku ATP 250 ve Winston-Salemu 20letý Čech prohrál s Němcem Peterem Gojowczykem a neprodloužil vítěznou sérii z antukového challengeru.
Profily hráčů
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka na začátku srpna vyhrál antukový challenger v Liberci, generálka na premiérové vystoupení v hlavní soutěži US Open mu ale nevyšla. Na svém jediném přípravném turnaji ve Winston-Salemu vypadl 60. hráč světa v prvním kole po porážce 4-6 3-6 s Němcem Peterem Gojowczykem.

Dvacetiletý Čech se na tvrdém povrchu představil po půl roce zápasení na antuce a trávě. O třináct let staršímu soupeři, jenž je v žebříčku na 111. místě a letos si prochází obrovskou krizí, sice dokázal v každém setu jednou vzít podání, sám ale o servis přišel celkově pětkrát. Šest bodů Gojowczykovi daroval dvojchybami.

V hlavní soutěži US Open bude Lehečka hrát poprvé, loni ve Flushing Meadows vypadl ve 3. kole kvalifikace. Přes první kolo dosud na žádném grandslamu nepřešel.

• ATP 250 WINSTON-SALEM •
USA, tv. povrch, 731.935 dolarů
pondělní výsledky (22. 8. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Monteiro (Braz.) - Basilašvili (6-Gruz.) 6-4 6-1
• Dvouhra - 1. kolo •
Gojowczyk (Něm.) - Lehečka (ČR) 6-4 6-3
Duckworth (Austr.) - Kokkinakis (Austr.) 4-6 6-3 7-6(5)
T. Griekspoor (Niz.) - Daniel (Jap.) 7-6(3) 6-3
Johnson (USA) - Nava (USA) 6-3 6-2
Tabilo (Chile) - Močizuki (Jap.) 4-6 6-2 6-4
Chun-Hsin Tseng (Tchaj-wan) - Fucsovics (Maď.)  6-1 1-6 6-3
Mannarino (Fr.) - O'Connell (Austr.) 7-6(4) 6-7(3) 7-6(3)
M. Ymer (Švéd.) - Coría (Arg.) 6-2 6-3
Thiem (Rak.) - Wolf (USA) 6-7(5) 7-5 7-6(6)
Edmund (Brit.) - Pervolarakis (Řec.) 6-2 7-5
Fognini (It.) - Lajovič (Srb.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
Rafaeoli25
Gpjowczyk není na hardu marný, ale v poslední době žádná sláva, takže takhle prohrát to není pro Lehečku dobrá vizitka..
Reagovat
Krisboy
Dnes
Gasquet - Musetti smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Pokud se bude hrát 99% zápasů juniorek mužů na antuce, nemůžeme čekat úspěchy na betonech.

Mladá generace Forejtka, Lehečky, Svrčiny prostě na hardu neumí hrát, včera to od Lehečky byla vyložená tragédie, vůbec si nepomáhal servisem.
Reagovat
EllNino
Jediný Tomáš Macháč mi přijde, že to chápe, má 4 challengerové tituly z hardu a haly, ale třeba Dalibor se letos rozhodl pro betonovou šňůru místo antuky, a bylo vidět, že to prostě neumí ... a Jirka včera taky (tam je to podle mě ale o zvyku) ...

Mimo antuku jsou většinou bezzubí
Reagovat
EllNino
Tomáš se Zdenkem jedou kraj světa, aby si zahráli proti sobě, to mohli zůstat v Praze :)) Věřím, že to Tomáš zvládne ... a ve 3. kole asi vyzve Romana Safiullina

Jonáš a Dalibor budou asi rádi za každé kolo
Reagovat
EllNino
Naposledy na něm hrál venku v Austrálii a v evropských halách 22. 2., od té doby samá antuka proložená třemi zápasy na trávě, které prohrál ...
Ono těch betonových turnajů, kam se mohl dostat, moc nebylo, ale musí je hrát, dnes nestíhal, pohyboval se na betonu jako neohrabanec, musí si zvyknout, ale s Gojowczykem by zrovna prohrávat nemusel, toho nedávno porazil i Benoit :))

Snad chytne na US Open nějaký schůdný los do 1. kola a vyhraje konečně zápas na GS, letos zatím 3x těžký kalibr (Dimitrov, Goffin, Krajinovic), tak třeba to napočtvrté bude někdo hratelnější :))
Reagovat
makro99
hmm, je to prapodivný, ta skladba turnajů, zvlášť u Lehečky, kterej je (má potenciál) být největší střelec, tak jede tady tu totálně konzervativní turnajovou strategii, antuka, antuka, středoevropskej challenger, antuka... přitom je příznačný, že ten životní a de facto jedinej turnaj trefil v hale v Rotterdamu.. to už i ten dědek J12rka se na starý kolena do toho Newportu přece jen vypravil...
Lehečka mi touhle ultra-konzervativní volbou turnajů připomíná Lindu N. (taky největší střelkyně a taky pořád na antuce) s tím drobným rozdílem, že u Lindy to na té antuce (kupodivu) funguje...
Reagovat
EllNino
Snad už příští rok zařadí více betonu ... musí, většina Masters a 2 GS jsou prostě na betonu ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist