Letošní Prostějov: Štěpánek bude bojovat o čtvrtý titul, možná přijede i Robredo

14. 5. 2014, 15:21
Aktuality 7
Radek Štěpánek a Jan Hájek budou útočit na čtvrté vítězství na challengeru UniCredit Czech Open v Prostějově. Již 21. ročník nejlepšího turnaje mužů v Česku se uskuteční od 2.do 7. června a divokou kartu má slíbenou osmnáctý hráč světa Tommy Robredo.
Prostějovský klub (© tkagrofert.cz)

Radek Štěpánek uspěl v Prostějově v letech 2003, 2004 a loni, Jan Hájek držel nad hlavou vítěznou trofej v letech 2006, 2009 a 2010. "Chtěl bych se urvat na čele pelotonu," řekl Štěpánek v telefonickém rozhovoru z Říma v rámci tiskové konference k Czech Open. "Prostějov je pro mě radost a čest a snad další titul přidám," prohlásil.

Diváci se mohou těšit na prakticky celou českou špičku, neobjeví se jen Tomáš Berdych, který coby hráč světové desítky challenger hrát nesmí. V pavouku by jinak neměli chybět se Štěpánkem a Hájkem další domácí tenisté Lukáš Rosol, loňský finalista Jiří Veselý, Jaroslav Pospíšil a Jan Hernych.

"Jsme s obsazením velice spokojeni. Máme skoro celý český daviscupový tým, ale i kazašský a hodně hráčů ze stovky," řekla ředitelka turnaje Petra Černošková.

Divoké karty dostali Štěpánek, Nizozemec Robin Haase a Španěl Tommy Robredo. "Pokud vypadne v Paříži včas," připomněla Černošková fakt, že Czech Open se tradičně kryje s druhým týdnem grandslamového French Open. Pro jednoho neúspěšného hráče z Roland Garros mají ještě v Prostějově připravenou další divokou kartu.

Od pondělí do středy bude v Prostějově bývalý první hráč světa Ivan Lendl. Donedávna kouč Brita Andyho Murrayho si zahraje s dětmi a projevil rovněž zájem si zatrénovat s českými tenisty Štěpánkem či Veselým.

Finále turnaje se uskuteční v sobotu od 11:00 a tentokrát mu nebude předcházet exhibice. Pořadatelé se domlouvali s bývalou světovou jedničkou a trojnásobným vítězem French Open Gustavem Kuertenem, Brazilec ale není po operaci fit.

pva, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Hook2424
Mohli by domluvit Dominika Thiema, na toho bych se moc rád kouknul na živo!
Reagovat
Fandina
Ivan Lendl si bude chtít zatrénovat s českými tenisty a Jirkou Veselým. Tak by mohl vyzkoušet a případně i trénovat dál. Třeba by to to bylo úspěšné trénování, jako s Andym.
Reagovat
smazaný uživatel
To by určitě nebylo, protože Veselý nemá ani čtvrtinu talentu, co má Andy.
Reagovat
PetaM
To je hezké, že Radek nepočítá s tím, že v deblu nepostoupí tak daleko .... Chápu, jestli je Leander nemocný, no ale i tak ... To jsou mi ambice! ... :(
Reagovat
Fandina
Radek s Paesem spolu nikdy na antuce moc nehráli. Vloni i předloni spolu hráli všechny GS kromě French Open, to hrál každý s někým jiným. Jinak si myslím, že kdyby Radek postoupil na French Open do druhého týdne, tak se z účasti v Prostějově omluví a zrovna tak i ostatní hráči.
Reagovat
PetaM
Pokud se nepletu, tak minulý rok měl Radek operaci té ploténky. A co jsem slyšel, tak sám nevěděl, kdy se vrátí a v jakém stavu, takže se s Leandrem domluvili, ať si na antuku najde nového parťáka, protože Radek sám nevěděl, jak na tom bude a jestli bude mít sílu i na debla. Jinak, pokud jsou oba dva zdraví, tak spolu vždy hrají ... :)
Reagovat
VlS
Ten nepřijde?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist