Letošní rok na ATP, část II. Federer slavil "Sunshine Double", Nadal začal kralovat na antuce

7. 12. 2017, 15:55
Stalo se... 15
Roger Federer pokračoval ve své dominanci na velkých turnajích také na prvních letošních podnicích Masters v Indian Wells a Miami a slavil tzv. "Sunshine Double". Úvod antukového jara jasně ovládl Rafael Nadal. Antukový král podesáté uspěl na úvodním antukovém Masters v Monte Carlu a jubilejní desátý triumf vybojoval také na domácí půdě v Barceloně.

10. - 11. týden (Indian Wells)
Na prvním podniku Masters letošní sezony v Indian Wells chyběli pouze tři hráči tehdejší první třicítky žebříčku, jmenovitě loňský finalista Raonic, jehož stále trápil zadní stehenní sval, a také francouzští tenisté Gasquet se Simonem.

V kvalifikaci se z českých hráčů představil pouze Lukáš Rosol. Jeho tažení kvalifikačním sítem však nebylo úspěšné. Hned v prvním kole totiž nestačil na Rumuna Copila.

V hlavní soutěži startoval Jiří Veselý. Rodák z Příbrami v prvním kole ve třech setech porazil argentinského antukového specialistu Oliva a připsal si první výhru na okruhu ATP po dlouhých dvou měsících, první od lednového turnaje v Aucklandu. Vzápětí však nestačil na favorizovaného a nasazeného Lucemburčana Müllera.

Nevídaný kolaps předvedl Tomáš Berdych. Dlouhodobě nejlepší český tenista po volném losu porazil domácí divokou kartu Fratangela, ale poté překvapivě selhal v utkání s japonským lucky loserem Nišiokou, když promarnil vedení 6-1 5-2, přičemž ve druhém setu vedl už o dva brejky, a měl dokonce mečbol. Na druhém turnaji v řadě tak Berdych prohrál s hráčem mimo první padesátku žebříčku, v Dubaji ho vyřadil Nizozemec Haase.

Druhé kolo v kalifornské poušti letos nezvládlo celkem sedm nasazených tenistů. Obrovským překvapením bylo vyřazení světové jedničky Andyho Murrayho, o které se postaral kanadský kvalifikant Pospisil. Britský tenista nedokázal navázat na triumf z Dubaje a v Indian Wells, kde ještě nikdy nezískal titul, znovu neuspěl. Jeho maximem zůstává osm let staré finále.

V horní polovině pavouka skončil ve druhém kole rovněž sedmý nasazený Tsonga. Francouz, jenž ovládl halové podniky v Rotterdamu a Marseille a měl na kontě devět vítězství v řadě, ve třísetovém souboji nestačil na Itala Fogniniho.

V obrovském letošním trápení pokračoval Čilič. Chorvatská jednička neudržela vedení 1-0 na sety proti domácí divoké kartě Fritzovi. Z favoritů se loučil ještě Querrey. Američan na domácím Masters prohrál s krajanem Youngem a neudržel si fantastickou formu z mexického Acapulka.

Kromě zmíněného vypadnutí Berdycha se ve třetím kole žádné výraznější překvapení nezrodilo. Z nasazených favoritů neuspěl ještě Pouille a znovu hrál hlavní roli Američan Young.

Výpadku favoritů využil v první sekci pavouka Carreño. Španěl se poprvé v kariéře probojoval do čtvrtfinále Masters, v němž vyřadil dalšího debutanta Cuevase, který si v předchozím kole vyšlápl na turnajovou jedenáctku Goffina.

Carreño v premiérovém semifinále na Masters nastoupil proti Stanovi Wawrinkovi. Švýcarský tenista měl za sebou krušné chvíle, když Nišioku i Thiema udolal až v tie-breaku rozhodující sady a poprvé v Indian Wells postoupil do semifinále. Se Španělem měl ale mnohem méně práce a své maximum ještě vylepšil. Do finále Masters se Wawrinka dostal počtvrté v kariéře.

V nabité dolní polovině se dařilo Sockovi. Domácí hráč potvrzoval slibnou letošní formu, v souboji o čtvrtfinále udolal Jazírího a poté získal skalp nasazené čtyřky Nišikoriho. Poprvé v kariéře si zahrál semifinále na Masters.

Vedle Murrayho se trápil také Djokovič. Srb se ani v milovaném Indian Wells, kde ovládl poslední tři ročníky, nedostal do optimálního rozpoložení a v osmifinále podruhé během dvou týdnů prohrál s Kyrgiosem. Ve stejné fázi turnaje se střetli rivalové Roger Federer a Nadal. Úspěšnější byl znovu Švýcar, tentokrát mnohem snazším výsledkem než ve finále Australian Open.

Federer tak pokračoval v dominanci na velkých akcích. Australan Kyrgios k semifinálovému duelu kvůli nemoci nenastoupil a Federer ve finále zdolal krajana Wawrinku. Na turnaji neztratil jediný set a svou sbírku trofejí rozšířil o jubilejní 90. kousek, 25. z podniků Masters a pátý z Indian Wells. Wawrinka hrál finále Masters počtvrté v kariéře a poprvé mimo antuku. Jediný titul vybojoval před třemi lety v Monte Carlu.

• BNP PARIBAS OPEN 2017 •
• Shrnutí •
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Indian Wells, USA
Povrch: tvrdý
Dotace: 6,993.450 dolarů
• Finále dvouhry •
Federer (9-Švýc.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6-4 7-5
• Finále čtyřhry •
Klaasen/Ram (6-JAR/USA) - Kubot/Melo (8-Pol./Braz.) 6-7(1) 6-4 10-8
• Česká účast •
Berdych - 3. kolo
Veselý - 2. kolo
Rosol - kvalifikace
Kompletní los

 

 

12. - 13. týden (Miami)
Také nadcházející podnik Masters v Miami poznamenaly odhlášky elitních hráčů. Z první dvacítky se nepředstavilo trio Francouzů - Monfils, Tsonga a Gasquet. Jeden z nejprestižnějších tenisových turnajů navíc přišel o dva žebříčkově nejlepší hráče světa, světovou jedničku Andyho Murrayho a trojnásobného obhájce titulu Djokoviče, kteří se floridské akce nezúčastnili kvůli zranění lokte.

V kvalifikaci opět bojoval pouze Lukáš Rosol. Český tenista se znovu loučil hned po prvním zápase, v němž poměrem 9-11 v rozhodujícím tie-breaku podlehl Brazilcovi Dutrovi Silvovi.

V letošním trápení bez výhry pokračoval Adam Pavlásek. Český zástupce v prvním kole uhrál jen pět gamů proti domácímu Fritzovi a prohrál, pokud počítáme Hopmanův pohár, i sedmý letošní duel.

Sérii porážek naopak přerušil Jiří Veselý. Rodák z Příbrami v prvním kole po obratu udolal německého veterána Haase a poté zvládl další maratonskou bitvu s nasazeným Ramosem. Poprvé od ledna tak vyhrál dvě utkání v řadě. Ve třetím kole ho zastavil domácí Sock.

Na rozdíl od Indian Wells se v Miami dařilo Tomášovi Berdychovi. Nejlepší český tenista ve druhém kole nedal šanci ruskému mladíkovi Rubljovovi, set neztratil ani s Lucemburčanem Müllerem a Francouzem Mannarinem a postoupil do čtvrtfinále. V něm sahal po velmi cenném skalpu. Proti letos fenomenálnímu Federerovi měl totiž dva mečboly. Švýcar se ale z nepříznivého stavu dostal a Berdycha nakonec posedmé v řadě porazil.

Ve druhém kole Miami Open se loučilo 14 z 32 nasazených hráčů. Mezi nimi i nejvýše nasazení. Čorič se postaral o vyřazení nasazené šestky Thiema, Dimitrov nečekaně prohrál s antukovým specialistou Pellou, Čiličovu mizérii prohloubil Francouz Chardy a ve skvělých výkonech na domácí půdě pokračoval Young, jenž nedal šanci Pouillemu.

O kolo později se naopak žádné překvapení nekonalo. Z favoritů turnaj opustil pouze Raonic, který se musel ze zdravotních důvodů odhlásit.

První čtvrtfinálový duel nabídl souboj dravého mládí. Alexander Zverev vyzval Kyrgiose. Úspěšnější byl ve vynikající formě hrající Australan a obhájil loňskou semifinálovou účast. Jeho semifinálovým soupeřem byl Roger Federer.

Švýcar si i nadále držel vysokou výkonnost, přestože v Miami měl se soupeři mnohem více práce než na předchozí akci v Indian Wells. Už ve zmíněném čtvrtfinále s Berdychem byl dvakrát míček od vyřazení. Také druhý vzájemný duel Kyrgiose s Federerem se proměnil v tie-breakovou bitvu. Tentokrát v ní byl úspěšnější Švýcar a Kyrgiose do jeho premiérového finále na Masters nepustil.

Federer si finále v Miami zahrál po dlouhých jedenácti letech. Vítěz ročníků 2005 a 2006 se v něm, letos už potřetí, utkal se svým rivalem Rafaelem Nadalem.

Španěl byl v dolní polovině pavouka naprosto suverénní. Po cestě do finále ztratil jediný set, když ve třetím kole v prvním setu schytal "kanára" od Kohlschreibera. Na mizernou část zápasu dal rychle zapomenout a v dalším průběhu soupeři povolil jen pět gamů. V následujícím kole si poradil s Francouzem Mahutem, ve čtvrtfinále zastavil domácího Socka a v semifinále potvrdil roli favorita proti Fogninimu.

Prvního letošního titulu a premiérového triumfu v Miami se ale Nadal ani ve svém pátém finále v Key Biscayne nedočkal. Stejně jako na Australian Open byl nad jeho síly Federer, který ho letos porazil i potřetí. Nadal navíc prohrál také finále v Acapulku s Querreym.

Federer tak vyhrál už třetí ze čtyř odehraných turnajů, připsal si 91. titul, 26. z Masters a celkově třetí z Miami. Svou fenomenální letošní bilanci vylepšil na 19-1 a ovládl všechny do té doby odehrané velké tenisové podniky.

V žebříčku se majitel 18 grandslamových trofejí posunul na čtvrté místo. Potřetí v kariéře dokázal během jednoho roku ovládnout Masters v Indian Wells a Miami, tedy získat tzv. "Sunshine Double". Vzápětí Švýcar oznámil, že se na kurty vrátí nejdříve na French Open.

• MIAMI OPEN 2017 •
• Shrnutí •
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Miami, USA
Povrch: tvrdý
Dotace: 6,993.450 dolarů
• Finále dvouhry •
Federer (4-Švýc.) - Nadal (5-Šp.) 6-3 6-4
• Finále čtyřhry •
Kubot/Melo (6-Pol./Braz.) - Monroe/Sock (USA) 7-5 6-3
• Česká účast •
Berdych - čtvrtfinále
Veselý - 3. kolo
Pavlásek - 1. kolo
Rosol - kvalifikace
Kompletní los

 

 

15. týden (Marrákeš a Houston)
Po skončení Masters v Indian Wells a Miami odstartovalo antukové jaro. V Marrákeši plnil roli nasazené jedničky Dimitrov, ale na marockém slunci se příliš neohřál. Hned v prvním zápase totiž nestačil na španělského veterána Robreda.

Nejlepšího letošního výsledku se v marocké metropoli dočkal Jiří Veselý. Český tenista potvrdil roli favorita proti italskému kvalifikantovi Vannimu, ve druhém kole si vyšlápl na Mischu Zvereva, ve čtvrtfinále v tie-breaku rozhodující sady udolal antukáře Lorenziho a poprvé v letošní sezoně postoupil do semifinále.

V něm byl nad jeho síly Borna Čorič, s nímž prohrál i třetí vzájemný souboj, a třetím rokem po sobě rodák z Příbrami skončil na své první antukové akci sezony před branami finále.

Chorvatský tenista se tak v Marrákeši stejně jako loni dostal do finále. V prvním kole jasně přehrál Schwartzmana, ve druhém kole až v tie-breaku třetího setu zdolal domácí divokou kartu El Amraniho, přemožitele loňského šampiona Delbonise, otočil duel s nasazenou dvojkou Ramosem a porazil i Veselého.

Druhým finalistou se stal Philipp Kohlschreiber. Rovněž Němec měl v cestě do finále problémy. Do tří sad musel proti Chardymu i Struffovi a po výborném výkonu v semifinále nedal šanci Pairemu.

Ve finále měl dlouho blíže k triumfu Kohlschreiber, ale Čorič byl nakonec v kritických momentech lepším hráčem, odvrátil celkem pět mečbolů Němce a oslavil zisk premiérového titulu na okruhu ATP. Kohlschreiber hrál své celkově šestnácté finále, ale osmou trofej pro vítěze si neodvezl.

• GRAND PRIX HASSAN II 2017 •
• Shrnutí •
Kategorie: ATP 250
Místo konání: Marrákeš, Maroko
Povrch: antuka
Dotace: 482.060 eur
• Finále dvouhry •
Čorič (Chorv.) - Kohlschreiber (3-Něm.) 5-7 7-6(3) 7-5
• Finále čtyřhry •
Inglot/M. Pavič (Brit./Chorv.) - M. Granollers/M. López (2-Šp.) 6-4 2-6 11-9
• Česká účast •
Veselý - semifinále
Kompletní los

 

Na obdobě evropské červené antuky, zelené antuce, se bojovalo v americkém Houstonu, kde se hned pět domácích zástupců vešlo mezi osmičku nasazených. A první polovina pavouka skutečně patřila Američanům.

Ve skvělé letošní formě i přes problémy pokračoval předloňský šampion a loňský finalista Sock. Nejvýše nasazený zvládl třísetové duely s německým veteránem Haasem i Felicianem Lópezem. Nad jeho síly byl až v semifinále krajan Steve Johnson. Tomu narozdíl od svého mladšího kolegy proti Němcovi Brownovi a Španělovi Verdascovi stačily sety dva.

Do Houstonu zavítal také Adam Pavlásek. Jediný český zástupce však pokračoval v letošní mizérii a prohrál i pátý letošní zápas na turnajích, když neudržel vedení proti Argentincovi Mayerovi.

Zatímco v horní polovině pavouka se papírové předpoklady naplnily, v té dolní favorité úspěšní nebyli. Největší domácí naděje spodní části a bývalý vítěz Isner prohrál už ve čtvrtfinále s krajanem Escobedem startujícím na divokou kartu. Toho o kolo později zastavil Thomaz Bellucci. Brazilec v Houstonu zvládl čtyři třísetové souboje. Postupně vyřadil domácího Tiafoea, Argentince Gonzáleze, třetího nasazeného Querreyho a právě Escobeda.

Další třísetové vítězství si ovšem nepřipsal. Ve finále v tie-breaku rozhodující sady prohrál s Johnsonem, který tak své první finále na antuce zvládl a získal druhý kariérní titul. Bellucci se celkově pátého triumfu, prvního od Ženevy 2015, nedočkal.

• FAYEZ SAROFIM & CO. US MEN'S CLAY COURT CHAMPIONSHIP 2017 •
• Shrnutí •
Kategorie: ATP 250
Místo konání: Houston, USA
Povrch: antuka
Dotace: 535.625 dolarů
• Finále dvouhry •
Johnson (4-USA) - Bellucci (8-Braz.) 6-4 4-6 7-6(5)
• Finále čtyřhry •
Peralta/Zeballos (4-Chile/Arg.) - Brown/Tiafoe (Něm./USA) 4-6 7-5 10-6
• Česká účast •
Pavlásek - 1. kolo
Kompletní los

 

 

16. týden (Monte Carlo)
První antukový podnik Masters v Monte Carlu přišel brzy o tři velké hvězdy. Světovou jedničku Andyho Murrayho ve třetím kole zaskočil Španěl Ramos. Na bývalého šampiona Wawrinku si ve stejné fázi turnaje vyšlápl Cuevas. Jen o kolo dále se probojoval Djokovič, kterého premiérově zastavil Goffin.

Jiří Veselý loni právě v Monte Carlu šokoval vítězstvím nad světovou jedničkou Djokovičem. Na loňský úspěch ale nenavázal. Český tenista sice v prvním kole podruhé během dvou týdnů přehrál Mischu Zvereva, nicméně ve druhém kole byl nad jeho síly Wawrinka.

O chlup lépe dopadl Tomáš Berdych. Rodák z Valašského Meziříčí po obratu zdolal ruského kvalifikanta Kuzněcova a otáčet duel musel také s německým veteránem Haasem. Další výhru však nepřidal. V osmifinále podlehl Čiličovi.

Albert Ramos po životním skalpu, výhře nad Murraym, poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále na Masters a své maximum ještě dvakrát vylepšil. Španělský hráč totiž vyřadil také Berdychova přemožitele Čiliče a postoupil do svého největšího semifinále, v němž porazil Pouilleho.

Ve spodní polovině pavouka dominoval Rafael Nadal. Rodák z Manacoru potvrdil, že antuka je prostě jeho nejoblíbenějším povrchem. V prvním letošním zápase na antuce sice potřeboval tři sety proti Edmundovi, nicméně poté deklasoval Alexandera Zvereva, nedal šanci ani Schwartzmanovi, přejel Goffina a žádné překvapení nepřipustil ani ve finále s krajanem Ramosem.

Loňský šampion Nadal v Monte Carlu hrál celkově čtvrté letošní finále a teprve poprvé přebíral trofej pro šampiona. A ne ledajakou - jubilejní 70., 50. z antuky a desátou z Monackého knížectví. Tolik triumfů na antuce ještě nikdo nezaznamenal. Španěl se zároveň stal prvním hráčem, který jeden turnaj vyhrál desetkrát. Ramos si zhoršil finálovou bilanci na 1-5. Jediný titul vybojoval loni na antuce v Bastadu.

• ROLEX MONTE-CARLO MASTERS 2017 •
• Shrnutí •
Kategorie: ATP Masters 1000
Místo konání: Monte Carlo, Monako
Povrch: antuka
Dotace: 4,273.775 eur
• Finále dvouhry •
Nadal (4-Šp.) - Ramos (15-Šp.) 6-1 6-3
• Finále čtyřhry •
Bopanna/Cuevas (Indie/Urug.) - F. López/M. López (7-Šp.) 6-3 3-6 10-4
• Česká účast •
Berdych - osmifinále
Veselý - 2. kolo
Kompletní los

 

 

17. týden (Barcelona a Budapešť)
Na akci ATP 500 v Barceloně měl startovat Tomáš Berdych. Dlouhodobě nejlepší český tenista se však ze španělského podniku kvůli problémům s ramenem odhlásil, a proto se z českých zástupců představil pouze Lukáš Rosol, jenž prohrál hned v prvním kole kvalifikace.

Největším favoritem na zisk titulu byl loňský šampion Rafael Nadal a roli nakonec také potvrdil. Španěl byl stejně jako v předchozím týdnu v Monte Carlu naprosto suverénní a tentokrát si bez ztráty setu došel pro další trofej pro vítěze.

Domácí hráč měl v prvním kole volný los, na úvod smetl Dutru Silvu a v dalších kolech přehrál Andersona, Hyeon Chunga, Zeballose a postoupil do finále. V něm nedal šanci čtvrtému nasazenému Dominicovi Thiemovi.

Alespoň trochu si vylepšil letošní zatím mizernou sezonu Andy Murray. První hráč světa měl v prvních dvou kolech volno, jelikož měl coby nejvýše nasazený nejprve volný los a k utkání druhého kola nenastoupil Tomic. V prvním zápase na barcelonské antuce porazil domácího Feliciana Lópeze a ve čtvrtfinále jen těsně oplatil týden starou porážku Ramosovi.

Nad jeho síly byl však Thiem. Rakušan byl až do semifinálového duelu s Murraym suverénní. Na úvod si poradil s Edmundem, přehrál i Evanse a následně smetl Sugitu. Proti Murraymu sice potřeboval tři sety, nicméně na kurtu byl v klíčových momentech lepším hráčem a zaznamenal první skalp světové jedničky.

Nadal si v Barceloně došel pro jubilejní 10. triumf na domácí půdě a ovládl i svůj druhý letošní antukový podnik. Na svém milovaném povrchu tak letos vyhrál i desátý zápas, připsal si celkově 71. kariérní titul a 51. na oranžové drti.

• BARCELONA OPEN BANC SABADELL 2017 •
• Shrnutí •
Kategorie: ATP 500
Místo konání: Barcelona, Španělsko
Povrch: antuka
Dotace: 2,324.905 eur
• Finále dvouhry •
Nadal (3-Šp.) - Thiem (4-Rak.) 6-4 6-1
• Finále čtyřhry •
Mergea/Kúreší (Rum./Pák.) - Petzschner/Peya (Něm./Rak.) 6-4 6-3
• Česká účast •
Rosol - kvalifikace
Kompletní los

 

V Budapešti se konal premiérový ročník antukového podniku ATP. Akce v maďarské metropoli se z českých tenistů zúčastnil pouze Jiří Veselý. Talentovaný Čech v prvním kole na čtvrtý pokus konečně zdolal Čoriče a ve druhém kole už už sahal po velkém úspěchu. Nakonec ale ani jeden ze dvou mečbolů proti jedničce Lucasovi Pouillemu nevyužil a na druhém turnaji v řadě skončil ve druhém kole.

Francouze "únik z lopaty českého hráče" natolik povzbudil, že si bez ztráty setu došel až pro titul. Pouille v dalších zápasech přehrál Slováka Kližana, Itala Lorenziho a ve finále překvapení turnaje Aljaže Bedeneho. Francouzský tenista získal svou celkově druhou trofej na okruhu ATP. Premiérovou vybojoval loni na podzim v domácí hale v Métách.

Bedene se do hlavní soutěže probojoval z kvalifikace a do svého druhého kariérního finále na okruhu ATP postoupil ve velkém stylu, když bez ztráty setu přemohl lucky losera Copila, Nizozemce Haaseho, nasazenou dvojku Karloviče a Srba Djereho. Premiérového titulu se však nedočkal a stejně jako před dvěma lety v Čennaí ve finále neuspěl.

Právě Djere podobně jako Bedene prožil fantastický turnaj. Srb se do svého prvního semifinále na ATP probil přes kvalifikaci a po výhrách nad Medveděvem, nasazeným Troickým a turnajovou čtyřkou Verdascem.

• GAZPROM HUNGARIAN OPEN 2017 •
• Shrnutí •
Kategorie: ATP 250
Místo konání: Budapešť, Maďarsko
Povrch: antuka
Dotace: 482.060 eur
• Finále dvouhry •
Pouille (1-Fr.) - Bedene (Brit.) 6-3 6-1
• Finále čtyřhry •
Baker/Mektič (4-USA/Chorv.) - Cabal/Farah (3-Kol.) 7-6(2) 6-4
• Česká účast •
Veselý - 2. kolo
Kompletní los

 

Jednotlivé přehledy:
WTA, část I.
WTA, část II.

ATP, část I.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
milujem eurosport,kazdych 10minut tam davaju reklamu na Rafu,niekedy aj hned dvakrat za sebou,akurat teraz ked to pisem ide na Rogera,ale nikto mie je dokonaly:)
Reagovat
brixner
Já teda moc né,je to pro mě naprosto traumatizující vobdobí!Začínam potkávat plno sousedek,co mrskaj významně vobočim a špíčkama,jako že ty Vánoce,abych prej zas nezapomněl.To víte,sem jen slabej chlap a ve slabších chvilkách toho naslibuju habaděj...Nebo nedávno ten spratek ze sídliště s věčně vykulenejma vočima,co mu zůstaly poté,kdy vběh do silnice a Tatra s pískem to zašlápla snad milimetr vod něj a von to,bohužel,přežil,jen se na silnici posral.Tomu sem slíbil k Vánocům drona,když vytáhne svýho fotra na celodenní burzu do krajskýho města,samosebou bez maminky!No,kluk na tom zapracoval a jednou v sobotu ráno jeho tatík začal dráždit svojí starou Feldu,kam hopla i babička a děda s flaškou rumu se nasoukal do kufru,že prej vleže se líp cestuje a to zatracený revma k tomu a vodfrčeli pryč a já jeho fotra na celý dopoledne s úspěchem a zvesela zastoupil.No a teď mě potkal,začal těma vočima koulet jako Hurvajz,výhružně zvedl ukazováček a povidá:"Už sa to blíží,ujo,tak nězabudni!"No,tydle haranti si teda pamatujou,to vám povim!Ale copak sem ňákej Rokfeler?Takže znova použiju svou vosvědčenou strategii-hezky potichu si zbalim svoje saky paky a se vší nenápadností se vypařim na loď a v závětří tam pobudu až do začátku února!A pak se stejně tak nenápadně vrátim,to už to předvánoční šílenství pomine a jako už každoročně budu spoléhat na lidskou nedokonalost a tou je zapomětlivost.A kdyby si přece jen někdo vzpomněl,tak mu důrazně vysvětlim,že nemá přece cenu se zabejvat minulostí,ale spíš to chce hledět k lepším zejtřkům a jednou todle moje moudro necham vytesat někam do kamene!
Reagovat
brixner
Teda ne že bych prchal před Vánocema,mam je docela rád,ale co kdybych na nějakou sousedku zapomněl?To by bylo čóro móro,že to sídliště ještě nevidělo!A už mě vám ňák nebaví furt tvrdit,že zrovna letos si Ježíšek splet vesnice anebo že mu v tom mrazu nenaskočila motorka.Jednou sem to zkusil s teoríí vo tom,že se Ježíšek zhulil a tudíž letos nedorazí,což vomladina s beďárama jako argument přijala,ale domákla se to babka Mrákotoic a já dostal takovej céres,že její duralová berla je pořád vohnutá do nepřirozenýho úhlu,jak mě s ní vzala po hrbu a vod tý doby sem pro ní neznaboh!No,mam já todle zapotřebí?Jasně,že nemam a proto vám řikam,že vobčas je fakt lepší se zdejchnout a nakonec i ušetříte,zrovínka,jako já!
Takže Vám přeju šťastné a veselé Vánoce,v Novym roce plno es a hlavně zdraví! A to myslim vážně,nrp nenrp:-))
Brix
Reagovat
blixa
No jo, ty se máš, zdrhneš si na loď, ale co my chudáci, co nemáme kam zdrhnout a musíme si tu ty vánoce vyžrat do dna ??!!! :D
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
a.magerova
Na předvánocích poslední roky nesnáším otázku: "Co chceš pod stromeček?"
Protože moje odpověď nikoho nikdy nepotěší nebo asi není k sehnání, v obchodě ani na netu, můj požadavek - NIC, VŠECHNO UŽ MÁM !!!
A to si fakt nedělám srandu, jak já teď gruntuju, tak jen vyhazuju a vyhazuju (naše charitativní "popelnice" před domem je pro mě záchranou, že TO ještě někde někdo využije a neskončí TO rovnou ve spalovně) a nové krámy do bytu a do skříně nechcu... vždy si vzpomenu na dětství, kdy jsme bydleli v baráku a vše nepotřebné se dávalo na půdu a pro mě jako dítě to byl pak ráj na zemi se tam zavřít a v tom všem se přehrabovat, o toto budou u nás další generace značně ochuzeny... ;-)
Reagovat
blixa
Tuhle odpověď znám a nenávidím :D Protože má jen jedno řešení a to je proklatě drahé. Kvalitními diamanty žádná žena nepohrdne ... :D ;-)
Reagovat
a.magerova
Asi joooo, ale.... mám 16 (slovy šestnáct) zlatých prstýnků a prstů na rukou jen 10 a když se teď kouknu, tak nemám na ruce ani jeden, zlaté řetízky a náramky ani nepočítám a to nemluvím o bižu... teda pravda diamant nemám ani jeden, ale i ty zirkony jsou pěkný... ;-)
Reagovat
brixner
No teta, zásobená jsi fakt dobře! Ale chuj s prstýnkama, to já bych radši bral těch šestnáct prstů, já to mám totiž nastavený vod přírody trochu jednodušejc:
"Dokud jazyk, prsty slouží,
sousedky mě neusouží!"

Akorát ty Vánoce, akorát ty Vánoce...To je prostě peklo:-))
Reagovat
brixner
No jo, Blixa, chápu, vono vzít roha zrovínka na Vánoce, se rovná skoro umění a mě vobčas ty turnusy taky nevycházej! Ale letos jó, takže se fakt zdekuju a přežiju to v klídku, z toho určitě pár dní na kotvách! Neboj, dáš to taky, dáš si salátek, ňákej ten kalíšek na trávení a vono to pude! To já se budu zase cpát tim blbym lososem:-)
Ale dostala mě jedna sousedka, držící se mě jako klíště a razící víc pravdu než pouhou teorii vo tom, že lepšího údržbáře nezná a tudíž si najednou myslící, že by mě měla náležitě vodměnit, tedy kromě těch vobligátních srnčích na víně a podobných kousacích pochutin. A vymyslela to holka náramně - prej mi někde na slevomatu koupí lístek na vejletní loď po Dunaji, že prej změna je život! No, dojalo mě to, kdyby mi to aspoň napsala jako SMS na dálku, ale vona taklenc začala dedukovat zrovínka u linky, když se její starej po hrozně dlouhý době vykolíbal do krámu a já jí zrovna...no, vysvětloval politickou situaci v Čadu a tamní neudržitelnej populační boom...a vona na mě s Dunajem! Takže, když vodbila půlšestá, což sem v tu chvíli nevovlivnil ani silou svý pevný vůle, všechno, co šlo, sem utřel do utěrky a láskyplně jí řekl, že se fakt spokojim jen s Kourosem. Musel sem jí to napsat na papírek, páč si myslela, že to je ňákej vostrov někde v Tramtárii a na to že by prej asi neuškudlila. Ale jináč holka je to hodná, to zas jó. Takže si řikam, že čas vod času je dobrý se vod tohodle všeho voprostit a kdy jindy, než na Vánoce, no né? Jo jo, Vánoce sou prostě vo nervy :-))
Reagovat
Fandina
Já se na Vánoce už moc těším. Na to co dostanu a také na to, jaká bude reakce na moje dárky. A taky na tu atmosféru. Přijede dcera s manželem vnoučaty, pejskem, křečky a bude to super.
Ale pamatuji, když jsem ještě před pár lety nebyla v důchodu, tak to byl dost stres. Všechno stihnout, uklidit, dárky, cukroví, vaření. Teď si to všechno v pohodě připravuji a jen se těším. Jen pak lituji, že jsem utratila moc peněz ... úsměv
Reagovat
Fandina
zase chválím hezké počteníčko od Brixe o5s pobavil.
Super!
Reagovat
a.magerova
Dobře se to čte a vzpomíná.... ;-)
Reagovat
Franky
to jo ten start Fedexa bol fenomenalny :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je dlouhý jak Rosenbergovo péro tvl
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist