Letošní US Open bude bez vozíčkářů. Nechutná diskriminace, zlobí se Australan Alcott

18. 6. 2020, 12:24
Aktuality 159
Australský paralympijský šampion Dylan Alcott zkritizoval postup pořadatelů tenisového US Open, kteří se rozhodli uspořádat letošní grandslam v okleštěné podobě bez soutěže vozíčkářů. Podle dvojnásobného vítěze newyorského turnaje ve dvouhře a obhájce titulu ve čtyřhře jde o "nechutnou diskriminaci".
Dylan Alcott

Pořadatelé ve středu představili plán omezení, která budou US Open od 31. srpna provázet. Vedle kompletního zrušení soutěží vozíčkářů se nebude hrát ani turnaj juniorů, kvalifikace dvouher či smíšená čtyřhra, na polovinu bude okleštěný i pavouk čtyřher.

"Myslel jsem, že jsem udělal dost pro to, abych se kvalifikoval - 2x šampion, číslo 1 ve světovém žebříčku. Bohužel mi schází ta jediná věc, na níž záleží - schopnost chodit. Nechutná diskriminace," napsal na twitteru Alcott, jenž má ve sbírce celkem deset grandslamových titulů.

Ředitelka turnaje Stacey Allasterová při tiskové konferenci konstatovala, že pořadatelé by nebyli schopni vyšší počet účastníků zvládnout a zajistit jim bezpečí. S hráči ale podle Alcotta nikdo situaci nekonzultoval. "Ať mi nikdo neříká, že jsem více ohrožený. Ano, jsem invalidní, to ale neznamená, že jsem nemocný," ohradil se.

"Samozřejmě jsou na světě daleko důležitější věci, ale tohle měla být MOJE volba. Ta diskriminace je do očí bijící. O mém životě a kariéře za mě rozhodli zdraví lidé, jen protože jsem invalidní," dodal 29letý Australan.

Kritice podrobil americké organizátory i Mezinárodní paralympijský výbor (IPC). "Vyzýváme je, aby to přehodnotili. Výzvy vzniklé pandemií by neměly být využívány k diskriminaci skupiny hráčů. Jsme vděčni federaci ITF, že jedná s pořadateli a snaží se najít řešení, aby se i tenisté na vozíku mohli v bezpečných podmínkách zúčastnit," řekl šéf IPC Andrew Parsons.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

159
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten turnaj je prostě celý špatně. Tlačí to za každou cenu za prachama a je to až odporně do očí bijící.

Už stačí jenom zrušit ženskou část a nechat tam jenom mužské pole a to ještě pouze pro TOP50, kteří budou hrát proti sobě hned v prvních kolech a dukátky se začnou sypat hezky od začátku.

Amíci měli vždy v hlavě vymazáno, pořád tajně doufám, že tenhle fraška turnaj letos nebude a udělají to v roce 2021 se vší parádou. Tyhle polovičaté řešení nesnáším.

Dělat to jen proto, aby to bylo.
Reagovat
Grape
Já si hlavně myslím, že by měl každý dělat, co uzná sám za vhodné.
V poslední době tu pořád čtu články o tom, jak ten kritizuje toho, že pořádá turnaj, ten kritizuje toho, že nechce na turnaj přijet, ten kritizuje toho, že podmínky na turnaji jsou špatně nastavené...
Kritika je v pořádku, ale dost často mi přijde, že je podávána stylem, že někdo něco udělat MUSÍ. Ne, nikdo nic nemusí.
Takže za mě - pořadatelé USO ať si turnaj uspořádají, pokud chtějí. Ať si nastaví podmínky jaké chtějí. Hráči, kteří se toho účastnit nechtějí, ať nejezdí. A tak dále.
Reagovat
Krisboy
Koukám, že duo dementů F+F zase ve formě.
Reagovat
Fandina
Největší dement si ty.
Reagovat
Grape
Musím říct, že se vážně divím, kolik lidí se tu toho vozíčkáře zastává.
Já na jednu stranu chápu, že je zklamaný, asi i naštvaný. Věřím tomu, že bych byl taky.
ALE!
Každý kdo se nad problémem aspoň trochu zamyslí, musí uznat, že pořadatelé prakticky nemohli v tomto případě jednat jinak. Situace jim neumožňuje uspořádat plnohodnotný turnaj, něco zrušit musí. Pokud bychom se na to dívali logikou toho vozíčkáře, tak by jakékoliv jejich rozhodnutí bylo diskriminační (snad jen z výjimkou zrušení celého USO). Prostou logikou však dojdeme k tomu, že se pořadatelé jen rozhodli tak, že zachovali soutěž v rámci možností v takovém rozsahu, aby byla co možná nejvíce sledovaná a výdělečná. Vozíčkářů (i např. deblistů) nám může být líto, ale toto rozhodnutí dává smysl a nemá s diskriminací nic společného.
Jinak popravdě vůbec netuším, jak moc běžné jsou turnaje vozíčkářů, ať už na jiných grandslamech nebo běžných turnajích ATP či WTA. Ale vzhledem k takové reakci bych se nedivil, kdyby si někteří organizátoři rozmysleli takové akce zavádět. Lepší s tím ani nezačínat, než to pak muset z různých důvodů rušit a poslouchat ty řeči.
Reagovat
ttopi
Konečně to někdo napsal pořádně. Já to v podobném duchu psal níže. Organizace takového turnaje stojí nemalé peníze a jestliže není možné mít na krtech platící diváky, není také možné to plnohodnotně uspořádat. Tečka, hotovo. Pořadatel US Open prostě není charita.
Reagovat
Krisboy
Já si myslím, že je to celé jednak trochu nedorozumnění, jednak trochu nafouknuté. Alcott se zrejmě cítí dotčen tím, že pořadatelé jsou ochotni vystavit zdravé hráče určitému riziku, ale vozíčkáře ne. Takže mu podle mě jde jen o to, že vozíčkáři nejsou virem ohroženi více, než zdraví lidé. Což je samozřejmě pravda. Sice třeba nechodí, ale imunitu a odolnost vůči (nejen tomuto) viru může mít klidně stejnou nebo i lepší, než lidé chodící.
Reagovat
ttopi
Já myslím, že i ty finance v tom budou hrát roli. Nikdo to asi neřekne na plnou hubu, tak to schovají za to, že chtěj vozíčkáře ochránit před nákaznou v těžkých časech.
Reagovat
Krisboy
No jasně, že jde i oprachy.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pry vozickari nikoho nezjimaji, a prosim vic jak 100 prispevku, to nema ani Nadal s Fedexem dohromady, a kdyz se odectou ty prispevky Forehanda a Kamila, tak to tam vlastne zeje pradnoutou:)
Reagovat
sojka1
:-))) mimochodem, ja jsem se na jejich turnaj na Hamru byla podivat, velmi me to zajimalo technicky a i prakticky, zeny nemaji vlastni soutez...
Reagovat
smazaný uživatel
Pretoze na vozickoch koncia zakonite vzdy chlapi, ked si idu kvoli ženam nohy dolamat.
Reagovat
sojka1
v jejich pripade si teda nechci srandu delat ani nahodou, ale zajimal me zapas muze a zeny s vyloucenim (bezneho) pohybu, o kterem jsem se domnivala, ze je klicovy.... stejne je tam diametralni rozdil v sile pazi, startegii a v celkovem pojeti, vzorek zen (2) ale nemel potrebnou validitu....
Reagovat
sojka1
*strategii... jeeee, startegie je ale perfektni a fakt vystizna... :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak dle meho soudu, to neni jednoducha zalezitost, to rozhodne ne, vlastne ikdyz to vidim na obrazovce, tak stejne si nedokazi predstavit, jak bych to na voziku pinkal...ale asi bych zmenil dost percepci na moznosti hrat na voziku, kdybych musel na nem sam sedet.

Jako hlavne ty dojezdy na sako...stesti, ze jim to muze spadnout 2x, ale i tak, nektere voleje vlastne nezhraje ani Fedex, jako vozickar...jasne, bere to z jine pozice, o kterou by Fedex asi ani nestal.

Je take videt, ze jednoho dne, jak se clovek bude chtit podivat vic na tech. tenis, tak bude muset asi chodit na vozickare, nemohou se proste oprit do mice tak jak hrac bez voziku... a nebo se aspon u holek kouknout na jednoruccni BH...bo u tech co stoji na svych jaksi...tam to zanika, a na vozicku co holka to jednorucak.

WIMBLEDON

https://www.youtube.com/watch?v=R_87EQpnK9U

... no kazdopadne, jestli na ne chodi jen pribuzni, tak maji ti vozickari slusne pocetne rodiny, primo klany...:)

Mam k nim respect, ale stale si myslim, ze ve Wimbledonu by meli mit spec. kurt, ktery by byl jen pro ne, jak se to micha s klasikou, tak preci jen ty kurty se dost nici, a pak nam Fognini vyvadi...a nerad bych, aby mu jednou opravdu nebouchly saze tak, ze by to fakt vyhodil do poverti...myslim, zeby to byla skoda...
Reagovat
Fandina
43 příspěvků je tu mých, takže také to moc lidí nezajímá ... úsměvf
Reagovat
FulnekUltras
nepodceňuj se ;-)
Reagovat
Fandina
já píšu o druhých
Reagovat
paddy
https://www.novinky.cz/kultura/filmy-serialy/clanek/mezi-urazlive-filmy-uz-radi-i-forresta-gumpa-a-indianu-jonese-40328072#seq_no=1&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=JUWa8ZTXeeY-202006182145&source=article-detail

a zítra dojde i na včelí medvídky :)
https://www.youtube.com/watch?v=CWbQsDLNjFk
Reagovat
Padme
Nemusí se přece všichni mačkat společně v jednom termínu, když je to stejně bez diváků.
Reagovat
Fandina
Asi by se to nevyplatilo dělat dva turnaje za sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
ak by sa robilo len to co sa vyplati,tak okrem tenistov-muzov tam nehra nikto
Reagovat
Fandina
Ty děláš, jakoby holky neměly vlastní turnaje. Je to směšné.
Reagovat
smazaný uživatel
jak to?,nic take nerobim,len tvrdim ze zenska cast sa v porovnani s PM nevyplati,vyplati sa vsak druhotne tym,ze sa propaguje zensky tenis,tym padom aj mnoho zien si kupi "tenisovy" tovar,ja za to nemôzem,ze sucasny zensky tenis po odchode Masy,okrem Sereny nema momentalne osobnosti,tie predavaju,to ze nejake no name hracky slapu na max nikoho nezaujima,je to tvrde,ale je to tak,mozno to raz postihne aj muzsky tenis,neviem
Reagovat
Fandina
A já ti zase říkám, že je plný kalendář turnajů holek, samostatných, na které diváci chodí a sponzoři na to dají peníze. A je jedno, jestli tam hraje ta nebo ta.
Reagovat
paddy
myslíš Asijskou šňůru, u které si hráčky stěžují, že je bez diváků, a letos asi i bez hráček :)
Reagovat
Fandina
Nezapomeň tu Asii připomenout, jsi jak ohraná deska. Pamatuji že na prvním turnaji vloni na Asijské šňůře bylo mraky lidí. Jinak ta návštěvnost v Asii si asi s kluky nezadá.
Reagovat
smazaný uživatel
ja som myslel,len GS,samostatna WTA je nieco uplne ine
Reagovat
Fandina
Na GS jsou stejné peníze, nikde jinde to není, protože je spoustu turnajů, kde hrají jen holky a kde kluci, takže peníze si shání každý sám. Už je to s těmi PM na GS trapné, pořád to diskutovat. Z nějakého důvodu jsou stejné. Je to třeba praktické, nedá se to přesně oddělit nebo je to úmyslně tak, protože třeba vychovat tenistu nebo tenistku může stát stejné peníze, protože je hlavním pořadatelem ITF, což je mezinárodní organizace všech tenistů, profíku neprofíků. Je věcí toho, kdo to platí, proč mají stejně. Ale tvrdit, že muži živí ženy, když se samy uživí na svých turnajích je nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
samostatne GS(4),ATP,WTA a ITF to je dohromady 7 rôznych organizacii,na spolocnych akciach napr.IW su odmeny rovnake,preto sa niektory tenisti brania zluceniu pod jednu organizaciu,domnievaju sa,ze by ich to financne poskodilo,su nazory,ze su v tomto pripade slabosi,pravdepodobnejsie je len ze nie su financne negramotni:),ziadny sexismus by som v tom nehladal,ved aj tenisti maju partnerky,tie zlucenie=menej penazi pre ich polovicky tiez nepotesi:-P
Reagovat
Fandina
A kde je psáno, že se něco po sloučení změní. Že muži budou mít méně peněz. Například v Praze se hraje jen turnaj žen a to se podle mě nezmění, kdyby došlo ke sloučení. Peněz bude pořád tolik, kolik jich organizátor v Praze sežene.
Reagovat
Fandina
A nevím, proč by tu měl být i turnaj mužů, když se na něj peníze v Praze dosud nesehnaly.
Reagovat
Fandina
Nevím, co obnáší sloučení. Předpokládám, že ve Vídni se bude dál hrát turnaj kluků a v Linci holek, jako to bylo dosud a jak na to v těch městech sehnali sponzory a kolik přišlo diváků.
Reagovat
FulnekUltras
V Praze se už léta mrhá miliony hlavně za servilní novináře.

https://www.youtube.com/watch?v=kTNda2yylY8
Reagovat
smazaný uživatel
minimalne sa PM zrovnaju,muzom budu odn?eny stupat pomalsie ako je to teraz,ver tomu ak by to bolo opacne-tj pridalo by sa muzom na ukor zien- tak tu zmenu chcu prave tenisti a tenistky by boli proti,ide len o kseft nic ine za tym nehladaj
Reagovat
Fandina
Pokud budou pořád oddělené turnaje s různými sponzory jako dosud, tak kde vidíš nějakou změnu ve finacování. Pokud bude turnaj jako dosud v Praze seženou si na ně organizátoři peníze, tak jaký by to mělo vliv na turnaj mužů kdekoli na světě, který zase má svoje sponzory, diváky. Pokud se sloučení má týkat jenom jedné zastřešující organizace, jednoho vedení a jinak nic, tak žádnou změnu nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
ja praveze neverim,ze po zluceni sa nezlucia aj rôzne turnaje,resp. ze na organizatorov bude vyvijany natlak aby k tomu doslo,uz som to tu niekde pisal,zlucenie je prvy krok,vyrovnanie PM posledny,mne osobne je to fuk,nic z toho nemam
Reagovat
Fandina
Nedovedu si představit, s kým by se měl slučovat turnaj v Praze, aby byl kluků i holek, když klučičí turnaje se v Praze dříve neuživily. A nedovedu si představit, proč by se měl slučovat klučičí turnaj ve Vídni s holčičím turnajem v Linci, když to tam má svoji tradici a Rakušanům to tak vyhovuje. To, že se najednou budou chovat lidi jinak než dosud to se nestane proto, že se dvě firmy sloučí.
Reagovat
smazaný uživatel
neviem ako to chcu urobit,nerozmyslal som nad tym,ale ak by urobili nejaky "dobrovolny" fond,kde by bohatsie turnaje prispievali chudobnejsim,necudoval by som sa
Reagovat
Fandina
Ale tady přece jde o nějakou hierarchii i kvůli žebříčkům. Nejde o to, že jsou bohatší a chudší turnaje. Je to tak úmyslně. Jsou 250 500 1000 atd.. Jsou různě dotované a náročné, maji různé různé pavouky. A jsou i různé, co se týká místa konání. Nedovedu si představit, že najednou všechno zbourají, jen proto, že se mají firmy sloučit. Mít jednu hlavičku. Jaký má smysl sloučení jsem ještě neslyšela. Mluví se o tom, ale co by to obnášelo nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
skôr si myslim ze o WTA absolutne nie je zaujem,tak sa to snazia zachranit,dôvodom je aj ohromne zvysenie konkurencie,niekedy to bol futbal,hokej,tenis a smitec,ja si radsej pozriem biatlon ako WTA,dokonca dost casto aj ako ATP,alebo sipky,kde sa mi paci ako tam vsetci furt chlastaju:)
Reagovat
Fandina
Kdyby nebyl o WTA zájem, tak není schopna uspořádat vlastní turnaje. Chápeš to?
Reagovat
smazaný uživatel
zaujem oproti ATP,turnajov WTA je podstatne menej s mensimi dotaciami
Reagovat
Fandina
To ano, ale paradoxně může být firma s větším obratem méně výdělečná než ta s menším. Myšleno z obchodního hlediska. WTA nemá dluhy, není před krachem.
Reagovat
Fandina
Tím neříkám, že ATP ano.
Reagovat
paddy
Reagovat
travar
Vykašlali se na fanoušky, juniory i vozíčkáře. Jde jim jenom o peníze. Když to nedokáží zorganizovat, tak to měli zrušit celé.
Reagovat
Patik
Predstav si že by to tak urobili s olympiádou..a chorí športovci ktorí chcú reprezentovať svoju krajinu... a majú svoje sny a ciele ..by nedostali možnosť..pretože niesú ako tí zdraví..
Reagovat
Dobry-den
Tento pán si prostě chce taky užít svých 5 minut slávy, tak ho nechte, pak už o něm stejně nikdy nikdo z nás nejspíš neuslyší...
Reagovat
FulnekUltras
Něco podobného jako "kontroverze" apod. Z určitého úhlu pohledu je zřejmé, že si ji mnohdy vytvářejí "diskriminovaní" sami.

https://www.televizeseznam.cz/video/slavni-neznami/richard-blatny-237497
Reagovat
Fransoas
Zřejmě to s tou definicí malinko přehnal.Za normálních okolností by to nebyl žádný problěm uskutečnit tento turnaj pro takto ne úplně zdravé sportovce.Situace se ovšem vymyká normálu,což znamená turnaj selektivně upravit.Mluvené slovo se nedá vrátit.Je to jak vystřelený šíp.To je jediné co mi napadá.
Reagovat
Patik
Teraz nezáleží natom čo si myslím ja alebo čo je správne z akéhokoľvek hladiska..len..... si predstavte tie reakcie ľudí a ich skutočný charakter keby US Open povolilo štart len hendikepovaným ľudom..a tým zdravým by štart zamietli..nielen tu..ale aj na iných eventoch..
Reagovat
ttopi
Tak řekněme si popravdě že je to o tom, kolik lidí to zajímá. Kdyby měli hendikepovaní takovou sledovanost jako dvouhra mužů, na 100% by hráli. Jelikož ale pořadatelé musí škrat jak se dá, škrtnou kategorii hendikepovaných. Mimochodem zrušením kvaldy na dvouhry taky dojde k tomz, že spousta "zdravých" hráčů ani nemusí jezdit. Tohle musí každý pochopit a i troll Forehand má v tomto pravdu.
Reagovat
Fandina
Má pravdu v tomto?

Strašný nevďak.

Chlapik moze byt rad, ze niekto tam hore mysli na sutaz vozičkárov za normálnych okolností.

A nie si na ňu nárokovať..

Svet sa v kravsku riť obracia.
Reagovat
Patik
Ani neviem čo ti mám nato odpísať..postav sa teda s forehandom pred nejakého hendikepovaného športovca na vozíku a povedzte mu to..a do očí...tieto nezmysly o tom že je menejcenný a môže byť rád že vôbec niekto na neho myslí..
Reagovat
ttopi
Ale já nemám nic proti hendikepovaným sportovcům. Já jen říkám, že jestli musí pořadatel US Open udělat škrty v zájmu toho, aby se vůbec mohlo hrát, je zrušením turnaje hendikepovaných logickým krokem. Kdo to nechápe, tomu to asi nevysvětlím.
Reagovat
Fandina
A o tom to je. Že se to zruší bez mrknutím oka handicapovaným a je to. Pak se div, že někdo řekne, že je to diskriminace.
Reagovat
ttopi
Opět a zase. JE to o tom zájmu. Pochopte lidi že pořadatele to stojí moc peněz a něco chce zpět. Proto ponechá to, co mu přinese nejvíce. Furt to nechápete?
Reagovat
Fandina
Jsem blb, který nechápe, že se něco musí zrušit. A ten blb se ptá, proč já. A že tam všichni jededou i vydělat ví každý.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si fakt tak natvrdly, ze aj kremeň s diamantom sa boja o svoje pozície.

Nerozumieš tomu, ze ked o USO pride deblista, junior, ci kvalifikant a nestazuje sa a chápe situáciu, moze ju pochopit aj vozickar?...

Mne to pride, ze tí co sa stazuju na diskrimináciu, vo finále nie su diskriminovaní, ale chcú byt protežovaní a ked su posudzovaní rovnym metrom, tak su diskriminovaní.
Reagovat
Fandina
Jestli tady někdo předvedl diskriminaci tak si to byl ty, svým vyjádřením:

Strašný nevďak.

Chlapik moze byt rad, ze niekto tam hore mysli na sutaz vozičkárov za normálnych okolností.

A nie si na ňu nárokovať..

Svet sa v kravsku riť obracia.
Reagovat
smazaný uživatel
do buducna je tu poucenie,ak urcitej skupine ludi(akejkolvek) nieco umoznime(cokolvek),je takmer stopercentne jasne,ze v pripade problemov(akychkolvek) sa vzdy najde niekto,kto sa bude citi diskriminovany,pretoze pride o "vyhody" ziskane touto dobrou vôlou,z toho vypliva nebezpecne zistenie,ze je vyhodnejsie nikomu nic neumoznovat,tym padom predideme zalobam proti diskriminacii a dalsim problemom s tym spojenych,je to cele velmi smutne,ale akakolvek sebalepsia myslienka sa casom zneuzije,v tomto pripade chceli dat moznost zdravotne hendikepovanym a tí su na oplatku pri prvom probleme nesolidarni
Reagovat
Fandina
Už jen tím, jak píšeš, že nějaké skupině něco umožníme, to je samo o sobě diskriminační. Chováš se k jedné skupině nadřazeně. Ale tak by to přece být nemělo. To, že je uspořádán turnaj pro všechny a zruší se to jen jedné skupině, o tom je ta diskriminace.
Reagovat
smazaný uživatel
tak moment,prvou kategoriou na ktoru sa to vsetko v tenise nabalovalo a nabaluje su prave muzi,ak by o nich nebol zaujem,tak cely tenis ako taky skonci,tak mi tu nepodsuvaj hluposti,v pripade synchronizovaneho plavania su to zase zeny,ktore pritahuju pozornost,ak by sme nerozdelovali na urcite skupiny,tak by hrali vsetci spolocne,ziadna zenska sutaz,ziadni vozickari,ziadni juniori a uz vôbec ziadny mix,dvojhra,stvorha a hotovo,nie som za,povedz mi co by som bol ak by som bol za?,absolutny rovnostar?,skôr idyot
Reagovat
Fandina
Psala jsem o tom, že většinová společnost se nevědomky chová k různým menšinám nadřazeně.
Reagovat
tommr
velmi výstižně napsáno. Na tenhle případ pěkně pasuje to známý přísloví: "podej někomu prst a on ti utrhne celou ruku"
Reagovat
Fandina
Problém je v tom, že ten prst byl podán obojím a jen jedněm zůstal.
Reagovat
FulnekUltras
zjednodušeně řečeno - ještě budeš prstíčkem hrabat ;-)))
Reagovat
tommr
čekal jsem, že s tímhle nějakej magor příjde ...
Reagovat
Nola
magor? samozrejme ze je sponzorovany hracmi, ktori hraju dvojhru, ale to su aj hraci, ktori hraju debla, a ti su zdravi, iba nedosahuju vykonnost singlistov, tenis by bez nich v pohode prezil.... nie kazdy ma to stastie, ze sa narodi zdravy, navyse nikdy nevies, ako sa ti zivot otoci, odsudit handicapovaneho hraca, ktory ma nejaku zalubu, zivotny ciel je take plytke
Reagovat
tommr
pokud si myslí, že je povinností USO uspořádat turnaj vozíčkářů i za těchto okolností a řve něco o diskriminaci tak je to prostě magor a nic na tom nezmění to jestli má jednu nohu nebo obě ...
Reagovat
Fandina
Nelíbí se mu to, jako mně se nelíbí, že je zrušený mix, protože se na to ráda dívám. Nepřeháněj to s tím magorem.
Reagovat
smazaný uživatel
akurat tebe sa to nepaci,pretoze si mix rada pozries,nic viac,chapes dôvody,nevnimas to ako diskriminaciu,ktora tam ani nie je
Reagovat
smazaný uživatel
mozno dotycny nie je magor,minimalne je to konfliktny tip,alebo len tuzi po pozornosti
Reagovat
Fandina
Když popíšu nějaký problém, tak to nemusí znamenat, že chci na sebe upoutat pozornost. Ozval se, protože to tak cítí. A je to dobře. Protože je potřeba si uvědomit, jaké různé skupiny lidí okolo nás žijí.
Reagovat
FulnekUltras
tak doufám, že už nebudeš nikdy diskriminovat komunisty ;-)
Reagovat
Fandina
Handicapovaný a komunista je velký rozdíl.
Reagovat
gigin
Meleš zase nesmysly. Buď je člověk piča, nebo ne. Jestli je na galuskách, nebo komár je úplně jedno.
Reagovat
Fandina
Nemel nesmysly. Píšu o diskriminaci jako takové. Jiná je u tělesně postižených jiná u komunistů. Jde o skupinu lidí, ne o jednotlivce.
Reagovat
FulnekUltras
každá skupina lidí se skládá z jednotlivců
Reagovat
Fandina
jednotlivců, které něco spojuje do skupiny
Reagovat
FulnekUltras
no právě
Reagovat
Fandina
takže skupina blbů zahrnuje jednotlivé blby
Reagovat
FulnekUltras
pochopitelně
Reagovat
smazaný uživatel
az teraz som si precital ako sa ten Alcott vyjadril,ten je dobre vymlety,nechce respektovat rozhodnutie usporiadatelov,na protest sa im tam chce nasackovat za kazdu cenu,to je horsie ako bojkot,neviem kde sa to naucil:)
Reagovat
Fandina
Jaké vyjádření?
Reagovat
smazaný uživatel
"nechutna diskriminacia" a pod.,prejdi si este raz clanok
Reagovat
smazaný uživatel
co je na tom nechutne?,je to diskriminacia ako kazda ina:)
Reagovat
Fandina
Myslela jsem, že jsi tvrdý chlap, že tě hned tak něco nerozhází.
Reagovat
smazaný uživatel
nerozumiem,vysvetli to
Reagovat
Fandina
Asi si myslí, že je diskriminovaný.
Reagovat
FulnekUltras
ale ve skutečnosti bude jen vyčpělý
Reagovat
paddy
GS vozíčkářů se začaly hrát až v tomto tisíciletí a v diskriminačním Wimbledonu až od r. 2016

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wheelchair_tennis_champions
Reagovat
Hector21
Furt nějaká dyškryminace, abych se bál otevřít i skříň, že tam nějaká bude čekat...
Reagovat
smazaný uživatel
Strašný nevďak.

Chlapik moze byt rad, ze niekto tam hore mysli na sutaz vozičkárov za normálnych okolností.

A nie si na ňu nárokovať..

Svet sa v kravsku riť obracia.
Reagovat
honza333
Tak ty jsi slušný blbec. Uvědom si trochu co píšeš. Je mi z tebe na blití. Myslím že má na soutěž právo jako všichni ostatní. Ach ta diskriminace. Ty buď rád, že máš nohy, místo mozku.
Reagovat
Krisboy
Ty jsi tu asi nový, že?
:DDD
Reagovat
honza333
Má tato otázka nějaký smysl?

Jsem tu už 3 roky. To, že nemám potřebu vždy vyjadřovat svůj názor neznamená, že pokud vidím úplně evidentní myšlenkovou chybu, tak můžu reagovat ne?
Reagovat
Krisboy
To jsme si asi trochu nerozumněli. Podle tvé reakce jsem usoudil, že Forehanda neznáš...kdybys ho znal, nepozastavoval by ses nad jeho blábolama a už vůbec by ses (komentář níže 16:26) u něho nedovolával myšlení...

Tak sorry, opravdu jsem to nemyslel nijak zle a nebylo to vůbec nic proti tobě.
Reagovat
honza333
Tak to je super, že o těch blbců tady ví více lidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Právo na súťaž?..


Také existuje?...Zobuď sa.
Reagovat
honza333
A myslíš že existuje nějaké pravidlo, které určuje, že když se má hrát v omezených podmínkách tak prostě soutěže vozíčkářů a juniorů prostě nebudou, protože je to jasná volba? Představ si že ve fotbalové lize prostě jen tak škrtnou poslední klub, protože se musí hrát v omezených podmínkách. A zrovna ten klub je tvůj. Ha. Jsi nahraný. Konec v lize.

Prosím.. alespoň chvíli při psaní těch komentářů myslete !!
Reagovat
tommr
pravidlo na to sice není, protože s takovou situací jaká ted nastala asi nikdo nepočítal, ale každej kdo používá zdravej selskej rozum to musí pochopit ...
Reagovat
honza333
A za chvíli turnaje nebudou moct hrát levoruký, poté ženy, no a pak gayové... Přece selský rozum ne ?? Nějaká další "chytrá" připomínka
Reagovat
tommr
jako odpověd použiju citaci z tvýho vlastního příspěvku:

"Prosím !!! Myslet !! Doufám, že tento komentář píše nějaký kluk, kterému je tak 10. To jediné by ho omlouvalo"
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, myslim si, ze existuje pravidlo, kde si oranizator moze vyhradit právo zorganizovat turnaj taky ako uzna za vhodne, resp. neexistuje pravidlo, ktore by mu zo zakazovalo, alebo prikazovalo robit sutaz pre vozičkárov.

Je to sukromna organizácia, kde je prioritou zisk, nie charita.
Reagovat
honza333
Tady se nejednat o to zda to může ta organizace udělat nebo ne. Ale jedná se o to, že vy tady napíšete, jaký to je ubožák, že si stěžuje. Že je nevděčný, že vůbec může žít. Jde tady o pochopení. To že to ta organizace udělá tak ok, ale to, co sem pak píšete, tak to je věc druhá
Reagovat
Nola
iste, ale aj ten vozickar, ktory zije na okraji zaujmu spolocnosti ma pravo na nazor, ty a tommr ste ho odsudili ako nejakeho zlocinca, iba preto, ze si dovolil prejavit svoj nazor
Reagovat
honza333
Vlastně kvůli tomu že je na vozíčku. Protože lidi na vozíčku jsou méněcenný. Teď to bude znít hnusně, ale oni by si to asi na tom vozíčku měli zkusit. Třeba by se jim i trochu rozsvítilo.
Reagovat
Nola
jeden je ochotny ist cez mrtvoly, len aby videl ceske hracky triumfovat na nejakom GS, ten druhy zase Nadala, cez to ziadny vlak nejde....
Reagovat
smazaný uživatel
Ludia, vy ste sa snad s vlakom zrazili. A nebol to len nejaký jednovagón.

Ako ste prisli na to, ze je menejcenny, ze sa mu vysmievam preto, ze je na voziku?..

Naopak. Beriem ho ako seberovného, ako kazdeho cloveka.

On si nezasluzi kritiku, len preto, ze je na voziku?...Pretoze presne takto vystupujete.
Reagovat
gigin
Jako tady souhlasím s FH. Situace je taková, jaká je, není kuwa ani kvalda a holt se musí ukrovnit všichni, včetně hendikepovaných.
Reagovat
honza333
Dobře nemám s tím problém, jde mi jen o pochopení toho vozíčkáře...
Reagovat
gigin
On by měl mít pochopení.
Reagovat
Fandina
Podle mě ho má až moc. Pořád nějaké překážky, které musí překonávat proti zdravému člověku. Samozřejmě, že ví, že všichni hrát nemohou, ale má mlčet, když se připravoval a nemůže hrát. Je naštvaný jako každý jiní. Ti v kvaldě, v mixu, čtyřhře. Stejně tak jako ti ostatní. Tak se ozval. Nemůže?
Reagovat
gigin
Proč by nemohl? Každý může. Jen si myslím, že prostě teď nemá pravdu.
Reagovat
Fandina
Má pravdu. Je díky handicapu v nevýhodě. A tady dokonce i když to pojmenuje v jaké je nevýhodě.
Reagovat
gigin
V nevýhodě vůči plnohodnotnému životu ano. Ale vůči tomu, že nebude letos (páč je mimořádná siutace) turnaj USO pro vozíčkáře v nějak extra nevýhodě není. Určitě ve větší nevýhodě jsou například hráči, kteří měli hrát kvaldu do singla. To je v podstatě porušení pravidel GS.
Reagovat
Fandina
Zrušili jim všechno, nejen kvaldu. A je dobře, že se ozval, protože chtěli hrát a nebudou.
Reagovat
gigin
Já se bavím ale o kvaldě singlů turnaje, který se koná.
Reagovat
Fandina
A já ti zase říkám, že zrušit všechno jedněm je horší než zrušit část druhým.

Spíš jde o to, jak společnost očekává, že když se zruší soutěž handicapovaným, tak se vlastně nic neděje, o nic nejde. A když se jeden ozve, je oheň na střeše.
Reagovat
gigin
Vedle kompletního zrušení soutěží vozíčkářů se nebude hrát ani turnaj juniorů, kvalifikace dvouher či smíšená čtyřhra, na polovinu bude okleštěný i pavouk čtyřher.

Řve ještě někdo? Já už jsem si na tebe zvykl. Ty si prostě usmyslíš, že máš pravdu a jedeš si svoje. Ok, tak si to jeď. Já na to mám prostě názor jiný. Prostě turnaj je osekaný kvůli současné situaci, tečka.
Reagovat
Fandina
Aby ses nezbláznil, že se ozval.
Reagovat
gigin
Ach jo...
Reagovat
Fandina
Napíšu ti to jinak. Nejde o to, že se muselo něco zrušit. To ví každý. Jde o to, že když se někdo z toho zrušeného ozval, tak je zle.
Reagovat
gigin
Napíšu to jinak. Vůbec nejde o to, že se někdo ozval, že ho to mrzí, že se to nekoná v takovém měřítku, jako obvykle. Jde o to, jakým způsobem se vyjádřil, jaké použil slova.
Reagovat
Fandina
Aby ses nezbláznil, že mluvil o diskriminaci.
Reagovat
paddy
- je globální pandemie
- organizátoři musí dodržovat ochranná opatření
- hotel má omezenou kapacitu
- sport je otázka dotací, tzn. sponzorů, což je spojené se sledovaností
- hrajou logicky hlavní kategorie

kdo to nechápe, tak ho vede jen sobecký zájem
stejně se lidé rozčilovali, že nemohou chodit do kina, restaurací atp.

v autobuse bývá jen jedno místo pro vozíčkáře, když jsou dva, tak druhý prostě nejede, kapacita je 50 lidí, když přijde 51., tak také nejede

Dabrowska kritizovala, že není mix (pozn: protože přišla o druhý výdělek)
jí kritizovat můžeme a vozíčkáře ne?
nebo vlastně jí ne, protože je žena
zvrácený svět
Reagovat
Fandina
Kritizuj si koho chceš, ale když napíšeš o někom, že má chápat situaci a neřvat. Tak se nediv, že vypadáš jako blb.
Reagovat
gigin
Když někdo řekne, že je to nechutná diskriminace, tak je blb on.
Reagovat
Fandina
Pokud se tak cítí, tak blb není. A jako handicapovaný má k diskriminaci bohužel blízko. A není to schválně. Je to i nechtěně.
Reagovat
paddy
hlavně by neměl lhát ("only thing that mattered, being able to walk")

vypadá to, že máš monopol rozhodovat o tom, kdo je blb a kdo není :)
Reagovat
Fandina
U mě je blb každý druhý. Já si s tím hlavu nedělám.
Reagovat
paddy
na celou diskuzi by s tebou člověk potřeboval aspoň 10 hodin
dobrou :)
https://www.youtube.com/watch?v=Z2ts9PbnvNw
Reagovat
Fandina
Hlavně si nezapomeň postěžovat, jaký je ten svět naruby.
Reagovat
FulnekUltras
prdlačky - zatím nevidím žádných důvodů ke stížnostem ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=AtZFO8g7Clg
Reagovat
Fandina
s tebou se nebavím
Reagovat
FulnekUltras
tady jsi veřejná
Reagovat
Fandina
veřejně ti to říkám
Reagovat
FulnekUltras
stýskalo se Ti ?
Reagovat
Fandina
po čem?
Reagovat
FulnekUltras
to veřejně nemůžu
Reagovat
Fandina
tak se neptej a neotravuj
Reagovat
FulnekUltras
stačí ano nebo ne
Reagovat
Fandina
jsi trapný
Reagovat
FulnekUltras
ne
Reagovat
Fandina
Kdysi mě bavilo se s tebou bavit, ale nějak si vyčpěl, nic mi to nedává. Takže se měj fajn, nechce se mi na tebe reagovat a dělat tady nudle o ničem. Nazdar.
Reagovat
FulnekUltras
ano
Reagovat
peRFect
jakože sportovat zdráv je normální a parasportovat je nenormální? To jsi se definitivně zbláznil?
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto mu nezakazuje športovať predsa, to si mýliš pojmy a dojmy.

Ale je na organizátorovi, akú disciplínu si na svojej súťaži zvolí, je tak?..
Reagovat
tommr
parasportovat je dokonce chvályhodný. Normální ale není cpát se na vrcholnou akci na úkor zdravých sportovců. Když se musely zrušit kvalifikace a mixy a zredukovat debly tak je snad pochopitelný, že se musí zrušit i vozíčkáři na který se stejně nikdo kromě rodinných příslušníků nedívá ...
Reagovat
Fandina
Nikam se necpe, běžně se na USO jejich soutěž hraje a teď je zrušená. Vyváděl bys jako blázen, kdyby to bylo naopak.
Reagovat
honza333
Konečně někdo inteligentní !!
Reagovat
honza333
Takže to že mají nějakou indispozici, tak to znamená, že nemají teda možnost startovat. Protože se to určuje podle toho jak je kdo zdravý ??

Prosím !!! Myslet !! Doufám, že tento komentář píše nějaký kluk, kterému je tak 10. To jediné by ho omlouvalo
Reagovat
tommr
určuje se to podle důležitosti soutěží a když se turnaj musí osekat tak se obětují jako první ty méně důležité. I průměrně inteligentní šimpanz by moh pochopit, že singlový soutěže jsou důležitější než soutěže juniorů nebo vozíčkářů ...
Reagovat
honza333
Jak se taková důležitost určuje? Někdo dává do sportu dost času a pak mu řeknou, vlastně to co děláš není tak důležité, aby v tom nějaký turnaj mohl být. Kdybys měl nohy, tak to je velmi důležitá věc !!
Reagovat
Kojinho
Tak podle organizátorů je pravděpodobně nejdůležitější ta soutěž, která vydělá nejvíce peněz.
Reagovat
Grape
Proboha...
Reagovat
jirkaS
ááá už je to tady :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist