Lima: Coria přerušil sérii nezdarů v prvních kolech, Carballés ztratil jediný game

25. 11. 2020, 10:18
Aktuality 0
CHALLENGER LIMA - Nejvýše nasazený Argentinec Federico Coria na challengeru v Limě úspěšně vykročil za obhajobou finále, když porazil Španěla Maria Vilellu a přerušil sérii pěti turnajů, na nichž vypadl vždy hned po svém úvodním vystoupení. Hladkým vítězstvím v Peru začal druhý nasazený Španěl Roberto Carballés, který ztratil pouze jeden game s domácím lucky loserem.
Federico Coria

Federico Coria se v září poprvé posunul do Top 100, ale od té chvíle se mu přestalo dařit. Sice si třikrát zahrál na turnajích ATP (jednou prošel kvalifikací a dvakrát dostal šanci jako lucky loser), ale na pěti akcích po sobě včetně challengerů v hlavní soutěži nezvládl vždy hned svůj úvodní zápas. Naposledy před týdnem v Guayaquilu prohrál po nevyužití pěti mečbolů a 3 hodinách a 47 minutách boje.

Černou sérii přerušil až na challengeru v peruánské Limě, kde včera zahájil obhajobu loňského finále. 28letý Argentinec si poradil 6-2 6-4 se Španělem Mariem Villelou, kterého v Limě porazil i před rokem, a připsal si první výhru v hlavní soutěži od konce září, kdy postoupil do 3. kola Roland Garros.

Ve druhém kole 91. hráč světa Coria, o deset let mladší bratr bývalé světové trojky, finalisty French Open 2004 a vítěze dvou antukových Masters Guillerma Corii, narazí stejně jako loni na rozjetého krajana Francisca Cerundola (h2h 2-0). 22letý Argentinec dva dny po triumfu v ekvádorském Guayaquilu smetl 6-2 6-2 Nizozemce Jella Selse a připsal si už 14. výhru z posledních 16 utkání.

Suverénně zvládl svůj úvodní zápas druhý nasazený Roberto Carballés. Španělský favorit deklasoval 6-1 6-0 domácího Mauricia Echazu, který se do hlavní soutěže dostal jako lucky loser a svou nelichotivou bilanci v nich si pohoršil už na 1-26.

Carballés, který se snaží navázat na semifinále z Guayaquilu, se o postup do čtvrtfinále utká s Renzem Olivou z Argentiny (h2h 2-1).


Jediný český zástupce Vít Kopřiva vyhrál zápas 1. kola už v pondělí, kdy si poradil s Chilanem Mallou. O své čtvrté challengerové čtvrtfinále, kterým by vyrovnal nejlepší výsledek a zajistil by si premiérový posun do Top 300, se utká s Jesperem De Jongem

Dvacetiletý Nizozemec, který si minulý týden v Guayaquilu zahrál semifinále, do soutěže vstoupil hladkou výhrou 6-2 6-4 nad americkým lucky loserem Collinem Altamiranem. Ten nahradil odstoupivšího čtvrtého nasazeného Španěla Jaume Munara.

• CHALLENGER LIMA •
Peru, antuka, 52.080 dolarů
úterní výsledky (24. 11. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Coria (1-Arg.) - Vilella (Šp.) 6-2 6-4
Carballés (2-Šp.) - Echazu (Per.) 6-1 6-0
Tirante (Arg.) - P. Sousa (5-Portug.) 6-2 6-1
Varillas (8-Šp.) - Doumbia (Fr.) 6-1 7-6(6)
De Jong (Niz.) - Altamirano (USA) 6-2 6-4
Roca (Šp.) - Krstin (Srb.) 7-5 7-5
F. Cerundolo (Arg.) - Sels (Niz.) 6-2 6-2
Tabilo (Chile) - Galdos (Per.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist