Macháč je v Paříži při premiéře v kvalifikaci grandslamu ve 3. kole

23. 9. 2020, 22:54
Aktuality 3
FRENCH OPEN - Tomáš Macháč poprvé zkouší štěstí v kvalifikaci grandslamu a zatím si vede výborně. Na French Open prošel do závěrečného kola kvalifikace bez ztráty jediného setu, když si po Julianovi Lenzovi poradil s nasazenou jedenáctkou Go Soedou z Japonska. O postup do hlavní soutěže si 19letý Čech zahraje s Portugalcem Fredericem Ferreirou Silvou.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© prosperitaopen.cz)

Tomáše Macháče dělí na Roland Garros jedna výhra od premiérové účasti v hlavní soutěži grandslamového turnaje. Devatenáctiletý berounský rodák na pařížské antuce porazil v druhém kole kvalifikace jedenáctého nasazeného Go Soedu z Japonska 6-3 6-3 a postoupil do finálového kola.

Macháč, jemuž patří 252. místo v pořadí ATP Tour, zatím při premiéře v grandslamové kvalifikaci neztratil ani set. Mnohem lépe žebříčkově postaveného Soedu (121.) porazil za hodinu a čtvrt. O postup do hlavní soutěže se český talent utká v pátek s Portugalcem Fredericem Ferreirou (193. v žebříčku).
Druhý zápas znamenal konečnou pro pětatřicetiletého Lukáše Rosola. Dvojnásobný daviscupový vítěz musel za stavu 6-7 a 1-3 vzdát utkání s Američanem Michaelem Mmohem.

Až ve čtvrtek čeká druhé kolo kvalifikace Terezu Martincovou, jež se utká s Lesley Pattinamaovou Kerkhoveovou z Nizozemska.

• FRENCH OPEN 2020 •
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
středeční výsledky (23. 09. 2020)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Macháč (ČR) - Soeda (11-Jap.) 6-3 6-3
Mmoh (USA) - Rosol (ČR) 7-6(3) 3-1 skreč R.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
EllNino
Bude to mit s Ferreirou těžký, ale v Prostějově ho porazil Jirka Lehecka, tak snad to vyjde i Tomášovi ... to by byla pecka, je mu pořád jen 19 let, neni zase tak obvyklé, aby takto mladí tenisté hráli MD na Grandslamu ... :)
Reagovat
Vlk-v-trave
To by byl skvely pocin:) Snad to Machacovi vyjde.

O svou sanci bude take hrat Dustin Brown.
Dale Ruben Bemelmans.

Pokud to vyjde v poslednim zapase, je sance, ze do hlavni souteze se dostane Leonardo Mayer.

Ovsem Jack Ponozka bude stat pred velkou vyzvou, musi porazit Kuznetsova. Lehke to nebude...

No Kordu take ceka slusna vyzva, nebot ten Karatsev je celkem ve forme.

Do hlavni souteze by se ale mel probojovat Marco Cecchinato...

Karlovic, Troicki, Gulbis, Chung, Robredo, Stachovsky, Donskoj, Klizan, Haase, uz vypadli...

Chapes, bavime se o kvalde :D
Reagovat
makro99
https://sport.aktualne.cz/tenis/raketa-byla-vetsi-nez-on-chladnokrevny-mladik-z-berouna-ted/r~2bc9ba5cfe3111ea9d74ac1f6b220ee8/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist