Macháč v německém Koblenzu postoupil poprvé do finále challengeru

22. 2. 2020, 14:47
Aktuality 6
CHALLENGER KOBLENZ - Tomáš Macháč v hale v německém Koblenzu přehrál bez ztráty servisu Belgičana Rubena Bemelmanse a bez jediného prohraného setu postoupil poprvé do finále challengeru. O titul se 19letý Čech utká s Nizozemcem Boticem Van de Zandschulpem.
Tomáš Macháč (© ltkliberec.cz)

V roce 2018 Tomáš Macháč sbíral zkušenosti na turnajích Futures, loni v březnu získal celkově čtvrtý titul. Postupně se tedy začal přemisťovat na challengery a také na nich dokáže být rovněž konkurenceschopný. 

V Ostravě došel do čtvrtfinále, v Liberci a kazašském Nur Sultanu dokonce do semifinále. A tento týden své maximum vylepšil v hale v německém Koblenzu, kde v pěti zápasech neztratil ani set, prohrál dohromady jen 27 gamů a postoupil do svého největšího finále.

Devatenáctiletý Čech si postupně poradil s domácím Zimou, Rusem Gabašvilim, krajanem Kopřivou, Bulharem Kuzmanovem a v dnešním semifinále i s Rubenem Bemelmansem.  O dvanáct let staršího Belgičana, který býval hráčem Top 100, porazil za necelou hodinu a čtvrt bez ztráty podání 6-2 6-4.

Macháč si už zajistil premiérový posun do Top 300 a pokud by získal titul, měl by v pondělí na dosah Top 250 a pomalu by mohl začít pomýšlet na kvalifikace grandslamů. 

V nedělním finále se český mladík střetne s o pět let starším Nizozemcem Boticem Van de Zandschulpem (h2h 0-2), který si v druhém semifinále poradil 6-4 3-6 6-2 se Španělem Nicolou Kuhnem.

• CHALLENGER KOBLENZ •
Německo, tv. povrch / hala, 46.600 eur
sobotní výsledky (22. 02. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Macháč (ČR) - Bemlemans (12-Belg.) 6-2 6-4
Van de Zandschulp (5-Niz.) - Kuhn (11-Šp.) 6-4 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
fujtajblick
... Tomáš Macháč a Jonáš Forejtek... budem držet pěsti, ať své boje tvladnou
Reagovat
George_Renel
A třetím je Šátral.
Reagovat
Vaslab
A čtvrtým je Staněk. :)
Reagovat
Fransoas
Je to hodně nadějné.SF Nizozemce bylo na tři sety.Trochu by to mohla být výhoda pro Tomáše,ale bude to poměrně těžký.Přeji hodně štěstí.
Reagovat
Djokovic83
Výborně Tome! Má to slušně rozjetý na ATP next GEN finále
Reagovat
Fandina
To jsou super zprávy, tak držím palce. Dalšího Tomáše někde v popředí český tenis moc potřebuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist