Macháč v Nur-Sultanu postoupil potřetí do finále challengeru. O druhý titul se utká s Ofnerem

6. 3. 2021, 09:17
Aktuality 20
CHALLENGER NUR-SULTAN - Tomáš Macháč v kazašském Nur-Sultanu porazil 6-3 1-6 6-2 Inda Prajneše Gunneswarana a potřetí v kariéře a opět v hale postoupil do finále. O druhý titul si 20letý Čech zahraje s Rakušanem Sebastianem Ofnerem.
Tomáš Macháč (© AFP)

Tomáš Macháč se po Australian Open, na kterém si připsal premiérovou výhru na grandslamu, přesunul na dva challengery do kazašského Nur-Sultanu. A svůj 'výlet' může hodnotit kladně, neboť minulý týden došel do čtvrtfinále a na druhý pokus se dostal dokonce už do finále. 

Tento týden dvacetiletý rodák z Berouna vyřadil sedmého nasazeného Švýcara Henriho Laaksonena, osmifinalistu letošního Australian Open a šampiona z minulého týdne Američana Mackenzieho McDonalda, nejvýše nasazeného Korejce Soon Woo Kwona, proti kterému zaznamenal první skalp hráče Top 100, a dnes si poradil i s osmým nasazeným Indem Prajnešem Gunneswaranem.

Český tenista tak postoupil do svého třetího challengerového finále a opět na halové akci. Loni v únoru triumfoval v německém Koblenzu, v listopadu v Bratislavě podlehl ve třech setech Němci Maximilianu Marterertovi. 

O druhý titul si 166. hráč světa Macháč zahraje s o čtyři roky starším Rakušanem Sebastianem Ofnerem, s níž se dosud neutkal. Ve vzájemném souboji budou oba usilovat i posun do Top 150, českého hráče by triumf vyhoupl na 137. místo.

• CHALLENGER NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 156.240 dolarů
sobotní výsledky (06. 03. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Macháč (ČR) - Gunneswaran (8-Ind.) 6-3 1-6 6-2
Ofner (Rak.) - Daniel (5-Jap.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Kanar
Ofnera, myslím, loni porazil Rosol, Kolář i Kopřiva. Tak ještě Tom, ať má sbírku kompletní.smile
Reagovat
GaelM
Důležité finále, a hratelné. Pokud to zvládne, může do budoucna pomýšlet na lepší turnaje a třeba do konce roku i pozice zajišťující přímou účast na GS smile
Reagovat
Dobry-den
Gratulka. smile

Tomáš bude ve finále favoritem, ale ten kurz je úlet. smile
Reagovat
gigin
jak vy, ale já včera v pohodě projel...

https://imgway.cz/v/1Bvt.jpg
Reagovat
sojka1
ja jsem si (fakt) vytiskla vyjezdni dolozku a nikdo ji nechtel... :-(
Reagovat
gigin
To zamrzí, chápu :)) blázinec tvl, jak kdyby to nestačilo říct. Ještě, že to nechtějí na pergamenu. I když... Do pondělí daleko...
Reagovat
sojka1
neeee, myslim, ze vystavit sam sobe povoleni je postacujici... :-)))
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
blixa
Hranice Praha západ - Beroun nikdo nehlídá. Zato do Prahy, to je děs. Tam snad budou za chvíli i tanky :-D
Reagovat
FulnekUltras
však tolik paňáčků ani nemaj - o většinou nepojízdném armybraku nemluvě ;-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tomáši! Super, lnd už je celkem stabilní hráč na hranici první stovky. Ve finále ho nebude čekat žádný kvalitativní skok, spíš půjde o to, jak mu sedne/nesedne styl soupeře. Na tvrďáky docela umí, takže by se podbízel Ofner. Viděl jsem ho na Štvanici a možná něco v TV. Když mu to tam padá, nehraje se proti němu snadno, ale trpí na výkyvy a tam by byla Tomova šance. Daniela jsem možná vůbec hrát neviděl, ale tipuju, že by to mohl být další trpělivý BL hráč z Japonska, třeba mě někdo opravíte...
Tomovi teda hodně štěstí do finále, ať tam má kohokoli!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže bude hrát proti Ofnerovi, který si s Danielem poradil celkem jednoznačně 6:3, 6:4.
Reagovat
lvicek
Super, moc gratuluji :). Tak jeste doklepnout to finale!
Reagovat
George_Renel
zastávka na cestě z Austrálie se fakt vyplatila a poveze si z těch 2 turnajů slušnou nálož bodů. A taky zdraví první stopadesátka.
Ještě jedno takové podobné zastavení a mohl by se dostávat na lehčeji lepší turnaje.
Kdopak by asi byl lepším soupeřem pro finále? Mně by se víc líbil Ofner.smile
Reagovat
Krisboy
Vzhledem k tomu, že Ofnera vůbec neznám, bych bral také jeho. Daniel je přece jenom známější, tudíž asi úspěšnější smile
Reagovat
EllNino
Yes!

Tomáš to výborně zvládl v hlavě ... na začátku třetího to vypadalo na další brejk, ale otočil gem z 0:30 a uklidnil se ... za stavu 2:2 přišla další přetahovaná, odvrátil brejkbol a podržel na 3:2 ...za stavu 3:2 15:40* mi vypadl obraz a najednou a než jsem ho zpět nahodil, bylo to 4:2 pro Toma, tak ani nevím, jak se to povedlo :) Pak už byl Ind nalomený a Tomáš na koni, některé parádičky na síti mi připomínají Štěpce :)

Tomáš je tedy ve svém třetím challengerové finále, potřetí v hale, tak to asi nebude náhoda :) Ale umí hrát i venku, což už několikrát ukázal ... každopádně ve finále buď Taro Daniel nebo Sebastian Ofner ... chce se mi říct, že je to hratelné, ale pokud se někdo dostane do finále, musí být ve formě ... Tomáš by mohl přidat druhou trofej z této úrovně do sbírky a zase se posunout k první stovce :)
Reagovat
Ela-fon-isi
Tomášovi blahopřeju, musel se srovnat a začít bojovat. Měla jsem čas jen na část druhého setu, a to hrál příšerně. Gemy, co jsem viděla Indovi odevzdával.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Divné, něco takového jsem od něj ještě neviděl. Možná taktikasmile
Reagovat
sojka1
nepovidej, mne prijde, ze to ma s pasazi nahorudolu vzdycky a je to v jeho veku i celkem pochopitelne... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V jeho věku jasně, ale že by totálně vyházel set, nevím nevím. Ale což, paměť jsem neměl nikdy extra, nebo řekněme mám ji velmi selektivnísmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist