Máme velkou budoucnost. Za rok se vrátíme a vyhrajeme, věří Australané po další porážce ve finále DC

27. 11. 2023, 11:48
Aktuality 0
Australští tenisté věří, že za rok potřetí za sebou postoupí do finále Davisova poháru a konečně se dočkají dalšího titulu. Náš tým má budoucnost, říká jednička Alex de Minaur.
Alex de Minaur a Lleyton Hewitt (© Profimedia)

Výběr kapitána Lleytona Hewitta loni ve finále týmové soutěže nestačil na Kanadu a nyní o víkendu v Málaze prohrál s Itálií. Australané promarnili možnost získat 29. titul a první od roku 2003. Víc úspěchů mají pouze Američané (32).

"Byli jsme hodně blízko a porážka opravdu moc bolí, ale jak jsem tady řekl před rokem: Vrátíme se a vyhrajeme. Náš tým má před sebou velkou budoucnost," řekl dvanáctý hráč světa Alex de Minaur.

Australané, kteří v Málaze ve čtvrtfinále porazili české tenisty, do obou finále došli bez největší hvězdy Nicka Kyrgiose, jenž je zraněný. De Minaura v týmu doplnili Alexei Popyrin, Jordan Thompson a deblisté Mathew Ebden a Max Purcell.

De Minaur ve finále prohrál druhou dvouhru 3:6 a 0:6 se čtvrtým hráčem světa Jannikem Sinnerem, jenž Itálii zajistil druhý daviscupový titul a první po 47 letech. Australan přiznal, že na finalistu nedávného Turnaje mistrů neměl.

"Jannik se veze na obrovské vlně sebevědomí. To co předvádí, je opravdu neuvěřitelné," řekl De Minaur. "Abych mohl porážet takové hráče, musím se zlepšit. Nejvíc mě mrzí, že jsem nedal klukům šanci zabojovat ve čtyřhře," prohlásil.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist