Mannarino v Nur-Sultanu poprvé v sezoně postoupil do semifinále

30. 10. 2020, 16:09
Aktuality 0
ATP NUR-SULTAN - Adrian Mannarino na novém halovém podniku v kazašském Nur-Sultanu poprvé v letošní sezoně na hlavním okruhu postoupil do semifinále. Třetí nasazený neztratil set ani dnes s Mackenziem McDonaldem. O své jubilejní desáté finále bude francouzský tenista bojovat s finským kvalifikantem Emilem Ruusuvuorim, který je v semifinále poprvé.
Adrian Mannarino (© AFP)

Adrian Mannarino potvrzuje zlepšenou formu z posledních dní. Dvaatřicetiletý Francouz před týdnem na halové akci v Kolíně nad Rýnem poprvé v letošní sezoně na okruhu ATP porazil dva soupeře po sobě a prošel do čtvrtfinále.

To samé se mu povedlo také na novém halovém podniku v kazašském Nur-Sultanu, kde měl v prvním kole volný los. Třetí nasazený povolil pouhé dvě hry Juičimu Sugitovi, dnes přehrál 6-1 6-4 Mackenzieho McDonalda a poprvé v sezoně na turnajích ATP postoupil mezi nejlepší kvarteto.

Mannarino měl zápas od začátku pod kontrolou. Jediné zaváhání na vlastním podání předvedl ve druhé sadě, ovšem v zádech měl náskok dvou brejků. Po hodině a 41 minutách proměnil v pořadí třetí mečbol.

O své jubilejní desáté finále bude aktuálně 39. hráč světa bojovat s kvalifikantem Emilem Ruusuvuorim. Jednadvacetiletý Fin dnes ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu ATP smetl 6-3 6-1 domácího Michajla Kukuškina.

Frances Tiafoe si poprvé od května 2018 zahraje semifinále na hlavním okruhu. Dvaadvacetiletý Američan po více než dvouapůlhodinovém boji zdolal 7-6(5) 5-7 7-5 Egora Gerasimova, přemožitele Jiřího Veselého z minulého kola. O své třetí finále na turnajích ATP bude usilovat proti Johnovi Millmanovi, s nímž vyhrál pětisetovou bitvu na letošním US Open a srovnal vzájemnou bilanci.

Millman po téměř třech hodinách přemohl 6-7(5) 6-4 7-6(5) Tommyho Paula, přestože s americkým mladíkem prohrával 3-5, čelil na returnu dvěma mečbolům a v tie-breaku rozhodující sady měl jeho soupeř náskok 5-0. Nasazeného Australana zítra čeká jeho čtvrté kariérní semifinále na turnajích ATP, prvním letošní, a stejně jako Tiafoe bude bojovat o své třetí kariérní finále.

• ATP 250 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 337.000 dolarů
páteční výsledky (30. 10. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Mannarino (3-Fr.) - McDonald (USA) 6-1 6-4
Millman (4-Austr.) - Paul (7-USA) 6-7(5) 6-4 7-6(5)
Tiafoe (USA) - Gerasimov (Běl.) 7-6(5) 5-7 7-5
Ruusuvuori (Fin.) - Kukuškin (Kaz.) 6-3 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist