Martincová dostala 'razítko' na premiérový posun do Top 100

29. 3. 2021, 00:37
Aktuality 16
26letá Češka Tereza Martincová se v příštím vydání světového žebříčku WTA posune poprvé v kariéře do Top 100. V Miami, kde v pátek vypadla ve druhém kole s Kanaďankou Andreescuovou, o tom rozhodly nedělní porážky ruských tenistek Ljudmilly Samsonovové a Anny Kalinské.
Profily hráčů
Tereza Martincová (© Instagram T.M.)

Už je to téměř šest let, co Tereza Martincová pronikla ve světovém žebříčku do druhé světové stovky a kromě pár měsíců se v ní stabilně drží.

Aktuálně figuruje v Top 200 už více než dva roky a pouhých pár minut je jisté, že se z ní po letech snažení poprvé pohne o další patro výše.

Česká tenistka se do elitní stovky připlížila v 26 letech nenápadně po malých krocích. Jeden z důležitých krůčků udělala loni v září, kdy se z kvalifikace prodrala až do semifinále antukového turnaje WTA v Istanbulu.

Především však stabilizovala své výkony. Od loňského srpnového restartu sezony na každém turnaji (včetně kvalifikací) uhrála alespoň jeden set a pouze z US Open odletěla bez jediné výhry.

A když letos v březnu přidala i nějakou tu nadstavbu v podobě cenných výher na větších a tedy bodově lépe hodnocených akcích, rozmnožila své konto na 852 bodů.

Po pátečním vypadnutí ve druhém kole turnaje v Miami sice ještě neměla jistotu, že se mezi stovku nejlepší tenistek světa dostane, o 48 hodin později už však 'razítko' definitivně získala.

Rozhodly o tom nedělní porážky posledních dvou ruských konkurentek, které k překonání české hráčky potřebovaly postoupit do čtvrtfinále. Vypadly však o dvě kola dříve: Ljudmilla Samsonovová ve 3. kole utrpěla debakl 0-6 1-6 s Řekyní Mariou Sakkariovou a Anna Kalinská po boji podlehla 6-4 3-6 4-6 Španělce Garbiñe Muguruzaové.

Martincová bude v pondělí 5. dubna figurovat na 100. místě žebříčku WTA. V tom samém týdnu ji čeká antukový turnaj WTA 250 v kolumbijské Bogotě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
GaelM
Je celkem jedno jestli bude 99 nebo 101, hlavní je přímá kvalifikace na GS, protože to je jistota peněz a v dnešní době i programu. Snad přidá ještě nějaké větší výsledky a stabilizuje svojí pozici, než bude odepisovat ten Istanbul...
Reagovat
Petr_Fisk
Pokud Ana Konjuh vyhraje turnaj, tak se dostane do stovky cca na 70. místo a Tereza bude 101.
Reagovat
Petr_Fisk
Nebo když Lin Zhu vyhraje ITF Dubai.
Reagovat
EllNino
No to už mi přijde celkem pravděpodobnější ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Rozhodilo me to razitko... nevsiml jsem si hned tech uvozovek. Jsem si rikal, coze? holky dostavaji razitko, neco ve smyslu vitej v klubu 100...? rychle mne prisla konotace s Hrabalem...no spise s Menzlem (budis jim lehka zem a jeste lehci nebe) s "Vlaku" jak davaji hracce pekne razitko na ruzne casti tela, kde se bude vyjimat ta vytouzena stovka. Tak jsem se pochopitelne pustil do clanku, abych zjistil, ze jde o metaforu:D
Coz o to, jsem zase bohatsi o nejake ty predstavy , ktere po precteni tommrova prispevku se jeste obohatily...
...jen aby nam v same radosti toho razitka ve stovce si nenechala trebas na zadecek vytetovat Top100, nebo i hur... na predlokti ruky, kterou podava, behem tydne v te radosti z tohoto clanku ji budou gratulovat stovky lidi, a na konci tydne Anicka Konjuh bude sermovat s poharem v Miami, aby v pondeli si Martincova prozivala drsnou kocovinu a pripadala si hur nez ta rakusanka, ktera na OH koukala na Ledeckou jak dorazila do cile a jeste ji asi chvilu trvalu nez dokazala prijmout, ze zlato nebude. V tom lyzovani jde vsechno arci rychle, ale v tom tenise by se ten pocit Terezy take mohl protahnout na nekolik mesicu, a kdo vi jestli by se nam neblokla, a jeste nejaky ten zapas na pristich turnajich vyhrala...

jj. jeden nevinny clanek,...
Lubos se nezda, ale zacina mit tzv. kreativni obdobi... Tereza s razitkem, a Medved pajda jako zombie :)))
Reagovat
Hector.Salamanca
Tobě taky někdo vysadil medikaci, nebo copak to tu zase nacvičuješ? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tady to vidím na pravidelné šňupání...
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
tommr
Luboši a co když v Miami získá titul Konjuhová? Já vím, že je to vysoce nepravděpodobný, ale teoreticky je to možný a proto ještě Tereza nemůže slavit ... smile
Jinak doufám, že opravdu pojede do Bogoty a tam si pozici ve stovce trochu posichruje 1-2 výhrami ...
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, je to chyba tenhle clanek. Pokud Konjuh vyhraje, tak by mela na Lubose podat Martincova trestni oznanemni za sireni poplasne zpravy.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
tahle veta v tvem podani, by mela zacit desit celou redakci...:D
Jako pro jistotu by si meli predepsat clanek o sokujicim zaveru turnaje v Miami.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
lvicek
Jako vzhledem k tomu, jak ma Terka trnitou cestu do Top100, tak bych se vyhre Konjuh vubec nedivila :D.
Reagovat
Ela-fon-isi
Minulý týden jsem s Terezou slyšela rozhovor a je si vědomá toho, že stovka ji ještě může uniknout, a že musí bojovat dál. Byla docela cynická. Padaly věty: ,,mimo stovku je tenista odpad" a pod. Při jejím dlouhodobém boji se není čemu divit, ale její naladění jesmile
M. Bouzková a T. Martincová jsou naprosté osobnostní protipóly.smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Klikla jsem na mračícího se smajlíka a vyšel udivený.smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Asi se nemáš mračit...smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist