Martincová na turnaji ITF v Andrezieux začala obratem, italskou soupeřku dorazila kanárem

27. 1. 2021, 12:08
Aktuality 7
ITF ANDREZIEUX - 26letá Tereza Martincová má za sebou vítěznou letošní premiéru v hlavní soutěži. Na halovém podniku ITF W60 ve francouzském Andrezieux pátá nasazená Češka začala obratem a výhrou 5-7 6-4 6-0 nad Italkou Federicou Di Sarraovou.
Tereza Martincová (© j48tennis.net)

Tereza Martincová se po nezdaru v kvalifikaci na Australian Open, ve které v katarském Dauhá skončila ve 2. kole na raketě Ukrajinky Maryny Zaněvské, vrátila na halové turnaje ITF do Evropy. 

Dnes na úvod podniku s dotací 60.000 dolarů ve francouzském Andrezieux čelila Italce Federice Di Sarraové, jež měla v zádech už dvě výhry z kvalifikace. Mimochodem i nad nedávnou přemožitelkou Martincové Ukrajinkou Zaněvskou.

A 121. hráčka světa Martincová měla s o dvě stě míst hůře postavenou hráčkou ve světovém žebříčku zpočátku problémy. V prvním setu přišla dvakrát o podání a prohrála ho 5-7. 

Ve druhém setu sice 26letá Češka přišla o výhodu brejku, za stavu 5-4 však po dlouhém boji využila šestý setbol a odpor o čtyři roky starší soupeřky zlomila. V rozhodujícím dějství už neztratila ani game a zvítězila 5-7 6-4 6-0.

V boji o čtvrtfinále pátá nasazená Martincová narazí na domácí 235. hráčku světa Harmony Tanovou (h2h 1-0). Třiadvacetiletá Francouzka do soutěže vstoupila hladkou výhrou 6-3 6-1 nad o jedenáct let starší krajankou a outsiderkou Gaellou Desperrierovou.

Nasazenou jedničkou je domácí 107. hráčka světového žebříčku Oceane Dodinová, která se dnes utká se Švýcarkou Susan Bandecchiovou.

Vítězný vstup do turnaje už má za sebou druhá nasazená Němka Anna-Lena Friedsamová, jež si poradila 6-3 5-7 6-2 s Indy De Vroomeovou z Nizozemska a připsala si první letošní výhru.

• ITF W60 ANDREZIEUX-BOUTHEON •
Francie, tv. povrch / hala, 60.000 dolarů
středeční výsledky (27. 01. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (5-ČR) - Di Sarraová (It.) 5-7 6-4 6-0
Friedsamová (2-Něm.) - De Vroomeová (Niz.) 6-3 5-7 6-2
Tanová (Fr.) - Desperrierová (Fr.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
r176
Tak Terka prohrála :-(
Reagovat
FulnekUltras
škoda toho TB - tretí set mohol byť o inom
Reagovat
misa
Rozdělení hráček:
https://twitter.com/FiorinoLuca/status/1354460074253680640/photo/1
Reagovat
EllNino
Vyhraná kvalda o Melbourne znamenala automaticky start na přípravných turnajích, holky si docela vydělají, škoda, že se nekvalifikovala Tereza M.

Jinak hráčky, které nesměly trénovat, budou mít svůj vlastní turnaj ... na něm tedy bude startoval Bára, Katka a Krejča, ostatní na těchto dvou ...

Škoda, že Petra, Karolína, Markéta, Maruška a Týna jsou v jednom pavouku a Muška sama v druhém ...
Reagovat
lvicek
Skoro se bojim zeptat, ale bude to O2 davat, nevite?
Reagovat
Fandina
ATP Cup bude od 31. ledna na ČT. Super, jen škoda, že tam nejsou naši. smile
Reagovat
smazaný uživatel
aspoň nebude ostuda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist