Martincová v Petrohradu podlehla domácí jedničce Alexandrovové a do Top 100 se neposune

17. 3. 2021, 20:57
Aktuality 7
WTA PETROHRAD - Jediná výhra dělila Terezu Martincovou od premiérového posunu do Top 100, na turnaji WTA 500 v ruském Petrohradu ji ale vybojovat nedokázala. Ve druhém kole 26letá Češka prohrála 3-6 4-6 s domácí nasazenou jedničkou Jekatěrinou Alexandrovovou.
Tereza Martincová (© j48tennis.net)

Už je to téměř šest let, co Tereza Martincová pronikla ve světovém žebříčku do druhé světové stovky a kromě pár měsíců se v ní stabilně drží. Aktuálně je v Top 200 už více než dva roky a po povedeném vstupu do sezony figuruje na svém maximu - 107. místě.

Tak blízko posunu do elitní stovky ještě nebyla a na jediné vítězství se k ní přiblížila tento týden na halovém turnaji WTA 500 v Petrohradu, kde potřebovala postoupit do čtvrtfinále. První krok proti Švýcarce Stefanii Vögeleové zvládla, ale druhou soupeřku překonat nedokázala.

26letá Češka dnes v utkání 2. kola nestačila na domácí nasazenou jedničku Jekatěrinu Alexandrovovou. Se 34. hráčkou světa, kterou v minulosti už dvakrát porazila, prohrála 3-6 4-6.

Úvodní sadu Martincová ztratila za 32 minut, ve druhé ale svedla s favoritkou vyrovnanou bitvu. Dvakrát šla do brejku, ale za stavu 3-2 ani 4-3 ho nedokázala potvrdit. Třikrát po sobě neudržela servis a ze soutěže vypadla.

V pondělním vydání žebříčku WTA by si Martincová měla minimálně o jednu příčku opět vylepšit osobní maximum. Nyní má v plánu odletět do Miami na kvalifikaci podniku WTA 1000. Z Floridy by se měla přesunout na antuku do kolumbijské Bogoty.

Druhou českou zástupkyni Kateřinu Siniakovou čeká 2. kolo ve čtvrtek, kdy se střetne s domácí Margaritou Gasparjanovou.

V Rusku se daří domácím tenistkám, do čtvrtfinále stále může postoupit celkem sedm z nich. Mezi osmičkou nejlepších jsou zatím tři, kromě Alexandrovové dnes postoupily také bývalé světové dvojky Světlana Kuzněcovová a Věra Zvonarevová.

Zatímco 35letá Kuzněcovová přehrála 6-1 7-5 Číňanku Xinyu Wang, 36letá Zvonarevová udolala třetí nasazenou Francouzku Fionu Ferrovou až po 3 hodinách a 10 minutách boje 6-7 7-5 7-6. 



Po více než tříhodinové bitvě postoupila také Anastasia Gasanovová, která teprve v utkání 1. kola zdolala Ukrajinku Katarinu Zavackou. O čtvrtfinále si 21letá Ruska zahraje s krajankou Anastasií Pavljučenkovovou. Na vítězku už čeká Zvonarevová.

Jelena Ostapenková nenavázala na skvělý výkon z prvního kola, v němž zvítězila za 52 minut hry a nastřílela 26 winnerů. V boji o čtvrtfinále lotyšská tenistka nestačila na 160. hráčku světa Jaquelinu Cristianovou, které podlehla po dvou hodinách boje 3-6 6-7.

Dvaadvacetiletá rumunská kvalifikantka, která si připsala třetí skalp hráčky Top 100 a poprvé na okruhu WTA vyhrála dva zápasy po sobě, ve čtvrtfinále vyzve Kuzněcovovou.

• WTA 500 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 565.530 dolarů
středeční výsledky (17. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gasanovová (Rus.) - Zavacká (Ukr.) 6-2 6-7(6) 7-5
• Dvouhra - 2. kolo •
Alexandrovová (1-Rus.) - Martincová (ČR) 6-3 6-4
Zvonarevová (Rus.) - Ferrová (3-Fr.) 6-7(6) 7-5 7-6(2)
Kuzněcovová (4-Rus.) - Xinyu Wang (Čína) 6-1 7-5
Cristianová (Rum.) - Ostapenková (6-Lot.) 6-3 7-6(9)
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Niculescuová/Pattinamaová Kerkhoveová (Rum./Niz.) - Voráčová/Ninomijaová (3-ČR/Jap.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
dneska slabé podání a spousta zbytečných chyb. Tereza sice dokázala soupeřku třikrát brejknout, ale ani jednou nedokázala brejk potvrdit. Je to škoda, protože Alexandrova byla dneska poměrně nejistá a určitě se dala porazit ...
I přes dnešní porážku se Tereza opět o kousek přiblížila první stovce. Momentálně jí chybí 26 bodů. Ty může získat už v Miami pokud tam postoupí z kvalifikace a vyhraje aspon jeden zápas v MD ...
Reagovat
FulnekUltras
Terince furt věřím - je to houžev... smile
Reagovat
darek.vrana
Nevím, podle mě hrála dost dobře. Alexandrova je holt hráčka top 30, ale Tereza ji hodně potrápila.
Reagovat
com
tak šance proti nasazene jednicce nebyla moc vysoka smile ..ale zajimavy je, ze ve vsech duelech dnes vyhrala Ruska smile Jen posledni dnesni zapas to asi nevyjde smile
Reagovat
tommr
vypadá to na 7 Rusek ve čtvrtfinále. Překazit by jim to mohla Katka ...
Reagovat
darek.vrana
To je taky Ruskasmile.
Reagovat
paddy
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist