Mé zápasy už řídit nebudeš, vztekal se na umpirového sudího Fognini

26. 2. 2018, 15:02
Aktuality 34
Pokud se Fabiovi Fogninimu něco nelíbí, rozhodně si nebere servítky. Italský bouřlivák dal pořádně průchod svým emocím během utkání druhého kola na antukovém podniku ATP 500 v brazilském Rio de Janeiru, v němž seřval umpirového sudího Carlose Bernardese. Na tiskové konferenci si poté ještě postěžoval na samotnou organizaci turnaje.
Profily hráčů

Fabio Fognini prožil ve druhém kole antukové akce ATP 500 v Rio de Janeiru pořádné drama, co se výsledku týče. Američana Tennyse Sandgrena porazil po odvrácení mečbolu až v tie-breaku rozhodující sady.

O další drama se postaral ale sám italský hráč, který po sporném momentu, kdy umpirový sudí Carlos Bernardes přisoudil fiftýn jeho americkému soupeři, začal na brazilského rozhodčího křičet.

"Kde tě sebrali? Odkud jsi? Přísahám na svého syna, že tohle je naposledy, kdy jsme my dva na stejném kurtu," naznačil nepříčetný Fognini ve svém mateřském jazyce, že Bernardes už jeho zápasy prostě řídit nebude. Po vítězství ale Bernardesovi podal ruku, přestože se na něj ani nepodíval.

Na tiskové konferenci si Fognini, jenž předloni uzavřel sňatek s bývalou italskou tenistkou Flavií Pennettaovou, která mu loni v květnu porodila syna, postěžoval na turnaj obecně. "Podmínky jsou tady hrozné. Míče nelétají tak, jak by měly. Kurt rozhodně neodpovídá úrovni ATP 500."

Brazilskou antukovou akci upřednostnil před halovým podnikem v New Yorku. "Chtěl jsem do New Yorku, ale kvůli zimě jsem tam nejel. Raději mám teplo," prozradil, proč do amerického velkoměsta neodcestoval a poté potvrdil, že letošní účast v brazilské metropoli je možná jeho vůbec poslední.

Fognini nakonec skončil v Rio de Janeiru, dějišti posledních letních olympijských her, v semifinále na raketě Fernanda Verdasca. Po Sandgrenovi dokázal porazit ještě Aljaže Bedeneho. Na Španěla už však nestačil.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

34
Přidat komentář
Kozoroh
5. místo - Novak Djokovič
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-m-no-5-novak-djokovic/72329/

Dnešní ATP-medailónek patří mému šampionovi. Po Rodu Laverovi je druhým profi-tenistou, který vyhrál 4 grandslamy v řadě a první, který to dokázal na třech různých površích. Jako první profík vyhrál AO 3x za sebou a TM 4x za sebou. Jeho sezóny 2011 a 2015 (kdy vyhrál shodně AO, WCh, USO) jsou hodnoceny jako jedny z nejdominantnějších v celé historii tenisu. Novak je skvělý všude - venku i v hale, na hardu, trávě, nebo na antuce. Vlastní skalpy svých největších protivníků (Federera & Nadala) na všech čtyřech GS turnajích.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoj serial nesledujem, ale tipujem ze prvi styria budu Nadal, Laver, Federer a Sampras..

Inak, Djokovicovi vsetok respekt. Dokázal dominovat v ére top4, vyhral 3GS to sa nikomu nepodarilo. Porazil Federera viackrat na tráve a hale vo velkých zápasoch, antuka s Rogerom je samozrejmost a hlavne dokazal Rafu aspon jedenkraz zdolat na RG po tych 10 neuspesnych rokoch v Parizi. V sucasnosti ma smolu na zranenie, hlavne na harde ma najvyssi top v historii tenisu.
Reagovat
Roger_Federer
semifinale FO 2011,djokovic ve svoji nejlepsi a nejdominatnejsi sezone, zastaven SAMOZDREJME RF:), kdy Rafa mohl dekovat Rogerovi, jinak ho v naslednem finale Novak vypraskal jako youznyj v Chenai 08:)
Reagovat
smazaný uživatel
Len ci RG05, RG06, RG07, RG08, RG11 > SFRG11 starec. Obávam sa, ze argumentačne budeš strádať starký :)
Reagovat
Roger_Federer
Jakou spojitost maji Rogerovi prohry z Rafou na FO, stim ze pises.."antuka s Rogerom je samozrejmost" ve smyslu souboju Federer-Djokovic?? Na antuce.
Ja ti pouze ukazuji, ze nemas pravdu..
Roger ho narozdil od Rafy sfoukl ve 4setech na antuce v jeho top sezone 11 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že by "jedna lastovička leto nerobi"

Kapišto?
Reagovat
Roger_Federer
:), pokud je neco samozdrejmost, je to samozdrejme(bezne), zastavit Djokovice na antuce v jeho nejlepsi sezone, kdy dominoval cele antukove sezone a z nejlepsiho antukkare vsech dob si delal lokaje, neni samozdrejme.:)
Reagovat
smazaný uživatel
samozdrejme :D :D co to je k urva za slovo?
Reagovat
a.magerova
No... abych pravdu řekla, tak já to slovo takhle i celoživotně vyslovuju a strašně dlouho jsem si myslela, že se tak i píše (protože nebylo nutno ho skoro vůbec psát, tak jsem žila kus života v mýlce)... takže zde pisatele zcela chápu a kdykoli slovo samozřejmě napíšu, tak mi tam prostě to D citelně chybí... ;-)
Reagovat
Fandin
Osobně bych viděl Djokoviče výš, podobně jako kolega s nickem Forehand. Rozhodně třeba výš než Rafu. Až na jediný povrch (antuku) je Novak všude daleko úspěšnější (hard, tráva, hala), je lepší ve vzájemných zápasech, byl daleko delší dobu světovou jedničkou. Turnajů vyhráli zhruba stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Nadal vyhrá 99 turnajov na antuke a Djokovic 98 turnajov na vsetkych povrchoch a bude mat menej GS, stále bude lepsi na troch povrchoch, ale celkovo bude v tenise lepsi Nadal, s tým nic nespravis :)

Toto delenie tenisu na mnozinky a podmnozinky sú také barličky, ale rozumiem im :)
Reagovat
Fandin
Ty budeš asi zase další fanatický Federerovec, který se řídí jen počtem vyhraných GS a turnajů. Pak je jasné, že vám vždycky vyjde jako nejlepší Federer a druhý Rafa.
Reagovat
PetaM
Forehand a Federerovec? Jsi tu první den? :D
Reagovat
Fandin
Moc sem nechodím, ale podle toho, co píše nahoře uznává přece jako lepšího toho, kdo vyhrál víc GS a turnajů. Z toho vychází, že musí jako nejlepšího vzývat Federera. To je logické.
Reagovat
PetaM
Chápu :) Ale tady pan Slovák ujíždí na Rafaelovi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak počet vyhraných GS, pokial majú obaja kariérny GS je absolútne prioritný. Vies, kvoli nim hraju hráči tenis, a idú sa tam zodrat do krvi..Čo si myslis, ze kazdy maly chlapec chce vyhrat Grandslam alebo Montreal?..:))

Odpovedz si...

No vidis, Bingooo!
Reagovat
Fandin
No, dostal jsi mne, uznávám tvé argumenty. Počet vyhraných GS je absolutní prioritou bez ohledu na povrch či jakékoli jiná kritéria. Grandslam je prostě grandslam. Tady Novak zatím zaostává, v tomhle ukazateli je absolutní fenomén Federer. Před tím se musí sklonit každý, i Novak a Rafa. Holt, co naděláme.
Reagovat
Franky
nie nie :) Na tento argument ale mr. Forehand alias cabajka z Petrzalky iny argument ;) ked ide o Fedexa tam slovo GS absolutne straca vahu a prichadzaju ine superkriteria ako H2H ci percentualna uspesnost proti hracom mimo top 10 :D
Reagovat
panzer.dragon
Shapovalov by měl dilema :-)
Reagovat
turista
Novak Djokovič je excelentní hráč i na antuce. Vyhrál na ní všechny existující tisícovky. Dokázal porazit antukového krále Rafu Nadala v plné síle v Monte Carlu, v Římě, v Madridu a jednou i v té Paříži na RG. Kromě Novaka neexistuje hráč, který by tohle dokázal.
Reagovat
Fandin
Přesně tak. Celkově patří prostě výš než Rafa.
Reagovat
panzer.dragon
Taky bych dal djoka vejs, nenapadá mě v podstatě žádná Djokova slabina za kterou by mu šli strhnout body, možná že tu výkonnost udržel kratší dobu než fedex nebo Rafa, ale není všem dnům konec
Reagovat
Fandin
A málem bych zapomněl - jako asi jediný hráč v éře Big4 dokázal porazit Federera na všech třech největších hardových turnajích, tedy na AO, USO a WTF, a více než jednou na trávě. Na třech površích, pokud se bere hala jako samostatný "povrch" byl tedy Federerovi daleko větším soupeřem než Rafa.
Reagovat
turista
Ano, je ale nutné uznat, že Rafa Nadal dokázal vyhrát 2x Wimbledon, 3x Ameriku a 1x Austrálii, čímž dostatečně dokazuje i on svou všestrannost na všech površích.
Reagovat
Fandin
Tak samozřejmě, že je Rafa někde mezi Top 10 hráči Open éry i mimo antuku, ale tady jde o srovnání Rafy a Novaka, a tam vychází Novak kromě antuky samozřejmě všude lépe. Rafa je a nadlouho, možná navždy, zůstane králem antuky. A to není málo.
Reagovat
turista
Novak Djokovič svůj tenis v letech 2014-6 přiblížil dokonalosti. V tom je jeho naprostá unikátnost. Nakonec sám Rafa Nadal na začátku prosince 2017 řekl, že Novak byl v době své největší výkonnosti nepřemožitelný.("invincible")
Reagovat
aligo
oni si můžou určovat kdo jim bude či nebude řídit zápasy?
Reagovat
Kozoroh
Rafa si v minulosti vydupal, že jeho zápasy po určitou dobu (která už uplynula) nebude řídit Bernandes.
Reagovat
Pe3k
Když mu povolili silent ban, tak proč ne změnu rozhodčího?
Reagovat
turista
No na jihoamerických turnajích v roce 2015 Rafa Nadal seřval rozhodčího Bernardese stejně jako dnes Fognini a vymohl si, že Bernardes nebude soudcovat delší dobu jeho zápasy. Bernardes je přísný a Rafa Nadal má velký vliv. Bernardes jednou ovlivnil i zápas Novaka Djokoviče. Dal mu přísný trestný fiftýn, Djoker začal kroutit hlavou, ztratil koncentraci a zápas nakonec prohrál.
Reagovat
Fandin
Rozhodčí má být přísný, ale spravedlivý. Nepřipustit flagrantní porušování pravidel, ale zase zbytečně nebuzerovat a nenarušovat rytmus hry.
Reagovat
turista
Je to pravda. Bernardes je stejně přísný na všechny hráče bez rozdílu.
Reagovat
Fandina
Ano. Četla jsem v jednom rozhovoru Andrejky Hlavackove, že pokud si některého rozhodčího nepřejí, tak mohou pozadat, aby je nesoudcoval.
Reagovat
George_Renel
Když viděl, že jinému to prošlo, tak si také přisadil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist