Medveděv na US Open neztratil set ani s Evansem, ve čtvrtfinále narazí na senzaci van de Zandschulpa

5. 9. 2021, 23:06
Aktuality 8
US OPEN - Daniil Medveděv na US Open pokračuje v suverénních výkonech a stále neztratil set. Jeden z největších favoritů dnes nedal šanci Danielovi Evansovi, nejlepšího britského tenistu v premiérovém vzájemném souboji přehrál 6-3 6-4 6-3. Předloňský finalista a loňský semifinalista ve čtvrtfinále závěrečného grandslamu sezony nastoupí proti kvalifikantovi Boticovi van de Zandschulpovi.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv už pár let na betonech, a to hlavně na americké půdě, patří k nejlepším hráčům. Předloni si dokonce na čtyřech akcích po sobě včetně grandslamového US Open zahrál finále. V rámci letošního ročníku patří k největším hrozbám Novaka Djokoviče, který v New Yorku útočí na kalendářní grandslam, a tuto roli zatím úspěšně potvrzuje.

Předloňský finalista a loňský semifinalista závěrečného podniku velké čtyřky po cestě do čtvrtfinále neztratil jediný set. Finalista letošního Australian Open a vítěz nedávného Masters v Torontu si postupně poradil s Richardem Gasquetem, Dominikem Köpferem, Pablem Andújarem a Danielem Evansem.

Medveděv ani ve čtvrtém zápase nedopustil více než jednu ztrátu servisu. V premiérovém souboji s Evansem, jenž neuspěl ani ve svém druhém osmifinále na grandslamech, na ni došlo v polovině druhé sady, ruský favorit však reagoval rebrejkem a znovu získal převahu. V utkání nastřílel 43 vítězných úderů včetně 13 es a vyrobil jen 20 nevynucených chyb. Na postup potřeboval necelé dvě hodiny.

Medveděv bude jasným favoritem i ve čtvrtfinále. V něm totiž narazí na jednu ze senzací letošního ročníku Botice van de Zandschulpa, který při svém debutu ve Flushing Meadows nepřestává překvapovat.

Pětadvacetiletý Nizozemec dnes v téměř čtyřapůlhodinové bitvě přetlačil 6-3 6-4 5-7 5-7 6-1 světovou čtrnáctku Diega Schwartzmana, připsal si svůj třetí skalp hráčů Top 20 (druhý na turnaji) a podruhé v kariéře si zahraje čtvrtfinále na hlavní tour. Proti Medveděvovi si aktuálně 117. hráč, jenž byl v minulosti na grandslamech nejdále ve druhém kole, zahraje o první semifinále. Navíc je v open éře teprve třetím kvalifikantem ve čtvrtfinále US Open (Nicolas Escudé 1999, Gilles Muller 2008).

Osmnáctiletý Carlos Alcaraz zdolal 5-7 6-1 5-7 6-2 6-0 v koncovce už vyčerpaného kvalifikanta Petera Gojowczyka, jenž spáchal hrozivých 84 nevynucených chyb, znovu vylepšil své maximum na grandslamech a úspěšně navázal na skalp světové trojky Stefanose Tsitsipase, se kterým předevčírem rovněž sehrál pětisetovou bitvu.

Nejmladší čtvrtfinalista US Open v open éře a nejmladší grandslamový čtvrtfinalista po 31 letech (Michael Chang, French Open 1990), se o semifinále popere s Félixem Augerem-Aliassimem.

Auger-Aliassime si nedávno ve Wimbledonu zahrál své premiérové grandslamové čtvrtfinále a hned na US Open postoupil do dalšího. Jednadvacetiletý Kanaďan dnes v New Yorku přehrál 4-6 6-2 7-6(6) 6-4 domácího Francese Tiafoea a zabojuje o první semifinále na největších akcích.

Zítra budou o postup mezi nejlepší osmičku bojovat Novak Djokovič s Jensonem Brooksbym, Oscar Otte s Matteem Berrettinim, Alexander Zverev s Jannikem Sinnerem a Reilly Opelka s Lloydem Harrisem.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57.500.000 dolarů
nedělní výsledky (5. 9. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Medveděv (2-Rus.) - Evans (24-Brit.) 6-3 6-4 6-3
van de Zandschulp (Niz.) - Schwartzman (11-Arg.) 6-3 6-4 5-7 5-7 6-1
Auger-Aliassime (12-Kan.) - Tiafoe (USA) 4-6 6-2 7-6(6) 6-4
Alcaraz (Šp.) - Gojowczyk (Něm.) 5-7 6-1 5-7 6-2 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Kozoroh
Docela mě překvapilo, že Schwartzík prohrál, měl si ten zápas pohlídat. Pro Medvěda se tak ulehčila už tak lehká cesta do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Alcaraz i FAA postoupili smilesmile
Reagovat
Pe3k
Alcaraz i FAA postoupili smilesmile
Reagovat
Patik
prekvapenia viacmenej..ale som rád že španieli majú konečne niekoho kto by mohol vedieť hrať tenis.
Reagovat
ReadyTeddy
Kdo je sakra Van de Zandschulp? Odkud se vyloupl?
Reagovat
spaniel
Toho memuzete znat, ten chodi v osm.
Reagovat
ttopi
Taky jsem si večer říkal. 0 titulů na ATP, vyhrál něco na chalengerech smile
Reagovat
sojka1
dobre Dada... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist