Medveděv porazil i Djokoviče a je poprvé v semifinále Turnaje mistrů

18. 11. 2020, 22:37
Aktuality 52
TURNAJ MISTRŮ - Rus Daniil Medveděv v Londýně porazil 6-3 6-3 světovou jedničku Novaka Djokoviče a poprvé postoupil do semifinále Turnaje mistrů. V něm čeká na vítěze duelu Nadal-Tsitsipas. Srb se o druhé místo ve skupině utká v přímém souboji s Němcem Alexanderem Zverevem.
Profily hráčů
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv loni při svém debutu na Turnaji mistrů prohrál všechny tři zápasy s Tsitsipasem, Nadalem i Zverevem. Letos už ale do Londýna dorazil jako zkušený tenista a po dvou duelech si zajistil 1. místo ve skupině.

Po dvousetové výhře nad Němcem Alexanderem Zverevem si poradil hladce 6-3 6-3 i se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, s nímž vyhrál třetí ze sedmi vzájemných duelů

24letý Rus nedal Djokovičovi téměř šanci. O devět let staršího soupeře zasypával tvrdými a přesnými údery od základní čáry, nasázel mu 10 es a čelil pouze jednomu brejkbolu, který navíc odvrátil. V celém zápase čtvrtý hráč světa udělal jen 12 nevynucených chyb.


"Novak je jedním z největších šampionů našeho sportu. Když mi bylo osm let, sledoval jsem v televizi, jak vyhrává grandslamy. Takže jsem strašně šťastný, že jsem ho porazil. Dobře jsem podával a nechyboval jsem v důležitých okamžicích. Proto jsem vyhrál," uvedl Medveděv, jenž sedmnáctinásobného grandslamového šampiona zdolal potřetí z posledních čtyř zápasů.

"Abych byl úplně upřímný, jsem si jistý, že dnes neodehrál své nejlepší utkání. Ale to se může stát komukoli," dodal moskevský rodák, který postoupil do semifinále Turnaje mistrů jako první Rus od roku 2009, kdy Nikolaj Davyděnko v prvním ročníku v Londýně triumfoval.

 


O postup do finále si Medveděv zahraje v sobotu proti vítězi zítřejšího duelu mezi Španělem Rafaelem Nadalem a obhájcem titulu Řekem Stefanosem Tsitsipasem. Ještě předtím si v pátek zahraje s Diegem Schwartzmanem, který je už bez šance na postup ze skupiny.

To pětinásobný šampion Djokovič má nyní 'nůž na krku'. Pokud chce postoupit do semifinále, v němž už čeká Rakušan Dominic Thiem, musí porazit Zvereva. Ten v dnešním prvním duelu porazil Schwartzmana.

 

• TURNAJ MISTRŮ 2020 •
Londýn / Velká Británie, tv. povrch / hala, 5.700.000 eur
středeční výsledky (18. 11. 2020)
• Dvouhra •
Skupina Tokio 1970
A. Zverev (6-Něm.) - Schwartzman (8-Arg.) 6-3 4-6 6-3
Medveděv (4-Rus.) - Djokovič (1-Srb.) 6-3 6-3
Pořadí skupin
• Čtyřhra •
Skupina Boba Bryana
M. Granollers/Zeballos (4-Šp./Arg.) - M. Pavič/Soares (1-Chorv./Braz.) 7-6(4) 6-7(4) 10-8
J. Melzer/Roger-Vasselin (7-Rak./Fr.) - Peers/Venus (6-Austr./N. Zél.) - 2-6 7-6(4) 12-10
Pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
smazaný uživatel
Federer vyhrál 5x ze 6ti titulů TM bez jediné porážky. 3x přes Nadala, jednou přes Djokoviče s Nadalem po sobě a jednou přes Nadalova trenéra.

GOAT smile
Reagovat
raduz
Medveděv hrál skvěle,o tom nelze pochybovat.Mám však dosti obavy z toho,zda Djoka nečeká podobný osud jako Federera zhruba po AO 2018,když ani tam neoslňoval.Nakonec to může dopadnout tak,že na výsluní zůstane nejdéle ten u koho jsem to nečekal a radost z toho nemám,tedy Nadal.Ač ho k tomu fyziognomické předpoklady nepředurčují,tak se to pravděpodobně stane.Na druhou stranu takový Jaromír Jágr nebo třeba Tyson Fury mají například
vyssí procento podkožního tuku nežli kdejaký amatér a jsou to fenomenální borci.Jinak Medvěděv je z nastupující generace jediný,kdo může právě Nadala doslova vym?zt z kurtu.Nikdo jiný na to v současnosti z mladých nemá,myšleno kombinací herní a mentální.Thiem vyhrává spíše štěstím.Tsitsipas ho porážet nebude!Příští rok bude dominovat tenisu Nadal nebo Medvedev.Ač fandím Djokovičovi,moc dobře to nevidím.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak zrovna u Rafy bych o štěstí moc nemluvil, protože kolikrát jemu spadl míček na BP v klíčovém zápase taktak na čáru apod, že jsem si toho snad nevšiml jen já. A Domovy poslední výhry + H2H vypovídají o něčem jiném než o štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Fanda Djokoviče, oni jsou mimo všichni.
Reagovat
woody
Tak od tebe to sedí. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile

Thiem vyhrává spíše štěstím. Co na to ku-rva chceš napsat jiného? smile
Reagovat
Mayo
Thiem vyhráva pretože je lepší v TB. smile
Reagovat
woody
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal je slabý v TB celou kariéru, je i mimo TOP10 v historických tabulkách. S Domčou to je 2/7
Reagovat
turista
Nadal nebude příští rok nijak dominovat. To je blbost. Každý si něco sezobne včetně Djokoviče, Nadala, Thiema a next gen.
Reagovat
Patik
Thiem vyhráva šťastím ? tie údery po ktorých sa Rafa len pozerá to neni šťastím..mám pocit že si ľudia nechcú pripustiť že ktokoľvek iný mimo big3 dokáže zahrať kvalitný top tenis a dokáže viackrát po sebe poraziť tých najlepších..jednoducho sa musíme zmieriť s tým že Big3 nebude na výslní večne a raz to príde a teda už to prišlo..je len otázkou času kedy padne Rafova dominancia na French Open..a pre Novaka bude klúčové Australian open 2021..
Reagovat
Amputace
Já bych neřekl o štěstí, ale spíš o Thiemově mentální síle. Ono co si budeme, Nadal, když byl mladý, také vyhrál nemálo zápasů, v nichž nebyl lepší, ale dokázal urvat big pointy a na 100% těžit z chyb soupeře. To byl určitě případ přinejmenším prvního setu, který Thiem vyhrál, ani neví jak. Na servisu byl celý set horší, pak čelil stavu 2:5 při podání soupeře v TB, a přesto to Nadal neokázal dotáhnout. Stejně tak fakt, že Nadal nečelil jedinému BB až do chvíle, kdy měl potvrdit break, je na zamyšlení. Štěstím/smůlou bych to nenazýval, ale Nadal to neustál v hlavě. Bylo v klíčových momentech cítit, že ta hala mu není vlastní, necítí se tam sebevědomě. V klíčových momentech, kdy by na antuce vyslal FH po čáře a soupeře rozebral, tady volil spíše opatrnější a jistější řešení, spoléhal spíš na chybu soupeře, která však nepřišla.
Reagovat
PH94
Nedělal bych z toho zas až takové drama. Medvedev tady zatím hraje nejlepší tenis ze všech. Novak se z toho vyspí a ve finále si spolu dají repete.
Reagovat
Patik
keby sa stretli opäť vo finále bol by to úplne iný zápas a Novak by si dal omnoho viac záležať..
Reagovat
RF46
Mne teda Djok uz na FO prisel nejak mimo, vypada to zase na dalsi krizi?
Reagovat
woody
Chybí ten jeho pohled tygra... Ten tam teď není. Hráč jako Nole potřebuje ke své hře emoce a bojovost, jinak ot prostě není ono...
Reagovat
turista
Novak tak trochu sklouzl do rutinérství a tenisového řemesla. Proti zlepšujícímu se Medvědovi to chtělo něco navíc a to nebyl momentálně schopný vyprodukovat. Z téhle porážky bych nedělal žádné drama.
Reagovat
steve79
Aby se zase nezačal objímat stromysmile
Reagovat
RF46
No tak nejak, pohled tygra fakt neni.
Reagovat
steve79
Medveděv hrál včera opravdu skvěle. Jeho tenis opravdu nepůsobí elegantně:D, ale v takové formě ho těžko někde porazí. Kolik toho vrátí je neuvěřitelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik toho vrátí je neúvěřitelné, ale ku-rva hlavně jak to vrátí, je neuvěřitelné.

Ty cross BH/FH Djokoviče by stačily na Nadala s Federerem a Thiemem dohromady a Medveděv z toho vytáhl plochý rychlý úder do rohu.

Nolemu se ta hra velmi rychle poskládala, když začnou dropshoty, tak je už v koncích.
Reagovat
Patik
to sa proste nedá Djokovič je stena a keď už sa on sám nechce naťahovať vo výmenách to je už fakt čo povedať..nedívim sa mu..stratil trpezlivosť nemá nato roky kondíciu motiváciu..keby to nezabalil a nevykašlal sa nato..tak teraz by ešte pinkali niekde v treťom sete..a to nielen Djokovič..aj Tsitsipas už trebárs nadával že je to otrasná hra a je frustrovaný že ho skrátka neprestrelí na tom kurte..
Reagovat
Marduch
Jako když dvoumetrový týpek nemá problém s koordinací pohybu, což bylo v tenise vždy považováno za nemožné, tak má v tu chvíli strašnou výhodu. Jemu normálně stačí tři, čtyři kroky na pokrytí celé šířky kurtu.
Reagovat
turista
Medvěd byl holt včera brutální a Novak to odnesl.
Reagovat
gigin
proč se to nějak extrémně řeší. Djoko v klidu klepne Sašu, postoupí. Vyhraje to tam celé. Jak jsem již avízoval, Rafa dnes v klidu a ve dvou.
Reagovat
brixner
A hopla - Daniil jel jako pila!
Jo, estetika je taky důležitá, ale co naplat - když mu ten jeho podivnej forhend lítá jak Peršing, je v prdeli i Srb! Jedný mý sousedce toho dost vylejzá ven, když se navlíkne do - podle ní - sportovního outfitu a estetický to fakt moc neni, takže když v tom zrovna de a já taky du, dělam že jí nevidim a radši se zastavim a tim pádem už nejdu. Ale když mi vobčas brnkne, tak sprcha, Kouros a hop na ní, estetika neestetika, když je zhasnuto...Takže estetika jako jó, todle, jó, všecko dobrý, pěkný...ale vidim to 2x 3:6, takže...
Srb=smilesmilesmile
Reagovat
Patik
Je to jednoduché..jediné v čom mal dnes Danil výhodu a v čom mal navrch je to že je mladší..keď bude Danil v Noleho veku a postavia na opačnú stranu kurtu ďalšiu kópiu mladého Medvedeva tak zhruba po šiestich gemoch sa nato vyserie rovnako ako dnes Nole..už ho jednoducho nepretlačí svojou hrou a kondíciou už vôbec..Nole to skúsil..hral variabilnejšie skúšal mixovať hru ale rus bol skrátka všade..začiatkom druhého setu do toho začal Nole mlátiť udrel pár winnerov zašomral si podnos že si musí ruku vykĺbiť aby to rusák nechytil..stratil trpezlivosť energiu a koniec koncov postup by mal istý len keby vyhral v dvoch setoch čiže nemalo zmysel pokračovať a unavovať sa v trojsetovom maratóne..Noleho štýl je občas nudný strojový a monotónny ale tá estetika prevedenia je na oveľa vyššej úrovni ako kŕčovitý forehand Medvedeva prihrbený backhand a return nechcem povedať s priblblým výrazom v tvári vykašlávajúcej plúca..
Reagovat
FulnekUltras
Emil Zátopek vypadal na trati taky příšerně. ;-)
Reagovat
brixner
Že jo! A jakpa pílilsmile
Reagovat
paddy
odveta o titul nás čeká v neděli smile smile

letos mohou Rafovi teoreticky stačit na postup jen 2 výhry, loni musel vyhrát 3 zápasy, ale v ruské skupině mu to nevyšlo

SF smile
Thi - Djo
Med - Tsi
Reagovat
smazaný uživatel
Paddyho polibek smrti.

Finále Medvedev Djokovic nebude.
Reagovat
paddy
dodnes mě baví, jak jste loni před 3. zápasem počítali kombinace, kdy Rafa může postoupit ze skupiny, ale já jediný říkal, že je bez šance

debl Rafa vs. 3 Rusové nikdy nemohl skončit postupem smile
Reagovat
smazaný uživatel
To si nepamatam, navyse ja som s Nadalovym postupom nepočítal.

Kazdopádne tvoje predikcie sezóny 2020 pocnuc tym, ze Thiem nikdy nevyhra mimoantukovy GS, cez nekonajuce sa GS az po netriumf Nadala na RG su epické.

Ty si podla mna v kutiku duse fanusik Nadala a tymto mu len chces priniest stastie :)
Reagovat
Marduch
Nejspíš nebude. Momentálně u Djokera nevidno patřičné touhy a vytrvalosti vydřít fiftýn v >20ti úderových výměnách s hráči "dlouhého kroku". Holt bez lidí v ochozech a atmosféry velkých podniků se nám u Djokera nespouští mód Ultronsmile. Ale jak asi měli doprdele vývojáři počítat s variantou největších turnajů s prázdnými tribunami?? smile Nic, snad se Djoker o to lépe připaví na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra Nadalovi verím.

S perfektne hrajúcim Thiemom, na svojom najslabšom povrchu aj tak prehral len v TB.

Ak prehrá aj s Tsitsipasom, a aj vzhľadom k tomu, že druhá skupina by bola pre Rafu náročnejšia, potom objektívne nemá cez víkend v Londýne čo robiť.
Reagovat
dako
Thiem sa pritom sám vyjadril, že to bol jeden z jeho najlepších výkonov v kariére a najlepší výkon po reštarte, že hral o level vyššie ako na USO. Pritom mi prišiel opticky Rafa o trochu lepší.

Zajtra Rafovi verím, bude nahecovaný. Proti Domovi sa výborne hýbal, hral dlhé údery, verím, že Štefana zlomí.
Reagovat
smazaný uživatel
Taktiež mu verím a veril by som mu aj v odvete proti Thiemovi.

Neznamená to však, že zajtra vyhrá. Kľudne môže byť nervózny, predviesť horší štandard.

V prípade prehry si však nemá, čo vyčítať. Bude to jasná indícia, že v turnaji sú lepší hráči.
Reagovat
spaniel
Ultron se poróchal smile

Dva goat wannabies, jeden nepatri v hale do top 100 a druhy vzdy, kdyz ma vyhrat, tak shori jak papir.
Reagovat
Nola
:D nemusis tu posielat 2 prispevky v rade, ironia nie je zrovna namieste, mozme sa pobavit aj inych poruchach....
Reagovat
spaniel
Zas podivej, jak jste si reakce hezky podelili. Jedno vlakno pro fandy Serbinatora, ktery mel mit touto dobou uz 30 GS a druhe pro goata, ktery ma kazdy rok vstupenku na TM mezi divaky.
Reagovat
Marduch
30 GS? Je hezké, že aspoň někdo bere Mayka vážně.
Reagovat
spaniel
Ultron se poróchal smile

Dva goat wannabies, jeden nepatri v hale do top 100 a druhy vzdy, kdyz ma vyhrat, tak shori jak papir.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozerám, že si rozšíril svoje portfólio služieb. Nevyjadruješ sa už len v prípade Nadalových prehier. Milé
Reagovat
dako
Takýto vývoj na tenisovej "scéne" môže najviac hrať najbližšie roky do karát práve Rafovi.

Nole začína mať s "mladíkmi" stále väčšie a väčšie problémy. Thiem si na neho verí na antuke, dokáže s ním vyhrať aj na harde. Zverev a Medvedev ho dokážu na harde porážať pravidelne. Plus s ním hraje veľmi dobre aj Tsitsipas.

Zatiaľ čo na Rafu si takto ešte vôbec neveria. Thiem s ním prehral na antuke všetky veľké zápasy. Zverev ho porazil v hale, čo nemá v podstate žiadnu veľkú váhu. Tsitsipas ho porazil raz na antuke, keď bol Rafa totálne z formy. Medvedev s ním ešte nedokázal vyhrať.

Tieto skutočnosti v globále nahrávajú do budúcna jednoznačne Rafovi.

Plus Rafa ukazuje, že bude aj naďalej na vysokej úrovni minimálne na harde. Tráva sa ukáže v lete.
Reagovat
turista
Nenahrává mu nic. Dožene ho věk.
Reagovat
dako
V zápase s Thiemom nevyzeralo, žeby ho niečo doháňalo.
Reagovat
Patik
ale vyzeralo..dva domrvené tiebreaky..a zápas predtým tri domrvené tiebreaky..
Reagovat
smazaný uživatel
Ten ho naháňa už od 2009 :)
Reagovat
Mayo
Podľa predvedenej hry a formy by malo byt finále Medvedev vs Thiem.
Reagovat
Krisboy
Co ty můžeš vědět o předvedené hře? Odkdy sleduješ tenis?
Reagovat
spaniel
smile
Reagovat
MarcelPersch
Jestli Rafa zítra postoupí, tak jsem na nej tedy proti Medvedovi zvědavý, podle mě v téhle podmínkách nemá proto takhle servirujicimu Medvedovi žádný nárok.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist