Medveděv porazil Zvereva a poprvé vyhrál zápas na Turnaji mistrů

16. 11. 2020, 23:11
Aktuality 11
TURNAJ MISTRŮ - Daniil Medveděv si na čtvrtý pokus připsal premiérovou výhru na Turnaji mistrů. Do letošního ročníku 24letý Rus vstoupil vítězstvím 6-3 6-4 nad německým šampionem z roku 2018 Alexanderem Zverevem, s nímž si poradil podruhé během devíti dnů.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv loni při svém debutu na Turnaji mistrů prohrál s Tsitsipasem, Nadalem i Alexanderem Zverevem. Letos už do Londýna dorazil jako zkušený tenista a hned na úvod se dočkal premiérové výhry.

24letý Rus ji zaznamenal proti soupeři, proti kterému se loni s turnajem v londýnské O2 areně loučil porážkou. Letos však proti o rok mladšímu Němci uspěl a zvítězil 6-3 6-4.

Hned v první hře sice Medveděv přišel o podání, okamžitě se mu však povedl rebrejk, vzápětí odvrátil pět brejkbolů a další potíže na podání už řešit nemusel. Po hodině a půl se mohl radovat z výhry ve druhém vzájemném duelu po sobě poté, co před devíti dny triumfoval ve finále turnaje Masters v Paříži.


"Ten zápas v Paříži mi hodně pomohl. Neměl jsem se Sašou moc dobrou bilanci, ale našel jsme recept a ten teď funguje. Jsem rád, že jsem tu začal výhrou, což je hodně důležité," řekl Medveděv. 

V prvním zápase ve skupině Tokio 1970 potvrdil roli favorita první hráč světa a pětinásobný šampion Srb Novak Djokoviče, jenž si poradil s argentinský nováčkem Diegem Schwartzmanem.

Ve středu se utkají Zverev se Schwartzmanem a Djokovič s Medveděvem. Jeden z nich už teoreticky může slavit postup do semifinále.

• TURNAJ MISTRŮ •
Londýn / Velká Británie, tv. povrch / hala, 5.700.000 eur
pondělní výsledky (16. 11. 2020)
• Dvouhra •
Skupina Tokio 1970
Djokovič (1-Srb.) - Schwartzman (8-Arg.) 6-3 6-2
Medveděv (4-Rus.) - A. Zverev (6-Něm.) 6-3 6-4
Pořadí skupin
• Čtyřhra •
Skupina Boba Bryana
M. Granollers/Zeballos (4-Šp./Arg.) - Peers/Venus (6-Austr./N. Zél.) 7-6(2) 7-5
Pavič/Soares (1-Chorv./Braz.) - Melzer/Roger-Vasselin (7-Rak./Fr.) 6-7(6) 6-1 10-4
Pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Krisboy
- Dimitrov - Zverev - Tsitsipas - Medvěděv???
Reagovat
smazaný uživatel
Co meno, to pojem.

Uz chýba iba Pére Riba.
Reagovat
Nola
Medved to moze kludne vyhrat, Medveda velmi nemusim, ale ma velku sancu, ale tuto seriu nacal uplne niekto iny - Andy Murray, od tej doby kazdy jeden, ktory vyhral TM dalsiu sezonu skor tape, cim to je nechapem, asi nejake uspokojenie.... kde su tie casy, kedy vyhraval TM Fedex a Novak ? radsej tu findzu nedrzat v rukach, je posledne roky tak nejak zakliata
Reagovat
Herbert_Hoover
O výhře Medvěda jsem nepochyboval, páč v Paříži Sašu od druhého setu totálně takticky rozebral a hlavní příčina nebyla v Sasove únavě. Prostě hrál to co umí nejlíp, dostával soupeře do nekonformních pozic z nichž se obtížne útočí. To mi dávalo optimismus že jejich dnešní střet bude pro Němce proherni. V budoucnu strhne H2H na svou stranu pokud nebude totálně z formy a nebude se moc zápasů hrát na antuce. Myslím si že Medvěd půjde z prvního fleku a Djodal derby může být už v semifinále.
Reagovat
Herbert_Hoover
*nekomfortnich
Reagovat
Krisboy
...i nekonformních smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně Rafa musí dneska vyhrát, pokud to projede, tak si to da o postup ve čtvrtek
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Podle řeči těla Zvíře v pohodě nebylo. Samozřejmě, únava nemusela být příčinou. Pokud je Zvíře ve formě, pak na Medvěda má. Ovšem tenhle match up mu nebude asi nadlouho po chuti.
Prostě tenhle zápas přišel pro Zvíře v nejhorší možnou dobu: osobní problémy, 8dni zpět prohraný zápas se stejným soupeřem, možná i celková únava.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto mi nevyhovorí, že takto pred rokom to Méďa Zverevovi proste pustil.

Aspon v niečom mal za posledné roky paddy pravdu. :)
Reagovat
Mayo
Medvedev beast mode. Začína dominovať vo vzájomných dueloch so Zverevom. Žeby obsadil druhu priečku na turnaji?
Reagovat
smazaný uživatel
Ze by naložil cele big2?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist