Medveděv v Dubaji zastavil Djokoviče. O třetí titul během tří týdnů se utká s Rubljovem

3. 3. 2023, 18:16
Aktuality 126
ATP DUBAJ - Daniil Medveděv v Dubaji vyhrál souboj dlouho neporažených. Dvacet zápasů nepřekonaného pětinásobného šampiona a světovou jedničku Novaka Djokoviče porazil 6-4 6-4, připsal si 13. výhru v řadě a potřetí během tří týdnů postoupil do finále. V něm se utká s krajanem Andrejem Rubljovem, jenž může poprvé obhájit titul.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv před šesti dny poprvé vyhrál dva turnaje během dvou týdnů, když ovládl halový podnik ATP 500 v nizozemském Rotterdamu a outdoorový turnaj ATP 250 v katarském Dauhá.

A nyní si finále zajistil i na akci ATP 500 v Dubaji, kde v minulosti vyhrál jediný zápas. Letos ale ve čtyřech zápasech neztratil ještě ani set, po potvrzení role favorita proti Italu Matteu Arnaldimu, Kazachu Alexanderu Bublikovi a Chorvatu Bornu Čoričovi, kterého dorazil ziskem 21 fiftýnů v řadě, si dnes trochu nečekaně poradil i s Novakem Djokovičem.

Statistiky zápasu
Djokovič - Medveděv
5 esa 8
1 dvojchyby 1
69 %
1. podání 'in' 58 %
67 %
úsp. 1. podání 78 %
58 %
úsp. 2. podání 50 %
26 winnery 20
38 nevyn. chyby 12
9/16 hra na síti 5/9
1/1 brejkboly 3/4
61 celkem bodů 63
čas: 1:34

27letý rodák z Moskvy od stavu 1-2 získal čtyři gamy v řadě a ani nepotvrzení druhého brejku za stavu 5-2 ho nemuselo mrzet. O osudu druhé sady rozhodl brejkem hned v úvodní hře. Náskok si pak pohlídal, byť o servis musel ve třech gamech bojovat přes shodu. Po hodině a půl hry zvítězil 6-4 6-4, o devět let staršímu Srbovi oplatil nedávnou porážku z Adelaide a vzájemnou bilanci upravil na 5-9.

"Když hrajete proti Novakovi, prostě musíte hrát to nejlepší, co umíte. Navíc musíte doufat, že on zrovna nebude hrát svůj nejlepší tenis, díky kterému vyhrál už 22 grandslamů. Protože když hraje svůj nejlepší tenis, je to strašně těžké a nemáte jistotu, že vyhrajete," komentoval Medveděv.

"Ale dnes se mi podařilo dostat tenis na vyšší úroveň, než byla ta jeho. Ve druhém setu jsem nečelil brejkbolu, ale byla tam spousta gamů 30-30. Nicméně zůstával jsem klidný a jsem teď šťastný, že si tu zítra zahraju finále," pochvaloval si Medveděv, který vylepšil svou letošní bilanci na 18-2 a v počtu výher se vyrovnal prvnímu Cameronu Norriemu.

"Před zápasem jsem se cítil skvěle, teď už to taková sláva není. Každý zápas s Novakem je fyzicky náročný, hraje se hodně výměn. Dneska bylo vlhko, hodně jsme se potili, z čehož jsme neměli radost ani jeden. Vždycky jsou to mezi námi velké bitvy, už se těším na další," dodal.



Pětinásobný šampion Djokovič, který hrál první turnaj od 10. triumfu na Australian Open, získal jen o dva fiftýny méně, jenže nebývale chyboval. Během 94 minut spáchal více než trojnásobek nevynucených chyb (38-12) a v 16. letošním zápase poprvé prohrál. Přemožitele našel po sérii 20 výher, která se táhla od začátku loňského Turnaje mistrů. Od loňského French Open odehrál 36 duelů a teprve podruhé našel přemožitele.

Vítěz rekordních 22 grandslamů ve dvouhře ve Spojených arabských emirátech přišel o šanci získat 94. titul, kterým by se v historické tabulce vyrovnal třetímu Ivanu Lendlovi. Více trofejí pak mají ve sbírce už jen Jimmy Connors (109) a Roger Federer (103).

Djokovič tento týden zahájil rekordní 378. týden v čele světového žebříčku a svůj náskok na druhého Carlose Alcaraze navýšil z 200 na 380 bodů. Nyní bude čekat, zda dostane výjimku pro vstup do USA (kvůli chybějícímu očkování proti Covidu-19) a bude moct startovat na březnových turnajích Masters 1000 v Indian Wells a Miami.



Medveděv zaútočí na 3. triumf v řadě proti obhájci titulu
Bývalý první hráč světa a vítěz US Open 2021 Medveděv protáhl svou neporazitelnost na 13 zápasů a postoupil do celkově 30. finále. Bojovat v něm bude o 18. titul, z toho sedmnáctý na tvrdém povrchu.

V sobotu se sedmý hráč světa Medveděv utká s krajanem a sousedem ze světového žebříčku Andrejem Rubljovem (h2h 5-2), s nímž poslední dva vzájemné duely v Cincinnati 2021 a na Turnaji mistrů 2022 prohrál.

25letý Rubljov, jenž letos na třech z pěti turnajů vypadl po svém úvodním vystoupení, v Dubaji už ve druhém kole přežil pět mečbolů v řadě proti Alejandru Davidovichovi. V dnešním semifinále loňský šampion zdolal po odvrácení setbolu v tie-breaku druhé sady 6-3 7-6 Němce Alexandera Zvereva, se kterým v předchozích pěti vzájemných soubojích neuhrál ani set.

"Říkal jsem si, že nemám co ztratit. Vždycky jsem s ním prohrál, tak proč bych se měl stresovat," uvedl Rubljov, který loni ve finále porazil Jiřího Veselého. Zverev hrál své první semifinále od loňského Roland Garros, kde si vážně poranil kotník.

Světová šestka Rubljov podruhé v kariéře postoupil dvakrát do finále jednoho turnaje ATP (po Dauhá 2018 a 2020) a poprvé může získat druhou trofej z jednoho turnaje a zároveň obhájit titul z předchozí sezony. Ve finále má bilanci 12-5.

Dnes se Rubljov už poněkolikáté vymezil proti válce na Ukrajině. "Není možné dělat, že se nic neděje, protože je to hrozné. Je těžké nenechat se tím ovlivnit. Je šílené, že tolik běžných lidí trpí a umírá. Navíc když se to děje v téhle době, kdy máme všechny mobilní telefony, internet, sociální sítě. Doufám, že brzy bude mír všude. Kdekoli, v každé zemi," prohlásil.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.855.495 dolarů
páteční výsledky (03. 03. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Medveděv (3) - Djokovič (1-Srb.) 6-4 6-4
Rubljov (2) - Zverev (7-Něm.) 6-3 7-6(9)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

126
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
a to příspěvky jak z rubriky Rudého práva přání k životnímu jubileu.smile

Diskuse tu jde fakt do koprusmile
Reagovat
Nola
Medved dnes ide ako dobre namazany stroj, chudak Rublev, a to nehra vobec spatne, ako sa moze 2 metrovy chlap takto hybat, je mimo moje chapanie, a tie udery, kde ide do kolien z tej vysky.....
Reagovat
Nola
vzdy ma napadne Karolina, ktora ma vysku u zien ako Medved u chlapov a ten rozdiel v pohybe je priepastny
Reagovat
Walda58
Vivat Rossiasmile Danil gratulace!!!!smile
Reagovat
Amputace
Za mě stačilo. Ztratil jsem tady v posledních dnech hodně času a úplně zbytečně. Celé, o co šlo: Přijde mi škoda, že se tady prakticky bez jakékoli opozice se svými fantasmagorickými a fanatickými tvrzeními už nějakou dobu promenáduje Tenisový.nadšenec. Pokud jsem se dotknul jiných fanoušků Novaka, těch normálních (např. turisty či Kozoroha), omlouvám se za to. Nebyl to záměr. Mým jediným úmyslem bylo vystoupit proti fanatickému projevu nadšence a docela mě znepokojuje, že to zatím nikdo jiný neudělal, byť jen v náznaku. Chápu to tak, že vám adorace nějakého sportovce téměř až na úroveň Boha připadá v pořádku. Stejně jako vám připadá v pořádku devalvace úspěchů jeho hlavního rivala a jeho degradace na úroveň v podstatě průměrného hráče. Budiž. Užívejte si tuhle fanatickou oslavu Djokoviče, mým názorem však je, že mohla probíhat daleko střízlivěji a na úrovni.

Na provokace už kašlu.
Že Novak fejkoval zranění si myslím taky - na tom se nic nemění.
Že je Novak goat si též myslím.
Nevím, co víc by měl kdo chtít po fanouškovi Nadala, abyste ho tady neoznačovali za zaslepence apod. - aby všechny úspěchy Nadala zpochybnil a uznával jen ty Djokovičovy? Tedy aby udělal právě to, co tady už několik měsíců předvádí nadšenec? Ne, díky. Oslavujte. Mrzí mě však, že u této oslavy nejsou stálice portálu, ale jacísi pochybní nounejmnové.
Reagovat
Nola
boze uz sa spamataj, tenisovy.nadsenec vas iba provokuje, tak ako FH provokuje, resp. provokoval ine tabory, ale to ti evidentne nevadi, mne je to smiesne, ako beries vazne nejake anonymne diskusne forum, ten Rafa ani Novak ani netusi ze existujeme
Reagovat
Amputace
Hele, v klidu, já to tak mám, třeba měsíc sem nechodím, pak se nechám strhnout nějakou sadou provokací a jedu :) Člověk chvíli podléhá zdání, že se dá s někým diskutovat vážně, ale nedá :) To je o mé povaze, ne komu fandím. Když vidím nesmysly a navíc tak do očí bijící, zaplétám se do argumentací, až mě to potom už ani samotného nebaví.
Reagovat
avalanche
Vím, že jsme se nepohodli, ale cením si tohohle komentu. Ale prostě pochop, že mně jako zaslepenec NĚKDY přijdeš, i když to může být mnohem horší. Chce to trochu objektivity a nadhledu. Klobouk dolů za tenhle koment, ještě jednou.

Já už jsem se taky musel s některými věcmi smířit a čím jsem starší, tím to jde snáze. Chci si užít poslední roky Rafanovy kariéry, vždyť nějaký GOAT a podobné věci jsou vlastně úplně jedno. Pro mě bude jednička vždycky Rafan, i když nebude nejúspěšnější. Nemám problém uznat to, že nejúspěšnější není. Zatímco Djokoviče může někdo v budoucnu vlastně ve všem překonat, Rafanova dominance na Roland Garros zůstane podle mě navždycky nepřekonaná.
Reagovat
Amputace
Ty mi při vší úctě přijdeš jako někdo, kdo přišel na fórum pod falešným nickem, ohání se tím, že už tady byl (ale kým byl nepřizná) a z pozice rádoby objektivity se snaží vynášet nějaké závěry nad lidmi, kteří tady diskutují pravidelně. To mi nepřipadá úplně fér.
Reagovat
avalanche
V pohodě, tvůj názor. Já se obhajovat nepotřebuju.
Reagovat
Amputace
Abys měl tu potřebu, když nikdo neví, kdo jsi (neví v rámci fóra samozřejmě). Není nic jednoduššího, vytvořit nový nick, zesra.čkovat pár lidí a odvolávat se na objektivitu. Ale jak už jsi psal výše, je to vlastně úplně jedno. U mě je to celé o temperamentu.
Reagovat
elsky
Říct svůj názor a jít od toho. Jak říkal Werich "Když se s blbcem hádáš víc, než půl minuty, už se hádají dva blbci".
Reagovat
smazaný uživatel
Choré a toxické prostredie. Na jednej strane sa netoleruje označenie podvodník, a na druhej sa prehliadajú tie najprízemnejšie útoky a urážky na Nadala, jeho rodinu, či sa vytvára žičlivé prostredie na nepodložené konšpiračné teórie na margo Nadalovho dopingu. To všetko má tak trochu tichú podporu.

A to je len vrchol ľadovca. Najlepšie bude to tu odpískať, aj tak je kvalita diskusií na dne a ideálne bude nechať jednu šťastnú rodinu pohromade, nech si tu diskutuje kľudne sama, bez iného názoru.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Vysvětleno ve vzkazech. Dostal jsi řadu šancí, tenisový.nadšenec si tedy zaslouží podobný počet šancí.

Od banu ho dělí jeden větší přešlap nebo pár menších. Bylo by fajn, kdyby ses konečně zamyslel nad svým chováním a přijmul za něj odpovědnost. Ban si měl mít už dávno, teď už ho dostáváš definitivně bez možnosti návratu.
Reagovat
Nola
priznam sa celkom otvorene, uz len z nejakej nostalgie, mi tu bude ten FH tak nejak chybat, pamatam si ho v casoch, ked som sa tu registrovala, jeho suboje so spanielom a aj inymi Fedexfans boli v tej dobe korenim diskusie
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pokud to není tajné, za co má dostat FH ban? Nestíhám tu číst všechno... Zato od nových či zřídka přispívajících nicků se tu objevují různé xenofobní, případně sexistické a jinak urážející výlevy. To myslím otrávilo a otravuje víc normálních uživatelů, než nějaký FH, který sice často fabuluje, ale na rozdíl od těch individuí, aspoň napíše něco k tenisu. Obávám se, že těch, co tu píší smysluplně o tenisu, je už bohužel jak šafránu...
Reagovat
Nola
je fajn, ze Nadalovci maju konecne dovod na radost , aspon sme sa dozvedeli, ze Novak vyhral AO proti nulovej konkurencii, co po tom, ze ten Tsitsipas, s ktorym sa stretol vo finale, vyradil na AO ako Nadala, tak aj Federera.....

vcerajsi zapas som nevidela cely, ale ten s Coricom ano, tam hral ako zmyslov zbaveny, nedokazal skazit snad ziadny uder, je to KOZEL na betone, ked je vo forme, taku obranu mal iba Murray a Nadal v najlepsej forme, urcite zasluzena vyhra, ide ako pila, uvidime, ako mu to pojde v USA
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Nolka, suhlas. Medvedev ked ma formu, je to Goat hardu, o nic iné mi neslo. S tou obranou suhlas, Murray a Nadal su inde, resp. boli. Dnes su za zenitom.

Skoda, ze ostatní z vasho taboru tu tak zaslepení, ze im tieto sofistikovanejsie nuasny pernamentne unikajú :)
Reagovat
avalanche
Kam vítr, tam plášť :D Nejdřív tady Nolku urážíš, ale když napíše něco, co se ti hodí, tak je to kámoška. Zase jsi se ukázal :D

Medveděv je ve 27 letech s jedním GS titulem GOATem hardu smile

Jinak s Nolkou souhlasím, že Murray a Rafan jsou spolu s Medvědem nejlepšími obranáři za posledních x let. Akorát mi tam teda chybí Djokovič.
Reagovat
Nola
cakala som, kedy zareaguje smile, je taky zlaty trolik, on iba provokuje, caka kto sa chyti.. vzdy sa vynajde , najskor trolit Fedexa a adoroval Rafu s Nolem, casy sa menia, teraz si vzal na musku Novaka.... to Amputka je iny pacient, ten ma na piedestali Forehanda, mozno aj nad Rafom, to sa len tak nevidi, aby jeden prispievatel take nieco vyplodil v diskusii, pritom je tenis iba zabava, cirkus, ktory nam sprijemnuje zivot, brat vazne nejakych anonymov v diskusii je viac nez usmevne smile
Reagovat
Amputace
Nolečka, je krásné vidět, jak máš opět ve všem jasno :D
Reagovat
Nola
zlatko, mam v tom celkom jasno, ved sam si popisal Forehanda ako diskutera, na ktoreho sa nikto nechyta.... on sa tym iba bavi ako trebars tenisovy.nadsenec, celkom si sadli, nemaju si co vycitat, ty si tak skostnately vo svojom fandeni, ze nedokazes rozlisit fikciu od skutocnosti smile
Reagovat
avalanche
Lépe bych to nenapsal, Amputace i Forehand jsou prostě úplně mimo :)
Reagovat
Amputace
Ano. Zato ty chodíš na fóra, kde objektivní fanoušci Nadala (k nimž samozřejmě patříš, byť tě tady nikdo nikdy neviděl nic psát) považují jeho obrat proti Medvěděvovi za náhodu a pouhou haluz :D Jsem rád, že jsi nám to tady přišel vyrovnat.
Reagovat
avalanche
Ale viděl, jen pod jiným nickem, ty prosťáčku :)
Reagovat
Nola
jezis, ja som nevidela z finale ani lopticku, vlastne som odignorovala cele AO vlani, vyhral Rafa, vyhral, nechapem, preco sa tu dotahujes a potrebujes jeho vyhru nejak podporit, historia si pamata iba vitazov, nikoho casom nebude zaujimat, finalovy super
Reagovat
smazaný uživatel
jezis, ja som nevidela z finale ani lopticku, vlastne som odignorovala cele AO vlani, vyhral Rafa, vyhral, nechapem, preco sa tu dotahujes a potrebujes jeho vyhru nejak podporit, historia si pamata iba vitazov, nikoho casom nebude zaujimat, finalovy super
Reagovat
turista
Mě tam v tom výčtu taky chybí Djokovič. V obranné hře se Nadalovi a Murraymu plně vyrovná. Asi byl opomenut záměrně.
Reagovat
Tennisfan77
Tenisu extrémně chybí, na to se nedá dívat. Buď to jsou dřeváci pouze se servisem, kteří se neumí ani hýbat, nebo odporní baselineři bez nápadu. Snad se do top10 dostane alespoň ten Korda, na to se dá dívat trosku.
Reagovat
Baybay
Proč je tu tolik čoboláků?
A když už tady jsou, ať píšou jen česky a ne tou jejich hatlapatlaninou!
smile
Reagovat
Krisboy
Trapné a hloupé smile
Reagovat
elsky
Tenisti mají své věrné fanoušky, toť vše.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
byebyesmile
Reagovat
Krisboy
Mimochodem, v Dubaji se může chlastat na veřejnosti?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co, zas tam byla fanynka po třiceti panácích?smile

Jinak se tam asi chlastásmile

Grey Goose vodka has returned for the fifth consecutive year as a premium sponsor of DDFTCH.
Reagovat
Krisboy
No v hledišti tam chlastají čepované. Hned jsem dostal žízeň. Už aby bylo léto. smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile taky se těším na zahrádky a to nejsem žádný skalní pivař.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic so sériou 20 výhier a Medvedev si ho tam vodil jak slepého. A to odohral asi 13 zapas za 20 dní. Si predstavte, akoby to vyzeralo, keby je to Naopak. Novak by rátal každý fiftín.

Hypotézy o tom, akoby Djokovic vyhral AO22, resp. AO23 s Medvedevom spláchol Danill do záchoda a zo snílkov raziacich tieto téorie spravil nekompetentných blbcov. Možno preto su dnes krotkí ako baránkovia. Djokovic dnes vyzerá ako GS víťaz druhej kategórie. Aký to rozdiel oproti vitazovi AO 22, ktorý major urval cez najlepsieho hráča na harde v tej dobe a následne potvrdil v Acapulcu a vyhral 3 hardové turnaje v sérii. Djokovic sa celu karieru snazi na Nadala túžobne dotiahnuť, no aj v tomto prípade, niečo proste chýbalo.

Novak moze GS vyhrat, ale ako ukazujú posledné roky, tak výhradne len cez hráčov druhého sledu Kyrgiosa, Berretiniho a pod. Akonáhle je na harde v akej takej forme Medvedev a na antuke Nadal, stáva sa žiačikom, bezradným panicom na maturitnom večierku, ktorý každým úderom hltá lekcie od najlepsich.
Reagovat
D@nny
Hezká provokacesmile Snad ale opravdu víš, že je Djokovič už dávno před Nadalem. Federera už ani neni třeba zmiňovat. Není nic špatnéhno si uznat, že je Djokovič nejlepší.
Reagovat
D@nny
A to Djokoviče nesnášim podotýkam...
Reagovat
smazaný uživatel
No, ani nie. Myslim, ze vyhral 22 GS, a to pri viacerych ucastiach ako Nadal. Tým pádom je legitimne stále za Rafom, vsetko mimo GS sú oriešky.
Reagovat
woody
smile

smile
Reagovat
Pe3k
rofl smile
Reagovat
Blondie
LOL :D :D :D :D :D
Reagovat
Krisboy
Chtít po těchto exotech něco uznat je asi jako chtít po Babišovi odpověď na otázku... tohle je zcela jiný druh lidí. Pro peníze to asi nedělají, takže je to spíše záležitost pro lékaře.
Reagovat
elsky
Pozvánka do zatrolené diskuze..
Reagovat
avalanche
Petříček z Petržalky opět neunáší. Už před lety jsem kvůli němu odešel, nedávno jsem to udělal znovu a nejspíše to udělám brzy zase.

Tenhle člověk je ostudou fanoušků Rafana a asi jediný z nich, kdo tady ještě neuznal, že je Djokovič lepším hráčem. On bude mít hodně smutný život, když je pro něj tak strašně moc důležité, aby byl Rafan GOAT a snaží se o tom přesvědčit i ostatní. Statistiky a fakta si překrucuje, jak se mu to hodí. Když už to Rafanovi v poslední době tolik nejde, tak aspoň jednou za čas odkryje víko od kanálu a přijde si aspoň kopnout do Djokoviče a udělat ze sebe pořádného šaška. Takových výplodů tady má během roku hodně, protože Djokovič je pořád top.

Potřeboval by mentálního kouče. I když na takového trolla a klauna asi nemají tabulky, takže by nevěděli, co s ním :(
Reagovat
Blondie
Asi tak :D
Reagovat
woody
to je ale snůžka provokativních keců a nesmyslů. Ty musíš být hodně nešťastný,že Novak dotáhl těch 22 GS.. Škoda slov..

Hodnotíš zápas na turnaji, před kterým Novak měsíc pořádně netrénoval a doléčoval zranění.
Reagovat
Patik
Porovnávať Dubaj 500 s obľúbeným GS Novaka ktorý vyhral 10 krát to snáď ani nepotrebuje komentár obzvlášť keď tam ci už Medvedeva alebo Nadala oboch porazil Djokovic 3:0 z toho Medvedeva porazil 3:0 s natrhnutym bruchom. smile to sa nedá nazvať ani provokácia to je viac na smiech. smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Gratuluji, rozložil jsi ho kompletně na atomy. :) smile Teda, ne že by to bylo těžké.... je to triviální a lehoučká matematická úloha. :)
Reagovat
Patik
A hneď ako vyradil Medvedeva na AO tak vyradil Nadala na FO..v pohode no skusil nevyšlo.
Reagovat
Patik
A hneď ako vyradil Medvedeva na AO tak vyradil Nadala na FO..v pohode no skusil nevyšlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni, ja som uplne v klude. Tvrdil som tyzden dozadu, ze Medvedev nasiel formu o mesiac neskor, inak by dnes mal major z Melbourne.

Apropos, pred AO22 Nadal doliečoval zranenie pol roka a poriadne netrénoval. A vidis, dokázal v tom stave vyhrat GS a nie s nejakym Tsitsipasom :)
Reagovat
Pe3k
Nadal vyhrál nejhůře obsazený gs historie, tak na úrovni nějaké 250. Letos jen potvrdil, že by za normálních okolností neměl šanci.
Reagovat
Amputace
To je vcelku jedno, jak byl obsazený, podstatné je, koho musel reálně porazit. A to s Djokovičovým letošním losem nejde vůbec srovnat.
Reagovat
Pe3k
To vůbec není jedno, ale fanatikovi jako si ty, co žije v jiné realitě člověk nic nevysvětlí smile
Reagovat
Amputace
Ne, to je právě to nejpodstatnější: koho reálně ten který hráč musel na tom kterém turnaji porazit. Nadal na AO 22 porazil druhého nejlepšího hráče na hardu současnosti, Djokovič na letošním AO porazil hráče, který má více úspěchů z antuky.
Reagovat
avalanche
Prosím tě. Rafan, a to jsem jeho fanoušek, přišel k titulu z Australian Open 2022 jako slepej k houslím. Objektivní fanoušci Rafana to sami uznávají (možná by ti neuškodilo občas vypadnout mimo TP, kde následuješ v těch svých šaškárnách Forehanda).

Medvěd ho ve finále ničil a to nehrál ani svůj top a měl vyhrát 3-0. O rok dřív měl v Melbourne daleko lepší formu a zničil všechny, v 2022 se naopak trápil skoro v každém zápase, a dokonce byl mečbol down proti FAA, se kterým to má 6-0.

Myslel jsem si, že se s tebou dá normálně diskutovat. V posledních týdnech ale z tebe úplně srší nenávist k Djokovičovi, která z tebe udělala totálního zaslepence. Já jsem tady raději ani během Australian Open nepsal, byl jsem zklamaný z Rafanova dalšího zranění, a když jsem viděl, co jste tu předváděli po triumfu Djokoviče, tak mi bylo stydno. Posílal jsem to i další fandům Nadala (většinou zahraničním) a ti mi říkali, ať jsem v klidu, že každý hráč má takové fanatiky, ať se podívám na sociální sítě. A měli pravdu. Ono ale kolikrát stačí otevřít i TP.
Reagovat
Amputace
Viz už jen to tvé zhodnocení toho zápasu je úplně mimo. Že to mělo být 3:0... Nemělo to být ani 2:0, protože Nadal měl jednoznačně brát druhý set, ve kterém podával do setu, měl i setball, měl 2x výhodu breaku, ale nakonec to prováhal. Tyhle analýzy zápasů úplně miluju, kdy se vybere jen nějaká část a od té se pak hodnotí celý zápas; kdo v něm měl smůlu, kdo štěstí apod. Blbost.
Reagovat
avalanche
Nesmysl, ale zkusil jsi to.
Reagovat
Amputace
Co z toho je nesmysl: že měl Nadal ve druhém setu dva breaky, servíroval na vítězství v setu nebo že měl setball?
Reagovat
avalanche
Nesmysl je to, že nedokážeš rozlišit momentum. Ale bavit se s někým tak zaslepeným, to je jako házet hrách na stěnu.
Reagovat
Amputace
Samozřejmě, že tohle bylo momentum. Nemusíš mě v jednom kuse napadat, zkus se bavit normálně a na mé války s fanatikem Nadšencem na chvíli zapomeň (zajímavé, že jeho vystupování zde ti připadá v klidu). Nadal by doservíroval set a od té chvíle bychom sledovali jiný zápas. Jak můžeš tvrdit, že neproměněný setball ve druhém setu nebyl momentum? Já ten zápas vnímám tak, že kdyby skončil 3:0, nikdo by se nemohl divit, současně by to ale bylo pro Nadala extrémně smolné, protože takový výsledek by ani v nejmenším neodpovídal průběhu (i když to vezmeme statisticky, tak někdy na začátku třetího setu, kdy Medvěděv vedl 2:0, to bylo na počet vyhraných výměn téměř vyrovnané). Nadal měl v druhém setu své šance, kdy to mohl překlopit na svoji stranu, nevyužil jich. Stejně jako Medvěděv měl své šanci ve třetím setu, kdy mohl Nadala dorazit a nevyužil jich. Zápas není o nějaké jedné dvou situacích, vždy je jich plno, jen když pak hodnotíme zápas zpětně, máme tendenci vytáhnout jeden okamžik a podle toho hodnotit celek. Což je strašně neobjektivní.
Reagovat
avalanche
Od stavu 1-4 ve druhém setu byl Medvěd jasně lepší, set bral zaslouženě i přes setbol Rafana. Ten se dostal k jedné šanci (setbolu), Medvěd měl v tom samém gamu pět brejkbolů, Rafan tedy žádné momentum neměl.

Takže Rafan měl momentum jen do stavu 4-1 v tom druhém setu, pak už tahal za kratší konec až do stavu 4-4 ve třetím setu, kdy se Medvěd psychicky totálně složil. Rafan měl prostě kliku, Medvěd si to projel sám. Rafan může být rád za kolaps Medvěda, což ho logicky povzbudilo a dostalo definitivně do zápasu na delší úsek než pět gamů, což je k vidění v mnoha zápasech, že stačí jeden okamžik a všechno je jinak.

Rafan prostě nehrál dobře podobně jako se Shapovalovem, tam měl taky kliku, že tam nebyl někdo psychicky silnější, kdo by ho dorazil, něco jako s Fritzem pak ve Wimbledonu.
Reagovat
Amputace
No o hodně lepší určitě nebyl. Stav 5:3 0:0, Nadal hned zajebaná jasná smeč. Na 0:30 se šlo poté, co Nadal trefil jednoduchý úder rámem. I ten setball Nadal zajebal po UE. Žádný scénář, který ty popisuješ, tedy že by ho Medvěděv ve druhém přehrával, vůbec neprobíhal. Naopak spoustu příležitostí mu Nadal dával sám. Viz i ten neproměněný setball byl takový Nadalův dárek. A jeho service game za stavu 5:3 už byla taková jeho klasika z posledních let, kdy má doservírovat set (na 0:30 se začíná prakticky automaticky). Druhý set měl brát jednoznačně Nadal, tahal celou dobu (včetně TB) za delší konec. Až do stavu 5:4 byl o krok napřed, ale dělal bohužel pi.čoviny a moc si nevěřil. I v tom TB koneckonců vedl 5:3 a nezužitkoval to. Až od chvíle, kdy ho Medvěděv nedorazil ve třetím, se víc zklidnil a začal hrát víc uvolněně. Popisuješ celý ten průběh totálně jednostranně.
Reagovat
smazaný uživatel
Fanusik Nadala, o ktorom sme tu nikdy nepoculi :)

No samozrezme. A dokonca popierajúce elementárne zaklady logiky a citu pre hru..

Zrejme len troll z ineho tabora, zufalo sa snaziaci o zvysenie svojej objektivnosti skrz fejkovy status.
Reagovat
Amputace
Přesně tak to bude. A taky mě baví, jak se odvolává na jiná fóra :) Co jsem kde četl, všude byl Nadal za ten obrat adorován a to často i fanoušky z jiných táborů. Jen tady je to zase taková ta česká klasika: haluz, štěstí, co mu spadlo do klína atp.
Reagovat
avalanche
Ty logicky budeš číst jenom to, co se ti hodí, a vyhledávat jenom to, co se ti hodí. To mě u tebe vůbec nepřekvapuje :)
Reagovat
Amputace
Nevím, jak jsi na to přišel... Ukaž mi ta tajemná fóra, kde fanoušci Nadala píšou, že si druhý set nezasloužil vyhrát a že stav 0:2 na sety odpovídal obrazu hry... Ukaž mi je, díky.
Reagovat
avalanche
To jako po mně chceš dohledávat komentáře na fórech a příspěvky na sociálních sítích více než rok staré? Jsi blázen? Dohledej si to sám, tím fakt ztrácet čas nehodlám. Stačí, že už si píšu s tebou, to je dostatečně neproduktivní činnost.

Ty seš taky slušný fanatik, přesně kvůli takovým jako ty a Forehand tady nezbyli skoro žádní normální fanoušci Rafana, fakt hrůza.
Reagovat
Amputace
Měl jsem na mysli, abys mi dal odkazy třeba na tenisová fóra, kde jsi to četl, hňupe. Hlavně že máš úplně jasno v tom, kde já co čtu. Napříč celým internetem, od FB po YT, všichni oslavovali úžasný comeback, ale ty samozřejmě znáš tajemná zákoutí internetu, kde "objektivní fanoušci Nadala" (mezi které ty pochopitelně patříš - což je hned druhý nejlepší vtip po té parodii Nadšencovi) hovoří o tom, jak to Nadalovi celé spadlo do klína a přišel k tomu jako slepý k houslým. Ano, jasný. O moc důvěryhodněji tahle tvá povídačka (včetně tvé fanouškovské příslušnosti) už působit nemůže. Já bych se ani nedivil, kdybys byl fake toho Tenisového.blázna.
Reagovat
avalanche
Za toho hňupa na tebe kašlu. Sám chceš, aby tě lidi neuráželi a děláš to taky, seš zaslepenej ubožák. Sbohem.
Reagovat
Amputace
Nazdar. Doufám, že zalezeš, odkud jsi vylezl. Nějaké fejky hejtrů, co se schovávají za "objektivní" fanouškovství Nadala, jsou vážně tím posledním, co tady ještě chybí.
Reagovat
avalanche
Ano, objektivní, ne zaslepený, zkus se poučit. Fanouškovství neznamená, že budeš svého favorita ve všem bránit tak, aby ti za každých okolností vyšel nejlépe on. Ty snad Rafana raději ani neobhajuj, jsi totálně mimo. Stydím se za tebe.
Reagovat
Amputace
Ty se za mě nemáš co stydět. Někdo, kdo má zapotřebí tady vystupovat pod fejkem a na cosi si hrát, se za mě nemá co stydět. Ten se patrně tak nanejvýš stydí za svoji minulost zde. A není divu.
Reagovat
turista
Důležité jsou výsledky. I když byl Medveděv sebelepší tak s Nadalem prohrál několik důležitých zápasů a jeho bilance s Nadalem je tristní. Na Djokoviče si věří proto má s ním důstojnou bilanci. Musím proto připustit, že i kdyby Djokoviče pustili na AO 2022 tak mohl vyhučet s Medvědem, který by pak ve finále prohrál s Nadalem protože to na něj neumí.
Reagovat
Kozoroh
K střetu s Medvědem před finále nemohlo dojít, protože Medvěd byl nasazenou dvojkou a No1e měl být jedničkou. A jak jsem Medveděva sledoval během AO 2022, nehrál tenis, jakým oslňoval předchozí ročník. No1e by ho zmáknul, RLA perfektně sedí Djokove hře.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Medveděv má psychický blok z Novaka na AO.... Dva zápasy a mají to 6:1 na sety v Noleho prospěch.smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
RFanousek
To snad ani není možné. smile
Reagovat
mamina
Výborný tenis že strany DM. ND prostě prohrál s dnes lepším, vždyť i Macháč s ním hrál skvěle. A dnes mu DM nic moc nedovolil. Byl lepší a doufám, že ne naposledy.
Reagovat
Krisboy
Snad už navždy smile
Reagovat
turista
To snad ne. Ale Medvěd má výhodu, že se Djokoviče nebojí. V zápasech s Nadalem se několikrát zhroutil tak má na něj psychický blok a porazil ho jen 1x. Chacanov dokonce ani jednou.
Reagovat
Patik
Tri turnaje za tri týždne všetky vo finále dvojmetrovy chalanisko pri každom zábere kamery spotený strapaty ledva hľadá pľúca a nič..ďalej behá hlboko v defenzíve v dlhých náročných výmenách všetko vracia a nič sa nedeje..ziadna únava žiadne zranenie žiadny problém nič..neni problém hrať 30 40 úderovu vymenu celý zápas kazdy fiftin celý mesiac každý deň vyspi sa a ide ďalej pohodicka.

Písal som to pred zápasom ze Djokovic dnes vypadne aj sa tak stalo už od zápasu s Machacom som tak nejak cítil ze to není ono..tie údery lietali ďaleko za čiaru ten forehand z Melbourne tam nebol..rovnako tak backhand.. Ale je to na dobrej ceste ten hamstring ho trosku pribrzdil ale v porovnaní s predošlou sezónou ma omnoho lepšie nasliapnute do antukovej časti..je dobre ze si tu porážku vybral v Dubaji..Medvedeva bolo treba trosku utesit aby mu zas dal pokoj na dolezitejsich kurtoch..keby to vyhral tak Medvedev by šiel nasr*ty zase na US Open a tam by mu to všetko zase spočítal po dlhej dobe.
Reagovat
annah
Ve finále ruské derby. No aspoň mám zítra volno od tenisu. :-)
Reagovat
Kozoroh
Dnes měl Medvěd navrch a No1e přes všechny své pokusy nedokázal strhnout momentum na svou stranu. Zkoušel měnit rytmus hry, často se objevoval na síti a používal dropshoty, ale nijak Daniila nezviklal.
Reagovat
Tennisfan77
On totiž nic z toho neumí. Hraje si na Federera, ale v těchto dovednostech je proti nemu ve školce. Kdyby hrál svůj tenis, vyhraje 2:0.
Reagovat
woody
ajj ty jsi zase měl vsazeno co.. radim Ti dobře, smaznbi ten Tipač.

Novak nebyl na turnaji uplně v pohodě, zranění, delší pauza, nebylo to ono. Dnešní prohra rozhodně není překvapivá.
Reagovat
Patik
Nehrá si na Federera ale používa taktiku ktorá platí na súpera co je teda okrem iného aj štýl Federera.
Reagovat
turista
No jo. Ale pokud se Novak pokouší hrát podobně jako hrál Federer tak je třeba uznat, že ten federerovsky styl prostě neumí tak jako to uměl Swiss maestro.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker viditelně přitvrdil, což vyniklo právě v tomto zápase. Zoufale se snažil zahrát winner, jako se ho vlčáci snaží zahrát proti němu. Jenže, není mu to vlastní a taková herní změna se nepovede ze dne na den.
Roger měl šikovnou ruku a výborný pohyb, takže přechod k agresivnějšímu stylu, kdy se tlačil halfvoleji od BL k síti mu nedělal zas až tak velký problém.
Na většinu pole Jokerova hra od BL bude ještě chvíli stačit, ale najde se pár výjimek, které mu mohou šlapat na paty. A postupem času jich bude přibývat, jak si bude méně věřit.
Reagovat
turista
No stalo se. Porážka ke sportu patří.
Reagovat
com
smile hlavne aby Djokovice porazil zas i na GS smile
Reagovat
elsky
Medvěděv to měl pod kontrolou prakticky celý zápas. Moc pěknej mač.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Před tím než poletím na squash, tak musím říct, že se jednalo o velice dobrý zápas, DanilKO hrál velice, velice solidně. Tohle by jeden z těch zápasů, které mohly apirovat na další jejich nezapomenutelný blockbuster z mnoha, ale bohužel Nole hrál velmi špatně na své poměry. Nasekal obrovské množství chyb a to že nevynucených. I tak byl schopný generovat v několika gamech značné problémy Danilovi na servisu.

Daniil o moc lépe hrát nemohl (připomínalo to Daniila z Australian Open 2021 či US Open 2021), naopak pro Novaka je pozitivní, že může vystupňovat svou hru o několik levelů výše.

Osobně si myslím, že Nole překombinoval start zápasu. Být variabilní ano, ale spíš jako moment překvapení či jako B-plán, když jeho typický A-plán začně selhávat. Tohle si určitě jeho tým zanalyzuje .... ta vybalancovanost je docela věda, aby se nedostal z rytmu.

Nepředpokládám, že Novaka půstí do IW a Miami, takže to vidím tak, že se uvidíme až na antuce. Rivalita Nole a Daniil půjde k ledu až do začátku letní hardové sezony v USA, neočekávám, že by Daniil byl velikým rivalem pro následující antukovou a travnatou část sezony, pakliže rapidně nezlepší některé své aspekty hry.

Každopádně veliká gratulace Medvědovi, nemohl prohrávat do nekonečna. :))smilesmile

A samozřejmě je třeba na závěr dodat, že ten rozdíl v konkurenci na hardu a antuce je extrémní. Je mnohem více kvalitních hardových specialistů na hardy než na antuku, o to více je třeba si vážit úžasných výkonů Novaka Djokoviče na jeho nej povrchu společně (či děleném nej povrchu s trávou).smile
Reagovat
Amputace
Ano, hardových specialistů určitě bude víc na hardy, to máš naprostou pravdu. Takového hardového specialistu na antuku si moc neumím představit... Ono koneckonců když pominu Djokoviče s Medvěděvem, tak vlastně žádného hardového specialistu ani neznám - a ty také ne. A to, že Medvěděv se považuje za hardového specialistu, je de facto jen proto, že nesnáší antuku a na trávě nemá dobrý pohyb. Hardový specialista musí být do jisté míry v dnešní době každý hráč, protože se na něm hrají 2/3 všech turnajů. Obecně se však ty herní styly a trendy (hra od BL, dlouhé výměny, silový tenis) mezi antukou a hardem natolik překrývají, že by bylo dost netaktické cvičit hráče jen pro nějaký povrch. Dlouhodobé zpomalování povrchů směřuje k univerzálnosti napříč povrchy. Hardový specialista. Co to je? Jak se projevuje, jak vypadá jeho hra, čím se liší oproti hře na antuce? V ničem. Lze to vidět u hráčů jako Rublev, Tsitsipas, Zverev, Alcaraz, tedy vlastně u dnešní špičky. Výsledky a kvalitu hry mají zcela srovnatelnou tam i tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono, samozrejme tí hráči vyzeraju najlepší na harde, kedze na harde, na rozdiel od antuky nefiguruje Hegemón Nadalovych rozmerov.

Si predstavme, keby nebolo Nadala, kolko hracov by zrazu vyzeralo ako antukovych specialistov.
Reagovat
Amputace
Přesně tak, to je další věc. Nebýt Nadala, jen RG má za posledních 15 let minimálně 5-6 vítězů a o antuce by se naopak mluvilo jako o povrchu, na kterém může vítězit celá paleta hráčů. Ono to jde nádherně vidět už letos: s Nadalem se neví, co bude a zdali je ještě schopen na RG být konkurenceschopný a náhle se o RG mluví jako o jednom z nejzajímavějších GS. Proč? Protože zkrátka chybí hegemon a konkurence je náhle nebývalá - reálně může vyhrát Djokovič, Tsitsipas, Alcaraz, Zverev, Ruud, překvapit Sinner, Rune či Korda a koneckonců i ten Nadal může vstát z mrtvých. To se absolutně nedá srovnat z letošním AO nebo třeba posledními Wimbledony. Letošní RG má minimálně 5 velice reálných vítězů. Zajímalo by mě, kolik jich má podle nadšence v průměru AO či US - kde to jen hýří "hardovými specialisty".
Reagovat
turista
No nebýt Nadala tak má Djokovič 8 titulů z RG. Na antuce se mu nikdo z mladých zatím nepřiblížil.
Reagovat
Amputace
Jo, nikdo se mu nepřiblížil, proto ho tam 2x vyprášil třeba Thiem... Nebylo Nadala a neporazil ani Wawrinku. Prý 8 RG :D I kdyby vyhrál všechny RG od roku 2011, na kterých ho Nadal porazil (což je samozřejmě nesmysl předpokládat), pořád ti to na těch osm ani nevychází... Vy jste do toho Djokolandu vážně spadli z jiné planety :D Tohle jsem nezažil ani u FFF, když byl Roger na vrcholu, a to je co říct.
Reagovat
Amputace
Jinak já ti to řeknu ještě jinak. Nebýt Nadala, bylo by to přibližně takto. Cca 5 titulů by měl Federer, podobně tak Djokovič, dále by měl (má) titul Wawrinka, nejméně 2 tituly by měl Thiem, dále pravděpodobně by nějaký ten titul urval také Fererer, který měl na Nadala opravdu mimořádnou smůlu, a pak, protože by to nebyl turnaj s tak totálním a hrůzu nahánějícím hegemonem, je klidně možné, že by se tam dostali i další hráči, jako třeba Del Potro, který byl několikrát v semifinále. Tohle ti připadá jako slabá konkurence?
Reagovat
turista
Neříkám, že je na antuce slabá konkurence. Je to tam ale delší dobu tak, že první je Nadal, pak Djokovič pak hodně dlouho nikdo a pak teprve ti ostatní. Když to bereš podle procenta vyhraných zápasů tak to tak je.
Reagovat
Amputace
Když to beru podle procenta vyhraných zápasů, tak to tak právě vůbec není - viz níže.
Reagovat
turista
Nesouhlasím. Podívej se na ta procenta. Nadal je jasně nejlepší, Djokovič druhý nejlepší na antuce a ti ostatní se k němu vůbec nepřibližují podle procenta vyhraných zápasů a počtu antukových titulů.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tradičně opětovná lež a manipulace z tvé strany. Dnešní hardoví specialisté (drtivá většina špičkových hráčů současnosti z TOP 30) hrají na mnohem vyšším levelu na hardech než na antuce. Na antuce umí jenom absolutní zlomek hráčů naplno prodat svůj plný potenciál. Na hardech stojí tedy proti nejlepšímu hráči planety Djokovicovi mnohem kvalitnější, větší a početnější konkurence ze strany hardařů. Musí se utkat mnohem častěji během dvou týdnů v rámci GS, dále na Masters a TM s kvalitnějšími protivníky. Djokovic čelí své konkurenci nejenom častěji, ale jdou na něj v řadě s jednotlivými přibývajícími fázemi turnajů. Nadal se nemá s kým utkat, jelikož jeho protivníci na antuce nehrají tak dobře jako na hardu. Tudíš antukové turnaje nejsou ani tolik o tom, že by byl tak výjimečný, ale jsou o tom, že na antuce méně kvalitní soupeři ho ani nevyčerpají před závěrečnými fázemi. Jednoduchá rovnice. Na antuce v TOP 30 nejsou žádní špičkoví antukáři, jedinou výjimku tvoří Nadal a Djokovič. To že se hardoví specialisté vymlátí mezi sebou na antuce je tedy naprosto irelevantní. To značně sráží kvalitu a prestiž Nadalovských triumfů na antuce.

Vím, že se křečovitě snažíš, aby se tvůj nesmysl uchytil, ale bohužel nemá žádnou logickou oporu. Ale je celkem vtipné sledovat, jak se v tom plácáš. Jestli si potřebuješ vytvořit smyšlenou alternativní realitu, aby ses vyrovnal s fakty, tak jenom pokračuj Amputovič. :)) smile
Reagovat
Amputace
Mluvíš jen v obecných formulacích, nic konkrétního jsi tradičně neřekl - neuvedl jsi žádná čísla, příklady, nic. Já ti vyjmenoval několik jmen z té úplně top kategorie současnosti, o kterých se dá s úspěchem tvrdit, že na antuce předvádí podobnou kvalitu jako na hardu a jedinými důvody, proč to není v tak výrazné míře vidět i v číslech, je výrazně nižší počet turnajů na antuce a antukový hegemon Nadal. Reálná kvalita Tsitsipase, Zvereva, Ruuda, Alcaraze, Rubleva, Thiema... není o nic menší na antuce, než na hardu. Navíc ten tvůj absurdní pojem "hardový specialista" je o to komičtější už z důvodu extrémní roztříštěnosti podmínek jednotlivých hardových povrchů. Jak je například možné, že hardový specialista Djokovič má na US Open, hardovém grandslamu, méně titulů, než jednodimenziální antukář Nadal? Jak je možné, že nejlepší hráč v hale, Federer, má z halové Bercy jen jeden upocený titul? Jak je naopak možné, že antukář Nadal zkompletoval kariérní GS (k čemuž potřeboval i dva GS z hardu) už v 24 letech? Nic jako hardový specialista totiž neexistuje, ani nemůže, protože úplně jiné je to hrát na hardu na AO a o pár týdnů později v Dubaji. U antuky ty propasti nejsou zdaleka tak značné, i když také u ní samozřejmě jsou. V čem se jako ti "hardový specialisté" projevují, jaké mají rysy? Chodí hodně na síť? Nebo rychleji servírují než na antuce? Jak se to projevuje? Říct od Brownovi, že je travnatý specialista, to ještě chápu, protože hraje servis-volej, ale tvrdit... nevím vlastně ani o kom, že je hardový specialista, už nějak nedává smysl, protože hardový tenis ve srovnání s antukou nemá žádná signifikantní hráčská specifika, ty pomalejší hardy už vůbec ne. Rozhodně ne tak výrazná specifika, aby se dalo o hráčích tvrdit, že jsou na ten povrch specialisti, tzn. že je jejich tréning je zaměřen primárně na hru na hardu. Prostě dobrý hardař většinou bude umět dobře i na antuce a naopak.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Říká člověk jako ty, který opakuje stále ty stejné prázdné a nesmyslné fráze.

"Já ti vyjmenoval několik jmen z té úplně top kategorie současnosti, o kterých se dá s úspěchem tvrdit, že na antuce předvádí podobnou kvalitu jako na hardu a jedinými důvody, proč to není v tak výrazné míře vidět i v číslech, je výrazně nižší počet turnajů na antuce a antukový hegemon Nadal." ......... A já ti na tenhle BLUD odpovídám, že hráči, které jsi vyjmenoval, jsou mnohem lepšími hráči na hardu než na antuce a skutečně to není jenom o tom, že by Nadal byl takový hegemon a bylo by méně turnajů. Nemáš absolutně žádný důkaz, ani statistický, ani praktický. Vaříš z vody. :)

Jednotlivé rozdíly mezi hardy nikdy nesmažou fakt, že hardoví specialisté a jejich hra nikdy nebude ani zdaleka tak účinná na antuce jako na hardech všeho druhu (od pomalejších až po ty rychlejší). Už to samotné je staví do značné nevýhody i vzhledem k tomu, že Nadalův styl hry je perfektní pro antuku, jak z hlediska pohybového, tak úderového. Jsi jednodimenzionální jako tvůj idol, narozdíl od něj, ty máš jednodimenzionální praktické zkušenosti s tenisem, tedy nulové.... soudě podle nesmyslů, které jsi tu teď napsal. Hihi.

Mimochodem Djokovič je univerzál, byl bych velice opatrný s tím pojmem "hardový specialista" vzhledem k jeho výsledkům na dalších površích. A nevytrhávej z kontextu jeho počet titulů na US Open, celkově je nejúspěšnějším hráčem na hardových slamech, tečka. Na US Open byl mnohokrát ve finále, ale čelil tam mnohem větší konkurenci, než čelil Nadal např. na US Open 2017, kde Nadal nestřetl díky lucky losu ani jednoho hráče z TOP 20. Pár výjimek potvrzujících pravidlo nezmění to, že je Nadal jednodimenzionální antukář.

Jak je možné, že Federer má jenom jeden titul z Bercy? Jednoduše proto, protože v hale na tvrdém povrchu je mnohem větší konkurence, než na antuce. :) Je tam mnohem těžší uspět pravidelně, děkuji za validaci mého argumentu.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jak je možné, že Nadal zkompletoval ve 24 letech kariérní Grand Slam? Jednoduše, slabá éra a konkurence (nikdy nečelil do svých 24 let ani PRIME ani PEAK Djokovičovi jak na AO, ani na US Open, ani na Wimbledonu. Jeho jediná konkurence stála na hráči, který byl nejlepší možný match pro Nadala stylisticky se svým jednoručním BH a slabou psychikou). Dávno před érou Big4, dávno před Wawrinkou, Safin kompletně mimo a Nalbandian většinou zraněný atd. To Nadala opět nestaví do dobrého a prestižního světla, stejně jako jako jeho úspěchy proti nulové konkurenci v podobě neexistujících antukových specialistů na antuce. :))

Jaké mají rysy hardoví specialisté? Tady se krásně ukazuje, že jsi nikdy nedržel raketu v ruce, jelikož viz co jsem už psal nahoře - totální analfabetismus z tvé strany. Jednotlivé údery a silné stránky a slabé stránky mají kompletně jinou účinnost a dopad na hru na antuce a jinou můru účinnosti a dopadu na hardech. Hardoví specialisté mají hru postavenou na stylu hry, který je účinný na hardu a rozhodně to není tak jednoduché jako "servis volej na trávě --> travař). Nejenom, že nemáš praktické zkušenosti, ale ještě k tomu jsi i velice chabý teoretik a střílíš tu sám sebe do nohy. :)) Máš dar se sám odstřelit. Bravo.smile

To že zneguješ, co jsem napsal a napíšeš tu hromadu nelogických prázných nesmyslů s nulovou hodnotou nic nezmění na faktech. Vlastně jsi nevědomky několikrát potvrdil to, co jsem napsal. Můžeš 100x demagogicky zopakovat své lži a demagogii, můžeš mít kompulzivně poslední slovo, ale fakta, čísla a okolnosti nezměníš. :) Jestli chceš pokračovat v nesmyslech, tak beze mě. Klidně se uvař ve své vlastní šťávě a nezvládání.
Reagovat
Amputace
Je úchvatné, jak máš pro všechno odpověď, jen aby ti to sedělo do krámu :D Já už se s tebou nebudu zdržovat, tohle je moje poslední reakce, jsi opravdu fanatik.

Třeba je super, jak jsi na tu otázku, v čem jsou hardaři specifičtí, vůbec neodpověděl, stačil jsi mě však urazit, že jsem nedržel raketu v ruce, když se na to vůbec ptám, ale sám odpovědět neumíš. A přitom pak sám píšeš perly jako: "Hardoví specialisté mají hru postavenou na stylu hry, který je účinný na hardu" WOW! Tak to děkuji za objasnění. S tebou musela být maturita skutečný zážitek :))

A takhle je to u tebe se vším. Pokládám ti jasné otázky, jasně tu diskuzi někam směřuji, pracuji s konkrétními jmény, čísly a ty mě obviňuješ, že vařím z vody, přitom ty neuvádíš vůbec nic konkrétního, pouze dojmy - slabá/silná éra, peak, neforma, match-up a podobně, žádná čísla, jen dojmy. Kdybychom si vzali na paškál třeba Djokovičovy Wimbledony, tak nějakou hodnotu z nich nemá žádný, protože žádný nemusel vyhrát přes Federera v peaku. (ta samá logika jako u Nadala a jeho kariérního GS). Závěrem a pak už na tebe vážně kašlu, protože tohle se vážně nedá. S někým tak zaslepeným jsem si tady ještě nepsal.
Reagovat
Amputace
"Nemáš absolutně žádný důkaz, ani statistický, ani praktický."

Já ti tedy to tvrzení, že ti výše jmenovaní hráči nijak nezaostávají na antuce proti hardu, dokážu i statisticky.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, ides hlavou proti múru. Racionalnymi, skoro az vedeckými argumentami si narazil na ukričanú, demagogickú babku na trhovisku voliacu Babiša. Z tohto kvíti nepokvete :)
Reagovat
Amputace
Tsitsipas má jediné dva Masters tituly z antuky, jediné své finále GS hrál na hardu na AO a právě na RG na antuce. Na AO a RG má s velikým náskokem největší poměr vítězství (78 a 75%), oproti například 50ti procentům z hardového US Open. Z Masters turnajů má ZDALEKA největší procentuální úspěšnost výher na antukovém MC: 86%, proti druhému Madridu, Montrealu a Cincinnati, kde má shodně 67%.

Rublevův vrchol na GS je QF. 3 jej dosáhl na US Open a 2x na RG a AO. Vrcholem na Masters je finále. 1x jej dosáhl v Madridu, 1x v Cincinnati. Ani jeho hardové úspěchy tedy nijak významně nepřevyšují ty antukové.

Zverev. Jeho top úspěchy jsou dva TM (ty jsou samozřejmě na hardu) a pět Masters (3 z antuky, 2 z hardu). Co se týče GS: jeho největším úspěchem je zřejmě finále US z 2022, herně nejkonzistentnější je však na RG, kde má úspěšnost výher nejlepší ze všech GS, 77% proti druhému US Open se 72%.

U Thiema by se paradoxně mohlo zdát, že je to spíše antukář, ale také u něj jde nádherně vidět, jak je dnes tenis stále více jednolitý, jak se stejné taktiky a strategie praktikují napříč všemi povrchy. Na US Open (kde také triumfoval) má stejné procento výher jako na RG: 76%. U Masters: jedinkrát vyhrál v IW, v Madridu hrál zase 2x finále. Opět v pohodě srovnatelné výsledky tam i tam.

Casper Ruud je v číslech jasně lepší na antuce, na GS i Masters. Tam se mi to ani nechce vypisovat. Největší procento výher 75% v Římu, na GS to je 72% (RG), 64% a 56% (AO a US). Na větší úspěch však stále čeká.

U Alcaraze se těžko hodnotí, protože má za sebou teprve dvě sezóny, které vytvářejí strašně úzký statistický vzorek. Ale už i ty dvě sezóny mi dávají opět zapravdu. Titul z US, jistě. Vrchol dosavadní kariéry. Nicméně z antuky už má Masters a dosažené QF na RG, což je na GS jeho druhé nejlepší umístění: bude na antuce zkrátka velmi dobrý.

A to je jen několik jmen ze současné spičky. Tohle není o dojmech, tohle je o číslech.
Reagovat
turista
No jo. Ale žádný z těchto hráčů nemá ani náhodou 80,3% vyhraných zápasů na antuce celkové což má Novak Djokovič. Na antuce je to Nadal, pak dlouho nic, Djokovič, pak dlouho nic a teprve pak ti ostatní hráči.
Reagovat
Amputace
Však jistě. Ale to samé se dá říct přece i o Djokovičovi a hardu. Všichni tito hráči jsou daleko za Djokovičem v procentech. Nevím, kam míříš...
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Amputovič: "Je úchvatné, jak máš pro všechno odpověď, jen aby ti to sedělo do krámu :D Já už se s tebou nebudu zdržovat, tohle je moje poslední reakce, jsi opravdu fanatik."

Přestal jsem to číst přesně po přečtení tohoto prvního odstavce a po slovu fanatik, takže ses s touto nesmyslnou slohovkou psal zbytečně. Nějaké bla bla bla bla bla - zapojil jsem představivost :) smile. Ale piš dál ....... nikdo to stejně nečte, a ten pocit, že tím ztrácíš a mrháš život, je vlastně vcelku opojný. smile Kompletně jsi se zde vyšachoval po včerejšku z toho, aby tě bral někdo vážně. Bylo by fajn, abys šel někdy reálně na kurt zkusil si zahrát na antuce, v hale, na hardu a ne umělce třeba, pak by ti určité souvislosti MOŽNÁ došly. Jsi otrokem své zaslepenosti, a co je horší, už to vidí i fanoušci Nadala a další uživatelé fóra.... zbyl ti tu jediný "kámoš" :) smile
Reagovat
Amputace
Jakmile dochází na nevyvratitelné argumenty a čísla, přestáváš číst. To je u tebe již typické. Máš jedinou pravdu, které věříš, a na tom se nic nezmění, i kdyby přišel Djokovič sám a řekl ti, že se mu hraje líp na antuce než na hardu.
Reagovat
Ereinion
No jo, Djokovič po dlouhé době narazil na někoho na nejvyšším levelu a najednou nevypadal tak "neporazitelně"...

Když holt hraje Medvěd tímhle stylem, bude to mít Djokovič vždycky strašně těžký, v tomhle věku už ho nepřepinká, to sám ví...takže musel hrát tak trochu "na Fedexa", ale ta exekuce trochu pokulhávala
Reagovat
soloo
tu by som spíš povedal že to bola očakávaná prehra
Reagovat
Ereinion
já jsem to celkem čekal no, kurz 3 byl mimo
Reagovat
soloo
to urcite a nenechal som to ležet
Reagovat
Amputace
Pro Djokoviče je myslím jenom dobře, že si tu nutnou prohru s kvalitním soupeřem (která jednou přijít musela) vybral na zcela nedůležitém turnaji. V každém případě je dobrá zpráva, že Medvěd je - snad - zpět. Konečně by to mohlo začít být trošku o něčem a nejen one man show, kde top konkurence je Paul nebo Korda.
Reagovat
Ereinion
jj, Zverev se snad taky vrací zpátky...i když nefandím ani jednomu, tak nechci, aby Djokovič měl ty GS úplně zadarmo
Reagovat
turista
Je fakt, že ta porážka někdy přijít musela.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Prohry škoda, ale jsem rád, že to bude ryze ruské finále :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist