Mexické kouzlo opět funguje! Bouzková v Guadalajaře vyrovnala své maximum na turnajích WTA 1000

22. 10. 2022, 08:33
Aktuality 23
WTA GUADALAJARA - Marie Bouzková v oblíbeném Mexiku na turnaji WTA 1000 v Guadalajaře postoupila do svého největšího semifinále, jímž vyrovnala maximum z Toronta 2019. Ve čtvrtfinále jí za stavu 5-2 v prvním setu vzdala Anna Kalinská, kterou limitovalo zranění nohy z předchozího osmifinále. O své největší finále si 24letá Češka zahraje s Řekyní Mariou Sakkariovou, jež bude hrát s čerstvě získanou jistotou postupu dna Turnaj mistryň.
Marie Bouzková (© j48tennis.net)

Marie Bouzková od červencového triumfu v pražské Stromovce, kde získala první titul na okruhu WTA, i kvůli zranění ruky nevyhrála v hlavních soutěžích téměř tři měsíce dvakrát po sobě.

Povedlo se jí to až tento týden v milovaném Mexiku a na novém turnaji prestižní kategorie WTA 1000 v Guadalajaře dokázala vyřadit dokonce už čtyři soupeřky. Po hladkých výhrách nad krajankou Terezou Martincovou a Kolumbijkou Maríou Camilou Osoriovou a zdolání rozjeté Ljudmily Samsonovové jí ve čtvrtfinále vzdala Anna Kalinská.

24letá Bouzková předloni porazila o rok mladší soupeřku ve dvou setech v Cincinnati a výborně začala i tentokrát. V úvodu zápasu proměnila tři ze čtyř brejkbolů a když vedla 5-2 a měla jít podávat na zisk setu, Kalinská vzdala. Rozhodla se kvůli zranění kotníku, který si poranila v závěru čtvrtečního osmifinále proti Darje Kasatkinové.

Bouzková v Guadalajaře postupem do semifinále vyrovnala svůj nejlepší výsledek na takto velkém turnaji, mezi kvartetem nejlepších byla dosud jen v Torontu 2019.

"Tohle pro mě moc znamená. Po US Open jsem šest týdnů nehrála, jen jsem hodně trénovala, připravovala se a dorazila sem," usmívala se Bouzková, jež zakončí letošní sezonu poprvé v Top 30 a má tím pádem jisté nasazení pro lednové Australian Open.


Česká tenistka opět potvrzuje svou lásku k turnajům na půdě Mexika, kde zaznamenala řadu milníků. Připsala si debut na okruhu WTA (Acapulco 2015), vyhrála první dva turnaje ITF W25 (Cuernavaco 2016 a Irapuato 2018), poprvé prošla kvalifikací podniku WTA (Monterrey 2018), poprvé se dostala do finále akce WTA 125k (Guadalajara 2019) a zahrála si své první finále na hlavním okruhu WTA (Monterrey 2020).

Přímo v Guadalajaře hraje věčně 'Maruška' počtvrté v kariéře a ani tentokrát nechybí v semifinále. Na akci WTA 125k došla do finále (2019), na podniku WTA 250 prohrála v semifinále (2021) a ve finále (2022). A nyní je v semifinále velké akce WTA 1000.


O své největší finále se čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu Bouzková utká se světovou šestkou Mariou Sakkariovou (h2h 0-2). S hráčkami Top 10 má bilanci 6-9, z toho 2-2 v letošní sezoně.

27letá Řekyně Sakkariová nastoupí s čerstvě získanou jistotou postupu na Turnaj mistryň. Poslední volné místo obsadila po výhře nad Veronikou Kuděrmetovovou, kterou v přímém souboji o poslední volné místo mezi osmičkou nejlepších zdolala 6-1 5-7 6-4.



Poprvé od loňského řijna do semifinále postoupila bývalá světová jednička Viktoria Azarenková, jež zdolala 7-6 4-6 6-3 teenagerku Cori Gauffovou. V boji o finále narazí na další Američanku a jistou účastnici Turnaje mistryň Jessicu Pegulaovou (h2h 2-1), která smetla 6-2 6-2 krajanku a vítězku únorové akce v Guadalajaře Sloane Stephensovou.



Osmou výhru v řadě zaznamenaly Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Ukrajinsko-lotyšské duo Ljudmila Kičenoková a Jelena Ostapenková, na které mohou narazit znovu za dva týdny na Turnaji mistryň, zdolaly 3-6 7-5 10-5, přestože prohrávaly 3-6 a 2-4.

O finále se nejvýše nasazené Češky utkají s brazilsko-kazašským tandemem Beatriz Haddadová Maiaová a Anna Danilinová, který dělí výhra od postupu na Turnaj mistryň.

 

• WTA 1000 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 2.527.250 dolarů
páteční výsledky (21. 10. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bouzková (ČR) - Kalinská (-) 5-2 / skreč K.
Pegulaová (3-USA) - Stephens (USA) 6-2 6-2
Sakkariová (4-Řec.) - Kuděrmetovová (8) 6-1 5-7 6-4
Azarenková (-) - Gauff (5-USA) 7-6(2) 4-6 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •

Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Kičenoková/Ostapenková (5-Ukr./Lot.) 3-6 7-5 10-3

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Hornych
mohl by mně někdo, prosím, sdělit internetovou adresu, kde by bylo možno sledovat ženské turnaje, jako třeba nyní probíhající v Mexiku ? Děkuji
Reagovat
Fandina
super, jen si myslím, že ty její šatovky, které nosí se k ní nehodí. Hezká holka by mohla mít hezčí oblečení.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hodně sportovní, třeba jsou zas o dost praktičtější než nějaké pohledné modely. Nevím jestli Kája, někdo na šaty nadával, že jsou na obtíž (když foukalo?).
Reagovat
Fandina
Šaty jsou určitě praktičtější, protože nemusíš hlídat na sobě dva kusy, ale jen jeden. Ale šaty mohou být hezké, třeba přestřižené v pase atd.. Ale to co nosí Maruška, to jsou šatovky, myšleno něco mezi šaty a zástěrou, šaty bez rukávů. Prostě nic moc hezkého.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dokud v nich vyhrává, tak mi nevadí smile
Reagovat
Fandina
Mně to nevadí určitě. Jen říkám, že ty šatovky nejsou hezké.
Reagovat
misa
mi letos dělá radost smilesmile

Sezonu zakončí v Top 30 (dvě hráčky za ni ještě půjdou po odečtení bodů z loňského TM). Kdo by to byl po loňské beznaději, kdy nebyla schopná porazit ani hráčky jako Peterson, řekl?

Pozice české jedničky je lákavě blízko, bude však potřeba vyhrát dva těžké zápasy. Tak je to správně.

Marie se rozhodla v Tamkiku hrát. Další karty dostaly Mertens, Fernandez, Katka Siniaková a Bouchard.

V Mexiku by se měla hrát polovina sezony :)
Reagovat
tommr
pokud Marie skončí v Guadalajaře v semifinále měla by sezonu zakončit na 26.místě a tudíž bude na AO 2023 nasazená ...
Pokud by v Guadalajaře postoupila do finále tak sezonu zakončí na 23.místě ..
Pokud by v Guadalajaře získala titul tak sezonu zakončí na 15.místě a jako česká jednička ...
Reagovat
paddy
s Wimbledonem by byla zhruba na stejno s naší top3 a příští rok bude min. 2
Reagovat
tommr
hlavně bude záležet na tom jestli zůstane zdravá. Pokud by se jí nějakým zázrakem podařilo odehrát celou příští sezonu bez nemocí a zranění tak má na to aby byla českou jedničkou ...
Reagovat
paddy
pravda, ta se určitě někde zlomí, nakřápne nebo rozbije smile
Reagovat
frenkie57
Podle live žebříčku by v případě postupu do finále byla na 25.místě a kdyby turnaj vyhrála, takby skončila na 19.místě. Ale přít se nebudu.smile Tak jako tak, jsou to skvělá umístění.
Reagovat
tommr
já už v tom zakalkuloval i odečty za lonskej TM ...
Reagovat
Vaslab
Může si žebříček ještě o trochu vylepšit, když se jí bude dařit příští týden na WTA 125 v Tampicu...
Reagovat
tommr
to může, ale je otázka jestli tam vůbec bude hrát ...
Reagovat
Alien
Tak už to tam Maruško vyhrej celé!
Reagovat
Liverpool22
gratulace k postupu do SF smile i když po očekávané skreči Aničky. Doufám, že finále bude Maruška s Viki smile Na druhou stranu Sakkari + Pegula budou hrát TM a letos nemají žádný titul, tak případné jejich vítězství zavře ústa rejpalům, že bez titulu jsou na TM. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To, že se holky celej rok flákaly a nic nevyhrály, neznamená, že si to teď budou chtít vynahradit na úkor Marušky smile Pozdě bycha se džbánem za pět minut dvanáct!
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
paddy
I když se tady včera turista opravoval, že stačí dva zápasy k titulu, tak to byla pravda. Skreč visela ve vzduchu. smile
Reagovat
com
a ted nas ceka zapas Máni a Máni smilesmilesmile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
Mony
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist