Milion dolarů za tři výhry. Fritz dobyl štědře dotovanou exhibici v Saúdské Arábii

11. 12. 2022, 10:11
Aktuality 13
Štědře dotovanou exhibici Diriyah Tennis Cup v Saúdské Arábii ovládl devátý hráč světa Taylor Fritz. 25letý Američan ve finále zdolal ve dvou tie-breacích Daniila Medveděva a získal prémii milion dolarů.
Profily hráčů
Taylor Fritz

Taylor Fritz má za sebou životní sezonu, během které získal tři tituly včetně prvního z turnajů Masters 1000 (Indian Wells). Ve světovém žebříčku se poprvé prodral do Top 10 a při premiéře na Turnaji mistrů došel do semifinále. 

A svou formu potvrdil i během přípravy na rok 2023, když vyhrál kvalitně obsazenou a především štědře dotovanou exhibici v saúdskoarabské Diríji. K zisku prémie milion dolarů (23 milionů korun), což je zhruba částka rovnající se odměně pro vítěze podniků Masters, mu stačilo vyhrát tři zápasy proti členům Top 15. 

25letý Američan na Blízkém východu plnil roli nasazené čtyřky a v osmifinále měl volný los. Ve čtvrtfinále si poradil s Polákem Hubertem Hurkaczem, v semifinále zdolal v super tie-breaku třetího setu Brita Camerona Norrieho a v sobotním finále porazil ve dvou tie-breacích vítěze jediného předchozího ročníku (2019) a světovou sedmičku Daniila Medveděva. 

Medveděv, který si odnesl půl milionu dolarů, na cestě do finále zdolal Němce Alexandera Zvereva a Švýcara Stana Wawrinku. Zverev se na exhibici vrátil k tenisu po vážném zranění kotníku z Roland Garros.

Soutěž deblistů ovládli Polák Hubert Hurkacz se Švýcarem Dominicem Strickerem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Krisboy
Taky jsme dostali třináctý plat, ale bylo to tedy o neco méně.
A pak, že nejsou peníze. smile
Reagovat
Nola
ano, peniaze vladnu svetom, vyhral exho chalan s najdemokratickejsieho rezimu na svete, podporeny demotkratickym Eurosportom z Francuzska, komentovali to demokraticki redaktori z Ceska a ucastni boli aj Barbara Shett spolu z Matsom Wilanderom za mikrofonom priamo na mieste
Reagovat
Nola
ete som zabudla na Judy Murray, ktora tam vraj sla podporit nejake tenisove centrum pre zeny
Reagovat
Pe3k
Já bych čekal, že centrum pro ženy podpoří spíše Andy než Judy smile
Reagovat
paddy
Andy odmítl přijet smile
Reagovat
Pe3k
To je škoda, mohl zase ukázat jak hraje ve své sportovní podprsence smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
lol
Reagovat
smazaný uživatel
Za peniaze aj prestrelené koleno. Podporovat režim v Saudskej Arabii, hoci nepriamo, je hnus.
Reagovat
Marduch
Je to hnus. Holt vrcholoví sportovci zásadovostí nikdy nepřekypovali. A to ani ve "sportu gentlemenů". Aspoň, že ten Andy odmítl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Upřímnost s Fritzova projevu jen tříská :D
Reagovat
turista
To není důležité. Přejme mu ty peníze. Fritz zatím nepatří mezi hráče, kteří by si tenisem vydělali pohádkové peníze. Když hrála Big 3 exhibice v arabských státech tak nikdo tady na TP ani necekl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, ti na odmítnutí určitě měli a dodali by tomu na důležitosti a pozornosti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist