Minář v New Havenu dohrál

21. 8. 2008, 09:11
Aktuality 2
Turnaj v New Havenu skončil pro Iva Mináře ve třetím kole. Český tenista v utkání s nejvýše nasazeným Fernandem Verdascem uhrál pouze čtyři gamy. Ve čtvrtfinále se Verdasco střetne s Němcem Mischou Zverevem.
Ivo Minář

Zatímco turnajová jednička Verdasco bez problémů postoupila, druhý nasazený Ivo Karlovič už v New Havenu skončil. Chorvatský obr ve třech setech překvapivě podlehl hráči z kvalifikace Lukovi Gregorcovi.

Čtyřiadvacetiletý Slovinec si už v předešlém kole připsal skalp Argentince Joseho Acasusa, kterého porazil ve dvou setech, a nyní vyřadil i 14. hráče světa. Gregorc dokázal v rozhodujícím setu hned dvakrát prorazit obávané podání chorvatského tenisty a vybojoval si tak své první čtvrtfinále na okruhu ATP v kariéře.

"Opravdu tvrdě jsem dřel a hrál dobře a jsem rád, že se dostavují výsledky," radoval se po zápase 434. hráč světa. "Mým prvním cílem je dostat se do světové stovky. Pak se uvidí," dodal.

Šafářová je ve Forest Hills ve čtvrtfinále
Lucie Šafářová zvládla svůj první zápas ve Forest Hills a postoupila do druhého kola, které se na tomto malém turnaji rovná čtvrtfinále. Na úvod tradiční generálky na US Open porazila po setech 6-7 6-3 a 6-3 uzbeckou hráčku Akgul Amanmuradovovou.

Turnaje s nejmenší dotací na okruhu WTA 74.800 dolarů se tradičně účastní jen šestnáct hráček. Ve čtvrtfinále si vedle Šafářové zahraje také Iveta Benešová.

Výsledky - New Haven - muži:

Dvouhra - 3. kolo:
Verdasco (1-Šp.) - I. Minář (ČR) 6:3, 6:1, Gregorc (Slovin.) - Karlovič (2-Chorv.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:2, Fish (8-USA) - Gicquel (9-Fr.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Aspelin, Knowle (1-Švéd./Rak.) - Levinský, Melzer (ČR/Rak.) 3:1 skreč.

Výsledky - New Haven - ženy:

Dvouhra - 2. kolo:
Hantuchová (2-SR) - Govorcovová (Běl.) 3:6, 6:2, 7:6 (7:4), Cornetová (7-Fr.) - Srebotniková (Slovin.) 7:6 (7:3), 4:6, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová
, Raymondová (2-ČR/USA) - Kirilenková, Pennettaová (Rus./It.) 6:2, 6:2.

Výsledky - Forest Hills:
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:7 (11:13), 6:3, 6:3, Suárezová (4-Šp.) - Bacsinszká (Švýc.) 6:4, 7:6 (7:5).

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda,ale pro Mináře je osmifinále úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
To se dalo čekat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist