Mise zahájena. Loňské šampionky Krejčíková se Siniakovou začaly Turnaj mistryň i počtvrté vítězstvím

31. 10. 2022, 22:45
Aktuality 23
TURNAJ MISTRYŇ - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková i počtvrté v kariéře vstoupily do Turnaje mistryň vítězstvím. Letos české obhájkyně titulu v zahajovacím duelu porazily 6-4 6-3 americko-nizozemský pár Desirae Krawczyková a Demi Schuursová.
K. Siniaková a B. Krejčíková (© AFP)

Sedminásobné grandslamové šampionky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková letos vyhrály Australian Open, Wimbledon a na US Open zkompletovaly kariérní grandslam. 

A dnes v texaském Fort Worth nejlepší deblový pár současnosti úspěšně zahájil cestu za obhajobou titulu na Turnaji mistryň. České tenistky si v prvním vzájemném střetnutí poradily s osmým nasazeným americko-nizozemským duem Desirae Krawczyková a Demi Schuursová.

Obě šestadvacetileté Češky během zápasu v Dickies Areně dvakrát neudržely servis, ale od stavu 3-3 v prvním setu využily 7 z 9 brejkbolů a po hodině a půl zvítězily 6-4 6-3.

"Předváděly jsme dobrou hru. První zápasy jsou vždy těžké a čekala jsem, že to bude zrádné. Bylo tam spousta situací, které šly přes shodu. Jsem ráda, že jsme to zvládly a vyhrály ve skupině první zápas," řekla v rozhovoru na kurtu Krejčíková.




Krejčíková se Siniakovou nechybí na Turnaji mistryň počtvrté v řadě a opět svůj úvodní zápas vyhrály. Při premiéře v sezoně 2018 prohrály až ve finále, o rok později vypadly ve skupině a loni triumfovaly. V roce 2020 se soutěž nekonala kvůli koronavirovým opatřením.

Titul na Turnaji mistryň mohou obhájit jako sedmý pár v historii. Ve druhém zápasu skupiny Rosie Casalsové čekají na Krejčíkovou se Siniakovou Číňanky Yi-Fan Xu se Zhaoxuan Yang, které při společné premiéře na Turnaji mistryň zdolaly 6-4 4-6 10-7 Cori Gauffovou s Jessicou Pegulaovou z USA. Američanky jako jediné z šestnácti deblistek startují i ve dvouhře.

• TURNAJ MISTRYŇ 2022 •
Fort Worth (USA / Texas), tv. povrch / hala, 5.000.000 dolarů
pondělní výsledky (31. 10. 2022)
• Dvouhra - skupina Nancy Richeyové •
Sabalenková (7-Běl.) - Džabúrová (2-Tun.) 3-6 7-6(5) 7-5
Sakkariová (5-Řec.) - Pegulaová (3-USA) 7-6(6) 7-6(4)
• Čtyřhra - skupina Rosie Casalsové •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Krawczyková/Schuursová (8-USA./Niz.) 6-4 6-3
Yi-Fan Xu/Zhaoxuan Yang (6-Čína) - Pegulaová/Gauffová (3-USA) 6-4 4-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Krisboy
Výsledek sice relativně jasnej, ale hra nijak přesvědčivá nebyla. Alespoň v prvním setu to byla bída, chvílema to připomínalo mě.
Příště lépe, děvčata smile
smile
Reagovat
GaelM
Základní cíl, tj. udržení pozice světové jedničky, je už velmi blízko. Předstihnout Katku může už jen duo Gauff+Pegula a ty aktuálně nevypadají na výhru TM.

A obhajoba? Proč ne, skupinu mají holky rozjetou výborně a v semifinále a finále už se pak může stát cokoliv. Zkušeností a sehraností můžou přehrát kohokoliv, i když aktuálně asi nemají úplně top formu. smile
Reagovat
tommr
překvapivá výhra Číňanek nad Američankama značně zkomplikovala situaci ve skupině NR. Za určitejch okolností by KrejSi mohly dopadnout jako loni Karolína Plíšková tzn. vypadnout i přes dvě výhry ve skupině ...
Reagovat
GaelM
O to důležitější je úvodní výhra ve dvou setech smile
Reagovat
tommr
to jim asi nebude moc platný protože předpokládám, že Krawczyk/Schuurs prohrajou se všema. Pokud by pak naše holky porazily Čínanky a prohrály s Američankama tak by rozhodovala minitabulka našich, Čínanek a Američanek které by všechny měly po dvou výhrách ...
Reagovat
GaelM
To není tak úplně pravda. V případě tří párů se stejným počtem výher rozhoduje poměr vyhraných a prohraných setů a to ze všech zápasů. Takže i když by Krawczyk+Schuurs prohrály se všemi, pořád může mít 2setová výhra svou váhu.
Reagovat
Drzymalski
Hrozný tenis. Oboustranně. Jak na kurt mezi paneláky. Soupeřky solidní na síti, ve výměnách nestačily. Singlové přednosti KrSi dominovaly.
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
misa
Návštěva na zápase americké jedničky v zápase hráném na území USA:
https://pbs.twimg.com/media/FgblLvGWAAAqpBm?format=jpg&name=large

smile
Reagovat
vavrinec
No jo, chuděra Pegula asi není moc populární. Kdyby hrála Osaka, bude narváno.
Reagovat
EllNino
Ty mas dneska rejpavku, aby ti to karma pristi rok na Marii nevratila smile
Reagovat
misa
smile
Reagovat
EllNino
Zbytecne rejpes, nejdriv Lehecka, pak Pegula, uzivej si Marii a neprud zbytecnymi cancy bez kontextu, nemam to rad, mas na vic
Reagovat
misa
To není žádné rýpání, ale konstatování nepříjemných faktů.

Český mužský tenis pro běžného příznivce v podstatě neexistuje, protože naši tenisté turnaje ATP skoro nehrají a ženský tenis diváky ve světě netáhne. Není se co divit, když top 10 okupují hráčky se zanedbatelnými úspěchy. Naopak většina mladých nadějných gs. vítězek z nedávné doby má zhroucenou kariéru.
Reagovat
EllNino
Nezapominej, ze byl vcera Halloween :)
Reagovat
tommr
z vítězství mám samozřejmě radost, ale je třeba říct že KrejSi měly štěstí že dostaly na rozjezd ty nejlehčí soupeřky který letos na TM jsou. Pokud chtějí myslet na obhajobu tak budou muset v dalších zápasech proti silnějším soupeřkám hodně přidat. Hlavně Katčin servis je už delší dobu jejich velká slabina ...
Reagovat
aligo
Hádám, že kdyby jsi někdy někoho za výhru pochválil, tak by vesmír explodoval smilesmilesmile
Reagovat
Alien
Já bych v tomto případku s panem Tommerem souhlasil!
Reagovat
aligo
není třeba vykřičníků smile Mě přišlo, že hrály co musely, že hrály to, k čemu ve vybičovali soupeřky... S lepšími soupeřkami podle mě poroste i kvalita jejich výkonůsmile
Reagovat
makro99
jasně, "budou muset přidat" je bezobsažné kliše, pže většina hráčů/hráček se jednak rozjíždí postupně a hlavně jak píšeš, favorité proti slabším sopueřům málokdy předváději nějakou exhibici, pže většinou hrají to, co potřebují... kdybysme posuzovali Djokera podle jeho výkonů v prvních kolech grandslamů, tak by měl asi tolik GS titulů jako ten jeho nejslavnější kat :)
Reagovat
baba
máš pravdu, ale je to i o tom, že Bára se na saku
nehne a moc Káče nepomůže. Aspoň to tak vidím...
Reagovat
tommr
v tom máš samozřejmě pravdu a je to jeden z důvodů proč Katka přichází v deblu tak často o svůj servis. Ten hlavní důvod ale je že má prostě slabej servis, protože o něj přichází často i v singlu ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist